Isplativost se moze gledati kad iole imas alternativu. U Sarajevu i BiH generalno alternativa je vrlo losa.
Doduse ljudi se snalaze. Moja bivsa kolegica ujutro plati taksi a poslijepodne se sverca tramvajem i hvali se tim.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
ista kilometraza , jos dizel 2012 godistecorsa wrote:Moj stari ima Astru J 1.6 benzin 2010. sa 76-7 hiljada na satu. I njemu ce se vjerovatno nekad cuditi otkud tako mal kilometraza, a on penzionerski, uglavnom je ne vozi, jednom ili dva puta sedmicno vikendica i desetak puta godisnje vangradska voznja.
Znaci vozi se vise, sto ti je dizel!amar1994 wrote:ista kilometraza , jos dizel 2012 godistecorsa wrote:Moj stari ima Astru J 1.6 benzin 2010. sa 76-7 hiljada na satu. I njemu ce se vjerovatno nekad cuditi otkud tako mal kilometraza, a on penzionerski, uglavnom je ne vozi, jednom ili dva puta sedmicno vikendica i desetak puta godisnje vangradska voznja.![]()
corsa wrote:Znaci vozi se vise, sto ti je dizel!amar1994 wrote:ista kilometraza , jos dizel 2012 godistecorsa wrote:Moj stari ima Astru J 1.6 benzin 2010. sa 76-7 hiljada na satu. I njemu ce se vjerovatno nekad cuditi otkud tako mal kilometraza, a on penzionerski, uglavnom je ne vozi, jednom ili dva puta sedmicno vikendica i desetak puta godisnje vangradska voznja.![]()
Ja sam rekao da je neisplativo vise iz stanovista onih koji posmatraju za koliko ce prodati auto a nisu ga jos ni kupili. Naravno da ce vrijednost auta pasti godinama i da se na autu nece zaraditi, ali to je tako, takav nacin zivota i to se placa. Nikada nisam razmisljao koliko cu "izgubiti" na autu. Uvijek sam kupovao ono sta mi se svidja, sta mi treba, sta zelim... nebitno. Onaj koga brine ta stvar, najpametnije mu je da ne kupuje auto jer ce od brige dobiti cir na zelucu ili nedaj boze jos nesto gore pa ce ga tek onda doci skupo to auto.johntra wrote:Što je neisplativo? pa više čovjek godišnje može potrošiti na gradski prevoz, i taksi po potrebi, nego na mali gradski automobil sa benzinskim motorom...kupon za GRAS godišnje dođe skuplje od registracije nekog manjeg benzinca...i nek goriva godišnje potrošiš još toliko, opet je automobil isplativiji...onda i ne zavisiš od bilo koga, hoće li trola ili neće trola...a da ne nabrajam sad ako neko krene van grada, plaćanje autobusa, voza ili slično...
Nema takvog auta ni na oglasima...tako skupog.Officer Crabtree wrote:Jel' 4.800KM za Clio 1.2 benzin 2002. (130.000km) i registracije koja ističe za 10 dana previše što mi traže?
Vjerovatno su mi pitanja u domenu glupih, al eto mislio sam do sada da je mobitel najteže kupiti. Hvala.
To nije mala kilometraza za 8 godina u Bih, to da ce se neko cuditi, how yes no..ado-šampion wrote:Mah... bice sumnjivo onom kome za to auto fale 2-3 hiljade i konta da ce spustiti. 140 hiljada u autu 8 godina starom za bosanske uslove je sasvim realna kilometraza, cak je i prevelika. Ko zivi i radi u Sarajevu i zivi kako zivi vecina ljudi, poso, kuca, grad, jednom do dvaput godisnje ne more, gdje da predje te silne kilometre. I ko uopste ko sebi priusti takvo auto ima vremena da prelazi tolike kilometre a nije mu u opisu posla.
I kad se bude prodavao uvijek ce biti levata koji ce reci kako na drugom mjestu ima kupiti isto godiste sa 134 000 kilometara, tek uvezen i za manje para. A vani dobre ceste i auto je bolje itd...konektovan wrote:To nije mala kilometraza za 8 godina u Bih, to da ce se neko cuditi, how yes no..ado-šampion wrote:Mah... bice sumnjivo onom kome za to auto fale 2-3 hiljade i konta da ce spustiti. 140 hiljada u autu 8 godina starom za bosanske uslove je sasvim realna kilometraza, cak je i prevelika. Ko zivi i radi u Sarajevu i zivi kako zivi vecina ljudi, poso, kuca, grad, jednom do dvaput godisnje ne more, gdje da predje te silne kilometre. I ko uopste ko sebi priusti takvo auto ima vremena da prelazi tolike kilometre a nije mu u opisu posla.
