Hajde,molim te objasni kako Djokovic nije sinonim za tenis. Hmmmm ... Mozda i nije, ali je sinonim za grend slem.
Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Moderators: Tomahawk11, Charuga
-
#1001 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Last edited by Priglavke on 16/09/2023 11:29, edited 1 time in total.
- konoplja
#1002 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Vjerovatno tako sto kad neko kaze tenis pomisli se na Federera. Ali Roger je od 2011 osvojio samo 3 Grand Slama, a Nole 23. Druge su dekade njihove dominacije. Rafa je uspjehe provukao na obe dekade. Prije 2011 ima 9 GS, a nakon 13. Mislim da je raja na forumu vecinom starija pa na te uspjehe Federera gleda tako i poistovjecuje Federera sa tenisom, ali mladji ljudi sigurno vise na Rafu i Noleta gledaju kao sinonim za tenis.
Tesko je ljudima promijeniti favorite i poglede. Meni Ali nije neki sinonim za boks. Velik je, legendaran, ali kad neko kaze boks ja pomislim na Tysona Furya ili Floyda ili Lomachenka ili Pacquiao
Vrijeme ce svoje reci. Ja mislim da ce se od sada na Novaka gledati kao sinonim za tenis.
-
#1003 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Znaci po tebi, ne mogu obojica biti sinonimi za tenis,nego samo jedan.konoplja wrote: ↑16/09/2023 11:28Vjerovatno tako sto kad neko kaze tenis pomisli se na Federera. Ali Roger je od 2011 osvojio samo 3 Grand Slama, a Nole 23. Druge su dekade njihove dominacije. Rafa je uspjehe provukao na obe dekade. Prije 2011 ima 9 GS, a nakon 13. Mislim da je raja na forumu vecinom starija pa na te uspjehe Federera gleda tako i poistovjecuje Federera sa tenisom, ali mladji ljudi sigurno vise na Rafu i Noleta gledaju kao sinonim za tenis.
Tesko je ljudima promijeniti favorite i poglede. Meni Ali nije neki sinonim za boks. Velik je, legendaran, ali kad neko kaze boks ja pomislim na Tysona Furya ili Floyda ili Lomachenka ili Pacquiao
Vrijeme ce svoje reci. Ja mislim da ce se od sada na Novaka gledati kao sinonim za tenis.
- ElRe
#1004 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Đoković u svijetu tenisa kao brend nema nikakvu težinu, niti će ga se ko, izuzev Srba, sjećati i pominjati kad završi karijeru.
-
#1005 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Novak apsolutno jeste na istom nivou skupa sa felpsom, tom bradyem ili boltom. Kakav ba marketing, pricamo o velicini igraca. U pravu je novak 100%. Rogera su sa manje uspjeha dizali u nebo i stavljali u grupu sa ovim gore opisanim
- ElRe
#1006 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Kakvu veličinu ima Djoković?
Ok, osvojio je te sve titule, veliki broj uslijed povreda RF ili Nadala bez prave konkurencije. Svi vide da je on pored tenisera, velika kaljuža van terene. Zbig toga nikada neće biti cijenjen.
I zbog hordi četnika diljem Australije i Sjeverne Amerike nikada neće biti omiljeni igrač tokom turnira.
Ok, osvojio je te sve titule, veliki broj uslijed povreda RF ili Nadala bez prave konkurencije. Svi vide da je on pored tenisera, velika kaljuža van terene. Zbig toga nikada neće biti cijenjen.
I zbog hordi četnika diljem Australije i Sjeverne Amerike nikada neće biti omiljeni igrač tokom turnira.
- konoplja
#1007 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Ma ne. Mozda sam se lose izrazio. Mislim da moze vise ljudi biti sinonim za sport. Sve zavisi kad je neko poceo gledati sport. Vrijeme i prostor. Mislim neki klinac koji je poceo gledati tenis 2011. godine kao desetogodisnjak vjerovatno bolje gleda na Novaka i Rafu nego na Federera. O Rogeru je samo slusao kako je uspjesan i velik, a gledao je kako ga ova dvojica mlate redovno i ruse mu rekorde.Priglavke wrote: ↑16/09/2023 11:45Znaci po tebi, ne mogu obojica biti sinonimi za tenis,nego samo jedan.konoplja wrote: ↑16/09/2023 11:28
Vjerovatno tako sto kad neko kaze tenis pomisli se na Federera. Ali Roger je od 2011 osvojio samo 3 Grand Slama, a Nole 23. Druge su dekade njihove dominacije. Rafa je uspjehe provukao na obe dekade. Prije 2011 ima 9 GS, a nakon 13. Mislim da je raja na forumu vecinom starija pa na te uspjehe Federera gleda tako i poistovjecuje Federera sa tenisom, ali mladji ljudi sigurno vise na Rafu i Noleta gledaju kao sinonim za tenis.
