bh.tornjak wrote:Zastupnici Hrvatskog narodnog sabora u Zastupničkom domu i izaslanici u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine traže od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine žurno rješavanje problema kojima bi se omogućio nastavak rada Aluminija d.d Mostar.
nadam se dosljednosti parlamentaraca iz reda hrvatskog naroda i da ce nastaviti blokadu vlade FBiH
Aluminij Mostar
Moderator: anex
- mO k3
#1001 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
- p206
#1002 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
da je tu bilo 900 radnika ne bi znali šta će od para, ali tu je bilo možda 15 radnika ostalo uhljebi i lopovimO k3 wrote:Tražiti nemoguce![]()
Ništa 900 radnika jeste šteta , ali nisu ni prvi ni zadnji
- SaraFina
#1003 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Treba pustiti EPHB da im daje struju za džabe pa ujedno i njih zatrpati skupa sa gubitašem. Šteta je propustiti priliku. Ionako je AL dužan im. Brzo bi se to sprovelo u djelo.
-
damirc_sa
#1004 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Nek se obrate silinim kladionicama za pomoc, pa Premier je prosle godine imalo dobit od preko 300 miliona KM.
Ne treba im dati niti jednu "bosnjačku" marku. Kada oni znaju ovako politizovati stvari onda ih treba odjebat u skokovima. Nek se obrate Plenkovicu i Covicu i neka pricaju kako su malo ugrozeni.
Kada su djelili plate i premije sakom i kapom neka sada malo stegnu kais. Volio bih da ih hoce kupiti kakvi arapi pa da vidimo onda domoljube sta im je prece, vlastita egzistencija i posao ili kamenjarski ponos i ustaštvo. Siguran sam da ih vise od 2/3 ne bi ostalo da radi.
Ne treba im dati niti jednu "bosnjačku" marku. Kada oni znaju ovako politizovati stvari onda ih treba odjebat u skokovima. Nek se obrate Plenkovicu i Covicu i neka pricaju kako su malo ugrozeni.
Kada su djelili plate i premije sakom i kapom neka sada malo stegnu kais. Volio bih da ih hoce kupiti kakvi arapi pa da vidimo onda domoljube sta im je prece, vlastita egzistencija i posao ili kamenjarski ponos i ustaštvo. Siguran sam da ih vise od 2/3 ne bi ostalo da radi.
- xoklix
#1005 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Hafise , zar nemate EPHB ? Što od njih ne kupujete po povlaštenim cijenama?
Niko,ama baš niko osim HDZa nije kriv za ovo.
Niko,ama baš niko osim HDZa nije kriv za ovo.
-
Hafis
#1006 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Danas sam vidio jednu arapsku ekipu u hotelu Mostar, tik uz središnjicu HDZ-a.
Deluju poslovno, ozbiljno..ne k'o oni klošari i prevaranti što se motaju gore po kotlini, i po Ilidži.
Deluju poslovno, ozbiljno..ne k'o oni klošari i prevaranti što se motaju gore po kotlini, i po Ilidži.
-
Terarij+
#1007 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
jadan onaj narod opet ih naložiše da po ovoj žezi izađu na ceste i blokiraju saobraćaj a nijednog smislenog zahtjeva sem jebanja majke sarajevu i vladi, jebote jesmo stoka!
-
The 51st State
-
Hafis
#1009 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Inače, ne znam što vam pričaju na teferiću u Oberhausenu uz živu muziku Muje Isanovića, ali kakvo ba gašenje Aluminija? Ima tu još dosta utakmice.
- tandmand
#1010 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Nema ti ovo nikakve veze sa Islamom, već nas ovdje lomi globalna tržišna utakmica. Kao prvo naš narod mentalno nije dorastao evropskom kapitalizmu koji počiva na protestantskoj poslovnoj etici a na tržištu moramo da se nosimo sa njima.Hafis wrote:E jebat ga, sve su se one stare dobre pozitivne svari izgubile.madridista15 wrote:Nisu više ni muslimani što su nekad bili, moj Hafise.Hafis wrote:Pa šta bi od onog ćuvenog bošnjačkog merhametluka![]()
Da mi je netko pričao, ne bih vjerovao.
Još birvaktile govorili Aliji: nemoj Ale s Irancima a ni s Pakistancima, nije to isto, iskvarit će naš domaći milet.
Eto vidiš gdje smo sad, naš auhtotoni bosanski merhametluk na izdisaju.
