odron, užas, šta je ono onako?srce_ruke_lopata wrote:Evo kliknuh gore na ovaj video...mila majko odrona i "muzike".
Jala Brat & Buba Corelli
Moderator: _BataZiv_0809
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#1001 Re: Jala Brat & Buba Corelli
- dale cooper
#1002 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Zna li neko kolike su njihove cifre što se tiče prodaje nosača zvuka, downloada i streaminga?
- beni-bu-man
#1003 Re: Jala Brat & Buba Corelli
I ovi ubacili koju ruznu rijecHaris.ba wrote:Ponedjeljak je. Ružno vrijeme. Evo još jednoga što psuje u pjesmama.
- bingov buraz
#1004 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ne dade mi đavo mira pa proguglam Balanciaga,sunce ti ljubim jel neko stvarno plaća da nosi onu ružnoću
A cijene
Papanizam i renesansa
A cijene
Papanizam i renesansa
- wewa
#1005 Re: Jala Brat & Buba Corelli
onako napamet, sigurno manje od poslova koji su Bubu alipasinca lansirale u 'poslovni' svijet.dale cooper wrote:Zna li neko kolike su njihove cifre što se tiče prodaje nosača zvuka, downloada i streaminga?
-
cassius
#1006 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Haris.ba wrote:Ponedjeljak je. Ružno vrijeme. Evo još jednoga što psuje u pjesmama.
Paul propo.
- Point.
#1007 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Muzika im je dobra.
Ne bih bio danas omladinac i palio se na ovo sranje što dva klošara upakuju, nema tih para.
Ne bih bio danas omladinac i palio se na ovo sranje što dva klošara upakuju, nema tih para.
-
dezurni_ucenik
#1008 Re: Jala Brat & Buba Corelli
bingov buraz wrote:Ne dade mi đavo mira pa proguglam Balanciaga,sunce ti ljubim jel neko stvarno plaća da nosi onu ružnoću![]()
A cijene![]()
Papanizam i renesansa
A vid ovo

Prva asocijacija

Vazno da je skupo. Moras u danasnjem vaktu pokazat da imas para. Nije to ni do ovih papaka i fgr-ovci su isti.
- Logovan
#1009 Re: Jala Brat & Buba Corelli
dezurni_ucenik wrote: Prva asocijacija
![]()
Vazno da je skupo. Moras u danasnjem vaktu pokazat da imas para. Nije to ni do ovih papaka i fgr-ovci su isti.
-
dezurni_ucenik
#1010 Re: Jala Brat & Buba Corelli

- Ommadawn
#1011 Re: Jala Brat & Buba Corelli
I ovo boldovano, zakoseno i podvuceno je jedino sa cime se slazem iz ovog cijelog opsirnog teksta.PeppermintSA wrote:Muziku im ne slušam niti bih je ikad slušao, ali ih jako, jako poštujem. Najprije su sami sebe stvorili i ta se činjenica ne može dovoljno puta ponoviti. Produkcija im je jako kvalitetna i njom pokazuju izrazit talent. Može se na glavi dubiti u želji da se pokaže kako im je muzika sranje, ali sve i jedna pjesma im je postala hit epskih razmjera. To ni Ceci ni ostalim silikonušama nikad nije pošlo za rukom. Dalje, matrice su im fenomenalne i u potpunosti su u duhu najaktuelnije američke produkcije. Spotovi su im svjetski i ako obratite pažnju vidjećete da daju priliku našim akademski obrazovanim rediteljima, modnim i product dizajnerima, plesačima i ostaloj ekipi sa ASU, ALU i raznih plesnih škola koji dobijaju platformu i odskočnu dasku. Znam pun kurac ljudi koji su radili na njihovim spotovima, a dalekooo su od nekog new age, tranzicijskog papanluka. Osnovali su svoj studio tako da su vertikalno integrisani (sami komponuju, produciraju, reklamiraju i distribuišu svoje proizvode), osnovali su modnu liniju koja, za razliku od Frenkija i ostalih amatera, ne štampa samo pamučne majice. Uvezali su se sa turbofolk estradom i dobroooo je izmijenili do te mjere da je trap faktički zamijenio južni vetar što je veliki kulturološki pomak. I uz to, povukli su niz ljudi iz muzičke industrije za sobom. Od ilijaške seljančure i mrtve džigerašice koja je 10 godina plivala ispod turbofolkerskog radara, Maje Berović, napravili su balkansku Beyonce koja čak mic po mic izbacuje folkerske trilere iz svojih pjesama. Sad su potpisali onu neku malu RnB pjevačicu što im je obrađivala pjesme po Youtubeu i nema apsolutno ništa folkersko u sebi. Znači, vuku ljude iz blata i stvaraju neku novu scenu ma koliko ona bila nakaradna.
