Stepenice Pavla Goranina? Od sadašnjeg Mupa, sloge, prema Mejtašu, mislim da je to to.vrtlar wrote:Jeli iko bio u bife odmor.I kod hajdera kad je drzao planinarsko drustvo Treskavica.Bio sam nekoliko puta u klubu novinara ali da me neko ubije ne znam gdje se nalazio.
Sarajevski kafici nekad i sad...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1001 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
- amrica
#1002 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
HAVANA wrote:A moj muha, ja kalimera gledo kad si se ti opijjjjo
pa 8. marta 75.
ja igrala klikera
Last edited by amrica on 21/12/2011 22:36, edited 1 time in total.
-
sandra01
#1003 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
mart wrote:Da tu je bio Tifany. Ako mislis na onu zgradu na Malti iza nekadasnjeg Jugokomerca, mozda mislis na Mon Cheri. On je nekada isto bio aktuelan.sandra01 wrote:Kakav Tifany tamo bog te zazdiomart wrote:Mislim na dugačku zgradu koja ima prozore kao puškarnica, koja se nalazi ispred sadašnjeg Unicredit leasinga, i koja se proteže praveći blagi ugao. Bilo je tu prije rata nekoliko kafića od kojih je jedan jako dobro radio i imao baštu vani.
To je bio Tifany, ako se ne varam.![]()
Tifany je bio na Socijalnom dje je sad "Mona"
Bravo !!!Mon Cheri je mislim kafic koji je Katarina trazila
- poznanik
#1004 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Malo offmemx wrote:E a ja sam bila u Vratničkom kod "Moše".
kako su se zvali brat i sestra, godinama vodili izviđače, čini mi se čak na višem nivou, a stanovali su na Vratniku, tamo kod Kasarne?
- braca
#1005 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Prvi dio tvoga teksta sam skontao i mislim da mislis na Nostalgiju koju i danas vodi Dragan Kozo, on je radio kao DJ kod Mise Begenisica u Abecedi, kasnije u Europi, a nakon rata i u Senatoru. Dobar i pametan momak. Ovaj drugi dio sa Lovcem ne kontam, pojasni.poznanik wrote:Da, kad si već spomenuo "Evropu", je li on otvorio lokal u Ulici Muvekita po novom, s lijeve strane Evrope iza Bečkog, jednostavnog interijera s onim "Šipad-USA kaubojskim" stolicama, bila muzika preglasna, ali extra, mislim i da je neko vrijeme Igor puštao, kako se zvao taj lokal, odmah do Lovca ?braca wrote:ABC, oliti Abeceda je bila odlicna, vrhunska diskoteka, doduse veoma mala... Drzao je Miso Begenisic... Kasnije je presao u "Europu", ali je klub bio vrlo brzo rikavela.
- KatarinaKosaca
#1006 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Jestemart wrote:Da tu je bio Tifany. Ako mislis na onu zgradu na Malti iza nekadasnjeg Jugokomerca, mozda mislis na Mon Cheri. On je nekada isto bio aktuelan.
- muha_sa
#1007 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
jel ovo fajrunt

- KatarinaKosaca
- poznanik
#1010 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Možda '81., '82. otvoren je jedan lokal uz bife Lovac, u ulici lijevo od Evrope, čini mi se da je danas tu Evropina slastičarnica...braca wrote:... Ovaj drugi dio sa Lovcem ne kontam, pojasni.
- KatarinaKosaca
#1011 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Dže su nam raja? Dže n am je @poznanik. Asli djeli pravne savjete besplatno 
- KatarinaKosaca
#1012 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
poznanik wrote:Možda '81., '82. otvoren je jedan lokal uz bife Lovac, u ulici lijevo od Evrope, čini mi se da je danas tu Evropina slastičarnica...
- poznanik
#1013 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
KatarinaKosaca wrote:Dže su nam raja? Dže n am je @poznanik. Asli djeli pravne savjete besplatno
Uljevaj više sode, nakapaj onog limuna odozgo ...
-
memx
#1014 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Eno, ako misliš na njega.poznanik wrote:Malo offmemx wrote:E a ja sam bila u Vratničkom kod "Moše".![]()
kako su se zvali brat i sestra, godinama vodili izviđače, čini mi se čak na višem nivou, a stanovali su na Vratniku, tamo kod Kasarne?
- braca
#1015 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
poznanik wrote:Možda '81., '82. otvoren je jedan lokal uz bife Lovac, u ulici lijevo od Evrope, čini mi se da je danas tu Evropina slastičarnica...braca wrote:... Ovaj drugi dio sa Lovcem ne kontam, pojasni.
