Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na izborima 2018 za skupštinu Kantona Sarajevo glasat ću za:

Poll ended at 06/10/2018 23:59

BPS
2
1%
DF
13
6%
GS
8
4%
NBL
4
2%
NiP
15
7%
NS
85
39%
SBB
5
2%
SDA
30
14%
SDP
45
21%
Neka druga
10
5%

Total votes: 217

invincible1921

#1001 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by invincible1921 »

Denisu je glasove uzeo Sefik za kojeg je glasalo vise raje nego za Denisa. Kraj price.

Ovo nije tema da se raspravlja o tom....
GandalfSivi

#1002 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by GandalfSivi »

neon-x wrote:
GandalfSivi wrote:
Dasi wrote: Po cemu je to Hadzikadic zajebao drzavu, a recimo SBB/Radoncic nije?
Da nije bilo Hadzikadica dao bih glas Falataru ili Komsicu. Da je izbor bio samo Dzaferovic ili Becirovic listic bi ostao prazan ili ponisten. Suplja vam je prica oko Hadzikadica.
Po sto i prvi put cu ovo napisati i onda fakat necu vise.

Mirsad Hadzikadic je politicki avanturista, popularista bez kredita. Lik se pojavio u drzavi manje od godinu dana pred izbore i krenuo sa nerealnom pricom koju svi vole cuti, a nikakvog uporista nema, apsolutno znajuci da nece pobijediti. Ja iskreno vjerujem da se on nogom u guzicu sada udara od srece koliko je glasova dobio, jer nije to mogao ni sanjati ni nadati se tome. Na kraju ispadose baceni glasovi. Zajebite tu pricu "poslao je poruku". Prodjose nam jos cetiri godine.

Da je bio iskren u svojim namjerama, pojavio bi se na vrijeme, organizovao stranku, organizovao infrastrukturu, ubacio kvalitetne ljude da idu sa njim u taj projekat, rasirio se po podrucju cijele BiH, imao kandidate na svim nivoima, pa ako nece kroz Predsjednistvo, imao bi uticaj kroz druge organe vlasti.

Evo, ovo je tema o Kantonu Sarajevo. Da je bio ozbiljan, sada bi imao barem 2-3 poslanika u Skupstini. Ali to je vec ozbiljan posao. Puno je lakse sjediti pred kamerom i prosipati hajde da ne kazem suplju, ali ono pricu za koju znas da je neces moci provesti. Da je na kraju krajeva i usao u Predsjednistvo, nista ne bi mogao bez politicke strukture i podrske. Njemu je vrhunac bio da ce ostalim clanovima fino reci da prvo trebaju biti Bosanci i Hercegovci, pa onda sve ostalo.

S druge strane, nikada nisam napisao rijec protiv Falatara (a slicni su). Bez obzira na njegov broj glasova, lik je nasao politicku opciju koja mu se svidja i priklonio im se (a fakat mislim da ima dovoljno politickih opcija, imamo ih najvise na cijeloj planeti).

Opet ponavljam, nemam nista protiv Hadzikadica licno, cak mi je i simpatican, ali mi nemamo vremena za ovakve avanturizme. Ili uradi kako bog zapovjeda, ili nemoj nikako.

A sto se tice razlike izmedju Dzaferovica i Becirovica, ako je ti ne vidis, ja ti ne mogu tu pomoci...
Hadzikadic se pojavio na vrijeme nekad u januaru ove godine i prvi najavio kandidaturu za clana Predsjednistva. Nakon privodjenja kraju obaveza u USA preselio se u BiH u maju i vodio kampanju do izbroa na kojima je dobio 10% glasova. Nazalost, nije uspio postati predsjednik ali zato danas ima odlicnu situaciju da "organizuje stranku, organizuje infrastrukturu, ubaci kvalitetne ljude da idu sa njim u taj projekat, rasiri se po podrucju cijele BiH, ima kandidate na svim nivoima..." Dakle od neceg i od nekad se mora poceti a on je poceo od januara 2018.

To da nemas nista licno protiv Hadzikadica nije istina jer ne bi lagao na covjeka sa pricom o Klintonu kao onomad, remember? Naravno da sam ja svjestan tvoje tendencioznosti u vezi Mirsada i ne bih uzimao nista sto pises zaozbiljno, ali reagujem zbog nekoga ko ce to procitati i povjerovati.

Bilo pet kandidata Bosnjaka pored Denisa za clana Predsjednistva i sedmi, Hrvat, socijaldemokrata kao i Denis koji je odnio najvise bosnjackih glasova a ti se zakacio za Mirsada. Sreca pa taj hudi Denis ne udje u Predsjednistvo jer ne znam kako bi mogao ista bez podrske vlasti na ostalim nivoima ;)

Evo pocela utakmica...
Sad cu ja to tebi natenane:

Prvo, ubi nas ona desetka, odlican igrac.