Ako se iskljuce uspjesi i brojevi onda je to sve jako subjektivno.
Naravno, objektivnom racunicom Novak je najuspjesniji, za mene je najbolji i najveci, a mislim da ima i karizmu.
-
#1008 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Ne znam, stari, nisam mu u gace zavirivao,pa da mogu reci.ElRe wrote: ↑16/09/2023 11:58 Kakvu veličinu ima Djoković?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1009 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Šta je to Novak donio revolucionarno u tenisu osim alternativne medicine?
Najpopularnijim sportom, fudbalom, prodefilovali su strašni igrači i sportisti, veliki ljudi, genijalci, legende.
Pa opet nisu sinonimi za taj sport.
Kako rekoh, Jokić je mnogo interesantniji i ako održi ovaj tempo duži niz godina, i ostane ovakav kakv jeste, a to mislim da hoće jer je momak u potpunosti spontan i neizvještačen, po meni daleko značajniji od novaka.
Iako je srbin.
-
#1010 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
A sta je to trebao da donese pa da ga ti svrstas u sinonime? 2020 Novak Djokovic, je kreirao PTPA (Professional Tennis Association Players)... .Sta su revolucionarno uradili Nadal i Roger?Chmoljo wrote: ↑16/09/2023 12:49Šta je to Novak donio revolucionarno u tenisu osim alternativne medicine?
Najpopularnijim sportom, fudbalom, prodefilovali su strašni igrači i sportisti, veliki ljudi, genijalci, legende.
Kako rekoh, Jokić je mnogo interesantniji i ako održi ovaj tempo duži niz godina, i ostane ovakav kakv jeste, a to mislim da hoće jer je momak u potpunosti spontan i neizvještačen, po meni daleko značajniji od novaka.
Iako je srbin.
Objektivno, Jokic veca sportska faca od Novaka?! Mislim da se zezas!!!!
Jos da dodam, tenis je mnogo teze igrati i biti u vrhu nego bilo koji ekipni sport !
Last edited by Priglavke on 16/09/2023 13:47, edited 1 time in total.
-
#1011 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Sta je donio novo felps? Plivao brze od ostalih. Bolt? Trcao brze od ostalih. Brady? Pobjedjivao vise od ostalih. E to je isto i novak donio. Jednostavno je bolji od svih prije
Cuj jokic pa jedva je bolji od protivnika danas u svom naponu. Ne mogu se porediti
Postenije bi bilo reci novak je srbin. Da se zove nedzad bio bi najbolji sportista mlijecnog puta nekima
Cuj jokic pa jedva je bolji od protivnika danas u svom naponu. Ne mogu se porediti
Postenije bi bilo reci novak je srbin. Da se zove nedzad bio bi najbolji sportista mlijecnog puta nekima
- sagosen
#1012 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
da, lik je toliko nebitan u svijetu tenisa da ga se niko nece sjecati godinu dana nakon sto zavrsi karijeru, i zamisli jos pije cetnicku rakiju..pametnom dovoljno
- Chmoljo
#1013 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Sreća pa je Jokić albanac.Bodkin wrote: ↑16/09/2023 13:38 Sta je donio novo felps? Plivao brze od ostalih. Bolt? Trcao brze od ostalih. Brady? Pobjedjivao vise od ostalih. E to je isto i novak donio. Jednostavno je bolji od svih prije
-
#1014 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Ima i ta mjesta. Ali postoje dobri srbi i losi srbi. Jokic nije javna licnost. Ako nista ne govoris, niko ti nista ne moze ni zamjeritiChmoljo wrote: ↑16/09/2023 14:10Sreća pa je Jokić albanac.Bodkin wrote: ↑16/09/2023 13:38 Sta je donio novo felps? Plivao brze od ostalih. Bolt? Trcao brze od ostalih. Brady? Pobjedjivao vise od ostalih. E to je isto i novak donio. Jednostavno je bolji od svih prije
- konoplja
#1015 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Ma glupo ih je porediti. Jedan je objektivno najuspjesniji i najbolji u svom sportu, drugi nije ni blizu toga. Odlican je Jokic, ali daleko od toga da ga se proglasava goatom kosarke.
-
#1016 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
pa tek mu je 28 godona a ima dvije mvp titule,malo li je
- Chmoljo
#1017 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Da se ne zaboravi, priča je krenula da je Novak rame uz rame sa Alijem i MJ.
Jednim koji je bio dio pokreta za građanska prava i drugog koji umnogostručio popularnost sporta kojeg je igrao.
Kao i uvijek, priča se navodi na mlin kao da je rečeno nešto što nije, da je Novak beznačajan, da nije popularan i slično. To niko nije rekao, al kao da je bitno, zar ne?
Bitno je još jednom potcrtati da je sve to zato što je Srbin
A što je najgore i svima ostalima na dunjaluku smeta što je Srbin. Bu - hu.
