https://sportsport.ba/fudbal/prosinecki ... ati/287253cyprus wrote:Zar je Robi rekao da je pričao sa Begovićem? Iz ovog intervjua za FTV, ja razumih da je rekao da će pričati...
Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Bazinga1234
#1001 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
-
palermo
#1002 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ma na kraju krajeva, stvar je prilično jasna, rezultat će presuditi i Robiju....dvije pobjede i Prosinečki je u pravu, poraz i jedna neriješena, Prosinečki je u krivu.......
- Grean
#1003 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Bazinga1234 wrote:https://sportsport.ba/fudbal/prosinecki ... ati/287253cyprus wrote:Zar je Robi rekao da je pričao sa Begovićem? Iz ovog intervjua za FTV, ja razumih da je rekao da će pričati...
Bazinga1234 wrote:Isto ovako je bilo i sa Lulicem, ali je to prošlo neopaženo. Ovdje je nesto bas krupno u pitanju, ne vjerujem u priču kako Robi zavodi red i slične ublehe.Point. wrote:Niko normalan ne smije da kritikuje Robija sada, no mene lično nervira ove trzalice Robi kaže razgovarao samnsa Begovićem, ovaj kaže nije. Znači neko laže. Što to treba? Takve stvari nas ubiše.
"Ja sam razgovarao s Begovićem i opet ću razgovarati.
On mi je dao razloge što ga nije bilo i koji su njemu veliki,
za mene ti razlozi nisu bili značajni."
Ovo nije porekao cak ni Begovic.
Sasvim je jasno da se radi o razgovoru kad mu je ovaj saopstio zasto ne moze ici u Koreju a koliko se sjecam i Begovic je rekao, razgovarao sam samo jednom sa selektorom kad sam mu saopstio razloge zbog kojih trazim postedu.
I kako se dodje do zakljucka da je lagao?
Edit: doduse moze se dvojako tumaciti zbog ovog "dao razloge sto ga nije bilo" ali ipak nigdje ne stoji decidno da selektor ne misli na razgovor koji su obavili tada, razgovor kojeg pominje i Begovic.
Last edited by Grean on 21/08/2018 13:00, edited 1 time in total.
-
Forumerrer
#1004 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Podrska Prosineckom. Niko ne smije biti iznad reprezentacije.
Ovo je trebalo i Dzeki napraviti kada se glupirao, u zadnje vrijeme je malo dosao tobe.
Ovo je trebalo i Dzeki napraviti kada se glupirao, u zadnje vrijeme je malo dosao tobe.
-
Korisničkoime
#1005 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Adzino zlato priznaj da si ti u pitanju i pola ti se prasta.Grean wrote:ljevoruki wrote:Bravo Zuti, nema biranja utakmica.
Samo da izdrzi ovaj pritisak i da golman kojeg stavi na gol ne zasere pa da izgubimo zbog njega.
Iako se ne sjecam kad je Begovic zadnji put dobro branio za reprezentaciju, krivac je za desetine golova i opet je bio neupitan na golu.![]()
Red i disciplina su osnov uspjeha.
Zuti![]()
Tomahawk11 wrote:Tanki smo s golmanima ko rizla.
Beg je naš ubjedljivo najbolji golman, ali razumijem i potez Prosinečkog.
Nadam se da će ovo biti praksa sa svakim od igrača koji se na ovaj način budu odnosili prema reprezentaciji.Kad je ovo napravio Safet Susic zbog neodazivanja Begovica prvo za prijateljske u USA a onda i za prijateljsku sa Slovackom vecina mu je hebala mater zbog proteziranja Hasagica. Ne sjecam se je li ga izostavio ili ostavio na klupi ali bila je drama jer se nije javljao selektoru ni na telefon pred Slovacku.AmiĐa_Idriz wrote:Ako je istina ovo za Begovića, onda puna podrška Robiju
Nek se zna više neki red.
Btw, ne odnosi se na vas trojicu kvotanih ali primjer kako sad ide podrska a situacija bila slicna ili ista a uz to tada je Begovic bio samo rezervista u svom klubu a Susicu se sve po spisku sto odmah ne smjeni Hasagica za ovog super perspektivnog rezervistu.
