Sulejman Bugari

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
HomeSweetHome

#1001 Re: Sulejman Bugari

Post by HomeSweetHome »

Hafiz govori jednostavno, prihvatljivo, onako kako je to nekome ko nije bas upucen u stvari lagano za cuti i razumjeti...
Meni je veoma drag i molim Boga da mi dostignemo takav stepen imana koji on ima...

Cuj gluma :-) Neko ko nikad nije razgovarao s njim ili ga slusao, niti ga uopste poznaje kaze da glumi... to vjerovatno zato sto se posmatracu cini nemogucim da neko tako istinski voli Allaha, toliko mu se posvecuje, toliko analizira Kur'an (iako je zavrsio tefsir u Medini)... pa onda mislite da glumi. E vidite, @carobnjak upravo zbog te iste pojave kaze da je hafiz pomalo lud :)

A gluma? Pa malo bi mu bio jedan Oskar, nego komplet k'o Andriceva zbirka... :lol: Vela havle...

Da ste ikada izbliza osjetili kako mu glas podrhtava, kako uzdise, kako se smijesi, kad ono iskreno kaze Allahu ekber ili Ya Allah... nikad tako nesto ne biste rekli.
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#1002 Re: Sulejman Bugari

Post by WipeOut »

carobnjak_iz_voza wrote:.... ali mislim da je nekome ko nije živio islamski (ne podcijenjujem ni tvoje muslimanstvo)vrlo teško shvatiti i koncentrisati se na veći dio Kur'ana....
et sad.....
fatamorgana

#1003 Re: Sulejman Bugari

Post by fatamorgana »

drekalica28 wrote:U suštini nemam ništa protiv čovjeka.
Elokventan je, odnosno jednostavno zbori i zna šta čovjek želi ćuti.
Bio je i meni interesantan dok ga nisam čula na televizij kada je govorio o ženama. Bolje mu je bilo da je šutio. :roll:
Priča se uglavnom svela na to da mi žene nemamo kapaciteta da razmišljamo. Dragi Bog nas nije razumom darivao, zato je muškarac glava kuće.
Yeah right. :roll:
A možda on ima glupu ženu, haj' znaj, :idea:
fatamorgana

#1004 Re: Sulejman Bugari

Post by fatamorgana »

carobnjak_iz_voza wrote:Ok ,niste me razumjeli (iako neki tvrde da jesu i tačka :lol: kao znaju oni bolje od mene jesu li me razumjeli)pa da pokušam objasniti šta je pisac htio da kaže.Juče sam gledao neki interviju od jednog sufijskog šejha ,a inače je isti i doktor psihologije ,i pitaju ga kako se postaje sufija,a on veli da bi bio "sufi" moraš biti lud i onda se nasmija ono slatko.Jednostavno kako on objasni sufizam je put srca ,a ne mozga i prelazi te neke barijere koje nam postavlja mozak,medjutim tad si ti po definiciji lud,jer lud je u stvari onaj ko je nelogičan,ne slijedi mozak(čovjek je doktor psihologije valjda zna šta priča)ali u toj ludosti on spoznaje Boga ,bliži mu je.
Hafiz Bugari je koliko ja znam sufija i čim je ovaj to ispričao meni je njegova slika pred oči kad priča ono zaneseno,ushićeno ali i mahnito...i ne mislim uopće da je to neka "gluma" ,ne!On je takav,zanesenjak
Takodjer znamo da za te svjetovne funkcije ,da ih tako nazovem,treba -mozak tj za reisa treba mozak .Sad ne kažem naravno da je hafiz Bugari glup i nema mozga ,već to nije njegov put,a osim toga užitak te "ludosti" je sigurno veći od užitka vlasti.Nadam se da sam sad bio jasan
Podržavam, :thumbup: , mozak je šejtanov sluga (barem moj) a srce je mudrost, iskrenost, hrabrost, ljubav, predaja ... .... ....
drekalica28

#1005 Re: Sulejman Bugari

Post by drekalica28 »

fatamorgana wrote:
Bio je i meni interesantan dok ga nisam čula na televizij kada je govorio o ženama. Bolje mu je bilo da je šutio. :roll:
Priča se uglavnom svela na to da mi žene nemamo kapaciteta da razmišljamo. Dragi Bog nas nije razumom darivao, zato je muškarac glava kuće.
:roll:
fatamorgana

#1006 Re: Sulejman Bugari

Post by fatamorgana »

drekalica28 wrote:
fatamorgana wrote:
:roll:
A možda se ona samo pretvara da je glupa, 8-) , :idea: , :run: , :sax: , :bih: , :dance:
drekalica28

