Euridika wrote:
Smrčak, crni Smrčak, čitaš li ti uopće išta naučno u vezi teorije struna, odnosno bolje pitanje je da li ti uopće razumiješ to što pročitaš? Hajde živ bio ne piši svakakve izvale na PDF Religija, koje se tiču nauke koju ti očito ne razumiješ baš najbolje... ako ikako razumiješ.
Hajde da je u pitanju neka jednostavnija nauka, nego jedna od najkomplikovanijih teorija u fizici, i nju laik uzme tabiriti...

u ovoj fazi price nebitne su nam formule, uopste nije poenta pricati o formulama sad ovdje, nego pricam sta ta teorija propagira a ne sta koja formula dokazuje i pokazuje.
Smrčak, crni Smrčak, čitaš li ti uopće išta naučno u vezi teorije struna, odnosno bolje pitanje je da li ti uopće razumiješ to što pročitaš?
prvi put kad sam se sreo sa teorijom struna je bilo 2002/2003 nekad
Hajde da je u pitanju neka jednostavnija nauka, nego jedna od najkomplikovanijih teorija u fizici, i nju laik uzme tabiriti...
ti covjce lupas i pucas u prazno ba, ti uopste i neznas sta mi ovdje pricamo i kako je uopste doslo do price o teoriji struna.
ne pricamo o detaljima teorije, nego sta ona zagovara, a to je najvazniji dio za mene, zagovara da postoje paralelni svjetovi gdje imaju svoje prirodne zakone i svoje stanovnike, znaci totalno ne bitno hocu li razumjeti formule ili ne, totalno nevazna stvar u ovoj fazi price.
ti si na ovom nivou izgleda
zamisli se odemo ja i ti u proslost i sretnemo nekog pustinjsog pastira nekad u 7 stoljecu, a ja dosao iz buducnosti i pricam mu sta ima u buducnosti, pa mu kazem
bit ce kockaste stvari i moci ce se vidjetio na kraj svijeta sta se desava direktno, moci ce se gledati sta ima u nebesima direktno. (misleci naTV)
a ti mi se okrenes i kazes:
Smrčak, crni Smrčak, čitaš li ti uopće išta naučno u vezi televizijama, odnosno bolje pitanje je da li ti uopće razumiješ to što pročitaš, da li ti uopste razumijes crni Smrle kako se prenosi slika sa kraja svijeta na kraj svijeta, dali uopste znas kakva je tehnologija u tim novim led TV? Hajde živ bio ne pricaj pred ovim zabezdeknutim jadnim pastirom koji je shokiran tvojom pricom, koje se tiču TV koju ti očito ne razumiješ baš najbolje... ako ikako razumiješ
znaci ja generalno pricam sta teorija struna zagovara a ti hoce da kazes da ja ne poznajem te forumle nerazumijem ih itd itd detaljan nivo teorije struna...znaci ista prica kao sa TV, skrene se paznja sa generalnog opisa TV jednom neukom covjeku iz 7 stoljeca da bi okrenula pricu na detaljan nivo koji uopste nije bitan u ovoj fazi price.
Je li bitan detaljan opis TV , kako signali se prenose i koji kmponenti su instalirani kad opisuje TV jednom pastiru iz 7 stoljeca