SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tipicoti

#1001 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Tipicoti »

Image
....vratio se Mesa sa Kipra.
missko

#1002 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by missko »

Jel smogao kapiten snage da kaze koju
Tipicoti

#1003 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Tipicoti »

Image

Ovako sam i ja sinoc izmedju 65. i 76. minute :D
nadžak

#1004 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by nadžak »

Tipicoti wrote:Image

Ovako sam i ja sinoc izmedju 65. i 76. minute :D
Kralju, šahu, legendo... :D :D :lol: :lol:
Point.

#1005 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Point. »

splinter wrote:
Point. wrote:Sanjao sam sinoc kako meteor pada na zemlju, stvara veliki gljivicni oblak i pravi apokalipsu. To bi bila mnogo bolja verzija nego ono sinoc da se desilo. Jebem im majku milu svima redom.
https://www.klix.ba/scitech/nauka/pokra ... /170901043
:-)
:shock:
Kud nije 7 miliona km blize da nas rijesi muka.
mikogoago

#1006 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by mikogoago »

:thumbup:
Tipicoti wrote:Image

Ovaj trener pravi od patuljaka - divove.
Mi smo nazalost jos patuljci.
:thumbup: :bih:
mega_mashcine

#1007 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by mega_mashcine »

Ne stigoh ranije ostaviti komentar na igru, obaveze zbog Bajrama, pa zato..

Dobra utakmica bila, naši su izgarali na terenu, borili se i trudili, bilo je uživanje ih gledati.. Igrali su strpljivo i smireno, Meša je taktički odradio utakmicu fenomenalno, mnoštvo smislenih akcija, lijepih dodavanja, bravo :thumbup:
I sinoc smo vidjeli koliko nam znace iskusni igrači, a neki od vas ovdje bi da se podmladjuje ekipa, đe ste stručnjaci, nisam vas prepoznao ? :-)

Za budućnost ne treba da strahujemo, jer su igrači poput Vede, Bege, Džeke, Jajala, Miličevića, Lulića, Šunjića, Vranješa suho zlato i njihovo iskustvo je od neprocijenjive vrijednosti, što se vidjelo i sinoć i oni su definitivno budućnost naše repke. Još kad im se pridruže Medunjanin i Danijel Pavlović.. :bih:
Totalni amaterizam bi bio da se guraju neki mlađi i neiskusni igrači poput Bajića, Hodžića, Cimirota, Šimunovića, Miloševića, Kodre, Đumića, Krunića, Memiševića i da uzimaju mjesto nekom iskusnijem, kao što su gore spomenuti Medunjanin ili Pavlović, koji su nam sinoć falili. Tako da bih ja ove nabio nogom u guzicu dok za jedno desetak godine ne skupe dovoljno iskustva, pa ih onda pozvati ponovo..

Sad se okrenuti Gibraltaru, i dati sve od sebe da odigramo dobru utakmicu i pokušamo osvojiti koji bod. Ali trebate znati da neće biti lako, vidjeli smo sinoć koliko su namučili jednu Belgiju, a još igramo u Portugalu s njima, a znamo kakva smo iskustva sa Portugalom imali u prošlosti. Zato samo smireno i strpljivo i biće sve u dure.. :thumbup:

Meša izađi sa sljedećim sastavom i nemaš brige:

--------------Begović---------------
Bičakčić--Vranješ--Šunjić--Zukanović
Miličević--Hadžić--Jajalo--Lulić
-----------------Ibišević-------------
----------------Džeko--------------
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Point.

#1008 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Point. »

Meni jedna stvar nije jasna. Zar nije svakom fudbaleru san i cilj da igra na SP ili EP? Je li moguce da je nasim balerinama mrsko igrati na tom skupu najboljih reprezentacija svijeta pa bi radije juni proveli na Hvaru, Ibizi, Maldivama, Dubrovniku, ispijajuci pivu i gledati SP na tv? Ja ne znam kako drugacije objasniti onu bezvolju, bolimekurac stav i bacanje bodova protiv poluamatera.
Treba postaviti jasno pitanje sve i jednom nasem igracu od Begovica do Dzeke, zelis li igrati za reprezentaciju? Ako ne, hvala i dovidjena. Da znamo na cemu smo. Ako ti je napor nositi drzavni dres, odjebi ba, ima onih kojima je to cast.
mikogoago