Nekad iduce godine na proljece cu kupovat auto. Iznedju Clia i Fieste cu se vjerovatno dvoumit. Svakako ce mi trebat auto za grada. Mislim da se u Njemackoj moze za 2500 eura naci dobar benzinac. Ne mislim uvoziti jer zivim vecgolfiista wrote:Ja već petu godinu vozim clia 2 , 1,2 16v 55kW iz 2002.g.
Auto je zmaj. Prvo od onog što sve najviše interesuje - potrošnja. Auto se vozi samo po gradu i to 90% u jutarnjoj i poslijepodnevnoj špici. Potrošnja sa upaljenom klimom, od 6,9 do 7,5 litara. Ovo je po bordu, testirao sam ga i od čepa do čepa tri rezervoara na istoj pumpi i na istom pištolju, komp laže za 0,1 litra, što je sasvim prihvatljivo. Kada je kupljen, urađen je veliki i mali servis ( zubčasti remen, vodena pumpa, svi ostali remenovi, svjećice rashladna tekućina, ulje u kočnicama, motorno ulje i svi filteri-ulje, zrak i klima- ovaj motor nema benzinski filter. ) sve oko 400 KM sa rukama. U toku eksploatacije, još zamijenjeni aksijalni ležajevi, nosač mjenjača, kablovi od struje, sve sa rukama oko 200 KM. Očišćen senzor nekakvog ugla paljenja, zbog čega vergla duže i neće da upali ( ovo samo jednom - da ne bude zabune ). Prije nekoliko dana zamijenjen set kvačila - lamela- potisna i druk ležaj, VALEO original 110 KM+ruke 50, sveukupno 160 KM. Kupljen je sa 130k km, sada ima 175k km.
Auto je sa dinamiq opremom i ima bukvalno sve. KAda budem mijenjao, opet i samo isti motor i isto auto , samo u novijoj generaciji.
SUPER ZADOVOLJAN!
Kod mene u firmi dva mala benzinca, taj motorRockefeller wrote:Nekad iduce godine na proljece cu kupovat auto. Iznedju Clia i Fieste cu se vjerovatno dvoumit. Svakako ce mi trebat auto za grada. Mislim da se u Njemackoj moze za 2500 eura naci dobar benzinac. Ne mislim uvoziti jer zivim vecgolfiista wrote:Ja već petu godinu vozim clia 2 , 1,2 16v 55kW iz 2002.g.
Auto je zmaj. Prvo od onog što sve najviše interesuje - potrošnja. Auto se vozi samo po gradu i to 90% u jutarnjoj i poslijepodnevnoj špici. Potrošnja sa upaljenom klimom, od 6,9 do 7,5 litara. Ovo je po bordu, testirao sam ga i od čepa do čepa tri rezervoara na istoj pumpi i na istom pištolju, komp laže za 0,1 litra, što je sasvim prihvatljivo. Kada je kupljen, urađen je veliki i mali servis ( zubčasti remen, vodena pumpa, svi ostali remenovi, svjećice rashladna tekućina, ulje u kočnicama, motorno ulje i svi filteri-ulje, zrak i klima- ovaj motor nema benzinski filter. ) sve oko 400 KM sa rukama. U toku eksploatacije, još zamijenjeni aksijalni ležajevi, nosač mjenjača, kablovi od struje, sve sa rukama oko 200 KM. Očišćen senzor nekakvog ugla paljenja, zbog čega vergla duže i neće da upali ( ovo samo jednom - da ne bude zabune ). Prije nekoliko dana zamijenjen set kvačila - lamela- potisna i druk ležaj, VALEO original 110 KM+ruke 50, sveukupno 160 KM. Kupljen je sa 130k km, sada ima 175k km.
Auto je sa dinamiq opremom i ima bukvalno sve. KAda budem mijenjao, opet i samo isti motor i isto auto , samo u novijoj generaciji.
SUPER ZADOVOLJAN!![]()
Hvala za info iz prve ruke.