Jugoslavija se raspala jer je Zlovencima dodijao financijski merhametluk prema Kosovu tj. Srbiji i princip solidarnosti.
Ovo nam je naša borba dala, je li narod htio kapitalizam i tržišne vrijednosti?
Sada bi neki ponovo da se vrati samopupravljanje i solidarnost ali ne bi da se vrati "Jugoslavija" ... odnosno " daj pare ali ne prelazi reku".
Samo da se još uruše posljednji bastioni komunizma a to je državna administracija, vlast ... oni uzimaju prema svojim potrebama ali i ne prema svojim zaslugama.
- dustaban
#1011 Re: Privatizacija Aluminija - finale
ALUMIJIN...
-
daddy-kool
#1012 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Vlada FBiH treba u jasnom dogovoru sa ostalim vlasnicima tražiti dokapitalizaciju, i finansirati produženje snadbijevanja strujom, barem onoliko koliko treba za plansko gašenje peći. Ovo je naravno pod uslovom da ne padne kakav bolji politički dogovor, pa se neke stvari prebiju.
- SaraFina
- SaraFina
-
Hafis
#1015 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Meni obični, i odnesi piće društvu u kutu.
- mO k3
#1016 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Hafis wrote:Inače, ne znam što vam pričaju na teferiću u Oberhausenu uz živu muziku Muje Isanovića, ali kakvo ba gašenje Aluminija? Ima tu još dosta utakmice.
"Dali smo sve od sebe, međutim, mi moramo biti otvoreni. Nakon petka mi ne vidimo gdje dalje", kazao je Pandža.
koji si ti trol , de budi malo kreativniji potrudi se jeboga ti
-
visocicaguy
#1017 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ja sam za spašavanje Aluminijuma...
...pod uslovom da se po hitnom postupku donese zakon o oporezivanju poslova koji imaju vezu sa igrama na sreću u stopi od 50%.
...pod uslovom da se po hitnom postupku donese zakon o oporezivanju poslova koji imaju vezu sa igrama na sreću u stopi od 50%.
- tandmand
#1018 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
EP HZHB i Aluminij objedniti u jedno preduzeće i problem riješen.
- mO k3
#1019 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Dovoljno je i 19%visocicaguy wrote:Ja sam za spašavanje Aluminijuma...
- mO k3
#1020 Re: Privatizacija Aluminija - finale
cije je ovo kuca?dustaban wrote:
ALUMIJIN...
-
The 51st State
#1021 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
To je jedino rjesenje, nadam se da ce na sjednici parlamenta biti porenuta ta inicijativa od zastupnika hdz.tandmand wrote:EP HZHB i Aluminij objedniti u jedno preduzeće i problem riješen.
- Haris.ba
#1022 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Pa ni tada nje riješen problem. To može misliti samo ekonomski laik. To je samo odlaganje problema. Faktički si imao tu situaciju na terenu. Zato se i duguje elektroprivredi stotine miliona.tandmand wrote:EP HZHB i Aluminij objedniti u jedno preduzeće i problem riješen.
Na kraju umjesto jednog manjeg imao bi većeg leša.
Pa mi smo i imali takvu ekonomiju u komunizmu. Gubitak jednih firmi se peglao dobitkom drugih. Zašto to opet raditi?
Last edited by Haris.ba on 03/07/2019 16:00, edited 1 time in total.
-
daddy-kool
#1023 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Na kraju krajeva to mogu uraditi samo vlasnici, FBiH je vlasnik manjinskog paketa od 44%.
- Haris.ba
#1024 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Sitnica koja se uvijek prigodno zaboravi.daddy-kool wrote:Na kraju krajeva to mogu uraditi samo vlasnici, FBiH je vlasnik manjinskog paketa od 44%.
-
The 51st State
#1025 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Pa na osnovu otpustanja menadzmenta hzhb ep, dovoljno ustede da se subvencionise cijena struje, nije idealno ali vece preduzece, laksi teret.Haris.ba wrote:Pa ni tada nje riješen problem. To može misliti samo ekonomski laik. To je samo odlaganje problema. Faktički si imao tu situaciju na terenu. Zato se i duguje elektroprivredi stotine miliona.tandmand wrote:EP HZHB i Aluminij objedniti u jedno preduzeće i problem riješen.
Na kraju umjesto jednog manjeg imao bi većeg leša.