Sarajevski taksisti- dno dna
- drndalo
#1001 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Meni nije jasno zasto si mu platio vise ako znas da je pljacka, ili voznja okolo, ili... ?
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#1002 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
taksimetar otkuca... ja nemam namjeru da se tucem sa njima radi 2 KM... usput sa taksistima se potuc- ne preporucujemdrndalo wrote:Meni nije jasno zasto si mu platio vise ako znas da je pljacka, ili voznja okolo, ili... ?
- drndalo
#1003 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nemas se ti sta tuci, napravis mu scenu, i ti pocnes zvati mob. policiju. Uz psovke i sjacanje na familiju ti, odlaze sami... Znam da je to lakse pricati nego uraditi, ali ako znas da to kosta 5 KM, a on ti naplacuje 7 KM, ti ni ne reagujes ? OK
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#1004 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Znaci ovako treba covjek da se ponasa da bi imao normalnu uslugu?drndalo wrote:Nemas se ti sta tuci, napravis mu scenu, i ti pocnes zvati mob. policiju. Uz psovke i sjacanje na familiju ti, odlaze sami... Znam da je to lakse pricati nego uraditi, ali ako znas da to kosta 5 KM, a on ti naplacuje 7 KM, ti ni ne reagujes ? OK
Samo dovoljno govorori o Sarajevo taxiju.
- Zox
#1005 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jedan od nacina na koji zavrcu, a to konkretno radi jedan sa standa kod hotela Central i jos jedan kod Sebilja, je da na one starije taksimetre zalijepe naljepnicu na mjestu gdje pise tarifa (koja mora biti 1). Taj od Centrala ima cak startnu cijenu NIZU (mada ljudi ne gledaju) da ne bi s tarifom dva na kraju bio previse neofiran. Iz prve ruke.
-
ismb
#1006 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nije istina!!! Pardon, ne "nije istina" nego LAŽpoznanik wrote:Automobili roditelja koji dolaze po svoju djecu postavljeni su na školskom dvorištu iza škole. Ovdje taksisti prevoze zaposlene iz Unitic firmi.
Na tom nazovi "parkingu" se parkiraju učitelji/ce i nastavnici/ce škole. Kakvi roditelji?
Odakle takva glupost?
I meni djeca već idu 7 godina u tu školu (svako jutro i popodne), pa hajde probaj proći ulaznu rampu u Unitic onako, ako tamo ne radiš
PS OT
Sarajevo Taxi, a i svi ostali (da se ne lažemo), smatraju onaj dio ulice kod Unitic izlaza "štandom", i to godinama...
PPS
Milon puta dok se čeka dijete priđe "organ" i kaže: "Znate, ovdje nije dozvoljeno p...", mada moram priznati da su u 99,9% slučajeva benevolentni i nasmiju se - pa i onako ne čekaš duže od 3-5 minuta...
- Qler
#1007 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jucer sam vidio Kale taxi, bez TA registracija, bez firme, voza musteriju.. Jedino ako nije rentala auto na cca 5min
pa se odlucila provozati nazad 
- tag33
#1008 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Crveni taxi i Sarajevo taxi su zavrsili kod mene za sva vremena..prije tri dana bio sam sa majkom i pokusavamo zaustaviti taxi i kad stanu samo kazu "dokle cete, ne ulazite mi u auto". Nakon sto smo rekli relaciju oni kazu "ma nista to, vozdra" sto je po meni krajnji bezobrazluk. Dva vozila Sarajevo taxi-ja su bila u pitanju i jedno vozilo crvenog. Na kraju je stao Paja taxi i odvezao nas na zeljenu lokaciju. Cijena voznje je bila 6 KM tacno. Ja stvarno ne znam koja "gospoda" radi u Sarajevo i Crvenom taxiju ali ako im je ovo malo definitivno bi trebali da se prebace na vozace limuzina ili da se zaposle kao vozaci politicarima. Cak sam i zapisao registracije i brojeve vozila ali ne vidim neku svrhu od prijavljivanja istih jer ne vjerujem da imaju neke sankcije za njih.
- Edin H.
