Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
svi u napad

#1001 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by svi u napad »

Dakle ovo je zaista smijesno. Govnari iz Saveza ne smiju licno dati otkaz najlosijem selektoru u istoriji (imajuci u vidu igrace koje je dobio i rejting repke prije njega) pa daju fol odobrenje strucnoj komisiji da to urade. E sad i lukavi Svabo igra istu igru pa kaze da Pape treba dati svoje misljenje. Jebe lud zbunjenog a ceh placa drzava BiH i njene patriote tj. njeni navijaci. Dakle dno dna.
Pogledajte susjede. Prvo ljudi imaju samouvjerenost. Oni vec odlucili da ce pobjediti Grcku i da idu u Rusiju, pa iako ce taj odlazak odraditi Dalic oni traze Andjelotija da ih vodi na SP-u. Zamislite da smo mi tako uradili Mesi i umjesto njega doveli npr. Magata ili Vahu da vode repku protiv Irske. Dakle susjedi su svjesni kvalitete igraca koje imaju i zele da vide da li mogu isti da urade nesto korisno tj. nesto vise na SP, a ne samo da ucestvuju na istom. Znaci dragi igraci evo doveli smo jednog od najboljih trenera i sad nema izvlakuse da vas trener ne prati jer nije na tom visokom nivou. Mogu samo reci svaka cast susjedi ako uspijete u tome. Mislim cak i da ga mogu angazovati jer on ce se prvo malo odmoriti a zatim 3-4 dobre plate od Hrvata i veliki bonusi te eventualni uspjeh ne bi ni Andjelotiju skodio.
No da se vratim nasim mukama. Nasi ce uraditi suprotno. Umjesto Kataneca (najbolji izbor po meni - radisni Slovenac a bio veliki igrac) ili Bajevica oni ce dovesti Amara ili Kodru i usrati i konja i sarca tj. unazaditi fudbal bar za 30 godina. Dajte ljudi dovedite pravog trenera jer sa njim ce te dobiti vise love i vi lopovi jedni, bagro uhljupa i nistarija. Ova generacija moze jos 2 godine da igra kvalitetno i da nas vrati medju 20 najboljih gdje nam je i mjesto. Stavite pravog covjeka na mjesto selektora pa ce te vidjeti da nije do igraca. Zivjeli.
Altsa

#1002 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Altsa »

Ako je i od Osima previse je. Stvarno covjek nije sav svoj. Smijesi nam se Meša i u narednom ciklusu :(
"Trebamo sjesti mi koji znamo nešto o fudbalu i malo to protabiriti. Doći će Duško, Sejo volio bih da i Pape dođe da porazgovaramo. Da se ne zalijećemo. Meša ostaje u igri", kazao je Osim i dodao da će predsjednik izabrati selektora ali na prijedlog komisije koju će činiti osim njega još Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović. "Za sada je odluka da Komitet za posredovanje sjedne i razmisli, da se ne zalijećemo. Najbolje bi po meni bilo da se sačeka žrijeb i da se vidi s kim se igra. Ovako možemo naletiti na Portugal i Španiju i gdje smo onda", pita se legendarni Švabo koji nije želio pričati o eventualnom otkazu za Baždarevića. "Ne znam ja, jeste li njega pitali? Moraš ga ganjati da ga pitaš šta misli. Ovo koliko smo diskutovali on ostaje. Odluku će donijeti Izvršni odbor na prijedlog Komiteta. Ja bih volio da dođe Safet, doći će i Duško da pričamo malo o svakom kandidatu. Delikatno je. Mediji nas ubiše. Vi sastavljate reprezentaciju, dovodite selektor, mijenjate Upravu", istakao je legendarni Švabo.
vicious

#1003 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by vicious »

Švabi je definitivno vrijeme da se povuče iz javnosti, jebi ga godine ipak čine svoje. Ne mogu da vjerujem šta sam upravo pročitao.

I ne kontam kakve uopšte veze ima Pape i sa čim, čuj bivši selektor da dođe, da oni sjednu i malo promuhabete o svemu?? :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1004 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by mali_milojica »

Ako ga ponovo izaberu ista stvar kao i sa Safetom
Umjesto da smo se zahvalili nakon SP,oni produze ugovor i useremo pocetak kvalifikacija.
Isto ce se desiti sa Mesom.
ExNihilo

#1005 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by ExNihilo »

Švabo pravi sebi odstupnicu da kada ustoliče Amara može reći nisam ja ništa šiljio, evo bila je komisija. :D
Altsa

#1006 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Altsa »

mali_milojica wrote:Ako ga ponovo izaberu ista stvar kao i sa Safetom
Umjesto da smo se zahvalili nakon SP,oni produze ugovor i useremo pocetak kvalifikacija.
Isto ce se desiti sa Mesom.
To ti je 100% Sta to on moze promijeniti u nedaj boze novom mandatu. NISTA. Izgubit cemo par prvih utakmica i onda ce ga šabani iz FS tek tada smijeniti i kvale ce biti izgubljene. nadam se da nece do toga doci.
I ono legendardi Švabo. Po cemu je legendaran. Niti je sta osvojio niti se dokazao kao trener. sarajevsko dizanje u nebesa i pravljenje kulta od nicega.
Idemedosumom

#1007 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Idemedosumom »

Ako probaju Mešu ponovo postaviti, treba totalni rat objaviti savezu. Srušit se do temelja.
jazzer

#1008 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by jazzer »

