Alija-Tito?

Locked
славянин

#1001 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

Image
CPT

#1002 Re: Alija-Tito?

Post by CPT »

славянин wrote:Sta onda ti kaze kada se smanjuje populacija naglo u zemlji poput BiH za razliku od sfrj za koju si ti rekao da su ljudi bjezali iz iste :D izvlacis se jelde :D

kako nema veze migrant sa generacijom, zar nije migrant oni koji migrira a ne koji se rodio negdje i tu ostao ? Mescini ti lagis malo jelde :D :D :D :D :D
Ne kaze nista, takve generalizacije su glupe. U Jugoslavije je Slovenac imao 1 dijete, Albanac 11 pa je u prosjeku nesto kao znaci. Vazno da populacija raste ili sta si vec zelio reci. Sumnjam da znas...
Kad su tad puni vozovi odlazili u Frankfurt = znak prosperiteta. Jer SFRJ populacija raste. Odlazak danas je nesto sasvim drugo, jelte. :lol: Ako svi odu iz Federacija a u "RS" nastancaju koje dijete vise bice sve fantasticno. :lol:

Ne nije, migrant je sve sto nije domace. Ne pika se ono "kupis tregera pa postajes Austrijanac". Cak i oficielno te drzave broji kao Neslovenca (migranta) i ne kao Slovenca.
славянин

#1003 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

CPT wrote:
славянин wrote:Sta onda ti kaze kada se smanjuje populacija naglo u zemlji poput BiH za razliku od sfrj za koju si ti rekao da su ljudi bjezali iz iste :D izvlacis se jelde :D

kako nema veze migrant sa generacijom, zar nije migrant oni koji migrira a ne koji se rodio negdje i tu ostao ? Mescini ti lagis malo jelde :D :D :D :D :D
Ne kaze nista, takve generalizacije su glupe. U Jugoslavije je Slovenac imao 1 dijete, Albanac 11 pa je u prosjeku nesto kao znaci. Vazno da populacija raste ili sta si vec zelio reci. Sumnjam da znas...
Kad su tad puni vozovi odlazili u Frankfurt = znak prosperiteta. Jer SFRJ populacija raste. Odlazak danas je nesto sasvim drugo, jelte. :lol: Ako svi odu iz Federacija a u "RS" nastancaju koje dijete vise bice sve fantasticno. :lol:

Ne nije, migrant je sve sto nije domace. Ne pika se ono "kupis tregera pa postajes Austrijanac". Cak i oficielno te drzave broji kao Neslovenca (migranta) i ne kao Slovenca.
Znaci to sto danas se desava masovna migracija stanovnistva iz BiH i populacija u istoj se smanjuje nije pokazatelj katastrofalnog nataliteta i velike emigracije :?

Kako domace, pa ako si napravljen tu domaci si :lol: trece koljeno kako sad migrant :? Migrant valjda onaj koji je migrirao ? ti ako si rodjen tu odakle si ti migrirao... lagis lagis aaa :D :D :D :D
Trece koljeno rodjen u sloveniji 1/1 jel ono tako bi ? :D :D :D :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1004 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

CPT

#1005 Re: Alija-Tito?

Post by CPT »

славянин wrote:Znaci to sto danas se desava masovna migracija stanovnistva iz BiH i populacija u istoj se smanjuje nije pokazatelj katastrofalnog nataliteta i velike emigracije :?

Kako domace, pa ako si napravljen tu domaci si :lol: trece koljeno kako sad migrant :? Migrant valjda onaj koji je migrirao ? ti ako si rodjen tu odakle si ti migrirao... lagis lagis aaa :D :D :D :D

Znaci da je masovna migrancija iz BIH uvijek losa ili uvijek dobra. Kako vec zelis spinovati. Ako 10.000 ode iz Cazina 1960 to je FANATASTICNO tj. znak prosperiteta. Kad isti broj ode u 2018 onda je to lose. Bas?

Nema tu veze gdje si napravljen vec ko te napravio. Ako te neprave medju Eskimima nisi automatski Eskim,to valjda znas? Slovenci kazu da nije svaki konj rodjen u Lipici, Lipicaner. Nadam se da ti ne treba titl.
славянин

#1006 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

CPT wrote:

Znaci da je masovna migrancija iz BIH uvijek losa ili uvijek dobra. Kako vec zelis spinovati. Ako 10.000 ode iz Cazina 1960 to je FANATASTICNO tj. znak prosperiteta. Kad isti broj ode u 2018 onda je to lose. Bas?