#1009 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Mislim da bi sarajevski taksisti trebali staviti znak - minimum 20 kilometaratag33 wrote:Crveni taxi i Sarajevo taxi su zavrsili kod mene za sva vremena..prije tri dana bio sam sa majkom i pokusavamo zaustaviti taxi i kad stanu samo kazu "dokle cete, ne ulazite mi u auto". Nakon sto smo rekli relaciju oni kazu "ma nista to, vozdra" sto je po meni krajnji bezobrazluk. Dva vozila Sarajevo taxi-ja su bila u pitanju i jedno vozilo crvenog. Na kraju je stao Paja taxi i odvezao nas na zeljenu lokaciju. Cijena voznje je bila 6 KM tacno. Ja stvarno ne znam koja "gospoda" radi u Sarajevo i Crvenom taxiju ali ako im je ovo malo definitivno bi trebali da se prebace na vozace limuzina ili da se zaposle kao vozaci politicarima. Cak sam i zapisao registracije i brojeve vozila ali ne vidim neku svrhu od prijavljivanja istih jer ne vjerujem da imaju neke sankcije za njih.
Samo levati, glupi taksisti na Zapadu voze na kratke relacije
- -maggie-
#1010 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Šta sam svašta od njih doživjela... Jedne nedjelje ujutro sam ih zvala, trebala se hitno pojaviti na jednom događaju. Rekli su da će doći za 6,7 minuta. Izašla sam tačno na vrijeme i čekala ih tačno 25 minuta (zvala sam u međuvremenu da vidim dokle je, al' svaki put kaže da dolazi za 2,3 minute - a ja budala. I kad je NAPOKON došao, ja sjela sva nervozna što kasnim, kad njemu zvoni telefon... I priča on s tim nekim drugom kako je došao po neku "trebu" - i komentariše on mene, a ja sjedim iza njega.
Da ne povjeruješ!
Općepoznato je da voze k'o nenormalni, pretiču preko pune linije, voze 100 na sat ondje gdje je predviđeno 50 km/h. Ne dolaze kad padne snijeg, il' kažu da će doći, pa ih čekam po 15 minuta, i opet ne dođu.
Al' eto, na sve se čovjek navikne... I opameti se - kad, tad!
Općepoznato je da voze k'o nenormalni, pretiču preko pune linije, voze 100 na sat ondje gdje je predviđeno 50 km/h. Ne dolaze kad padne snijeg, il' kažu da će doći, pa ih čekam po 15 minuta, i opet ne dođu.
- strong69
#1011 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
I kakvi su komentari bili-maggie- wrote:I priča on s tim nekim drugom kako je došao po neku "trebu" - i komentariše on mene, a ja sjedim iza njega.Da ne povjeruješ!
-
Xarfaxuss
- tag33
#1013 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma papani mrtvi, od mene ce samo dobiti .I.
- urban.
#1014 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
hoce sa 4 razreda (cast izuzecima ako ih uopste ima) osnovne da imaju 1500 km platu a ljudi sa fakultetima rade za 800
-
tufo071
#1015 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
E da ja kazem koju. Ja putujem po svijetu puno. I po bijedi i po zlatu svasta sam vido. I taxista prevaranata i taxista gospode i krseva i limuzina. I kako sam rodjen u Sarajevu dajem sebi za pravo da kazem da vecih prevaranata i lopova papaka i otimaca sam jedino u Cairu vidio. No u Cairu te hoce zavrnut i iz cipela uzet al ne voze krseve, ne puse i td.
Nasi taxisti su sramota grada. Mislim na Sarajevo Taxi. Ovi ostali su prihvatljivi mahom.
Nasi taxisti su sramota grada. Mislim na Sarajevo Taxi. Ovi ostali su prihvatljivi mahom.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1016 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
vidim danas djevojčica ko princeza obučena sva u bijelom sa buketom cvijeća ulazi u sa taxi
nadam se da je bio kulturan
nadam se da je bio kulturan
-
Bimmer_
#1017 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Evo da ti se javim kao izuzetak, imam zavrsen Fakultet kod nas u Sarajevu, Ekonomski ako cemo sitnicaviturban. wrote:hoce sa 4 razreda (cast izuzecima ako ih uopste ima) osnovne da imaju 1500 km platu a ljudi sa fakultetima rade za 800
Eh sad price oko prevara na taximetru, SVI regularni taxisti moraju bazdarit taksimetre na godisnjem nivou kod ovlastenog lica koji zalijepi naljepnicu sa tom godinom te se ista mora skinut da se "cacka" taksimetar. NEMOGUCE malverzacije.