Faktički su dva klošara iz Vogošće, u ovakvoj raspadnutoj državi, bez ikakve potpore, uz potpuno mrtvu diskografiju sami napravili nevjerovatne stvari. To se mora poštovati. I možda bi se svi mi koji slušamo neku drugu, objektivno rečeno kvalitetniju muziku trebali zapitati zašto jedino oni to rade? Zašto recimo grad Sarajevo ima najmanje 10 bendova koji preko 15 godina sviraju covere po Undergroundu/Celticu/Johnnyju/City Pubu, umjesto da pokušaju nešto svoje, da donesu neke inovacije? Da se pokušaju približiti nekim svjetskim trendovima. Nema publike? Malo morgen. A kad se to i desi bude uglavnom konceptualne prirode ala Činčila što je, iskren da budem, teško sranje. Alternativu alternative stvaraj kad stvoriš etablirane, visokobudžetne, visokoproducirane alternativne muzičare. Publike ima, samo što je ta publika zaglibila u 80-im i onaniše na Johnnya Štulića i Parni Valjak, pumpana pričama svojih roditelja o gitari, Crnom leptiru i Zaostrogu, te tu i tamo popuni prazninu mediokritetskim bendovima poput Skroza i Letu Štuke koje mogu dobaciti do Visokog ili u najboljeg slučaju nekog studentskog klubića u Novom sadu. Zašto? Zato što dok svijetom drmaju Kings of Leon koji su u tom trenutku donijeli nešto totalno novo, Skrozovci urliču Ja nisam jeo u nekom dosadnom garage rock fazonu. Isto važi i za sve ostalo vidove umjetnosti. Umjetnici, kreativci sjede i čekaju pare iz budžeta ili od neke nevladine organizacije i stvaraju bezvezarije u fazonu umjetnosti radi umjetnosti, kako bi kasnije palamudili na izložbama/projekcijama pred 150 profesionalnih posjetilaca kulturnih dešavanja. Zato skidam kapu onim momcima iz Helem Nejse. Oni šljakaju, imaju svoju radio emisiju, stvaraju muziku, imaju uspješnu predstavu s kojom gostuju po cijeloj regiji, vertikalno su integrisani. Muzika i umjetnost su danas i biznis, a tu su se Jala i Buba pokazali kao veliki maheri.
Ostalo.... ne, ne da mi se ni diskutovati vise.
-
Hakiz
#1012 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Greška.
Last edited by Hakiz on 27/08/2018 17:44, edited 1 time in total.
- MarlboroGold
#1013 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Nije ovo više ni sukob generacija tipa ma šta vi djeco znate šta je dobro, ono je bilo...
Ljudi jednostavno mogu prepoznati šta je smeće. Ja nisam živio za vrijeme Yu grupe i mnogih drugih ex-yu rock grupa niti su me roditelji učili o toj muzici. Sam pronašao i mnoge su mi još uvijek na playlisti, jer sam prepoznao kvalitet. Svojevremeno su na listi bili i Dr Dre, Notorius, 2Pac i drugi koje i danas znam nekad slušati kad sam u tom fazonu... ali ovo je sranje na kvadrat.
Ljudi jednostavno mogu prepoznati šta je smeće. Ja nisam živio za vrijeme Yu grupe i mnogih drugih ex-yu rock grupa niti su me roditelji učili o toj muzici. Sam pronašao i mnoge su mi još uvijek na playlisti, jer sam prepoznao kvalitet. Svojevremeno su na listi bili i Dr Dre, Notorius, 2Pac i drugi koje i danas znam nekad slušati kad sam u tom fazonu... ali ovo je sranje na kvadrat.
- wewa
#1014 Re: Jala Brat & Buba Corelli
MarlboroGold wrote:Nije ovo više ni sukob generacija tipa ma šta vi djeco znate šta je dobro, ono je bilo...
Srozali se kriteriji zbog prevelike i prečeste izloženosti kiču.
-
Hakiz
#1015 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ma neka Jale i Bube. Ali onda naiđeš na ovo, i oči se otvore. Dijete imalo 10 godina kada je spot snimljen. Šta su njih dvojica radili kada su imali 10 godina?
Djevojčici je sada čini mi se 12. Šta će ona raditi kada bude u njihovim godinama? Carnegie hall koncerti? Ugovor sa Blue note? I slične gluposti na koje Jala i Buba s prezirom i gnušanjem pljuju.
