Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
-
The 51st State
#1001 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Koga boli kurac kako prica, kako je odradio poso je valjda bitno?
Last edited by The 51st State on 25/01/2019 20:17, edited 1 time in total.
-
starisalko
#1002 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
sto bi mijenjao naglasakhigh_volume wrote:Ovaj direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja dr. Samir Turković, Sandžaklija, još nije promijenio naglasak, a svaka druga riječ mu je izgovorena ekavicom.
Živiš cijeli život u Sarajevu, diplomiraš sa odličnim ocjenama, priznat stručnjak, i ne možeš postići bolju poziciju od nekog službenika, a Sandžaklija koji ni naglasak nije promijeio, dobije najbolju poziciju u Kantonu, sa najvećim budžetom koji postoji.
- Maystor
#1003 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Nisu trebali obarati izvještaj Sarajevogasa, time se šalje poruka da nisu bitni rezultati rada, već isključivo boja stranačkog dresa.
Sve što je rečeno u saopštenju sindikata je tačno.
https://avaz.ba/kantoni/sarajevo/452396 ... -preduzeca
Sve što je rečeno u saopštenju sindikata je tačno.
https://avaz.ba/kantoni/sarajevo/452396 ... -preduzeca
- Banksy
#1004 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne uči svako brzo k'o Seka.high_volume wrote:Ovaj direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja dr. Samir Turković, Sandžaklija, još nije promijenio naglasak, a svaka druga riječ mu je izgovorena ekavicom.
.
- video
#1005 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Pa jebiga, Skupstinska vecina aka koalicija + SDA koja je rekla da ce glasati pozitivno za sve izvjestaje, jer bi bilo glupo da glasaju, fakticki, protiv sebe.video wrote:Za podrzavanje izvjestaja su glasli SVI zastupnici, tako da...cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Drzavna Bolnica je pod SBB-om, kao i Pokop ( cini mi se ), zato su i prosli da se ne lazemo bezveze
Da SBB nije u vlasti pala bi i DB kojoj je ona vjestica udarala kajle na svakom koraku. Svjestan sam toga. Samo konstatujem, a i znao sam da ce se SDA troll upecati na post. Nije mu dugo trebalo
Ma stipu ga, sve je ovo sitna buranija za legendu @HM2011
Pokrecem peticiju da mu se u ovim presudnim trenuTcima
Sitno im ovo sta je ostalo
-
bit101
#1006 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Nisam upratio, a vidim reakcije - sta je to Damir izjavio danas, ima li neki video?
- Prpa.ba
#1007 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ova poslanicka pitanja u vezi pristupa informacijama su me podsjetila da se spominjalo i da bi pristup Sluzbenom listu Kantona Sarajevo putem interneta trebao postati besplatan, pa cemo i to pratiti. 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1008 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
jel ovo sindikat sarajevogasa neda upravu

- sargon
#1009 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
PITANJE:
Šta se sada dešava sa ljudima koji su bili direktori ovih institucija? Smjenjuju se i postavlja se novi upravni, da li oni ostaju u tim institucijama, da li se mora objaljivati novi konkurs da se vrate na mjesto koje su prije obnasali ili?
Šta se sada dešava sa ljudima koji su bili direktori ovih institucija? Smjenjuju se i postavlja se novi upravni, da li oni ostaju u tim institucijama, da li se mora objaljivati novi konkurs da se vrate na mjesto koje su prije obnasali ili?
- DaffyDuck
#1010 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
I mene ovo interesuje.sargon wrote:PITANJE:
KAO i: kako mogu zastupnisi u skupstinama biti i uposlenici javnih ustanova ili dtzavnih firmi? Kako mogu dane provoditi u skupstinskim klupama a vode se na radnom mjestu? Kako je to uredjeno?
Posto je Maric prozvao crnu Sebiju da prima TRI plate
-
high_volume
#1011 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Sa 8 glasova "za", 20 "protiv" i 1 suzdržanim pao izvještaj Zavoda zdravstvenog osiguranja KS. Samo su zastupnici SDA glasali "za" iz razloga što je na čelu ove ustanove čovjek koji pripada njihovoj stranci.