Meni nije jasan ovaj dio:
..."Za sada je odluka da Komitet za posredovanje sjedne i razmisli, da se ne zalijećemo. Najbolje bi po
meni bilo da se sačeka žrijeb i da se vidi s kim se igra. Ovako možemo naletiti na Portugal i
Španiju i gdje smo onda", pita se legendarni Švabo...
Mislim kakve veze ima zrijeb sa izborom selektora?
kakotakonikako

#1009 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by kakotakonikako »

Odluku o novom selektoru reprezentacije BiH ce donijeti Izvrsni odbor na prijedlog Komiteta.
condy

#1010 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by condy »

Treba u taj odbor za posredovanje dovest mlađe ljude poput Misimovića, dovest Hasana, Bolića, Šabića, Sergeja...mislim sve poštovanje Osimu, Bajeviću, ali za njih je penzija mirovina, neka počasna pozicija a na mlađima ostaje svijet. Mlađi su odlučniji i bez bilo kakvih kalkulacija. Kakvo ba polemisanje o Meši više ? Analiziranje njegovog rada, čega ? Ova mlađa ekipa je zaslužila da se nešto pita u savezu, i siguran sam da bi sa njima imali nekog ambicijoznog selektora a ovako će biti Meša ili Kodro :zid: .....
Idemedosumom

#1011 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Idemedosumom »

jazzer wrote:Meni nije jasan ovaj dio:
..."Za sada je odluka da Komitet za posredovanje sjedne i razmisli, da se ne zalijećemo. Najbolje bi po
meni bilo da se sačeka žrijeb i da se vidi s kim se igra. Ovako možemo naletiti na Portugal i
Zbilja, isto da kalkulira, ako bude povoljan žrijeb, onda da neko "slabiji" bude selektor :-)
shake69

#1012 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by shake69 »

Ali ljudi, prati li iko najbitniju stvar u tome? Zrijeb kvala za EP 2020 je tek 2 decembra!!?? Zna li to Ivica?
north

#1013 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by north »

Ja sam ubijeđen da Meša neće ostati,,,mislim da se već zna ko je novi selektor, pravi se malo predstava za javnost šatro sa nekim komisijama i kandidatima....Ako se šta nepredviđeno ne desi, ono što su neki najavljivali, vjerovatno će biti, po pitanju toga ko je novi selektor :oops: ...
vryzas

#1014 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by vryzas »

Idealni kandidati 8)

Image

Image

:mrgreen:
Altsa

#1015 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Altsa »

shake69 wrote:Ali ljudi, prati li iko najbitniju stvar u tome? Zrijeb kvala za EP 2020 je tek 2 decembra!!?? Zna li to Ivica?
Ma ne zna on nista ocito. :roll:
bjelave

#1016 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by bjelave »

ExNihilo wrote:Švabo pravi sebi odstupnicu da kada ustoliče Amara može reći nisam ja ništa šiljio, evo bila je komisija. :D
Moglo bi biti da se zato Pape i poziva. Da tome da dodatni legitimitet. Zna se i kakav u takvoj delikatnoj igranci.

Volio bi da ovo sve gore nije tacno. No, budemo vidjeli uskoro. A ako se i desi nije ni to los u neku ruku. Barem ce se konacno sve razgoliti.
Stari_Jarac

#1017 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Stari_Jarac »

stakasa wrote:
Stari_Jarac wrote: Da nisi mislio na Radomira Antića? Ristiću su 73 godine i sa trenerskom karijerom je davno završio, a ne znam njegove političke stavove.
Prvu utakmicu BH reprezentacije je organizovao upravo Aleksandar Ristic. Ali kako to vec biva sa svim Srbima koji su bili probosanski orjentisani...
Da nažalost, razumijem, koliko me sjećanje služi, dio njegove porodice je bio cijeli rat u Sarajevu i pretpostavljam da je čovjek OK, zato sam i ispravio kolegu forumaša.
ExNihilo

#1018 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by ExNihilo »

shake69 wrote:Ali ljudi, prati li iko najbitniju stvar u tome? Zrijeb kvala za EP 2020 je tek 2 decembra!!?? Zna li to Ivica?
2018., zaboravio si napisati.
shake69

#1019 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by shake69 »

ExNihilo wrote:
2018., zaboravio si napisati.
Tacno, ali je smisao isti. U tom jos gore po nasu legendu.
markomilanov

#1020 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Zašto se odustalo od konkursa,treba da vidimo ko ima želju i volju da vodi bih repku,ovako komisija će odlučivati izmedju najviše dva kandidata.
spree

#1021 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by spree »

Vaha je novi selektor :thumbup: :bih: .

Citirajte me 2042 :oops:
Altsa

#1022 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Altsa »

markomilanov wrote:Zašto se odustalo od konkursa,treba da vidimo ko ima želju i volju da vodi bih repku,ovako komisija će odlučivati izmedju najviše dva kandidata.
Njima (FS) ne odgovara konkurs jer bi se mogao javiti neko ko bi pomeo njihove dupelizce.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1023 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

spree wrote:Vaha je novi selektor :thumbup: :bih: .

Citirajte me 2042 :oops:
To neki info ili tvoja želja?
Logovan

#1024 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

jazzer wrote:Meni nije jasan ovaj dio:
Previše čovjek lupa u posljednje vrijeme. Ko fol hoće da ispadne pametan.
leškarenje

#1025 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

I ja ne kontam ovo guranje Ivice da on daje izjave i da odlucuje o necemu....pa covjek je postao senilan,nepovezano priča, bolest uzela maha ....ali jok,daj guraj njega u prvi saf .Boze sacuvaj.
Locked