Dalje, jako je ruzno nekoga optuziti da laze. Jesam napravio gresku (logicko razmisljanje, ACBiH organizovao galu, Mirsad bio u to vrijeme u USA, jeste se prije slikao sa Bidenom isto kroz ACBiH). Cim sam shvatio da je greska u pitanju, odmah se ispravio i izvinuo.

Idemo dalje. Ti kazes da nije mogao doci na vrijeme zbog "privodjenja kraju obaveza u USA". Pa majstore, ako toliko voli drzavu, valjda se znaju prioriteti, ili su obaveze pa onda da se krene od sljedeceg ciklusa kako treba, ili da se na vrijeme pocnu stvari raditi u BiH, pa da se "obaveze" prilagode tome. Ti sada govoris da je okay da drzava bude u istom sranju zbog, opet "privodjenja kraju obaveza u USA". Strah me je da je ovdje igrao na name recognition, pa cemo se ganjati za cetiri godine (ako dotle i dodje), a to je jako pogresna politika.

Sto se tice napadanja ostalih kandidata, koga bolan da napadam? To su sve izgubljeni slucajevi, Fahro zbog egoa a malo i straha, Sepicu bi kraj bio da se nije kandidovao (odmah nakon izlaska iz SDA je rekao ide na poziciju clana Predsjednistva), onaj nesretnik Jerlagic pogubljen jos u Harisovom vremenu.

Napadam (mada je to teska rijec, volim reci kritikujem), one kod kojih vjerujem da jos logika radi, u koje bih mogao vjerovati i za kojima bih mogao krenuti, a to ova trojica gore definitivno nisu. Ali evo ako ce ti biti lakse, sta god sam napisao za Hadzikadica, barem 10 puta gore mislim o ostalim koje nabrojah (okay, Sepic jeste malo pozitivniji od druge dvojice)...
Pandakonda

#1003 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Pandakonda »

Objavila Federalna večeras na dnevniku

Image
Dr. Kuca

#1004 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Dr. Kuca »

Hadzikadic ili Falatar su bili logican i odlican izbor, ali to smo mi... nasli ljudima milion mana ali nam valja dzaferovic ili becirevic.. narod koji se zali kako lose zive i onda sda dobije 17 mandata, jebiga.
neon-x

#1005 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by neon-x »

Gandalf, ne zajebaji :)

On topic, ne vidim vise ni nacina da SDA formira kantonalnu vlast bez nekog ludog shoping spreeja koji bi ukljucivao i Bakira i Sebiju za threesoma ako ko zeli.
GandalfSivi

#1006 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by GandalfSivi »

Pandakonda wrote:Objavila Federalna večeras na dnevniku

Image
Gdje je 10 gdje je 11 mandata? Ovo skontali da se drugi bune pa smanjili kradju malo :-)
denis.istok

#1007 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by denis.istok »

Izborna jedinica Novi Grad
Neobrađeno biračkih mjesta - 33 (21,29%)

Izborna jedinica Ilijaš
Neobrađeno biračkih mjesta 6 (18,18%)

Cisto pretpostavka - koliko kome ide glasova odavde?
madner

#1008 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by madner »

Pandakonda wrote:Objavila Federalna večeras na dnevniku

Image
Fali jos jedan SDPov :evil:
Prpa.ba

#1009 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Prpa.ba »

Ovo sto je objavila FTV ne podudara se sa rezultatima koje je objavio CIK nakon obradjenih 93.45% izbornih mjesta, tj. i dalje je 10-6-5-4-4-3-2-1.
Kikibombona

#1010 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Kikibombona »

Prpa.ba wrote:Ovo sto je objavila FTV ne podudara se sa rezultatima koje je objavio CIK nakon obradjenih 93.45% izbornih mjesta, tj. i dalje je 10-6-5-4-4-3-2-1.
Znaci, SDA sigurno gubi vlast u sarajevskom kantonu?

Konakovic - NS - SDP i DF

Dovoljno?
madner

#1011 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by madner »

DF je mislim zadnja opcija, prije SBBa :D
_Scarlett_

#1012 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by _Scarlett_ »

Meni je Konakovic ogavniji od samog SDA
Prpa.ba

#1013 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Prpa.ba »

Kikibombona wrote: Znaci, SDA sigurno gubi vlast u sarajevskom kantonu?

Dovoljno?
U situaciji gdje nasuprot sebi imas masineriju SDA koja ce ljude mamiti poklonima sa federalnog i drzavnog nivoa, nije dovoljno ni 20 mandata dok je 18 ruku jako, jako tanka vecina. Licno mislim da ce DF i SBB sa svojih 7 mandata vjerovatno otici 5:2 za SDA tokom prelaznog perioda.
Nivelacija

#1014 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Nivelacija »

Kikibombona wrote:
Prpa.ba wrote:Ovo sto je objavila FTV ne podudara se sa rezultatima koje je objavio CIK nakon obradjenih 93.45% izbornih mjesta, tj. i dalje je 10-6-5-4-4-3-2-1.
Znaci, SDA sigurno gubi vlast u sarajevskom kantonu?

