SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post Reply
славянин

#1001 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by славянин »

Vilajet_Bosna wrote:
sve mi jeto poznato. ali skoro nigdje tu tuzlaka, da ne pominjem priče (koliko su istinite i utemeljene ne znam) kako im je Hajro jebavo po Tuzli sve po spisku što ne šalju municiju u Teočak. ma nejse. nije tema.
Tako je , siso hajro sa brda da jebava za municiju.. nigdje tuzlaka sve su to iz tvog sela odbranili dzemo hajro i dzevad.
Vilajet_Bosna

#1002 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

славянин wrote:
Vilajet_Bosna wrote:
ne, čekamo da oni nas kao većinu istjeraju, a na dobrom su putu.
Pa znaci planiras.. dali ti shvatas da BiH tako ne mozes opstati.. Mislis ti jel da imamo politicke,diplomatske ili vojne snage da istjeramo dva druga naroda iz drzave ? Umij se dodji sebi idi u subway pojedi sendvic.
pa jesam li ja kriv što je 90 % Srba stalo uz Karadžića i 70 % Hrvata uz Bobana i Tutu?
славянин

#1003 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by славянин »

Vilajet_Bosna wrote:
pa jesam li ja kriv što je 90 % Srba stalo uz Karadžića i 70 % Hrvata uz Bobana i Tutu?
Ok fino je da si otvoren , znaci ti planiras da se ove izdajice izbace iz drzave, sada pitanje kako ?
tandmand

#1004 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by tandmand »

Bogič Bogičević, Miro Lazovic, Mirko Pejanovic :thumbup:
Leverage

#1005 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Leverage »

славянин wrote:
Vilajet_Bosna wrote:
Ok fino je da si otvoren , znaci ti planiras da se ove izdajice izbace iz drzave, sada pitanje kako ?
Bakirovom hapelacijom, logično.
General War

#1006 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by General War »

Maraschino wrote:
Otto_13 wrote:Srebrenica je prvi oslobođeni grad u BiH 9. maja 1992 godine
Kalesija je oslobođena 23. maja 1992 godine
U drugoj polovini 1991. godine bilo je očigledno da su velikosrpski nacionalisti pripremili agresiju na Bosnu i Podrinje, sa ciljem da, na velikodržavnom konceptu Srbije, zauzmu cijelu Bosnu i Hercegovinu i silom je pripoje Srbiji te biološki i duhovno istrijebe Bošnjake. U ljeto 1992. jedinice Jugoslovenske narodne armije, kojima je komandovano iz Beograda, zatim oružane jedinice Arkana, Mauzera i drugih zločinaca, zajedno sa srpskim kolaboracionistima iz Bosne i Hercegovine, okupirale su Srebrenicu. Tih dana iz ovog grada okolnih naselja protjerano je dvadeset hiljada Bošnjaka. Nakon što je Pokret otpora zaživio i u okolnim naseljima uspostavljena odbrana, srpski okupator je prisiljen da se povuče iz Srebrenice. Do kraja godine srpske jedinice nastojale su u više navrata da ponovo zauzmu Srebrenicu, ali bezuspješno. Početkom 1993. teritorij između Zvornika i Srebrenice definitivno je pao u srpske ruke, a najveći broj stanovnika sa tog prostora sklonio se u Srebrenicu.
:?
Imal grada da nije pao pa ga nije trebalo oslobadjati?
Vilajet_Bosna

#1007 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

Leverage wrote:
Vilajet_Bosna wrote: ne, čekamo da oni nas kao većinu istjeraju, a na dobrom su putu.
Koga da istjeraju? Tebe iz Njemačke? Ne vjerujem.
istjerali bi oni mene vrlo rado i iz Njemačke za Anadoliju i pokrali i opljačkali ovo malo moje sirotinje što sam poštenim radom steko, kao što su mi oteli sve u maju 1992. ali kao što rekoh, teže će to ovaj put ići. niti su oni onako drčni i arakanovski junačni niti ja imam 10 godina kao 92-ge, evo im ga na :izet:
tandmand

#1008 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by tandmand »

Leverage wrote:
славянин wrote:
Vilajet_Bosna wrote:
Bakirovom hapelacijom, logično.
Ja predlažem njihovu masovnu hipnozu ...
Vilajet_Bosna

#1009 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

tandmand wrote:Bogič Bogičević, Miro Lazovic, Mirko Pejanovic :thumbup:

ili npr Ivo Komšić!

evo čovjek govori i veći je patriota nego 90% SDA i 90% SDP kadrova.