Dalje ako vas neko voza duzom relacijom, vase je da kazete kuda biste vi htjeli, meni se nekad ljudi naprave pametni pa izaberu duzu relaciju misleci da je kraca:D
Imam pouzdanu informaciju da Inspekcija nije dobila niti jednu validnu zalbu (za kojim vape ) od korisnika (bilo kojeg taksi prevoznika), toliki izvarani ljudi a niko nije prijavio.
O cijenama regularnih usluga je smijesno pricat i ovo je malo kakva je situacija.
Eh sad toliki tersovi taksisti. Stavite se vi u polozaj bilo kog vozaca koji je stalno na cesti:
Pobjesnjeli vozaci koji se utrkuju
Motoristi koji nemaju ni po 15 god, a pice gradom ko blentavi
Pjesaci koji lete na farove ko zecevi
O musterijama da ne pricam tu materijala za knjigu
-Svako treci-cetvrti smrdi, da me poslije stid drugih musterija a nemogu da izracim auto
-Ceka me na dnu ulice kojoj je nagib 45% (karikiram) samo da ga popnem na vrh mrsko mu hodat, vruce
-Sjede u auto kaze ima gripu inace ne bi taksijem ni isao, puse i kise mi u lice
-Sjeda u auto i pali cigaru, ispusi do pola do odredista
-Pjan ko zemlja ne zna gdje treba
-Nema da plati vrlo cesto
-Nabija mi na nos koliko zaradjujem
-Tersa meni sto je guzva i ovo sto rade ulice kao da sam ja to poceo
-placa voznju od 2,70 KM sa novcanicom od 100KM pa cak i 200KM (razradjena taktika da ja kazem uredu je da vam ne sitnim pa drugi cete put platit)
-Poderem lamelu uzbrdo dok mi lik prica kako se trebam okrenut vjeri i ozenit, klanjat...
-Ocekuje da ga uvedem u hotel bukvalno da ostavim auto i dovedem do recepcije, mislio sam da me zeza
-Prica kako mu je drago sto je sjeo u Crveni taxi i kako su ostali papci (ja sam SA taxi) popio levat nije ni skonta kod mene crveno auto, tako svakome prica
-jedan sjede trazi da upalim klimu, sljedeci da ugasim, sljedeci iako je upaljena klima otvori prozor da izbaci ruku, pa ovome "promaha"...
-Napadne me gospodja kakav sam Sarajlija sto ne znam gdje je njena neka cikma na Jarcedolima
-Kaze zurim i ocekuje da ja vozim 90 kmh i prolazim na crvena svjetla da on stigne negdje
Ima jos bruku ne da mi se vise pisat:D
Jos neko je spomenuo razgovor, ukoliko mi je neko sjeo u auto osnovna kultura je da se pozdravim. Ukoliko pocne da prica nesto pricam, ukoliko ne pocne pitam nesto standardno samo da ne bude "krma sto je kratka relacija" ako vidim da on nece da prica jer misli da nisam na njegovom nivu , ispostujem ga nek zivi u zabludi:D
Uglavnom do sad sam iskuliraosve gluposti i Nikad nisam imao nezadovoljnu musteriju pa makar da je i na moju stetu. Nisam gladan za novcem imam ga i dovoljno, necu da dopustim pogotovo nekim primitivcima da me izbace iz takta
Ne branim taksiste svakako ne planiram to vise da radim i propast ce ta famozna licenca necu je prenosit nikome ali samo da vidite i drugu perspektivu, nece se niko obogatit na vase 2KM.
Pazite se nelegalnih taksista i 99% sa legalnim necete imati problem izbilo kog udruzenja
- tag33
#1018 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
I sta sad hoces da kazes da je zbog svega toga tvoj posao tezi od ostalih ? ja znam da vise NIKAD sa taxi a ni crveni od mene marke nece dobiti..ne moraju se oni od mene obogatiti ali moju paru vise vidjeti nece a sigurno nisam jedini koji tako misli...
- Klavikula
#1019 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
misljenja sam da nisu svi taksisti isti, ima postenih ljudi, al ima i oni manje postenih..
dva primjera:
1.covjek me kuci dovuce najblizim mogucim putem, nit sam progovorio idi ovuda, idi onudu, nista, voznja izasla 3,5KM, evo buraz 5, halal bilo, zivio 100 godina..