Jebo te pa jesi uporan kad je u pitanju Safet ali jbg ga ti nije to bilo prije 100 godina pa da se niko ne sjeca sta je i kako bilo.
Na temama koje veze nemaju sa Susicem ti se vazda nadjes da ga peres.
Hasagic je u to vrijeme kada je imao prednost bio povrijedjen, igrao po inekcijama, covjek imao postede u klubu odmarao ga trener ali u reprezentaciji covjek pored zdravog golmana iz Engleske drzi se nacetog Hasagica. Cemu to sve, vrhunac debilizma je bila utakmica sa Francuskom i podjela utakmice izmedju dva golmana i izjava koju ni jedan selektor nikad nije barem javno izgovorio "neka se oni dogovore".
Vazda pilis isto kao i sa TSS i njegovim pozivim stalno pokusavas da ljude ubjedis u nesto sto nije, prodajes neku svoju verziju sta se dogodilo kao da smo mi svi ostali balavi i mutavi.
Susic ima velike zasluge za nas fudbal ali brate da je grijesio, grijesio je.
-
detroit-mercy
#1006 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Doso covjek po zadatku da nas sjebe da ne postanemo prvaci Evorpe ili svijetacyprus wrote:Zar je Robi rekao da je pričao sa Begovićem? Iz ovog intervjua za FTV, ja razumih da je rekao da će pričati...
Kakva konstatacija jbtrelativno84 wrote:Svako ko vjeruje da ovog zvezdasa zanima uspjeh nase reprezentacije u dubokoj je zabludi, vrijeme ce pokazati ali bit ce kasno.Eto zanima ga uspjeh Sjeverne Irske
Svakog trenera prvenstveno zanima vlastiti uspjeh... A vlastiti uspjeh može ostvariti samo ako uspjeh ostvari i ekipa koju vodi...
Nego, ako će tada biti kasno, najbolje mu je odmah uručiti otkaz, ha ja... Dok je još vrijeme
- Grean
#1007 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Grijesio je i to debelo ali Hasagic kao prvi golman i TSS ne spadaju u te greske, pogotovo ovaj prvi.Korisničkoime wrote:Adzino zlato priznaj da si ti u pitanju i pola ti se prasta.Grean wrote:ljevoruki wrote:Bravo Zuti, nema biranja utakmica.
Samo da izdrzi ovaj pritisak i da golman kojeg stavi na gol ne zasere pa da izgubimo zbog njega.
Iako se ne sjecam kad je Begovic zadnji put dobro branio za reprezentaciju, krivac je za desetine golova i opet je bio neupitan na golu.![]()
Red i disciplina su osnov uspjeha.
Zuti![]()
Tomahawk11 wrote:Tanki smo s golmanima ko rizla.
Beg je naš ubjedljivo najbolji golman, ali razumijem i potez Prosinečkog.
Nadam se da će ovo biti praksa sa svakim od igrača koji se na ovaj način budu odnosili prema reprezentaciji.Kad je ovo napravio Safet Susic zbog neodazivanja Begovica prvo za prijateljske u USA a onda i za prijateljsku sa Slovackom vecina mu je hebala mater zbog proteziranja Hasagica. Ne sjecam se je li ga izostavio ili ostavio na klupi ali bila je drama jer se nije javljao selektoru ni na telefon pred Slovacku.AmiĐa_Idriz wrote:Ako je istina ovo za Begovića, onda puna podrška Robiju
Nek se zna više neki red.
Btw, ne odnosi se na vas trojicu kvotanih ali primjer kako sad ide podrska a situacija bila slicna ili ista a uz to tada je Begovic bio samo rezervista u svom klubu a Susicu se sve po spisku sto odmah ne smjeni Hasagica za ovog super perspektivnog rezervistu.
Jebo te pa jesi uporan kad je u pitanju Safet ali jbg ga ti nije to bilo prije 100 godina pa da se niko ne sjeca sta je i kako bilo.
Na temama koje veze nemaju sa Susicem ti se vazda nadjes da ga peres.