Jednim koji je bio dio pokreta za građanska prava i drugog koji umnogostručio popularnost sporta kojeg je igrao.
Kao i uvijek, priča se navodi na mlin kao da je rečeno nešto što nije, da je Novak beznačajan, da nije popularan i slično. To niko nije rekao, al kao da je bitno, zar ne?
Bitno je još jednom potcrtati da je sve to zato što je Srbin
A što je najgore i svima ostalima na dunjaluku smeta što je Srbin. Bu - hu.
- Chmoljo
#1018 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Naravno da je daleko, niko to nije tvrdio. Ali jokic je na pocetku i igra na netipican nacin, ko i Doncic. Drugaciji su od onoga sto smo navikli u NBA.
- Chmoljo
#1019 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Cuj nije javna licnost jes, totalni je anonimus. Ocito ko ne cetnikuje nije ni srbin. Jel ga boli kurac za pravoslavnim ekstremizmom propituje se njegovo srpstvo jer se drugima ne gadi.
U kome li je problem.
Al treba reci i to da siru svjetsku javnost boli dupe za sliki sa drazevacom, ali sasvim sigurno imaju svoj sud o vakcinaciji i alternativnim stavovima.
- teskeredzic_22
- Location: Nije patriotizam kada zakačiš zastavu na profil već kad baciš smeće u kontejner !
#1020 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Šteta koju Novak Đoković čini svojim stavovima i aktivnostima van sportskih terena je nemjerljiva.Chmoljo wrote: ↑16/09/2023 15:37SpoilerShowCuj nije javna licnost jes, totalni je anonimus. Ocito ko ne cetnikuje nije ni srbin. Jel ga boli kurac za pravoslavnim ekstremizmom propituje se njegovo srpstvo jer se drugima ne gadi.
U kome li je problem.
Al treba reci i to da siru svjetsku javnost boli dupe za sliki sa drazevacom, ali sasvim sigurno imaju svoj sud o vakcinaciji i alternativnim stavovima.
Čovjek s toliko uticaja nema ni trun odgovornosti , ponaša se kao da prodaje ćevape na autopijaci Stup.
To govori da je jako neobrazovan i da (nadam se) nije svjestan gluposti koju čini i koju će tek činiti kad završi vrhunsku profesionalnu karijeru jer će imati mnogo više vremena.
-
#1021 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
teskeredzic_22 wrote: ↑16/09/2023 15:45Šteta koju Novak Đoković čini svojim stavovima i aktivnostima van sportskih terena je nemjerljiva.Chmoljo wrote: ↑16/09/2023 15:37SpoilerShow
Cuj nije javna licnost jes, totalni je anonimus. Ocito ko ne cetnikuje nije ni srbin. Jel ga boli kurac za pravoslavnim ekstremizmom propituje se njegovo srpstvo jer se drugima ne gadi.
U kome li je problem.
Čovjek s toliko uticaja nema ni trun odgovornosti , ponaša se kao da prodaje ćevape na autopijaci Stup.
To govori da je jako neobrazovan i da (nadam se) nije svjestan gluposti koju čini i koju će tek činiti kad završi vrhunsku profesionalnu karijeru jer će imati mnogo više vremena.
-
#1022 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Naravno da nije. Covjek se ne pojavljuje u medijima skoro nikad osim ako ne mora. Novak je ambasador par brendova. Al eto, njima ne smeta sto nije htio da se vakcinise. Niti smeta raznim glumcima i sportistima da budu u njegovom boksuChmoljo wrote: ↑16/09/2023 15:37Cuj nije javna licnost jes, totalni je anonimus. Ocito ko ne cetnikuje nije ni srbin. Jel ga boli kurac za pravoslavnim ekstremizmom propituje se njegovo srpstvo jer se drugima ne gadi.
U kome li je problem.
Da je imao kikseva, imao je. Ona slika sa rakijom je retardirana. To sto voli srbiju nije nista lose. Pravoslavni ekstremizam je u ocima posmatraca. Tvoja osjetljivost je na prvu vjerovatno. Za mene je ekstremizam to sto rade kod nas u pravoslavnom talibanatu. I tu se nikad necemo sloziti
Ali preskocis kao i uvijek svu lovu za dobrotvorne svrhe naravno. I to sto je redovno u bosni, tacnije federaciji
-
#1023 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
To i ja govorim i sve sto ide uz to. Plus sto je u timskom sportu. I sto zivi van spotlighta
- Student_u_Ostavci
- Student_u_Ostavci
#1025 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Gluho bilo šta čovjek napisaChmoljo wrote: ↑16/09/2023 12:49Šta je to Novak donio revolucionarno u tenisu osim alternativne medicine?
Iako je srbin.
Jesi ti svjestan da porediš najvećeg tenis igrača svih vremena sa likom koji je tek osvojio prvi NBA prsten u 27oj godini?