Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
shbc

#1001 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by shbc »

Smrcak15 wrote:da, median je sredina kada krenes da trazis sredinu od 1, a ne od 0
:lol: Pa bolan ne bio, jos ti fino kazem suti, ne uvaljuj se jos vise. Je li trebam da ti postavljam primjere kada se trazi medijan od 0? :lol:

A i opet si se nesto zbunio. "Medijan je sredina"... Zar ne rece da je srednji broj ne sredina, i da sredina i srednji broj nije isto :lol:

I kazes ja te pokusavam diskreditovati. Ja tu apsolutno nisam potreban, super ti samom ide :mrgreen:
Smrcak15

#1002 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:
Smrcak15 wrote:da, median je sredina kada krenes da trazis sredinu od 1, a ne od 0
:lol: Pa bolan ne bio, jos ti fino kazem suti, ne uvaljuj se jos vise. Je li trebam da ti postavljam primjere kada se trazi medijan od 0? :lol:

A i opet si se nesto zbunio. "Medijan je sredina"... Zar ne rece da je srednji broj ne sredina, i da sredina i srednji broj nije isto :lol:

I kazes ja te pokusavam diskreditovati. Ja tu apsolutno nisam potreban, super ti samom ide :mrgreen:
Ne palamudi, nego objasni kako ces sa medianom da trazis sredinu u totalnom broju sura tj. 114.
shbc

#1003 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by shbc »

Smrcak15 wrote:
shbc wrote:

Ne palamudi, nego objasni kako ces sa medianom da trazis sredinu u totalnom broju sura tj. 114.
Hocu. Kada priznas da nisi vidio elektrotehnike ocima, do ove rasprave nikad nisi cuo za medijanu, spustis se na zemlju i fino kazes "jebiga, ja ne znam, mozes li mi objasniti kako se racuna". Do tada, nakon svih ovih provala uz citavu aroganciju nemas apsolutno nikakvog osnova da bilo sta trazis.
Smrcak15

#1004 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:
Hocu. Kada priznas da nisi vidio elektrotehnike ocima, do ove rasprave nikad nisi cuo za medijanu, spustis se na zemlju i fino kazes "jebiga, ja ne znam, mozes li mi objasniti kako se racuna". Do tada, nakon svih ovih provala uz citavu aroganciju nemas apsolutno nikakvog osnova da bilo sta trazis.
ako ti kazem da nisam, slagao bi te

nego pusti se glupe price, nego odgovori na pitanje.
L u c i f e r

#1005 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by L u c i f e r »

:meza1:
Smrcak15

#1006 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

SmokingMan wrote:Zar se arapi u vrijeme Poslanika nisu oslanjali na lunarni kalendar?
neznam jesu li solarni ili lunarni furali. ali Kuran naglasava i solarni i lunarni kao validni nacini racunanja vremena , cak i naznaci razliku, pa cak i naznaci ime za lunarnu i za solarnu godinu.
Smrcak15

#1007 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

Heller wrote:Bolestan, pa rovim po netu i nadjem ovo zlato. Pravda za Smrcka
dali me hvalis ili kudis...ko ce ga znati :roll:
Smrcak15

#1008 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:Fenomenalna je cinjenica da ama bas nikoga nije ubijedio u svoje carolije, bilo muslimane, bilo nas cafire. Jedina je osoba koja vjeruje u ove budalastine.... Pokazuje strasno neznanje s obzirom na fakultet koji je zavrsio (sto meni pruza nevjerovatnu utjehu i nadu u nase obrazovanje), a garant si smrle zavrasio onu cisco akademiju i sada se nazivas inzenjerom-inzinjerom.

Dedera tu knjigu sto je pises posalji nekom recenzentu matematicaru, mozes i muslimanu i cafiru. Bas me zanima sta ce napisati?

Obavezno dodaj i deltaS=0
stani malo, dali ti znas koga sam ubijedio ili nisam, jeli mozes da vidis u svacije srce sta ko osjeca??

ama covjce da niko ziv ne vjeruje u ovo, to apsolutno nista neznaci dok god se ne donse valjan dokaz protiv toga, jer daleko veca vizuelna cuda su odbacivana od nevjernika pa jeli to dokaz da nije cudo se zbilo, nego su poslanike nazivali madjionicarima.
Dedera tu knjigu sto je pises posalji nekom recenzentu matematicaru, mozes i muslimanu i cafiru.
vrlo rado, ko je god voljan ja cu mu poslati, ja jedva docekao da posaljem nekome da pregleda i analizira i da dadne svoj komentar na sve to, i jos ako moze naci greske kakve bilo logicke bilo pretrazivacke, super bi bilo, da mi ukaze da mogu izbaciti iz knjige odmah pa na taj nacin filtrirati materijal u knjizi
Smrcak15

