SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Nadinka

#1001 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Michun wrote:Nadinka, MAC ima fixer :)
hvala darling, bice mi upratit ga :)
idem sad kucici daprobam svoju novu maskaru :P
hvala jos jedniom, cmok
somethings

#1002 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by somethings »

Jel postoji kakva krema ili maskara za obnavljanje trepavica? Prije par godina su mi počele puno ispadat (pretpostavljam stres i loša ishrana), i sad su prilično rijetke...
Michun

#1003 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

somethings wrote:Jel postoji kakva krema ili maskara za obnavljanje trepavica? Prije par godina su mi počele puno ispadat (pretpostavljam stres i loša ishrana), i sad su prilično rijetke...
Uzmi staru masakru, dobro je ocisti, operi toplom vodonm, naspi ricinusovo ulje i mazi svaku noc pred spavanje. I obrve ako su ti i one rijetke.
Ma.Le.Na

#1004 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

Michun wrote:
somethings wrote:Jel postoji kakva krema ili maskara za obnavljanje trepavica? Prije par godina su mi počele puno ispadat (pretpostavljam stres i loša ishrana), i sad su prilično rijetke...
Uzmi staru masakru, dobro je ocisti, operi toplom vodonm, naspi ricinusovo ulje i mazi svaku noc pred spavanje. I obrve ako su ti i one rijetke.
nakon koliko se pocnu vidjeti rezultati?
Michun

#1005 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ma.Le.Na wrote:
Michun wrote:
Pa nakon 20ak dana sigurno.
http://makeupmakeout.blogger.ba/arhiva/ ... 21/2458882

Ja sam mazala ove obrve sto sam pocupala :) Narasle.
Trepuse namazem svake prestupne, ali uvijek mi stoji maskara sa ricinusom u kupatilu - pa kad se sjetim.
somethings

#1006 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by somethings »

Hvala! Obrve nisu toliki problem, ali trepavica jednostavno nema na nekim dijelovima i nikako da narastu. :(
Gospoda Ministarka

#1007 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Gospoda Ministarka »

Ma.Le.Na wrote:
Michun wrote:

Meni nakon 2 puta :D jucer bez ikakvih problema i napora (koji su inace uobicajeni) u par poteza maskarom imala sam odlicne trepavice.
Ma.Le.Na

#1008 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

hajmo jedno paglu pitanje...kako da ocistim bocicu od maskare da bi mogla u nju staviti to ulje?
Cholina_Lokica

#1009 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cholina_Lokica »

samo pazite sa ricinusovim uljem ako imate kucne ljubimce koji imaju obicaj se zaletit da vas "poljube" :D
Michun

#1010 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ma.Le.Na wrote:hajmo jedno paglu pitanje...kako da ocistim bocicu od maskare da bi mogla u nju staviti to ulje?
Vako, neku koja ti je vec suha. Ako ima maskare, prethodno dobro ocisti papirom, cetkica papir obrisi, opet u maskaru, pa izvuci. Et' :D Izvadi onaj pipak na vrhu maskare prethodno. Vruca voda i kap tecnog sapuna i cetkicom trljaj.
Ma.Le.Na

#1011 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

Michun wrote:
Ma.Le.Na wrote:hajmo jedno paglu pitanje...kako da ocistim bocicu od maskare da bi mogla u nju staviti to ulje?
Vako, neku koja ti je vec suha. Ako ima maskare, prethodno dobro ocisti papirom, cetkica papir obrisi, opet u maskaru, pa izvuci. Et' :D Izvadi onaj pipak na vrhu maskare prethodno. Vruca voda i kap tecnog sapuna i cetkicom trljaj.

hvala MichunE :kiss: :)

moram iskopat neku staru...najgore sto ja to momentalno sve bacam..cim se grudvice pocnu stvarat

bas cu probat :thumbup:
Nadinka

#1012 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Moracu i ja ovo probati, gdje kupujete ricinusovo ulje?
Michun kako se tebi maskara ponasa, meni malo cudno, onako osipa se u onim listicima s trepuski
inspire_me

#1013 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by inspire_me »