Pao je i finansijski izvještaj TV SA.
- pici
#1012 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
sargon wrote:PITANJE:
na biro il u stranku po na novo radno mjesto... eno ti bivsi premijer primjer ode u pederalne vode... laHko mi je za njiHa.PrdCenik stranke ce se pobrinuti za lojalne a buranija il u alemanju il na biro.
- sargon
#1013 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Jesi li bas siguran, znaci ako je neko radio npr. u hitnoj pomoci pa postavljen na poziciju direktora, ne moze se bez konkursa i sve procedure vratiti na poziciju na kojoj je bio?pici wrote:sargon wrote:PITANJE:
na biro il u stranku po na novo radno mjesto... eno ti bivsi premijer primjer ode u pederalne vode... laHko mi je za njiHa.PrdCenik stranke ce se pobrinuti za lojalne a buranija il u alemanju il na biro.
Mala bara, puno krokodila a smanjuje se kolac za zelene, bice nezadovoljnih u clanstvu, nisu svi bivsi premijer
- pici
#1014 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
sargon wrote:Jesi li bas siguran, znaci ako je neko radio npr. u hitnoj pomoci pa postavljen na poziciju direktora, ne moze se bez konkursa i sve procedure vratiti na poziciju na kojoj je bio?pici wrote:sargon wrote:PITANJE:
Mala bara, puno krokodila a smanjuje se kolac za zelene, bice nezadovoljnih u clanstvu, nisu svi bivsi premijer
moze, ko mu brani ima konkurs.... ALI... jebemo ovo ali neda starka
- pici
#1015 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
sargon wrote:Jesi li bas siguran, znaci ako je neko radio npr. u hitnoj pomoci pa postavljen na poziciju direktora, ne moze se bez konkursa i sve procedure vratiti na poziciju na kojoj je bio?pici wrote:sargon wrote:PITANJE:
moze, ko mu brani ima konkurs.... ALI... jebemo ovo ali neda starka
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#1016 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Nevjerovatne stvari se dešavaju. Revolucionarne. Toga ne bi bilo da nije volje građana i dva jarana, Dine i Peđe, Peđe i Dine.
- ultima_palabra
#1017 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
NS i NiP su sve ono sto je SDP trebao biti zadnjih 20 godina, ali nije imao muda.
- sargon
#1018 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Zamilsi cc. 30 institucija i preduzeca, 30 direktora + 4X30 članovi upravnih odbora, sve stranačka lokalna krema. 150 stranačkih funkcionera ostade bez poluga vlasti, uhljebljenja, tendera, uzjecaja itd. Vjerovatno tu ima i korektnih ljudi ali jebi ga, pristali su igrat po stranačkim pravilima. Nervozni su vidi im se na licima, fabricirat će krize, evo već počinju sa Sarajevo gasom. Na višem nivou zakuhavaju pričom o imenu RS-a, nismo svjesni šta je ta sorta spremna da uradi.Challenger_ wrote:Nevjerovatne stvari se dešavaju. Revolucionarne. Toga ne bi bilo da nije volje građana i dva jarana, Dine i Peđe, Peđe i Dine.
Nije džabe ona kletva: DABOGDA IMAO PA NEMAO!
- pici
#1019 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
ultima_palabra wrote:NS i NiP su sve ono sto je SDP trebao biti zadnjih 20 godina, ali nije imao muda.
da ali ne treba zaboraviti sdO igraČa JAzlaJA, mada ih to ne opravdava nikako... moraju se rijesiti i ove garde koja bi radi stolica koalirala s sdO i kradeze...