Dovoljno?
Tu je to negdje slicno kao i u TK, ZDK

3 osobe koje napustise SDA dobro su ih uzdrmale..
Konakovic moze formirati vlast u KS..
Kasumovic i SDP u ZDK..
Kukic i SDP u TK..
JThomas

#1015 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by JThomas »

teoretski, može svugdje. a u stvarnosti će najprije biti - nigdje...
madner

#1016 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by madner »

Mislim da je juce bio Dan D i da je duh izbornih rezultata odbranjen. Ne i slovo, to nije ni blizu.
invincible1921

#1017 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by invincible1921 »

Ma i NBL je klimav do bola ....pa ljudi ne bi dobili 1000 glasova da nije bilo Ibre koji je na svoje ime donio dva mandata....a on nece sjedit u skupstini znaci ovo dvoje su toliko bitni da pola raje ne zna ni ko su. Usput ko je iz NBL u skupstini ?

O SBB i DFu necu trosit rijeci, ne bi se cudio da svih 7 bude za SDA.

Doduse vlada bez SDA bi bila apsurd sam po sebi...ljudi imaju sve nacelnike u kantonu osim u SG a nisu vlast u Kantonu :D znaci opstrukcije ce bit u rangu covica.

Al nema veze ja se samo nadam da NS nece uslovljavat kolaiciju banalnim glupostima poput vjeronauke i da SDP nece se bahatit sa svojim egoistima i zahtjevima i da cemo imat vladu bez SDA.

EDIT: Zaboravio sam Trnovo nez jel tamo SDA, al ono, Trnovo je bas bitno... :D
Last edited by invincible1921 on 11/10/2018 23:24, edited 3 times in total.
_Reds_

#1018 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by _Reds_ »

Image
xoklix

#1019 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by xoklix »

Kantonalna vlada bez SDA nema šanse.
Bit' će opstrukcija sa svih nivoa, od opštinskog do federalnog.

btw. I mene zanima ko su mandatari iz NBL ?
Jedan se pohvalio da je prošao,a od prijatelja sam čuo da neće proći jer nije prešao prag stranke(20%) i tek je 4ti na listi.
Leverage

#1020 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Leverage »

xoklix wrote:Kantonalna vlada bez SDA nema šanse.
Bit' će opstrukcija sa svih nivoa, od opštinskog do federalnog.

btw. I mene zanima ko su mandatari iz NBL ?
Jedan se pohvalio da je prošao,a od prijatelja sam čuo da neće proći jer nije prešao prag stranke(20%) i tek je 4ti na listi.
Dobro veli tvoj prijatelj.
last mohicans

#1021 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by last mohicans »

Amra Junuzovic Kaljic i Peca naš, stalni član žirija Zvijezda moreš biti i ti. :mrgreen: Posto Ibrahim nije lud da napušta fotelju načelnika, mozda ako mu u kakvim kombinacijama ponude premijersku funkciju ili neko ministarstvo, mada tesko za očekivati s obzirom na rezultat. Vjerovatno su to njih dvoje. Gazda nargila bara Mahala je malo preuranio sa objelodanjavanjem da je premašio 20%.,ostao na 16.84%
invincible1921

#1022 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by invincible1921 »

last mohicans wrote:Amra Junuzovic Kaljic i Peca naš, stalni član žirija Zvijezda moreš biti i ti. :mrgreen: Posto Ibrahim nije lud da napušta fotelju načelnika, mozda ako mu u kakvim kombinacijama ponude premijersku funkciju ili neko ministarstvo, mada tesko za očekivati s obzirom na rezultat. Vjerovatno su to njih dvoje. Gazda nargila bara Mahala je malo preuranio sa objelodanjavanjem da je premašio 20%.,ostao na 16.84%
Znaci moze ih se kupit za mjesto operatera u telekomu ili rad na salteru u opstini :D divno...Vala nek nije ni shisa boy uso pa taman mi Ajnadzic bio premijer ...kad ga samo vidim zatupim dva stepena :D
putokaz1

#1023 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by putokaz1 »

Najviše mi se sviđa rečenica u 5 kantona se može bez SDA ali 99% će biti
NIGDJE
Ko što smo rekli prije izbora
Kako spojiti
NIP-NS-SDP-SBB-DF-NBL-BOSS
Otpad-vječita opozicija-komunjare-vladajuća koalicija-preletači-pjevač i Muslimaski Srbin
Kombinacija SNOVA
Leverage

#1024 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Leverage »

Nema ništa od toga, SDA i BOSS su završili pos'o na onoj njivi.

Umjesto da se bavi njivom i izbornim fijaskom, Mašić se bavi podjelom fotelja pri čemu pravi račun bez krčmara.
baxus

#1025 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by baxus »

Ispada SDA iz igre
Locked