#1009 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by mikogoago »

Point. wrote:Meni jedna stvar nije jasna. Zar nije svakom fudbaleru san i cilj da igra na SP ili EP? Je li moguce da je nasim balerinama mrsko igrati na tom skupu najboljih reprezentacija svijeta pa bi radije juni proveli na Hvaru, Ibizi, Maldivama, Dubrovniku, ispijajuci pivu i gledati SP na tv? Ja ne znam kako drugacije objasniti onu bezvolju, bolimekurac stav i bacanje bodova protiv poluamatera.
Treba postaviti jasno pitanje sve i jednom nasem igracu od Begovica do Dzeke, zelis li igrati za reprezentaciju? Ako ne, hvala i dovidjena. Da znamo na cemu smo. Ako ti je napor nositi drzavni dres, odjebi ba, ima onih kojima je to cast.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Point.

#1010 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Point. »

leškarenje wrote: Zna Konjic :lol: :lol:

Image
Big Mo - neshvaceni filozof. :lol:
Da je reko na mandarinskom lakse bi ga shvatio.
Mustang1

#1011 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Mustang1 »

Hajd dobro je, Gibraltaru najbolji igrac dobio crveni pa ce biti lakse :D
House

#1012 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by House »

ne bi me čudilo da kiksamo protiv gibraltara :lol: ono, kad je bal, nek se jebe i princeza :D
Last edited by House on 01/09/2017 19:06, edited 1 time in total.
Sanjarko

#1013 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Sanjarko »

Jg ga ja sam rekao sta ako ude kako sam rekao. Znaci mi 1 kiks i 3 pojede, 9 bodova, Grci 2 kiksa, 2 pobjede, 7 bodova. Samo da ne budemo toliki baksuzi da od Giraltara mi zijanimo.
Logovan

#1014 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Logovan »

Point. wrote:Meni jedna stvar nije jasna. Zar nije svakom fudbaleru san i cilj da igra na SP ili EP? Je li moguce da je nasim balerinama mrsko igrati na tom skupu najboljih reprezentacija svijeta pa bi radije juni proveli na Hvaru, Ibizi, Maldivama, Dubrovniku, ispijajuci pivu i gledati SP na tv? Ja ne znam kako drugacije objasniti onu bezvolju, bolimekurac stav i bacanje bodova protiv poluamatera.
:thumbup: :thumbup:

Riješiti se svakog igrača kojem se ne igra, koji misli ponekad odigrati preko neke stvari.
Tipicoti

#1015 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Tipicoti »

Nesto ne kontam,
da ove male reprezentacije koje su uvijek na dnu tabele, protiv nas igraju kao da je baraz.

Juce Kipar igrao kao da se bori za 1. mjesto u grupi, tako isto Litvanija u Kaunasu, Izrael, Andora prije dvije godine i i i ... Ljudi se satrase igrajuci.
Dok ``veliki`` kao Vels, Svicarska, Grcka, Francuska, igraju vise takticki.

Jedino mi je zao sto smo u roku od 3 godine iz sesira broj 1 ispali u sesir 4 ili 5. :sad:

P.S. gledam Kazahstan - C.Gora 0:2 i kontam koje smo mi budale :zid:
ovo_mi_je_nick

#1016 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by ovo_mi_je_nick »

Al zato mi igramo kao da smo na dnu tabele i da sam SP ne predstavlja ništa.
Sanjarko

#1017 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Sanjarko »

Stari moj kaze nije cudo sto smo izgubili kad je vidio danas malo reprizu. Na naseg 1 po 3-4 njihova lete odmah.
mikogoago

#1018 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by mikogoago »

Vizionar 1985 wrote:Stari moj kaze nije cudo sto smo izgubili kad je vidio danas malo reprizu. Na naseg 1 po 3-4 njihova lete odmah.
Prijatelju izvini,ali stvarno treba biti mazohist i gledati onu reprizu,ne znam ni kako sam ono sinoc izdurao do kraja :D
jeza u ledja

#1019 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by jeza u ledja »