#1007 Re: Sulejman Bugari

Post by drekalica28 »

trcicu trceci wrote:nemojte mi bugarina dirati :x nema kazes nesto protiv zena, odmah si na dnu brate, najgori, najgluplji...kakav lobi samo
Izvini....ali šta bi po tvom mišljenju onda trebala biti moja primjerena reakcija a da je ti ne smatraš nekim lobijem? :roll:
fatamorgana

#1008 Re: Sulejman Bugari

Post by fatamorgana »

trcicu trceci wrote:
drekalica28 wrote:
trcicu trceci wrote:nemojte mi bugarina dirati :x nema kazes nesto protiv zena, odmah si na dnu brate, najgori, najgluplji...kakav lobi samo
Izvini....ali šta bi po tvom mišljenju onda trebala biti moja primjerena reakcija a da je ti ne smatraš nekim lobijem? :roll:
mislim da si izvukla iz konteksta, volio bi kada bi mi nasla tu emisiju...zene su hiljadama godina u islamu bile poslusne muzevima, tako i da je to rekao, ne bi bilo nista cudno
Nisu "hiljadama" jer ako se ne varam Islam je objavljen u 7 vijeku ... znači jedna hiljada i kusur ...
bijela

#1009 Re: Sulejman Bugari

Post by bijela »

jedno je biti poslušan nekome a drugo je biti bez mozga 8-)
ema_

#1010 Re: Sulejman Bugari

Post by ema_ »

fatamorgana wrote: Nisu "hiljadama" jer ako se ne varam Islam je objavljen u 7 vijeku ... znači jedna hiljada i kusur ...
Hiljada i kusur kako je došao posljednji Poslanik, sallAllahu 'alejhi we sellem :wink:
BHF_Manijak

#1011 Re: Sulejman Bugari

Post by BHF_Manijak »

drekalica28 wrote:
Koliko i da li si uopste slusala predavanja doticnog?! Ja sam ih sigurno presluslo barem stotinjak, i jedan je od rijetkih koji toliko energicno stiti status zene, a ti i dalje donosi zakljucak nakon jedne recenice mozda cak i izvucene iz konteksta... ;-)

@Fatamorgana, islam je od Adema a sa Muhammedom saws je upotpunjen samo... :wink:
drekalica28

#1012 Re: Sulejman Bugari

Post by drekalica28 »

trcicu trceci wrote:
drekalica28 wrote:
mislim da si izvukla iz konteksta, volio bi kada bi mi nasla tu emisiju...zene su hiljadama godina u islamu bile poslusne muzevima, tako i da je to rekao, ne bi bilo nista cudno
Oprosti, onda sam te pogrešno shvatila. :)
Na Hayatu sam gledala...ima par godina tome.
Znam da je bio Ramazan, a voditeljica je neka sjedila sa njim....nije to bilo u studiju, već neka druga prostorija. Sjećam se da je okolo bilo crno.
A islam koliko znam veliča žene, ne tlači niti njih niti njihovu inteligenciju. Niti piše u Kur'anu da se tako nešto radi, već upravo suprotno.
Bar sam ja to tako kao laik shvatila. :)
fatamorgana

#1013 Re: Sulejman Bugari

Post by fatamorgana »

ema_ wrote:
fatamorgana wrote: Nisu "hiljadama" jer ako se ne varam Islam je objavljen u 7 vijeku ... znači jedna hiljada i kusur ...
Hiljada i kusur kako je došao posljednji Poslanik, sallAllahu 'alejhi we sellem :wink:
Hajd' nek neko i mene citira, :D
fatamorgana

#1014 Re: Sulejman Bugari

Post by fatamorgana »

BHF_Manijak wrote:
drekalica28 wrote:
Koliko i da li si uopste slusala predavanja doticnog?! Ja sam ih sigurno presluslo barem stotinjak, i jedan je od rijetkih koji toliko energicno stiti status zene, a ti i dalje donosi zakljucak nakon jedne recenice mozda cak i izvucene iz konteksta... ;-)

@Fatamorgana, islam je od Adema a sa Muhammedom saws je upotpunjen samo... :wink:
Nemam ništa protiv, :)
BHF_Manijak

#1015 Re: Sulejman Bugari

Post by BHF_Manijak »

harač wrote:
zonbirile wrote:
-----------------------------------------
a tek afektacija i prenemaganja-rođeni glumac,a lova kapa,kapa...
za pare ne znam, ali onaj glas i prenemaganje ne mogu da smislim
Ma ne mozemo ni mi tvoje pisanje i mrznju spram svega sto nosi u sebi "islamski", pa evo opet zivimo... :)
BHF_Manijak