Hasagic je u to vrijeme kada je imao prednost bio povrijedjen, igrao po inekcijama, covjek imao postede u klubu odmarao ga trener ali u reprezentaciji covjek pored zdravog golmana iz Engleske drzi se nacetog Hasagica. Cemu to sve, vrhunac debilizma je bila utakmica sa Francuskom i podjela utakmice izmedju dva golmana i izjava koju ni jedan selektor nikad nije barem javno izgovorio "neka se oni dogovore".
Vazda pilis isto kao i sa TSS i njegovim pozivim stalno pokusavas da ljude ubjedis u nesto sto nije, prodajes neku svoju verziju sta se dogodilo kao da smo mi svi ostali balavi i mutavi.
Susic ima velike zasluge za nas fudbal ali brate da je grijesio, grijesio je.
Ne morate se vi sjecati, sjecam se ja za vas kako je tada donedavni rezervista u svom klubu pravio pritisak da bude prvi golman a jedna od metoda je bila i to neodazivanje za Slovacku. Nezapamceno je da se golman mijenja tek tako bez da je prvi golman napravio kiks jer je dosao neki za kojeg javnost misli da je bolji (samo zato sto dolazi iz Engleske, tobe jarabi ko da je Engleska ravna dolasku sa onog svijeta) a od Safeta se ocekivalo da to uradi ekspresno.
Te injekcije ste se uhvatili ko pijan plota mada Hasagic ni na toj utakmici nije imao nekih gresaka a istina je da se kampanja protiv njega vodila i prije povrede. Naravno nakon silne pljuvacine i kampanje koja se vodila protiv njega odlucio je da se tiho povuce.
I znam, sad ce prica kako je primio jeftin gol iz slobodnog protiv Albanije pa je to argument za smjenu a nije argument kad ti Naingolan provuce loptu kroz tebe sa 20 metara, to nije za smjene jer ipak je “golman iz Engleske” pa je samim tim klasa neupitna. Nije bilo precjenjenijeg lika od nastanka reprezentacije.
-
Bazinga1234
#1008 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Lulic
Begovic"Prosinečki je selektor i valjda je logično da bi on trebao zvati mene, a ne ja njega. Ja mogu samo reći da sam spreman za razgovor, uvijek, ali to ne bi ništa promijenilo. Ne da bih se odazvao pozivu selektora, nego bi mi bila čast da razgovaram sa Prosinečkim. Ne bih puno preko medija dizao prašinu oko cijele priče. Čitao sam otprilike u posljednje vrijeme šta se pisalo i da je on trebao doći u Rim da razgovaramo, ali mene niko nije nazvao, niti sam dobio poruku"
Čini se da je selektor lažov."Isto tako nije istina da je selektor sa mnom o tome razgovarao; od kada je Prosinečki selektor osim kada sam ja zvao da zamolim za poštedu nije me zvao, posjećivao ili kontatirao na bilo koji način. Štaviše, više puta sam zvao selektora da se čujemo ili vidimo smatrajući da je to normalan odnos ali nisam dobijao nikakav odgovor."
- ljevoruki
#1009 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ispade sad da je Zuti k'o Pape - ima samo broj kapitena u telefonu i samo sa njim komunicira.
Zasto je tako tesko shvatiti da je selektor taj koji donosi odluke, da on odgovara za rezultat i da ima pravo da nametne svoje metode i kriterije koje se razlikuju od nekih drugih, bezmudih, selektora?

Zasto je tako tesko shvatiti da je selektor taj koji donosi odluke, da on odgovara za rezultat i da ima pravo da nametne svoje metode i kriterije koje se razlikuju od nekih drugih, bezmudih, selektora?
- spree
#1010 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Robi
. Cuj imao privatnih problema
i jos sad se kao obraca javnosti
. Poklopi se i suti. Selektor je taj koji odredjuje i vozdra.
I momak ti si zalut'o ovdje. Smori s papketom na temi o robiju
I momak ti si zalut'o ovdje. Smori s papketom na temi o robiju
- cyprus
#1011 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Bazinga1234 wrote:https://sportsport.ba/fudbal/prosinecki ... ati/287253cyprus wrote:Zar je Robi rekao da je pričao sa Begovićem? Iz ovog intervjua za FTV, ja razumih da je rekao da će pričati...