Sada sam u ovo siguran - glavni problem nase reprezentacije je kurcobolja. Ovo se tice i igraca i selektora. Selektorov je problem, ne samo ovog, vec i prethodnika, sto ne stvara zdrave osnove za selekciju igraca. Imamo izuzetno star sastav i mnostvo igraca koji igraju po zasluzi ili inerciji. Ne postoji nikakva kompetitivnost medju igracima i niko se ne bori za svoju poziciju. Takav osjecaj imam. Ozbiljne reprezentacije kad ih vidis da igraju protiv slabijih, ti igraci se jednako trude, isprobavaju se neke nove varijante, igra se tecno, uigrano. Mi kad igramo protiv slabijih igraci daju 30% od onoga sto daju protiv jacih. Zasto? Jer i protiv slabijih i protiv jacih uvijek nastupa isti, uslovno receno najjaci sastav. I cak i izmjene najcesce budu iste. Sve po zasluzi, da se ko ne uvrijedi. Onda imas situaciju da nemas lidere na terenu, vec setace, koji i bez nekog truda znaju da svojim individualnim kvalitetom mogu rijesiti utakmicu. Ono, tacno imas osjecaj, njih jedno 5-6 su raja, glavne baje, i zajebavaju se na terenu. No ne ide uvijek tako, i protivnik nece nuzno skinuti gace i naguzit se cim prime gol.
I onda dobijes to sto dobijes. I tako godinama, Ibisevici, Spahici, Dzeke, Visce, Vranjesi, Pjanici, Begovici, nije ni bitno ko, samo se vrte isti. Ovamo imas brdo mladjih igraca, koji jeste, nemaju kvalitet, ali i ti mladji igraci bi mogli napraviti rezultat protiv jebenog Kipra. No mi to ne radimo, jer je selektor picka. Tako je kad imas selektora koji je prosjek i igrace koji su zvijezde. Autoritet ne postoji. Klupirat nekoga jer se ne zalaze, to je misaona imenica.
To je nas problem, jbg. I sve dok ne budemo imali prvoklasnog selektora koji ce biti u ravni sa nasim najboljim igracima, neko koga ce oni postovati, mi cemo ovako plivati u blatu.
mikogoago

#1020 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by mikogoago »

Trebalo bi odvesti Bazdarevica i co. na jednu kosarkasku utakmicu reprezentacije da nauce od djece kako se bori za svoju drzavu i kako se ostavlja zadnji atom snage na terenu,a mozda bi i Mesa koju mogao nauciti od Duleta ljudine :bih:
mikogoago

#1021 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by mikogoago »

Sve mi se cini da kod nasih igraca patriotizam ima rok trajanja
il dottore

#1022 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by il dottore »

jeza u ledja wrote:Sada sam u ovo siguran - glavni problem nase reprezentacije je kurcobolja. Ovo se tice i igraca i selektora. Selektorov je problem, ne samo ovog, vec i prethodnika, sto ne stvara zdrave osnove za selekciju igraca. Imamo izuzetno star sastav i mnostvo igraca koji igraju po zasluzi ili inerciji. Ne postoji nikakva kompetitivnost medju igracima i niko se ne bori za svoju poziciju. Takav osjecaj imam. Ozbiljne reprezentacije kad ih vidis da igraju protiv slabijih, ti igraci se jednako trude, isprobavaju se neke nove varijante, igra se tecno, uigrano. Mi kad igramo protiv slabijih igraci daju 30% od onoga sto daju protiv jacih. Zasto? Jer i protiv slabijih i protiv jacih uvijek nastupa isti, uslovno receno najjaci sastav. I cak i izmjene najcesce budu iste. Sve po zasluzi, da se ko ne uvrijedi. Onda imas situaciju da nemas lidere na terenu, vec setace, koji i bez nekog truda znaju da svojim individualnim kvalitetom mogu rijesiti utakmicu. Ono, tacno imas osjecaj, njih jedno 5-6 su raja, glavne baje, i zajebavaju se na terenu. No ne ide uvijek tako, i protivnik nece nuzno skinuti gace i naguzit se cim prime gol.
I onda dobijes to sto dobijes. I tako godinama, Ibisevici, Spahici, Dzeke, Visce, Vranjesi, Pjanici, Begovici, nije ni bitno ko, samo se vrte isti. Ovamo imas brdo mladjih igraca, koji jeste, nemaju kvalitet, ali i ti mladji igraci bi mogli napraviti rezultat protiv jebenog Kipra. No mi to ne radimo, jer je selektor picka. Tako je kad imas selektora koji je prosjek i igrace koji su zvijezde. Autoritet ne postoji. Klupirat nekoga jer se ne zalaze, to je misaona imenica.
To je nas problem, jbg. I sve dok ne budemo imali prvoklasnog selektora koji ce biti u ravni sa nasim najboljim igracima, neko koga ce oni postovati, mi cemo ovako plivati u blatu.
:thumbup: za podvuceno
Zato je Pape "genije", jer je nekako uspio privremeno zalijeciti kurcobolju. I to je dalo rezultat, Brazil
I to je sva mudrost
Edin H.