2. frajer obidje po grada dok me dovuko do kuce, kazem idi ovuda, blize, on, ma ima put los, ovako, onako, a problem je sto je na jednom mjestu resetka pukla i mora zaobici, al hajd, nije problem niko nije propo za 70kf necu ni ja, doso do druge "dileme", kazem vozi ovuda, on krivine, ovako onako, da auto ne lomim, eto hiljade ljudi tuda ide i ne lomi auta, on ce ga bas slomiti...voznja na kraju izadje 4,80, ni feninga vise nije dobio...jednom si me majstore zajebo, vise neces...
dva primjera:
1.covjek me kuci dovuce najblizim mogucim putem, nit sam progovorio idi ovuda, idi onudu, nista, voznja izasla 3,5KM, evo buraz 5, halal bilo, zivio 100 godina..
2. frajer obidje po grada dok me dovuko do kuce, kazem idi ovuda, blize, on, ma ima put los, ovako, onako, a problem je sto je na jednom mjestu resetka pukla i mora zaobici, al hajd, nije problem niko nije propo za 70kf necu ni ja, doso do druge "dileme", kazem vozi ovuda, on krivine, ovako onako, da auto ne lomim, eto hiljade ljudi tuda ide i ne lomi auta, on ce ga bas slomiti...voznja na kraju izadje 4,80, ni feninga vise nije dobio...jednom si me majstore zajebo, vise neces...
- drndalo
#1020 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Vidim da fino pises, i drago mi je da vas i u SA taxiju ima, a da znate sastaviti nekoliko recenica, sa znakovima interpunkcije, danas je to sve rjedje svuda, ne samo u SA taxiju...Bimmer_ wrote:ali samo da vidite i drugu perspektivu, nece se niko obogatit na vase 2KM.
Pazite se nelegalnih taksista i 99% sa legalnim necete imati problem izbilo kog udruzenja
Mada sam dio recenice:"nece se niko obogatit na vase 2KM" ukazuje na moguce gledanje "s visine", ono sto zamjeras nekim svojim musterijama... Nece se niko od toga obogatiti, ali bas zbog toga mi nije jasno da se veliki dio tvojih kolega hoce polakomit za te iste 2 KM... Nekad i manje...
Ovaj dio sa 99% legalnih cu te zamoliti da malo bolje proracunas, podijeli broj svojih kolega na standovima Autobuska stanica, Zeljeznicka stanica, Aerodrom (a slozicemo se da na tim standovima ima najvise zavrtanja), sa kompletnim brojem licenci SA taxija, pa cemo doci do drugacijeg procenta... By the way, jutros na vasem standu u Ive Andrica vidim zelenu Opel Astru karavan, bez TA tablica, aparat ne imadoh pri ruci... Cini mi se da je nesto tipa E85-xxxxxxx... On isto legalan, jel' de ?
- xamp
#1021 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Hahaha, tih bez TA oznaka ima previse po gradu, a imaju jos oznaku da su u udruzenju SAMOSTALNIH Sa Taxista...drndalo wrote:Vidim da fino pises, i drago mi je da vas i u SA taxiju ima, a da znate sastaviti nekoliko recenica, sa znakovima interpunkcije, danas je to sve rjedje svuda, ne samo u SA taxiju...Bimmer_ wrote:ali samo da vidite i drugu perspektivu, nece se niko obogatit na vase 2KM.
Mada sam dio recenice:"nece se niko obogatit na vase 2KM" ukazuje na moguce gledanje "s visine", ono sto zamjeras nekim svojim musterijama... Nece se niko od toga obogatiti, ali bas zbog toga mi nije jasno da se veliki dio tvojih kolega hoce polakomit za te iste 2 KM... Nekad i manje...
Ovaj dio sa 99% legalnih cu te zamoliti da malo bolje proracunas, podijeli broj svojih kolega na standovima Autobuska stanica, Zeljeznicka stanica, Aerodrom (a slozicemo se da na tim standovima ima najvise zavrtanja), sa kompletnim brojem licenci SA taxija, pa cemo doci do drugacijeg procenta... By the way, jutros na vasem standu u Ive Andrica vidim zelenu Opel Astru karavan, bez TA tablica, aparat ne imadoh pri ruci... Cini mi se da je nesto tipa E85-xxxxxxx... On isto legalan, jel' de ?