Djevojčici je sada čini mi se 12. Šta će ona raditi kada bude u njihovim godinama? Carnegie hall koncerti? Ugovor sa Blue note? I slične gluposti na koje Jala i Buba s prezirom i gnušanjem pljuju.
- dale cooper
#1016 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Da, samo što su Kings Of Leon i sami mediokriteti svjetske rock scene, koji su sve svoje poteze pokupili od mnogo boljih bendova,Ommadawn wrote:I ovo boldovano, zakoseno i podvuceno je jedino sa cime se slazem iz ovog cijelog opsirnog teksta.PeppermintSA wrote:Muziku im ne slušam niti bih je ikad slušao, ali ih jako, jako poštujem. Najprije su sami sebe stvorili i ta se činjenica ne može dovoljno puta ponoviti. Produkcija im je jako kvalitetna i njom pokazuju izrazit talent. Može se na glavi dubiti u želji da se pokaže kako im je muzika sranje, ali sve i jedna pjesma im je postala hit epskih razmjera. To ni Ceci ni ostalim silikonušama nikad nije pošlo za rukom. Dalje, matrice su im fenomenalne i u potpunosti su u duhu najaktuelnije američke produkcije. Spotovi su im svjetski i ako obratite pažnju vidjećete da daju priliku našim akademski obrazovanim rediteljima, modnim i product dizajnerima, plesačima i ostaloj ekipi sa ASU, ALU i raznih plesnih škola koji dobijaju platformu i odskočnu dasku. Znam pun kurac ljudi koji su radili na njihovim spotovima, a dalekooo su od nekog new age, tranzicijskog papanluka. Osnovali su svoj studio tako da su vertikalno integrisani (sami komponuju, produciraju, reklamiraju i distribuišu svoje proizvode), osnovali su modnu liniju koja, za razliku od Frenkija i ostalih amatera, ne štampa samo pamučne majice. Uvezali su se sa turbofolk estradom i dobroooo je izmijenili do te mjere da je trap faktički zamijenio južni vetar što je veliki kulturološki pomak. I uz to, povukli su niz ljudi iz muzičke industrije za sobom. Od ilijaške seljančure i mrtve džigerašice koja je 10 godina plivala ispod turbofolkerskog radara, Maje Berović, napravili su balkansku Beyonce koja čak mic po mic izbacuje folkerske trilere iz svojih pjesama. Sad su potpisali onu neku malu RnB pjevačicu što im je obrađivala pjesme po Youtubeu i nema apsolutno ništa folkersko u sebi. Znači, vuku ljude iz blata i stvaraju neku novu scenu ma koliko ona bila nakaradna.
Faktički su dva klošara iz Vogošće, u ovakvoj raspadnutoj državi, bez ikakve potpore, uz potpuno mrtvu diskografiju sami napravili nevjerovatne stvari. To se mora poštovati. I možda bi se svi mi koji slušamo neku drugu, objektivno rečeno kvalitetniju muziku trebali zapitati zašto jedino oni to rade? Zašto recimo grad Sarajevo ima najmanje 10 bendova koji preko 15 godina sviraju covere po Undergroundu/Celticu/Johnnyju/City Pubu, umjesto da pokušaju nešto svoje, da donesu neke inovacije? Da se pokušaju približiti nekim svjetskim trendovima. Nema publike? Malo morgen. A kad se to i desi bude uglavnom konceptualne prirode ala Činčila što je, iskren da budem, teško sranje. Alternativu alternative stvaraj kad stvoriš etablirane, visokobudžetne, visokoproducirane alternativne muzičare. Publike ima, samo što je ta publika zaglibila u 80-im i onaniše na Johnnya Štulića i Parni Valjak, pumpana pričama svojih roditelja o gitari, Crnom leptiru i Zaostrogu, te tu i tamo popuni prazninu mediokritetskim bendovima poput Skroza i Letu Štuke koje mogu dobaciti do Visokog ili u najboljeg slučaju nekog studentskog klubića u Novom sadu. Zašto? Zato što dok svijetom drmaju Kings of Leon koji su u tom trenutku donijeli nešto totalno novo, Skrozovci urliču Ja nisam jeo u nekom dosadnom garage rock fazonu. Isto važi i za sve ostalo vidove umjetnosti. Umjetnici, kreativci sjede i čekaju pare iz budžeta ili od neke nevladine organizacije i stvaraju bezvezarije u fazonu umjetnosti radi umjetnosti, kako bi kasnije palamudili na izložbama/projekcijama pred 150 profesionalnih posjetilaca kulturnih dešavanja. Zato skidam kapu onim momcima iz Helem Nejse. Oni šljakaju, imaju svoju radio emisiju, stvaraju muziku, imaju uspješnu predstavu s kojom gostuju po cijeloj regiji, vertikalno su integrisani. Muzika i umjetnost su danas i biznis, a tu su se Jala i Buba pokazali kao veliki maheri.