Pa ovo ne znači da je rekao da je pričao s njim nakon sastavljanja ovog spiska... Ovo "razgovarao sam i razgovarat ću" može komotno značiti "razgovarao sam tada kada sam pravio prethodni spisak, razgovarat ću i sada nakon što sam napravio ovaj"..."Ja sam razgovarao s Begovićem i opet ću razgovarati. On mi je dao razloge što ga nije bilo i koji su njemu veliki, za mene ti razlozi nisu bili značajni. Ovo je reprezentacija, napravili smo atmosferu i mora se znati red. Svaki igrač treba da se zabrine za svoje mjesto u timu. Niko nije predodređen i mora se znati ponašati".
- cyprus
#1012 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Vala, četiri boda su za udarat se nogom u guzicupalermo wrote:Ma na kraju krajeva, stvar je prilično jasna, rezultat će presuditi i Robiju....dvije pobjede i Prosinečki je u pravu, poraz i jedna neriješena, Prosinečki je u krivu.......
- luckylaka
#1013 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Kodro je pozvan jer je Robi tako odluciopoostar wrote:Nemam ja nikakvu želju. Samo me zanima zbog čega je Kodro zaslužio poziv jer je momak trenutno odron.luckylaka wrote:Da se upitas zasto su pozvani besic,Sehic,Saric,Kjosevski,Prcic,Milosevic,Bajic...ili da se prestanemo mjesati u posao selektora.Svako ima svoje zelje a selektorova je zadnja.poostar wrote:Hajde sve, ali po čemu je Kodro zaslužio poziv? Nemogu da vjerujem da nemamo bolju rezervu ili se opet guraju igrači po nečijoj direktivi?
Imao sam ga priliku gledati par puta od kako je prešao u Kopenhagen.
Realno momak je ispod prosječan igrač.
Ni danci ne razumiju zašto su ga doveli
A to selektorova je zadnja ostavi za svoju kuću.
- phillie
#1014 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Kipre, probaj ponovocyprus wrote:Vala, četiri boda su za udarat se nogom u guzicupalermo wrote:Ma na kraju krajeva, stvar je prilično jasna, rezultat će presuditi i Robiju....dvije pobjede i Prosinečki je u pravu, poraz i jedna neriješena, Prosinečki je u krivu.......
- Edin H.
#1015 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Jesu'l ovo poceli talovi hrvatskih menadzrra - ovaj Saric je rodjen u Dubrovniku.
- luckylaka
#1016 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Nije dugo trebalo da se pocne srati po selektoru.Nadam se da ce ih Robi umiriti i zavezati im jezike.Kakava navijacka skupina da Bog Dragi sacuva.
-
palermo
#1017 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
ma jok, to ti je gatački lobiEdin H. wrote:Jesu'l ovo poceli talovi hrvatskih menadzrra - ovaj Saric je rodjen u Dubrovniku.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1018 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Priprema se prava prvenstvena atmosfera. Nismo niti jednu takmičarsku utakmicu odigrali.
- manijak1
#1019 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
A kako smo i mogli , odigrati ijednu takmičarsku utakmicu
Samo da dodam ovo oko Asmira I Roberta , ako prođe kao slučaj Kalinić , moći ćemo reć da se napokon i ovdje desila revolucija u pogledu umišljenih zvijezda.Jer da Dalić nije ostvario dobar rezultat , brzinom svjetlosti bi se obrušili na njega isti oni koji ga sada uzdižu do neba.E tako nešto čeka i Roberta , u slučaju da krene loše .
Neće smjet ni otvorit forum
Kao što je i dočekalo Cyprys-a , u vezi broja bodova
Kad bi se posmatralo da su svi odroni , dok se na terenu ne dokaže drugačije , bilo bi puno manje mahalanja i površnih konstatacija.Tek sad vidim
mnogo jasnije kako bi se lešinari navalili na Amara.
I selektorova jest i treba biti zadnja, kad je u pitanju izbor igrača..