https://www.youtube.com/watch?v=PMsIKpMJV3g

je li on sad neki radikalni islamista ili nacionalista što je prepoznao i što otvoreno govori o stalnom kontinuiranom ustašluku iz Zagreba usmjerenom na Bosnu i kako i sam kaže, najviše na Bošnjake ?
Last edited by Vilajet_Bosna on 24/01/2019 23:13, edited 1 time in total.
channel10

#1010 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by channel10 »

I zauzeo se dio teritorije Srbije i onda slijedi velika ofanziva cetalja sa one strane Drine.
Matzan

#1011 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Matzan »

I, kad je postrojavanje u Minhenu? :bih:
channel10

#1012 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by channel10 »

Otto_13 wrote:Nikad se nije zauzeo dio Srbije ali je ugrožena centrala koja je Srbiji strateški važna . Bio je incident kada je par minobacačkih granata preletjelo na Srbijansku stranu Drine
Koliko znam, uslo se u Srbiju( Bajinu baštu). Nakon toga ovi salju nekoliko brigada i ograničavaju ih na Srebrenicu i nesto okolo
Last edited by channel10 on 24/01/2019 23:21, edited 1 time in total.
Vilajet_Bosna

#1013 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

channel10 wrote:I zauzeo se dio teritorije Srbije i onda slijedi velika ofanziva cetalja sa one strane Drine.
koji dio Srbije se zauzeo? :-)

osim ako Skelane ne smatraš dijelom Srbije.
asker

#1014 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by asker »

united bosnae wrote:Podrzavam pokretanje ove procedure ali mi nije jasno zasto niko do sada nije pokrenuo proceduru protiv Srbije (nasljednice SR Jugoslavije) i Hrvatske zbog ozbiljnog krsenja Daytonskog sporazuma. Aneks 1B, Clan 4 Daytonskog sporazuma (SPORAZUM O SUBREGIONALNOJ KONTROLI NAORUŽANJA) govori o uspostavljanje stabilne vojne ravnoteže izmedju Hrvatske, Smrdije i BiH. https://propisi.ks.gov.ba/sites/propisi ... govini.pdf stranica #21.
S obzirom da vojna ravnoteza nije uspostavljena, treba li tuziti potpisnike Daytona za njegovo ne sprovodjenje?

Takodjer, taj isti Daytonski sporazum je potpisan i sklopljen na bosanskom, hrvatskom, engleskom i srpskom jeziku.
Zasto se ne pokrene procedura za ne postovanje Daytonskog sporazuma i ne priznavanje bosanskog jezika od strane Republike Mrske i ako su predstavnici SRJ potpisali i verifikovali da je ustav napisan na tom jeziku. Image
Na ovom linku jasno pise ono o cemu govorim.

Znaci da Bosnjacki politicari ocito ne citaju ustav i ne bore se za sprovodjenje istog. Ako druga strana ne zeli da sprovodi Ustav, onda cemu sva ova prica.

Mislim da je neko relevantan skoro govorio da nijedna zemlja nije ni dosegla taj limit utvrdjen Daytonom. Znaci ni Hr ni Sr. BiH svjetlosnim godinama daleko. Budzet za OS je 300 miliona vec deceniju. Pokusavalo se vise puta da se taj budzet poveca, valjda je jasno s koje strane je isla inicijativa, a koja strana je blokirala po cijenu svega.
Usvojeni pregled odbrane dodaje koji dinar za vojsku, govori o modernizaciji, podmladjivanju kadrova, skolovanju pilota, nabavci helikoptera itd. MAP jos vise usmjerava sredstva za vojsku i nalaze povecanje izdvajanja iz budzeta, gdje vise stvari nece zavisiti od bilo kojeg pojedinca i na kojoj nozi se probudio to jutro.

Zato ovoliki otpor. Onaj celavac savjetnik Dodika je u nekoj emisiji drzao printanu kopiju godisnjeg plana za MAP, opsta panika, kaze dodatne nadleznosti se prenose na drzavu. Fina je to knjizica, nije to samo poziv za aktivaciju MAPa. Ljudi koji guraju procese iz vana tacno znaju sta rade. Samo malo dublje istraziti ovu temu i mnoge kockice se posloze. Dodikova ekipa dobro zna, analizirali su svako slovo i zarez, smatraju to ogromnom opasnoscu po RS interese.