#1016 Re: Sulejman Bugari

Post by BHF_Manijak »

drekalica28 wrote: Oprosti, onda sam te pogrešno shvatila. :)
Znam da je bio Ramazan, a voditeljica je neka sjedila sa njim....nije to bilo u studiju, već neka druga prostorija. Sjećam se da je okolo bilo crno.
A islam koliko znam veliča žene, ne tlači niti njih niti njihovu inteligenciju. Niti piše u Kur'anu da se tako nešto radi, već upravo suprotno.
Drekalice, da nije ovakav tip emisije bio?? Ako jeste imas sve te emisije na youtube, nema ih puno, mozda 7-8 pa eto ako ti nije problem pronadji bas tu u kojoj o zenama prica pa da cujemo i mi... ;-)

drekalica28

#1017 Re: Sulejman Bugari

Post by drekalica28 »

BHF_Manijak wrote:
drekalica28 wrote: Oprosti, onda sam te pogrešno shvatila. :)
Drekalice, da nije ovakav tip emisije bio?? Ako jeste imas sve te emisije na youtube, nema ih puno, mozda 7-8 pa eto ako ti nije problem pronadji bas tu u kojoj o zenama prica pa da cujemo i mi... ;-)

Bih, vrlo rado. :)
Ali na poslu mi je ograničen pristup internetu....youtubu ne mogu ni primirisati. :roll:
Tako da ja uopšte ne vidim šta si postavio. :|
fatamorgana

#1018 Re: Sulejman Bugari

Post by fatamorgana »

"drekalica28"

Bih, vrlo rado. :)
Ali na poslu mi je ograničen pristup internetu....youtubu ne mogu ni primirisati. :roll:
Tako da ja uopšte ne vidim šta si postavio. :|
Čuj ograničen pristup Tubi, pa đe to radiš , u rudniku? :run:
BHF_Manijak

#1019 Re: Sulejman Bugari

Post by BHF_Manijak »

Svaka ozbiljna firma zabrani svim kompjuterima u firmi pristup stranicama ala facebook, twitter, youtube itd... :wink:

Hajd kad dodjes kuci pogledaj pa na javi... :)
fatamorgana

#1020 Re: Sulejman Bugari

Post by fatamorgana »

BHF_Manijak wrote:Svaka ozbiljna firma zabrani svim kompjuterima u firmi pristup stranicama ala facebook, twitter, youtube itd... :wink:

Svaka ozbiljna firma zaposli ozbiljne ljude koji ozbiljno rade za vrijeme ozbiljnog radnog vremena ....
BHF_Manijak

#1021 Re: Sulejman Bugari

Post by BHF_Manijak »

fatamorgana wrote:
BHF_Manijak wrote:Svaka ozbiljna firma zabrani svim kompjuterima u firmi pristup stranicama ala facebook, twitter, youtube itd... :wink:

Svaka ozbiljna firma zaposli ozbiljne ljude koji rade za vrijeme radnog vremena ....
:lol:
Da je tako ne bi zabranjivali pristupe ovim stranicama, a to nije samo slucaj u BH(Da ne bude Bosnjo ovako onako) vec i na zapadu...Covjek je covjek i svako se zeli opustiti sat-dva, nisu masine pa da 8 sati rintaju ko konji...Nidje veze ti je ovo gore, sad su kao neozbiljni radnici tako sto ne sjede svo radno vrijeme i rade svoj posao?!

odosmo u ot al' eto... :roll:
fatamorgana

#1022 Re: Sulejman Bugari

Post by fatamorgana »

"BHF_Manijak"
:lol:
Da je tako ne bi zabranjivali pristupe ovim stranicama, a to nije samo slucaj u BH(Da ne bude Bosnjo ovako onako) vec i na zapadu...Covjek je covjek i svako se zeli opustiti sat-dva, nisu masine pa da 8 sati rintaju ko konji...Nidje veze ti je ovo gore, sad su kao neozbiljni radnici tako sto ne sjede svo radno vrijeme i rade svoj posao?!

odosmo u ot al' eto... :roll:
Nisi samo ti manijak, i ja sam, :oops:
BHF_Manijak

#1023 Re: Sulejman Bugari

Post by BHF_Manijak »

Tamam, sad se vratimo Sulji efendiji! :mrgreen:
drekalica28

#1024 Re: Sulejman Bugari

Post by drekalica28 »

Valjda uspijem naći. :)
fatamorgana

#1025 Re: Sulejman Bugari

Post by fatamorgana »

BHF_Manijak wrote:Tamam, sad se vratimo Sulji efendiji! :mrgreen:
Nego manijak , jel' ti se kako dopo ovaj moj gore post o šejtanu i srcu, jesil' se i ti kako prepozno, :wink:
Post Reply