BRAVO care: to je bila kafana "Šaran" a preuzeo ju je jedan momak iz Tuzle, sada vlasnik radio "Kameleona", tada student u Sarajevu i privremeno preuredio u super kafic sa mrak muzikom, super raja dolazila, haman cijeli grad, uslovno receno, dok nije napravio dobar posao, pa su ga nogirali, i naravno odmah nakon toga propali.
- poznanik
#1016 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Čini mi se da se Eno zvao, visok, bubuljičava lica, i sestra niža, plava kovrđava...memx wrote:Eno, ako misliš na njega.poznanik wrote:Malo offmemx wrote:E a ja sam bila u Vratničkom kod "Moše".![]()
- KatarinaKosaca
#1017 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
babyline wrote:KABARE
Joj, mislim da su tu moji roditelji izlazili kad su se zabavljali
-
immuno
#1018 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
nabrojali ste sve kafane od Carsije do Pucana al jenu ste zaboravili a tu se izlijetalo naglavacke na pocetku bila dobra kafana a poslije rupa tu je Majcicka pocela KARIJERU hajmo sjecal se ko" katange"
odmah iznad Bancine kafane ili kao neki kazu tucane kafe...a gdje vam je dom na Crepoljskom pa na Bukoviku?????
- poznanik
#1019 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Jeste, radio samo nekoliko mjeseci, kasnije se sve "ofucalo" i bilo nekih marisana ispred i unutra... šteta, muzika bila extrabraca wrote:BRAVO care: to je bila kafana "Šaran" a preuzeo ju je jedan momak iz Tuzle, sada vlasnik radio "Kameleona", tada student u Sarajevu i privremeno preuredio u super kafic sa mrak muzikom, super raja dolazila, haman cijeli grad, uslovno receno, dok nije napravio dobar posao, pa su ga nogirali, i naravno odmah nakon toga propali.poznanik wrote:Možda '81., '82. otvoren je jedan lokal uz bife Lovac, u ulici lijevo od Evrope, čini mi se da je danas tu Evropina slastičarnica...braca wrote:... Ovaj drugi dio sa Lovcem ne kontam, pojasni.
-
mart
#1020 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
babyline wrote:dobro niej kafic i mora da ste vec spomneuli ali BB
Da dobri stari BB. Vikendom se obicno zavrsavalo tamo, pa poslije na kifle
.
- Edin H.
#1021 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
HAVANA wrote:
Maksuz selam iz pinkponga.![]()
Iskrene cestitke
- KatarinaKosaca
#1022 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Kad se spomenuo dom na Treski, ja otišla na dom na Crepoljskom, pa pisala post i onda skontala da je Crepoljskoimmuno wrote:nabrojali ste sve kafane od Carsije do Pucana al jenu ste zaboravili a tu se izlijetalo naglavacke na pocetku bila dobra kafana a poslije rupa tu je Majcicka pocela KARIJERU hajmo sjecal se ko" katange"odmah iznad Bancine kafane ili kao neki kazu tucane kafe...a gdje vam je dom na Crepoljskom pa na Bukoviku?????
Super bio dom , imali restoran pa se moglo jesti po narudžbi. Tu sam prvi put jela pohovani sir.
Nije se spomenuo ni restoran kod Voje (košuta) tu su me moji vodili kad prođem odličnim.
A gdje je Katanga?
-
mart
#1023 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Sjeca li se neko Q galerije. Nalazila se odmah pored Ede.
-
sandra01
#1024 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
braca wrote:poznanik wrote:Možda '81., '82. otvoren je jedan lokal uz bife Lovac, u ulici lijevo od Evrope, čini mi se da je danas tu Evropina slastičarnica...braca wrote:... Ovaj drugi dio sa Lovcem ne kontam, pojasni.
BRAVO care: to je bila kafana "Šaran" a preuzeo ju je jedan momak iz Tuzle, sada vlasnik radio "Kameleona", tada student u Sarajevu i privremeno preuredio u super kafic sa mrak muzikom, super raja dolazila, haman cijeli grad, uslovno receno, dok nije napravio dobar posao, pa su ga nogirali, i naravno odmah nakon toga propali.
Jes dobro si,Saran je bio mrak mjesto,u isto vrijeme se kao nesto izlazilo u Evropu dole u podrum ali ih je Saran prevazisao.
- poznanik
#1025 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Samo se jedna osoba odavde može sjetiti kafane na ušću Mošćanice