Mozes sigurno naci za 3500 KM sa manjom kilometrazom, nedavno je kolega za 3500 uzeo 1.6, 2003 godina, i neke baš jaka oprema, 3500 platio, jer valjda covjek uzeo neko novo auto, nema problema sa autom nikakvih.purgatorio wrote:Clio 1.2 16v 2002gp. Nema klimu, reg do 10 mjeseca, ne ide polica. Presao 260 000, veliki servis uradjen prije mjesec dana. Jel se isplati ovo platit 2900 km?
Cudice se,nek se cude.Drzi cijenu i cao.Nek stoji,za takva auta uvijek dodje musterija.Moze i godinu stajati ali ode.A ako se podcjenjivacki cudi,uvredljivo i kako vec papak zna...nista sladje nego reci mu dovidjenja,sad ne mozes nikako kupiti auto.corsa wrote:Moj stari ima Astru J 1.6 benzin 2010. sa 76-7 hiljada na satu. I njemu ce se vjerovatno nekad cuditi otkud tako mal kilometraza, a on penzionerski, uglavnom je ne vozi, jednom ili dva puta sedmicno vikendica i desetak puta godisnje vangradska voznja.
hvala svima za odgovore, još je bila hitna prodaja, kako bi bilo da nije...530i wrote:Nema takvog auta ni na oglasima...tako skupog.Officer Crabtree wrote:Jel' 4.800KM za Clio 1.2 benzin 2002. (130.000km) i registracije koja ističe za 10 dana previše što mi traže?
Vjerovatno su mi pitanja u domenu glupih, al eto mislio sam do sada da je mobitel najteže kupiti. Hvala.
3000 keša za auto koje je solidno i nije grob je odlična cijena.
HAVANA wrote:Cudice se,nek se cude.Drzi cijenu i cao.Nek stoji,za takva auta uvijek dodje musterija.Moze i godinu stajati ali ode.A ako se podcjenjivacki cudi,uvredljivo i kako vec papak zna...nista sladje nego reci mu dovidjenja,sad ne mozes nikako kupiti auto.corsa wrote:Moj stari ima Astru J 1.6 benzin 2010. sa 76-7 hiljada na satu. I njemu ce se vjerovatno nekad cuditi otkud tako mal kilometraza, a on penzionerski, uglavnom je ne vozi, jednom ili dva puta sedmicno vikendica i desetak puta godisnje vangradska voznja.
to mi je najsladje da kazem kad se pocnu ciganisat za bilo sta sto prodajemHAVANA wrote:nista sladje nego reci mu dovidjenja,sad ne mozes nikako kupiti
bitanga_sa_otesa wrote:to mi je najsladje da kazem kad se pocnu ciganisat za bilo sta sto prodajemHAVANA wrote:nista sladje nego reci mu dovidjenja,sad ne mozes nikako kupiti
upravo to ,nece niko ne shvati da ja npr prodajem sto mi je nesto viska,da ne bacim ,ne prodajem sto sam gladan,duzan nekome i sl.vjerovatno polaze od sebe pa tako razmisljajuHAVANA wrote: Svako voli pare,ali mozes kupiti robu,ne mozes me jebavati.
Jos ne,nemam ja auta a sve neke glupe zamjene.Nisam uzeo sto sam mislio sebi,nije mi prosla ponuda a lanciu bi sebi al me nervira automatski mjenjac,spor nekakav...Nema ti mene do ponedeljka.Jedino pred kucu da mi dodjes.Al nemoj,nemam ja nista drugo registrovano da vozam.golfiista wrote:Havana ode li onaj iX 35? Ako stignem, dosao bih sutra da ga pogledam?
Jedno je kad radis nesto i prodajes sto moras,a sasvim drugo kad radis nesto sto volis i nije ti moranje.Kad dodjes u tu fazu,sve je lakse...Teze te i cuka spuca,sa ljudima je najteze raditi...bitanga_sa_otesa wrote:upravo to ,nece niko ne shvati da ja npr prodajem sto mi je nesto viska,da ne bacim ,ne prodajem sto sam gladan,duzan nekome i sl.vjerovatno polaze od sebe pa tako razmisljajuHAVANA wrote: Svako voli pare,ali mozes kupiti robu,ne mozes me jebavati.![]()
![]()
sta sam vrijednih stvari pobacao u smece,samo zbog tog pokusaja jebavanja i potcjenjivanja....al nije mi zao,ja sam te pare dao i nemam ih vise ,boli me q