Ostalo.... ne, ne da mi se ni diskutovati vise.
razblažili ih i napravili pitku limunadu za široke mase. Kao recimo i Coldplay koji su svoju karijeru sagradili radeći sličnu stvar sa
Radioheadovim The Bendsom, dok je sam Radiohead nastavio iz albuma u albuma pomijerati granice galaksijama daleko.
Ali mnogo je tih slučajeva kroz istoriju muzike gdje su se ljudi odlučivali za pitkiju i jednostavniju verziju prave stvari.
- Industrialyzer
#1017 Re: Jala Brat & Buba Corelli
dale cooper wrote:Zna li neko kolike su njihove cifre što se tiče prodaje nosača zvuka, downloada i streaminga?
Znam da im kanal na youtube opasno prilazi milijardi pregleda (958 miliona dosad). Vjerovatno su jaki i na iTunes i Spotify.
-
Hakiz
#1018 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ozbiljna muzika, ne mislim klasika nego ozbiljna muzika skoro svih žanrova, zahtijeva i intelektualni i drugi angažman slušaoca, a nekad i poznavanje muzičke istorije i teorije.dale cooper wrote:Ali mnogo je tih slučajeva kroz istoriju muzike gdje su se ljudi odlučivali za pitkiju i jednostavniju verziju prave stvari.
Zato nije čudo da ljudi lakše prihvataju pitkije stvari, treba manje napora da bi se shvatilo pa čak i uživalo.
Ali, mislim da se nas dvojica oko ovih stvari razumijemo i čak i slažemo.
- dale cooper
#1019 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Da, ali youtube je još uvijek besplatan, ne košta ništa da kliknes i poslušaš neku pjesmu. Spotify ima taj free streaming. Mene interesuje kolikoIndustrialyzer wrote:dale cooper wrote:Zna li neko kolike su njihove cifre što se tiče prodaje nosača zvuka, downloada i streaminga?
Znam da im kanal na youtube opasno prilazi milijardi pregleda (958 miliona dosad). Vjerovatno su jaki i na iTunes i Spotify.
ljudi je dalo ili je spremno dati lovu na kupovinu cd-a, mp3-a ili streaming njihovih pjesama/albuma.
Da, mislim da se u mnogočemu slažemo.Hakiz wrote:Ozbiljna muzika, ne mislim klasika nego ozbiljna muzika skoro svih žanrova, zahtijeva i intelektualni i drugi angažman slušaoca, a nekad i poznavanje muzičke istorije i teorije.dale cooper wrote:Ali mnogo je tih slučajeva kroz istoriju muzike gdje su se ljudi odlučivali za pitkiju i jednostavniju verziju prave stvari.
Zato nije čudo da ljudi lakše prihvataju pitkije stvari, treba manje napora da bi se shvatilo pa čak i uživalo.
Ali, mislim da se nas dvojica oko ovih stvari razumijemo i čak i slažemo.
- bingov buraz
#1020 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Rekapitulacija obe slike,vojnička čutura sreće Spokadezurni_ucenik wrote:
![]()
![]()
ovo ni izet hajrovic ne bi nosio.
- zomri
#1021 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Nije to neki kvalitet čim im raja ne naručuje albume na vinilu

- Point.
#1022 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Mislim da ljudi koji gotive tkz muziku ovog dvojca i misle da je kvalitetna, nemaju pojma o muzici generalno. Zato i padaju u trans na plitkost.
-
bluesjunior
#1023 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Point. wrote:Mislim da ljudi koji gotive tkz muziku ovog dvojca i misle da je kvalitetna, nemaju pojma o muzici generalno. Zato i padaju u trans na plitkost.
- dale cooper
#1024 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ne mora na vinilu, na bilo kojem formatu. Tu se pokazuje ko je fan, onaj ko je spreman dati lovu za omiljenog izvođača ili bend.zomri wrote:Nije to neki kvalitet čim im raja ne naručuje albume na vinilu![]()
- zomri
#1025 Re: Jala Brat & Buba Corelli
karikiram malo ali svejedno rokistički konceptdale cooper wrote:Ne mora na vinilu, na bilo kojem formatu. Tu se pokazuje ko je fan, onaj ko je spreman dati lovu za omiljenog izvođača ili bend.zomri wrote:Nije to neki kvalitet čim im raja ne naručuje albume na vinilu![]()