Imam ja komsiju, vozi samo desnom rukom i nogom, Sa taxi sa Astrom, isto nema TA a imao je prije... Hmm, to je legalno?
-
Bimmer_
#1022 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne nisi me shvatio, ne gledam sa visine, vjeruj mi cvrsto sam prizemljen. Nego kazem da legalni taksista, malo je takvih vjeruj mi, nece za neke 2KM da upropastava sebi posao i rizikuje prijavu inspekciji. To sam mislio;)drndalo wrote:Vidim da fino pises, i drago mi je da vas i u SA taxiju ima, a da znate sastaviti nekoliko recenica, sa znakovima interpunkcije, danas je to sve rjedje svuda, ne samo u SA taxiju...Bimmer_ wrote:ali samo da vidite i drugu perspektivu, nece se niko obogatit na vase 2KM.
A ima mnogo taksista iz Travnika i drugih gradova koji dodju ovde da rade sa TA tablama. Puno ih pravi negdje TA table i stave na auto, zaboli njega briga svidja li se tabi ili ne svakako je nelegalan koliko god zaradi dosta mu je...
Naravno ima izuzetaka, ja ne kazem da je meni tesko sto je neko gore konstatovao, imam izbora i obrazovanje. Kad osjetim da mi je tesko mijenjat cu posao, mlad sam, naravno kad nadjem posao koji je laksi i ima vece prinose.
Meni je prednost ovog posla sto radim kada ja hocu (full klizno radno vrijeme
Samo hocu da kazem koliko god ima negativnih iskustava sa strane korisnika (obicno su isti prepricani sa koljena na koljeno od rodjaka, prijatelja, rodicinog momka, itd.
Ali zato ima i divnih, kulturnih ljudi sa kojima se lijepo ispricam nerijetko se nastavim privatno druzit. I ono sto sam primjetio da su gospoda, obrazovani i prefinjani ljudi daleko prizemljeniji, komunikativniji i prirodniji nego, neki drugi, znam se sa nekim ljudima nasmijat da me stomak zaboli. I naravno stariji ljudi su vecinom mnogo prijatniji od mladjih, valjda ljudi shvatili da nema potrebe za distancom i uzdizanjem.
Mozete se vi ponasti kako hocete, ali ako nekome sjedete u auto ne mozete u startu krmat i ignorisat covjeka;)
Kako god, poenta svega je 100 ljudi, 100 cudi, 100 zena, 200... svi ljudi su raliciti te ima losih i klijenata i vozaca isto tako, samo je poenta na koga naletimo;)
I da opet kazem ne branim ja "kolege" iz bilo koje firme, ja te ljude ne poznajem, ove koje poznajem znam da su regularni. Ja sam samostalni djelatnik i pisem u svoje ime;)
Ko nema iskaznicu vozaca, vidno postavljene naljepnice standa i udruzenja tekuce godine, radio stanicu, taksimetar sa naljepnicom tekuce godine, vidno postavljen cjenovnik usluga, na koncu i TA table nije legalan i zelim im sto manje posla:D
Salim se, inspekcija treba da radi svoj posao i meni je u interesu da je sto manje takvih;)
- drndalo
#1023 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Hajd' da najzad neko i nesto fino napise, znam da je sa ljudima najteze raditi, i moj posao je takav, i nekada 20x u toku radnog dana hocu explodirat' k'o Pretis-lonac, ali ne smijem, dobar posao je dobra stvar u danasnje doba... Vecina tvojih "kolega" i ne zna koliko dobar posao ima, uz sve povremene nedostatke... I to ne zna cijeniti, a ja se za svog osrednje dugog zivota ne sjecam da je neko dobio nogu iz SA taxija bilo od inspekcije, bilo od vas "clanova udruzenja", i to neki znju i zloupotrebljavaju do krajnjih granica...Bimmer_ wrote: Naravno ima izuzetaka, ja ne kazem da je meni tesko sto je neko gore konstatovao, imam izbora i obrazovanje. Kad osjetim da mi je tesko mijenjat cu posao, mlad sam, naravno kad nadjem posao koji je laksi i ima vece prinose.