Ostaje zal zasto oni koji odlucuju ovo sve nisu uradili prije recimo 2 godine. Ni sad mi nismo ispunili uvjete al se progledalo kroz prste. Prije 2 godine SzP bi glat pristao jer bi mahali Radmanovicevim potpisima i molbama za prijem. To bi im pomoglo i oko izbora. Jebiga, nije se desilo.

I dalje mislim da je nezaustavljiv proces aktivacija MAPa. Ovo talasanje oko imena entiteta vjerovatno sluzi da podmaze tvrde stavove.
channel10

#1015 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by channel10 »

Vilajet_Bosna wrote:
channel10 wrote:I zauzeo se dio teritorije Srbije i onda slijedi velika ofanziva cetalja sa one strane Drine.

Bajina bašta.
Vilajet_Bosna

#1016 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

channel10 wrote:
Vilajet_Bosna wrote:

Bajina bašta.
ma ni blizu, kakva Bajna Bašta.
славянин

#1017 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by славянин »

Vilajet_Bosna wrote:
istjerali bi oni mene vrlo rado i iz Njemačke za Anadoliju i pokrali i opljačkali ovo malo moje sirotinje što sam poštenim radom steko, kao što su mi oteli sve u maju 1992. ali kao što rekoh, teže će to ovaj put ići. niti su oni onako drčni i arakanovski junačni niti ja imam 10 godina kao 92-ge, evo im ga na :izet:
:lol: Pishoza... ovo je dijete neko.
channel10

#1018 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by channel10 »

Vilajet_Bosna wrote:
channel10 wrote:
Vilajet_Bosna wrote:I zauzeo se dio teritorije Srbije i onda slijedi velika ofanziva cetalja sa one strane Drine.

Bajina bašta.
ma ni blizu, kakva Bajna Bašta.
Nw sekiraj se, ti si tad u bahn ceko :D
Maraschino

#1019 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Maraschino »

General War wrote:
Maraschino wrote:
U drugoj polovini 1991. godine bilo je očigledno da su velikosrpski nacionalisti pripremili agresiju na Bosnu i Podrinje, sa ciljem da, na velikodržavnom konceptu Srbije, zauzmu cijelu Bosnu i Hercegovinu i silom je pripoje Srbiji te biološki i duhovno istrijebe Bošnjake. U ljeto 1992. jedinice Jugoslovenske narodne armije, kojima je komandovano iz Beograda, zatim oružane jedinice Arkana, Mauzera i drugih zločinaca, zajedno sa srpskim kolaboracionistima iz Bosne i Hercegovine, okupirale su Srebrenicu. Tih dana iz ovog grada okolnih naselja protjerano je dvadeset hiljada Bošnjaka. Nakon što je Pokret otpora zaživio i u okolnim naseljima uspostavljena odbrana, srpski okupator je prisiljen da se povuče iz Srebrenice. Do kraja godine srpske jedinice nastojale su u više navrata da ponovo zauzmu Srebrenicu, ali bezuspješno. Početkom 1993. teritorij između Zvornika i Srebrenice definitivno je pao u srpske ruke, a najveći broj stanovnika sa tog prostora sklonio se u Srebrenicu.
:?
Imal grada da nije pao pa ga nije trebalo oslobadjati?
Lakse je reci, BiH je kompletno bila okupirana nakon povlacenja JNA iz Slovenije i Hrvatske, nakon ukopavanja ''da nas brane'', nakon podjele naoruzanja srpskom zivlju...a onda se krenulo u oslobadjanje. Neko je zivio na malom prostoru pa nije mogao da se organizuje za otpor, neko se naslanjao na Hrvatsku pa je organizacija otpora i oslobadjanje bilo lakse. I Tuzla je bila okupirana ali se odigralo par taktickih poteza nadmudrivanjem tako da smo uspjeli da prosirimo slobodnu teritoriju.
Dakle, BiH je komplet bila okupirana s'tim sto se neko uspio osloboditi a neko na zalost, nije. Nas je okupirala JNA a ostalo znamo sta se desilo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1020 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by pici »

славянин wrote:
Vilajet_Bosna wrote:
Image
Maraschino

#1021 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Maraschino »

pici wrote:
славянин wrote:
Vilajet_Bosna wrote:
Image
:D

To su ti...na sta ja trosim vrijeme :run:
channel10

#1022 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by channel10 »