Nema tu veze gdje si napravljen vec ko te napravio. Ako te neprave medju Eskimima nisi automatski Eskim,to valjda znas? Slovenci kazu da nije svaki konj rodjen u Lipici, Lipicaner. Nadam se da ti ne treba titl.
Znaci ti ides onom nacionalnost po krvi ili ? :D :D :D i kakve to veze ima sa terminom migrant :
1.
a person who moves from one place to another, especially in order to find work or better living conditions.

2.
an animal that migrates.
Ja nadjoh ova dva izbora tj . definicije - pa se izjasni kojoj i na koji nacin pripadas :D :D ili si lagio :D :D :D :D :D
CPT

#1007 Re: Alija-Tito?

Post by CPT »

Sad opet izvlacenje? Neslovenci su migranti jer je to jedini nacin da dodjes u Sloveniju, migracijom. Kontas? Sumnjam. I da, to je stvar krvi. Ne ces zbog jodlanja postati Slovenac.

Ne moras ti vjerovati meni. Mozes provjeriti u oficielnom popisu stanovnistva. :thumbup:
Hajvan

#1008 Re: Alija-Tito?

Post by Hajvan »

CPT

#1009 Re: Alija-Tito?

Post by CPT »

pici

#1010 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

Hajvan

#1011 Re: Alija-Tito?

Post by Hajvan »

lijepa vremena kad se i dansnja rvacka zvala iz dva djela (Hrvatska i Slavonija) :D

jeza u ledja

#1012 Re: Alija-Tito?

Post by jeza u ledja »

Na klupi u parku. :oops:
pici

#1013 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

Kada je Josip Broz Tito posetio Švedsku davne 1976. godine, dogodila mu se bolna nezgoda.

Prilikom posete tadašnjem premijeru Ulofu Palmeu, Tito se pri izlasku iz automobila uhvatio za ivicu kako bi ustao, a vozač je slučajno u tom trenutku zalupio vrata i priklještio Titovu ruku.

Maršal je povikao, a vozač mu je brže bolje oslobodio ruku.

Ipak, Tito je uprkos bolovima nastavio kao da se ništa nije dogodilo.

Na snimku se vidi kako je kasnije svojim domaćinima prepričao šta mu se dogodilo, gestikulirajući povređenom rukom.
:thumbup: :lol: :lol: :lol:
salik79

#1014 Re: Alija-Tito?

Post by salik79 »

pici wrote:

Kada je Josip Broz Tito posetio Švedsku davne 1976. godine, dogodila mu se bolna nezgoda.

Prilikom posete tadašnjem premijeru Ulofu Palmeu, Tito se pri izlasku iz automobila uhvatio za ivicu kako bi ustao, a vozač je slučajno u tom trenutku zalupio vrata i priklještio Titovu ruku.

Maršal je povikao, a vozač mu je brže bolje oslobodio ruku.

Ipak, Tito je uprkos bolovima nastavio kao da se ništa nije dogodilo.

Na snimku se vidi kako je kasnije svojim domaćinima prepričao šta mu se dogodilo, gestikulirajući povređenom rukom.
:thumbup: :lol: :lol: :lol:
Al', paz', molim te, "vozac" :lol:

A lik general :D
Hajvan

#1015 Re: Alija-Tito?

Post by Hajvan »

Uz maršala Tita, junačkoga sina
nas neće ni pakao smest'!
Mi dižemo čelo, mi kročimo smjelo
i čvrsto stiskamo pest!

Al’ ne bi sjala tako jako
ova naša lijepa Avlija
Ja bih svijetlo zvao mrakom
da te nije, Alija!

Alija je Tito!
Tito je Alija!
славянин

#1016 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

CPT wrote:Sad opet izvlacenje? Neslovenci su migranti jer je to jedini nacin da dodjes u Sloveniju, migracijom. Kontas? Sumnjam. I da, to je stvar krvi. Ne ces zbog jodlanja postati Slovenac.

Ne moras ti vjerovati meni. Mozes provjeriti u oficielnom popisu stanovnistva. :thumbup:
Cuj ja se izvlacim :lol: , kako mozes biti migrant u zemlji u kojoj si rodjen i cije drzavljanstvo imas :lol: , dao sam ti definiciju rijeci migrant- onaj koji je migrirao jel -lagio si jelde :D
salik79

#1017 Re: Alija-Tito?