Meni je prednost ovog posla sto radim kada ja hocu (full klizno radno vrijeme) , nemam nadredjenog i podredjene, idem na godisnji kada ja hocu, odmah je isplata, ne moram da cekam pocetak mjeseca.
Samo hocu da kazem koliko god ima negativnih iskustava sa strane korisnika (obicno su isti prepricani sa koljena na koljeno od rodjaka, prijatelja, rodicinog momka, itd.) imam i losih musterija isto toliko.
Ali zato ima i divnih, kulturnih ljudi sa kojima se lijepo ispricam nerijetko se nastavim privatno druzit. I ono sto sam primjetio da su gospoda, obrazovani i prefinjani ljudi daleko prizemljeniji, komunikativniji i prirodniji nego, neki drugi, znam se sa nekim ljudima nasmijat da me stomak zaboli. I naravno stariji ljudi su vecinom mnogo prijatniji od mladjih, valjda ljudi shvatili da nema potrebe za distancom i uzdizanjem.
-
Saka
#1024 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bimmer_ wrote:ako vidim da on nece da prica jer misli da nisam na njegovom nivu , ispostujem ga nek zivi u zabludi:D
Čekaj malo, jel ti misliš da ako ti sjednem u auto i ne pričam da se uzdižem i smatram da si ispod mog nivoa? Čovječe ako sjednem u tvoje auto to je da bi me odvezao iz tačke A na tačku B, ne zato što mi treba društvo. Neću da pričam i neću da razmišljam hoćeš li se ti naći uvrijeđen što mi nije do priče.Bimmer_ wrote:Mozete se vi ponasti kako hocete, ali ako nekome sjedete u auto ne mozete u startu krmat i ignorisat covjeka;)
"Dobar dan, ulica ta i ta, hvala, doviđenja" je sasvim dovoljna i savršeno uljudna konverzacija.
-
Bimmer_
#1025 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
U posljednjih 10-15 dana je mnogo ljudi izbaceno iz udruzenja zbog raznih zalbi i propustadrndalo wrote:Hajd' da najzad neko i nesto fino napise, znam da je sa ljudima najteze raditi, i moj posao je takav, i nekada 20x u toku radnog dana hocu explodirat' k'o Pretis-lonac, ali ne smijem, dobar posao je dobra stvar u danasnje doba... Vecina tvojih "kolega" i ne zna koliko dobar posao ima, uz sve povremene nedostatke... I to ne zna cijeniti, a ja se za svog osrednje dugog zivota ne sjecam da je neko dobio nogu iz SA taxija bilo od inspekcije, bilo od vas "clanova udruzenja", i to neki znju i zloupotrebljavaju do krajnjih granica...Bimmer_ wrote: Naravno ima izuzetaka, ja ne kazem da je meni tesko sto je neko gore konstatovao, imam izbora i obrazovanje. Kad osjetim da mi je tesko mijenjat cu posao, mlad sam, naravno kad nadjem posao koji je laksi i ima vece prinose.
Meni je prednost ovog posla sto radim kada ja hocu (full klizno radno vrijeme) , nemam nadredjenog i podredjene, idem na godisnji kada ja hocu, odmah je isplata, ne moram da cekam pocetak mjeseca.
Samo hocu da kazem koliko god ima negativnih iskustava sa strane korisnika (obicno su isti prepricani sa koljena na koljeno od rodjaka, prijatelja, rodicinog momka, itd.) imam i losih musterija isto toliko.
@Saka necu se ja nci uvrijedjen, ni meni samom nekada nije do price, to je tvoj izbor. Sasvim je uredu da sjedes lijepo se pozdravis kazes destinaciju. Ja govorim o ljudima koji bukvalno uskoce u auto kazu ulicu i okrene glavu od mene ( vidi se na covjeku koji misli da je iznad tebe i kako "nisi na mom nivou da razgovaram" tacno mu se na licu vidi to) kad izlazi zalupi mi desna vrata nabije mi pritisak u lijevom uhu:D Ja imam dovoljno prijatelja, ne radim da bi se druzio iako nemam nista protiv, ali kultura neka osnovna se treba postovati. Ti ako udjes i lijepo se pozdravis, kazes destinaciju, uredu je, ja cu te nesto pitati da ne bude da ja tersam, ako neces da razgovaras uredu je, svako nekada nece da prica. Ali ne mozes mi sjest u auto i provodit hirove nekakve;)