Michun wrote:
Mogu slobodno reci da nema gore kletve od: 'Da Bog da morao ocistiti bocicu od maskare'' :D :D Ja sam je juce u vise navrata cistila, ribala, ispirala, muckala i opet sam je pokiselila :D pa cu danas nastavili. :x :x :D :D
Michun

#1014 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

inspire_me wrote:
Michun wrote:
Mogu slobodno reci da nema gore kletve od: 'Da Bog da morao ocistiti bocicu od maskare'' :D :D Ja sam je juce u vise navrata cistila, ribala, ispirala, muckala i opet sam je pokiselila :D pa cu danas nastavili. :x :x :D :D
:lol: pa jednom kad ocistis imas narednih 10 god...samo ulje naspes.
inspire_me

#1015 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by inspire_me »

Michun wrote:
inspire_me wrote:
Michun wrote:Vako, neku koja ti je vec suha. Ako ima maskare, prethodno dobro ocisti papirom, cetkica papir obrisi, opet u maskaru, pa izvuci. Et' :D Izvadi onaj pipak na vrhu maskare prethodno. Vruca voda i kap tecnog sapuna i cetkicom trljaj.
:lol: pa jednom kad ocistis imas narednih 10 god...samo ulje naspes.
Sto jes' jes' :D :D
*mima*

#1016 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

To vi nesto o trepavicama.....
No_oNe__

#1017 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by No_oNe__ »

evo citam sad na drugom forumu da su neki probavali to ricinusovo ulje ... i da im se nisu trepuske promjenile
Michun

#1018 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ne znam...mozda su ocekivale da budu ko aisvaria (ona indijska glumica) sa reklame a nisu. Ne moze produziti trepuse, ali ih moze ucvrstiti da ne opadaju i proguscati. Treba biti uporan.
Michun

#1019 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Posto je ovo postala tema malo vise od sminke...kako cesto perete kosu, cime, jel vam se masti od ovog smoga.
Ma.Le.Na

#1020 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

Michun wrote:Posto je ovo postala tema malo vise od sminke...kako cesto perete kosu, cime, jel vam se masti od ovog smoga.
perem kosu svaka 2 max 3 dana :roll: jer se uzasno masti....ma u sustini i ne al ja mrzim vidjeti prljavu kosu i rezance - to mi je bas odraz necistoce..

koristim ovaj sampon i masku

Image

kao neku preventivu da mi se ne osteti kosa :D
Zelena Carapa

#1021 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Nadinka wrote: Guerlain inace imas u Plazi i Martimexu, pa pogledaj imaju li, njihova je cijena oko 100 KM, ne znam imaju li ovu nijansu
hvala :)
Aurora Borealis

#1022 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Aurora Borealis »

Od ovih zemskica koje imaju prirodno suho kosu, koji sampon je najbolji? Je li neko probao Keune sampone, maske i regeneratore? Nekako me zivo interesuje jesu li djelotvorniji od ovih nesto jeftinijih.
BJB

#1023 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ja sam probala..Nemam suhu kosu. Keunein sampon za svakodnevno pranje je super, ali je Indola puno bolja. Cijenom su tu negdje. Zapravo, nisu. Indola je sad dostupna u CM-u i u onom pakovanju od 1/2 l, i dodje jeftinije nego Keune-a, a meni je barem bolja..Ako farbas kosu uzmi od Indole, neces se pokajati, sigurno.
alica.k

#1024 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

helena rubinstein kozmetike ima li gdje kod nas? treba mi ona feline blacks maskara...bila prije u onoj parfumeriji kod bbi gdje je sad scarabeg il kako se zove vec prodavnica, i sad ne mogu da kupim jer ne znam gdje...
imal dje drugo?
suspect_zero

#1025 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by suspect_zero »

alica.k wrote:helena rubinstein kozmetike ima li gdje kod nas? treba mi ona feline blacks maskara...bila prije u onoj parfumeriji kod bbi gdje je sad scarabeg il kako se zove vec prodavnica, i sad ne mogu da kupim jer ne znam gdje...
imal dje drugo?

Vidi u Mamčetu :)
Post Reply