#1009 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

shbc wrote: Hocu. Kada priznas da nisi vidio elektrotehnike ocima, do ove rasprave nikad nisi cuo za medijanu, spustis se na zemlju i fino kazes "jebiga, ja ne znam, mozes li mi objasniti kako se racuna". Do tada, nakon svih ovih provala uz citavu aroganciju nemas apsolutno nikakvog osnova da bilo sta trazis.
polahko zajebantu , ne leti pred rudu

a sta je ovo, evo cisto za tebe uslikano malo prije
Image

kad me neko nazove lazovom ovim i onim, pa na taj nacin da me napravi budalom, morao sam ovo postirati po prvi put, ne da se hvalim nego da pokazem covjeku koji medianom trazi po sredini Kur'ana :-)

nego hajde ti sad nama odgovori na pitanje, ne odgovoris li, slobodno mi se vise ne obracaj, zaobidji i mene i temu onda.
SmokingMan

#1010 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by SmokingMan »

Uskoro ćemo pričati o kvatnome tunerliranu u elektronici. :D
shbc

#1011 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by shbc »

.
Last edited by shbc on 12/11/2017 20:42, edited 1 time in total.
shbc

#1012 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by shbc »

Sta se ovo dekanesa nije htjela potpisati :lol:

Da to nisi malo sam sebi printao pa nasao primjerak bez potpisa dekana i pecata univerziteta :lol:
wickerman

#1013 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by wickerman »

Smrcak15 wrote:
shbc wrote: Hocu. Kada priznas da nisi vidio elektrotehnike ocima, do ove rasprave nikad nisi cuo za medijanu, spustis se na zemlju i fino kazes "jebiga, ja ne znam, mozes li mi objasniti kako se racuna". Do tada, nakon svih ovih provala uz citavu aroganciju nemas apsolutno nikakvog osnova da bilo sta trazis.
polahko zajebantu , ne leti pred rudu

a sta je ovo, evo cisto za tebe uslikano malo prije
Image

kad me neko nazove lazovom ovim i onim, pa na taj nacin da me napravi budalom, morao sam ovo postirati po prvi put, ne da se hvalim nego da pokazem covjeku koji medianom trazi po sredini Kur'ana :-)

nego hajde ti sad nama odgovori na pitanje, ne odgovoris li, slobodno mi se vise ne obracaj, zaobidji i mene i temu onda.
Image
Smrcak15

#1014 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:Sta se ovo dekanesa nije htjela potpisati :lol:

Da to nisi malo sam sebi printao pa nasao primjerak bez potpisa dekana i pecata univerziteta :lol:
Samo mi jos reci da i dalje lazem.

Cudi me da nisi rekao da sam nasao papir na cesti, ili ukrao od nekoga ili da sam slikao tudju diplomu.
L u c i f e r

#1015 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by L u c i f e r »

Ono kad iz svedske cinis dawu...

Ko ima hljeba, nema zuba

Dobro heklanje tho
shbc

#1016 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by shbc »

Frajer fakat misli da smo mi sa Marsa pali. Pa ovako nakaradna diploma, bez pecata univerziteta i potpisa dekana ne moze ni u Bosni ovalvoj kakva jeste proci, a da prodje u Svedskoj :lol:
Smrcak15

#1017 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

L u c i f e r wrote:Ono kad iz svedske cinis dawu...

Ko ima hljeba, nema zuba

Dobro heklanje tho
Pa evo da sa Marsa cinim dawa pa sta???
Smrcak15

#1018 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:Frajer fakat misli da smo mi sa Marsa pali. Pa ovako nakaradna diploma, bez pecata univerziteta i potpisa dekana ne moze ni u Bosni ovalvoj kakva jeste proci, a da prodje u Svedskoj :lol:
Misli sta hoces, ja i ti smo zavrsili pricu o medianima i sredinama...poslije toliko izbjjegavanja odgovora pitanja ovo nema smisla vose se vracat na tu temu...idemo dalje.
L u c i f e r

#1019 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by L u c i f e r »

Smrcak15 wrote:

Ko ima hljeba, nema zuba

Dobro heklanje tho
Ma ne fali nista
Nako velim
Sta se odma ljutis

Samo malo neobicno
Koliko imamo nasih ljudi po turskoj i islamskim zemljama
A uvijek su najveci muslimani ovi iz liberalnih zapadnih zemalja

Moja je teorija da je to zato sto ovi sa zapada islam poznaju iz teorije pa ga idealizuju, tumaceci ga po svom vidjenju i prilagodjavajuci ga sebi, dok ga ovi sa istoka poznaju i iz prakse pa im ga je pun kufer
Smrcak15

#1020 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

L u c i f e r wrote:
Smrcak15 wrote:

Ko ima hljeba, nema zuba

Dobro heklanje tho
Ma ne fali nista
Nako velim
Sta se odma ljutis

Samo malo neobicno

Moja je teorija da je to zato sto ovi sa zapada islam poznaju iz teorije pa ga idealizuju, tumaceci ga po svom vidjenju i prilagodjavajuci ga sebi, dok ga ovi sa istoka poznaju i iz prakse pa im ga je pun kufer
Sta se odma ljutis
ma eto ljutim se nemam drugog posla :-)
Samo malo neobicno
znaci ti ides po zemljama da popises statisticki ko je kakav...nisam znao za to.
cuj teorije, pa sta ti mislis, da je islam samo sijeci ruke kradljivcima bicevanje itd

a nije lijepo ponasanje, dobrocinstvo, iskrenost, darezljivost itd

pa mi muslimani kad se druzimo izmedju sebe, i vidimo te pozitivne stvari sto je islam uveo u nase zivote, to je praksa a ne samo teorija.

a da ne pricam kako islam mene cuvao kroz zivot od nevaljalstina pa sam i sebe i familiju postedio toga.
r_faruk

#1021 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by r_faruk »

smrle, ovdje pise BSc, to ti se kod nas izjednacava sa pogonskim inzenjerom/inzinjerom (nekada visa skola - one dodatne dvije godine poslije srednje).
da bi dobio diplomu BSc-a moras zavrsiti tri godine studija, a onda upisati master i zavrsiti jos dvije i tek onda si na nivou diplomiranog inzenjera/inzinjera (barem po papirima) u bosni i hercegovini, ne znam kako je kod vas?

Dakle, ovdje ti se master izjednacava sa Diplomirani inzenjer/inzinjer

da li je kod vas drugacije?
Smrcak15

#1022 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:smrle, ovdje pise BSc, to ti se kod nas izjednacava sa pogonskim inzenjerom/inzinjerom (nekada visa skola - one dodatne dvije godine poslije srednje).
da bi dobio diplomu BSc-a moras zavrsiti tri godine studija, a onda upisati master i zavrsiti jos dvije i tek onda si na nivou diplomiranog inzenjera/inzinjera (barem po papirima) u bosni i hercegovini, ne znam kako je kod vas?

ovdje tri godine faxa, i kad zavrsis diplomski rad, dobijes tu uslikanu diplomu.
Dozer

#1023 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Dozer »

r_faruk wrote:smrle, ovdje pise BSc, to ti se kod nas izjednacava sa pogonskim inzenjerom/inzinjerom (nekada visa skola - one dodatne dvije godine poslije srednje).

Ovdje cu malo uskociti, iako je OT.
Kod nas je sve to nakaradno, ukljucujuci i kompletnu Bolonju. Kod nas ni Bolonju nisu preuzeli i implementirali kako treba, sto zorno potvrdjuje i nebuloza po kojoj su 240 ETCS (bodova) pretvorili u MA, sto nije slucaj nigdje drugo gdje vazi Bolonja.
Takodjer, nigdje drugo gdje se primjenjuje Bolonja nije poznat ni sistem u kojem se kolicina predmeta s ranije 4 godine samo sazela u nove 3 (Bolonjske).
Pa tako, npr. u Italiji, dodiplomski studij u trajanju od 3 godine, i nakon kojeg se dobije diploma BS, ima 9 predmeta po godini, od kojih je 7 linearno obaveznih, a 2 izborna obavezna. Kod nas je tako bilo dok je dodiplomski studij podrazumijevao 4 godine, a kada su uveli Bolonju nisu uradili isto sto je uradjeno svugdje vani, nego su jednostavno samo sve predmete strpali u te 3 godine, pa sada kod nas godina ima 12 predmeta.

Kada se sve to sabere, dodje se na to da se vani dobije 180 ETCS i BS diploma za 27-30 predmeta, a kod nas se isto bodova i ista dipoma dobije za 36 predmeta. Drugim rijecima, kod nas je sve to nakaradno i pogresno, kao i sve ostalo.
Vani se za MA diplomu i 3+2 polaze ukupno 45-48 predmeta, kod nas za isti period i istu diplomu - 58-60, kako na kojem fakultetu, jer je negdje magistarski 11, a negdje 12 predmeta po godini.
Ovo, naravno, niposto ne znaci da je nase obrazovanje sveobuhvatnije, detaljnije i kvalitetnije, nego naprotiv - radi se o istim predmetima kao i vani, ali podijeljenim na 2, nekada i 3 predmeta, sto je samo maltretiranje studenata i otimanje love.
Zaitsev

#1024 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Zaitsev »

Jebiga sad Dozer, sad nisam siguran ni jesam li išao na fax, a kamoli jesam li ga završio... :lol:
Smrcak15

#1025 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

Analiza, sta se desi kada prebacimo jedan ajet iz jednu sure u drugu, u ovom slucaju iz prve sure u drugu suru, viseslojevito programiranje se urusi kao kula od karata. sto je jasan znak da je Kur'an sacuvan od pocetka objave.
Image
Locked