Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sherbett wrote:Meni je ovaj update ok.. doduse cijeli dan se mucim di mi je sta.. sve ikone izmjenilo.
Neg.. evo da se pihvalim
Puklo mi staklo na ekranu... al bome koliko mi je puta pao dugo se stoicki drzao
Daj slike da vidimo, je li puno puklo i je li negdje na cosku ili preko cijelog ekrana?
Da ikako mogu sad bih ti dao ovu garanciju na ekran sto imam jos do kraja marta.... Meni ne ispada ali sam registrovao na onoj samsungsp stranici nakon kupovine i dobio to osiguranje na godinu dana besplatno. U slucaju razbijanja displeja ne placas punu cijenu zamjene nego taksu od 99€.
sherbett wrote:
S ovom aktualizacijom izgleda nema, sto mi je nemoguce! Ne mogu to ukinut
Meni je to idealno dok vozim jer u autu preko bluetootha pustam muziku sa youtubea.. onda ga stavim na podijeljeni da mogu pogledat poruke koje stignu ali i za biranje poziva posto ja puno poziva obavim u autu.. onda sam kad zavrsim fino vratim na glazbu.. i to je bilo onda kad ides u recent pa su bila ona kao dva kvadrata kliknes i biras sta ces na drugu polovicu.. sad kad idem u recent on totalno drugacije otvara aplikacije i ne nudi djeljenje ekrana. Il ja to ne vidim..
Ovo mi je sad smrt
Vjerovatno je sada k'o svima ako nemas recent dugme, tj. dugo ga drzis i prepolovi ekran. Onda mozes nakon sto udjes u recent apps, i od aplikacije imas one 3 tacke u cosku svake aplikacije sto si otvorila i tu pritisnes i split screen.
sherbett wrote:
E nema tri tocke al sam skuzila
On meni kad idem na recent sada otvara svaku aplikaciju kao zasebnu sliku.. ona iznad gore ima svoju ikonu.. klikne se na ikonu i ponudi dijeljeninekran. A sad vidim da nudi i otvaranje u skocnom prozoru.
Ok.. skuzila.. znoj me oblio
Da da, to je to. Malo je drugacije na novom androidu, pa se treba uhodati.
40 km u jednoj radnji kosta kao neko tecno staklo koje se grije UV lampom. Da li ko koristio to, valja li cemu?
Na mom S9+ sa WOW FIX IT zastitom (i naravno GG5) ekran se izgrebao, ima par packica. Interesuje me i kad bih stavio ovo pomenuto tecno staklo da li bi to ljepilo ili sta "uslo" u te packice, da li bi se vidjele?
brazzo19 wrote:p.s evo nadjoh drugu i trecu opciju ( hvala ovom pretrazivacu koji su stavili na ovaj novi android) ukljucio sam ... jos jedino nisam skontao moze li se sat vratiti na desnu stranu
ćiribiribela wrote:I evo nakon mjesec dana vratila se na samsung. Nebo i zemlja razlika u odnosu na iphone.
E ja sam sada na iPhonu 6 Plus, prodao nedavno svoj S7 i spremam se za kupovinu S9. Ma iPhone je obično *ovno od telefona. Telefon star godinu dana već šteka ono dugme za "silent". Moj S7 i nakon gotovo 3 godine korištenja mehanički kao i softverski u top stanju. Znao sam da je iPhone *ovno od telefona ali sada sam otklonio svaku sumnju.
ćiribiribela wrote:I evo nakon mjesec dana vratila se na samsung. Nebo i zemlja razlika u odnosu na iphone.
E ja sam sada na iPhonu 6 Plus, prodao nedavno svoj S7 i spremam se za kupovinu S9. Ma iPhone je obično *ovno od telefona. Telefon star godinu dana već šteka ono dugme za "silent". Moj S7 i nakon gotovo 3 godine korištenja mehanički kao i softverski u top stanju. Znao sam da je iPhone *ovno od telefona ali sada sam otklonio svaku sumnju.
Koristis telefon iz 2014. i kazes da je Iphone sranje, ne vjerujem.
Je li ko probao Samsung Dex na android Pie? Na Oreo je bio potreban skupi originalni dex station, ili neke druge marke ali i dalje skupo.
Na Pie su omogucili da radi i sa obicnim USB C to hdmi kablom ili adapterom, samo spojis na HDMI TV/Monitor i sve radi. Vidim na reddit raja hvali, ja bas kontam danas otici kupiti taj kabal ili adapter pa da probam.
Sinoc vratim na fabricka, evo nakon 18h od poslednjeg punjenja baterija 6h i 20min screenontime iliti SOT-a i 4%. Od tih 18h od punjenja 17h je bio na wifi, samo sam isao do marketa po namirnice. Drustvene mreze, sinhronizacija ukljucena, lokacija, dva mejla, onaj dnevni rezim(nisam upotrebljavao crne teme i pozadine) AOD ono kucni da se pojavi,nikakva stednja i prvi put da izvlaci ovaj SOT. Sve dosad je bilo manje.
Ako niste znali u android pie ima nova funkcija za bateriju, zove se adaptive battery, pogledajte je li vam upaljeno? Kada se upali treba 2-3 dana dok "nauci" kada sta koristis pa kasnije prema tome optimizuje procese u pozadini.
Evo meni sad sa svim popaljenim i bez ikakve power save opcije gura 7 sati komotno SOT. Trenutno imam 54% baterije a vec skoro 23 sata proslo, 3 sata i 21 min SOT!
Prije uvijek imao 4-5 sati, sad ispod 6 nikako i to po 2 dana svako punjenje. Ko vise koristi tel moze izvuci jos 2-3 sata SOT.
Ne znam sad do cega je tacno pa mi je ovoliko bolja baterija, da li je debloat, clean instal BTU softvera ili ovaj adaptive battery, a mozda je i sve po malo doprinjelo.
Cudno, mozda imas neke aplikacije koje bas trose bateriju? Jesi li probao staviti aplikacije koje ti ne trebaju stalno biti pokrenuti u postavkama da stede bateriju i da se ne pokrecu u pozadini?
Ne kontam radi cega drugog bi bila tolika razlika. Ne mislim samo na SOT, on nije mjerodavan kada se uporedjuje jer zavisi kako koristis telefon, ali sa tako malim SOT bi ti svakako trebalo ukupno trajanje biti duze.
Koliko % ti preko noci potrosi? Npr za 8-9 sati da bas ne diras telefon? Pretpostavljam da ti nesto vuce u pozadini i u stand by ili ti telefon ne ide u deep sleep.
Imas aplikacija kojima to mozes provjeriti, prikazuju ti frekvenciju procesora pa mozes vidjeti je li i koliko dugo je isao u deep sleep.
Cudno, mozda imas neke aplikacije koje bas trose bateriju? Jesi li probao staviti aplikacije koje ti ne trebaju stalno biti pokrenuti u postavkama da stede bateriju i da se ne pokrecu u pozadini?
Ne kontam radi cega drugog bi bila tolika razlika. Ne mislim samo na SOT, on nije mjerodavan kada se uporedjuje jer zavisi kako koristis telefon, ali sa tako malim SOT bi ti svakako trebalo ukupno trajanje biti duze.
Koliko % ti preko noci potrosi? Npr za 8-9 sati da bas ne diras telefon? Pretpostavljam da ti nesto vuce u pozadini i u stand by ili ti telefon ne ide u deep sleep.
Imas aplikacija kojima to mozes provjeriti, prikazuju ti frekvenciju procesora pa mozes vidjeti je li i koliko dugo je isao u deep sleep.