#1023 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Edin H. »

il dottore wrote:
jeza u ledja wrote:Sada sam u ovo siguran - glavni problem nase reprezentacije je kurcobolja. Ovo se tice i igraca i selektora. Selektorov je problem, ne samo ovog, vec i prethodnika, sto ne stvara zdrave osnove za selekciju igraca. Imamo izuzetno star sastav i mnostvo igraca koji igraju po zasluzi ili inerciji. Ne postoji nikakva kompetitivnost medju igracima i niko se ne bori za svoju poziciju. Takav osjecaj imam. Ozbiljne reprezentacije kad ih vidis da igraju protiv slabijih, ti igraci se jednako trude, isprobavaju se neke nove varijante, igra se tecno, uigrano. Mi kad igramo protiv slabijih igraci daju 30% od onoga sto daju protiv jacih. Zasto? Jer i protiv slabijih i protiv jacih uvijek nastupa isti, uslovno receno najjaci sastav. I cak i izmjene najcesce budu iste. Sve po zasluzi, da se ko ne uvrijedi. Onda imas situaciju da nemas lidere na terenu, vec setace, koji i bez nekog truda znaju da svojim individualnim kvalitetom mogu rijesiti utakmicu. Ono, tacno imas osjecaj, njih jedno 5-6 su raja, glavne baje, i zajebavaju se na terenu. No ne ide uvijek tako, i protivnik nece nuzno skinuti gace i naguzit se cim prime gol.
:thumbup: za podvuceno
Zato je Pape "genije", jer je nekako uspio privremeno zalijeciti kurcobolju. I to je dalo rezultat, Brazil
I to je sva mudrost
Ne bas, jednostavno se radi o nedostatku kvaliteta, pa svakome je bilo jasno da bez Spahe nam je odbrana dubrovacki trubadur. Zaledio sam se kada sam procitao da je levat stavio Vranjesa i Bicakcica, a ovaj mali Vatahtr na klupi, nije ga ni u drugom uveo da zatvori, nije izbacio drugog napadaca (Ibisevica). Je li stvarno tesko skontati da ljudi ne dobiju priliku da igraju u jacim klubovima tek tako. Jos Besa dobi zabranu bez veze. Pa ovo je gluplje of Papetovog forsiranja Hasagica u Albaniji i Francuskoj.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1024 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by pici »

Image
Ajatolah_

#1025 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Ajatolah_ »

Edin H. wrote: Zaledio sam se kada sam procitao da je levat stavio Vranjesa i Bicakcica, a ovaj mali Vatahtr na klupi, nije ga ni u drugom uveo da zatvori, nije izbacio drugog napadaca (Ibisevica). Je li stvarno tesko skontati da ljudi ne dobiju priliku da igraju u jacim klubovima tek tako.
Za Bičakčića se slažem da je nula od igrača gdje god ga staviš, Vranješ nam je potreban kao desni bek. Na toj poziciji meni iskreno i nije loš, pogotovo kad pogledaš alternative, znao je pružiti sasvim solidnih partija. Ne znam koji je sad fazon s guranjem Ognjena na štopera a Ermina na stranu.

Dio problema leži i u neuigranosti. Sve do prije par utakmica je Meša forsirao zadnju liniju Kolašinac-Zukanović-Spahić-Vranješ, od prije dvije utakmice to silom prilika odjednom prelazi u Kolašinac-Šunjić-Vranješ-Bičakčić.
Locked