Samo da dodam ovo oko Asmira I Roberta , ako prođe kao slučaj Kalinić , moći ćemo reć da se napokon i ovdje desila revolucija u pogledu umišljenih zvijezda.Jer da Dalić nije ostvario dobar rezultat , brzinom svjetlosti bi se obrušili na njega isti oni koji ga sada uzdižu do neba.E tako nešto čeka i Roberta , u slučaju da krene loše .
Neće smjet ni otvorit forum
Kao što je i dočekalo Cyprys-a , u vezi broja bodova
Kad bi se posmatralo da su svi odroni , dok se na terenu ne dokaže drugačije , bilo bi puno manje mahalanja i površnih konstatacija.Tek sad vidim
I selektorova jest i treba biti zadnja, kad je u pitanju izbor igrača..
- cyprus
#1020 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Hrkljuš, hrkljuš, hrkljušphillie wrote:Kipre, probaj ponovocyprus wrote:Vala, četiri boda su za udarat se nogom u guzicupalermo wrote:Ma na kraju krajeva, stvar je prilično jasna, rezultat će presuditi i Robiju....dvije pobjede i Prosinečki je u pravu, poraz i jedna neriješena, Prosinečki je u krivu.......
- mO k3
#1021 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Forumerrer wrote:Podrska Prosineckom. Niko ne smije biti iznad reprezentacije.
- phillie
#1022 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Prosineckom podrska u njegovim potezima za koje misli da su opravdani. Naravno, koliko su opravdani pokazace rezultati. To je njegova mjera vrijednosti i ako budu losi, ni on se nece zadrzati na klupi. Selektor ne treba podleci pritisku javnosti, jer ga onda nece biti nigdje.
- irac300
#1023 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Jbg, nasem narodu nikako ugoditi. Hocemo selektora sa stavom, principima, cvrstom rukom... covjek pokaze na primjeru Asmira da sa reprezentacijom nema zajebancije i biranja utakmica. E sad, haj'mo 'ebat Zutog, sta on koji k**** nama Asmira tjera.
Bjez' ba, kakav narod takva i reprezentacija, dobro se iko prihvati ovo vodit.
-
Bazinga1234
#1024 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Prije 7 godina.
http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/P ... vica/83603
Asmiru ovo nije prvi put.
Piplica: Nije mi žao što nema Begovića
Nije mi nikoga žao. Ko neće da dođe, ne mora, rekao je u utorak Tomislav Piplica, trener golmana reprezentacije BiH, komentarišući slučaj "Begović".
Golman Stouk Sitija nije se odazvao na poziv za prijateljske utakmice sa Slovačkom i Meksikom, te ga selektor Safet Sušić zbog toga nije uvrstio na spisak za Rumuniju. Piplica smatra da bez obzira na Begovićeve golmanske kvalitete, ne treba pridavati preveliku važnost njegovom izostanku.
"Treba da se posvetimo onima koji su spremni da daju sve od sebe kako bi pobijedili u subotu. Svaki kvalitetan igrač nam je dobrodošao, ali nikoga nećemo moliti ako neće da igra. Mi imamo dobrih golmana i neće biti problema što se toga tiče", kazao je Piplica, koji je upravo protiv Rumuna imao posljednji nastup na golu reprezentacije BiH:
"Da, bilo je upravo tako i tada smo izgubili. Rumune nikada nismo pobijedili, ali to je prošlost. U subotu smo mi favoriti", zaključio je Piplica.
Asmir Begović prije nekoliko dana navodno je izjavio da se više neće odazivati u reprezentaciju dok je Safet Sušić selektor. Popularni Pape juče je o tome dao samo kratak komentar.
"Ne bih sada o tome. Ako mi bude trebao, zvaću ga. Međutim, ne znam da li bi iko na mom mjestu zvao Begovića nakon svega što je uradio", istakao je Sušić.
http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/P ... vica/83603
Asmiru ovo nije prvi put.
-
Vitoo
#1025 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Robuckara LAZOV
tako nam i treba, hrvat za selektor.
Pravda za Bega
Pravda za Bega