Otto_13 wrote:
channel10 wrote:
Otto_13 wrote:Nikad se nije zauzeo dio Srbije ali je ugrožena centrala koja je Srbiji strateški važna . Bio je incident kada je par minobacačkih granata preletjelo na Srbijansku stranu Drine
Koliko znam, uslo se u Srbiju. Nakon toga ovi salju nekoliko brigada i ograničavaju ih na Srebrenicu i nesto okolo
Nikad se to nije desilo . Nikad niti jedna jedinica ARBiH nije prešla na teritoriju Srbije u Podrinju . Izbili su na hidroelektranu Perućac u akciji oslobađanja Jezera i sela okolo . Bratunac se našao u poluokruženju a Vlasenica je u tom trenutku bila ugrožena na nekoliko pravaca od rijeke Drine prema dubini teritorije . Jedini prelazak jedinica ARBiH na područje druge države je u Oluji kada su jedinice 5 korpusa ARBiH prema ranijem planu ušle u teritoriju RH sa ciljem sudjelovanja u čišćenju zaostalih jedinica VRSK. Na Bajinu Baštu je palo par minobačakih projektila nikada niti jedan naš vojnik nije prešao Drinu i napao neko mjesto u Srbiji
http://bosnae.info/index.php/napad-arbi ... rij-srbije
madridista15

#1023 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by madridista15 »

Otto_13 wrote:
channel10 wrote:
Koliko znam, uslo se u Srbiju. Nakon toga ovi salju nekoliko brigada i ograničavaju ih na Srebrenicu i nesto okolo
Nikad se to nije desilo . Nikad niti jedna jedinica ARBiH nije prešla na teritoriju Srbije u Podrinju . Izbili su na hidroelektranu Perućac u akciji oslobađanja Jezera i sela okolo . Bratunac se našao u poluokruženju a Vlasenica je u tom trenutku bila ugrožena na nekoliko pravaca od rijeke Drine prema dubini teritorije . Jedini prelazak jedinica ARBiH na područje druge države je u Oluji kada su jedinice 5 korpusa ARBiH prema ranijem planu ušle u teritoriju RH sa ciljem sudjelovanja u čišćenju zaostalih jedinica VRSK. Na Bajinu Baštu je palo par minobačakih projektila nikada niti jedan naš vojnik nije prešao Drinu i napao neko mjesto u Srbiji
Možda je pod ulaskom u Srbiju mislio na ovaj mali džep što se vidi na ovoj mapi:
https://commons.m.wikimedia.org/wiki/Ca ... y_1993.jpg
hAZNADAR

#1024 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by hAZNADAR »

Leverage wrote:
- Koga da istjeraju? Tebe iz Njemačke? Ne vjerujem.

- Ti ga recimo iz Minhena uspješno vodiš tastaturom.

- Opet ti iz toplog doma u vodećoj članici EU tuđim falusom mlatiš gloginje po BiH.

- sva bol svijeta je noćas u Bosni, ostajem (u Minhenu) da bolu prkosim.

- Tako isto i u Švedskoj.

- Da vidim što bi ga neko natjerao iz npr. neke prosperitetne zapadnoeuropske zemlje.

- Što se ne zalažeš za lopove i mutikaše gore u Švedskoj?

- U Švedskoj ljevica i socijala, a daljinsko navijanje za desnicu u BiH.

Ovoliko komentara na racun necijeg prebivalista samo na jednoj temi je stvarno dijagnoza. A neki su jos i vise.
Interesantno je da je pretezno isti politicki i socijalni profil ovdje najvise opterecen dijasporom. A jos interesantnije da se vjecito na svim temama svaka kritika na racun RS od ljudi koji uglavnom dolaze sa tog prostora a zive vani - pokusava poklopiti na ovaj nacin. Zbilja fenomen vrijedan zasebne teme. Zbirne.
General War

#1025 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by General War »

Maraschino wrote: Lakse je reci, BiH je kompletno bila okupirana nakon povlacenja JNA iz Slovenije i Hrvatske, nakon ukopavanja ''da nas brane'', nakon podjele naoruzanja srpskom zivlju...a onda se krenulo u oslobadjanje. Neko je zivio na malom prostoru pa nije mogao da se organizuje za otpor, neko se naslanjao na Hrvatsku pa je organizacija otpora i oslobadjanje bilo lakse. I Tuzla je bila okupirana ali se odigralo par taktickih poteza nadmudrivanjem tako da smo uspjeli da prosirimo slobodnu teritoriju.
Dakle, BiH je komplet bila okupirana s'tim sto se neko uspio osloboditi a neko na zalost, nije. Nas je okupirala JNA a ostalo znamo sta se desilo.
Kako ba okupirana kad su civilne vlasti cijelo vrijeme bile u funkciji...ne gadjajte se pojmovima koje ne razumijete.
Post Reply