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#1020 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Bio sam apstinent godinama, sve mi izgledalo isto, sivo, loše, a noć uoči zadnjih izbora se prevrćem, ne mogu da zaspim, dvoumim se, NS-NIP, NS-NIP, velim dragoj HAJMO GLASAT, ona ne može da vjeruje šta pričam u sitne sate. Ujutro odemo na biračko mjesto kad RIJEKA LJUDI... Rezultati (na biračkom mjestu i u MZ) da ne vjeruješ. NS UBJEDLJIVO PRVA, Dino drugi, gubitnici šesti. Hej, čovječe, šesti.sargon wrote:Zamilsi cc. 30 institucija i preduzeca, 30 direktora + 4X30 članovi upravnih odbora, sve stranačka lokalna krema. 150 stranačkih funkcionera ostade bez poluga vlasti, uhljebljenja, tendera, uzjecaja itd. Vjerovatno tu ima i korektnih ljudi ali jebi ga, pristali su igrat po stranačkim pravilima. Nervozni su vidi im se na licima, fabricirat će krize, evo već počinju sa Sarajevo gasom. Na višem nivou zakuhavaju pričom o imenu RS-a, nismo svjesni šta je ta sorta spremna da uradi.Challenger_ wrote:Nevjerovatne stvari se dešavaju. Revolucionarne. Toga ne bi bilo da nije volje građana i dva jarana, Dine i Peđe, Peđe i Dine.
Drago mi je što sam ranije apstinirao, nemam adekvatnu riječ da opišem zadovoljstvo što sam sada glasao i što sam indirektno dio ovog procesa.
Neuprediv osjećaj.
______
-
Nero Histrion
#1021 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Propustio sam izlaganje i diskusiju oko muzeja, Kamernog i ostalih iz pakete, Kntonalne tv i td. Je li bilo uopste prenosa, je li bilo ista zanimljivo ili se samo glasalo?
Kifla danas bas izdominirao.
- DaffyDuck
#1022 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Samo nek fino, javno obznane ko je gdje bio i sta primao.sargon wrote:Zamilsi cc. 30 institucija i preduzeca, 30 direktora + 4X30 članovi upravnih odbora, sve stranačka lokalna krema. 150 stranačkih funkcionera ostade bez poluga vlasti, uhljebljenja, tendera, uzjecaja itd. Vjerovatno tu ima i korektnih ljudi ali jebi ga, pristali su igrat po stranačkim pravilima. Nervozni su vidi im se na licima, fabricirat će krize, evo već počinju sa Sarajevo gasom. Na višem nivou zakuhavaju pričom o imenu RS-a, nismo svjesni šta je ta sorta spremna da uradi.Challenger_ wrote:Nevjerovatne stvari se dešavaju. Revolucionarne. Toga ne bi bilo da nije volje građana i dva jarana, Dine i Peđe, Peđe i Dine.
Rece Maric za ZZO: komisija za informatizaciju koju su cinili sve veliki informaticri Sebija, Gavrankapetanovic, Crnkic koja je godisnje kostala preko 100.000 KM
Ma cega sve tu ima, samo na kantonalnom nivou, a tek na federalnom....
- sargon
#1023 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Evo koliko SDA nije u vlasti u KS, cetnici nisu posli niz Vraca, snijeg pada iz poznatih uporista, GRAS vozi, bebe se radjaju, sunce izlazi na istoku itd...
U narednim mjesecima moze se ocekivati velika ofanziva SDA i njihovih trojanaca, ipak su u tome mnogo vispreniji od nove vlasti...
U narednim mjesecima moze se ocekivati velika ofanziva SDA i njihovih trojanaca, ipak su u tome mnogo vispreniji od nove vlasti...
- sargon
#1024 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Koliko sam upratio to je jos ostalo, institucije kulture.Nero Histrion wrote:Propustio sam izlaganje i diskusiju oko muzeja, Kamernog i ostalih iz pakete, Kntonalne tv i td. Je li bilo uopste prenosa, je li bilo ista zanimljivo ili se samo glasalo?
- JThomas
#1025 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
iz današnje (retro)spektive to zaista više ne djeluje kao nedostatak muda. nego da su ašćare bili zajedno, u talu, na istoj strani, kako god...