Post by salik79 »

Hajvan wrote:Uz maršala Tita, junačkoga sina
i čvrsto stiskamo pest!

ova naša lijepa Avlija
da te nije, Alija!

Alija je Tito!
Tito je Alija!
Mene tata pita,
da li volim Tita,
a ja njemu velim,
ja sam mali balija,
meni je Tito Alija!
jeza u ledja

#1018 Re: Alija-Tito?

Post by jeza u ledja »

славянин wrote:
CPT wrote:Sad opet izvlacenje? Neslovenci su migranti jer je to jedini nacin da dodjes u Sloveniju, migracijom. Kontas? Sumnjam. I da, to je stvar krvi. Ne ces zbog jodlanja postati Slovenac.

Cuj ja se izvlacim :lol: , kako mozes biti migrant u zemlji u kojoj si rodjen i cije drzavljanstvo imas :lol: , dao sam ti definiciju rijeci migrant- onaj koji je migrirao jel -lagio si jelde :D
Ne moras emigrirati van zemlje da bi bio migrant. Mozes doci iz Tuzle u Sarajevo i ti si migrant. ;-)
pici

#1019 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

славянин

#1020 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

jeza u ledja wrote:
славянин wrote:

Ne moras emigrirati van zemlje da bi bio migrant. Mozes doci iz Tuzle u Sarajevo i ti si migrant. ;-)
I on je migrirao iz ljubljane u maribor pretpostavljam :D zato kaze da je migrant -
Jel tako cpt :D
pici

#1021 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

https://visoko.co.ba/prva-drzava-sa-koj ... rijalista/

Prva država sa kojom je bivša Jugoslavija prekinula diplomatske odnose – “Izrael je pijun”
Josip Broz Tito nikada nije bio pobornik moderne izraelske politike. Štoviše, prva ‘država’ s kojom je tadašnja Jugoslavija prekinula diplomatske odnose u post-ratnom vremenu bio je upravo ‘Izrael’.

”On dalje navodi da se Tito odmah složio sa uspostavljanjem hitnog vazdušnog mosta i snabdijevanja Egipta oružjem. Titov radikalni stav ponavlja se nekoliko puta u Kaderovom izvještaju a njemu se pripisuje i nacrt communiqué u kojem se Izrael označava kao agresor. Mnogi drugi delegati su bili nezadovoljni sa nekim aspektima teksta, i Kadar izvještava o diskusji o tome šta bi izjava trebala da sadrži, od kojih su neki sugerisali da bi trebao uključiti i osudu “američkog i britanskog imperijalizma”.

Koliko se Jugoslavija protivila izraelskoj invaziji pokazuje i jedan zanimljiv podatak – u ljeto 1967, kada je izbio rat, turist iz Zapadne Njemačke, Franz Haberstoff, koji se tada nalazio u Jugoslaviji na godišnjem odmoru – uhićen je i zatvoren na 30 dana zato što je iznio “podršku izraelskoj agresiji protiv Arapa”. Strani reporteri su o tom incidentu zapisali kako je nesretni Nijemac vjerojatno mislio kako mora jako paziti da ne kaže nešto protiv Židova, što je u to vrijeme bilo važno pravilo u Njemačkoj.

No, Jugoslavija je bila kritična prema Izraelu i prije rata 1967. 22.7.1958. jugoslavenska vlada uputila je “prijateljsko upozorenje” Izraelu da ne sudjeluje u “imperijalističkim pohodima” – naime, u to vrijeme britanski padobranci su koristili izraelski zračni prostor za prebacivanje u susjedni Jordan.
Image
Hajvan

#1022 Re: Alija-Tito?

Post by Hajvan »

salik79 wrote:
Hajvan wrote:Uz maršala Tita, junačkoga sina
i čvrsto stiskamo pest!

ova naša lijepa Avlija
da te nije, Alija!

Alija je Tito!
Tito je Alija!
Mene tata pita,
da li volim Tita,
a ja njemu velim,
ja sam mali balija,
meni je Tito Alija!
:thumbup:

Jer,

Image
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1023 Re: Alija-Tito?

Post by plain vanilla »

A JNA u Egiptu, pedesetih? Kao mirovne snage.
Hajvan

#1024 Re: Alija-Tito?

Post by Hajvan »

A OS BiH u Afganistanu, desetih? Kao mirovna misija.
pici

#1025 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

Image

Ukrcavanje u brod Jugoslavija na putu za Egipat. Kopnena vojska
Locked