....vratio se Mesa sa Kipra.
Moderators: Charuga, Tomahawk11

Kralju, šahu, legendo...Tipicoti wrote:
Ovako sam i ja sinoc izmedju 65. i 76. minute
splinter wrote:https://www.klix.ba/scitech/nauka/pokra ... /170901043Point. wrote:Sanjao sam sinoc kako meteor pada na zemlju, stvara veliki gljivicni oblak i pravi apokalipsu. To bi bila mnogo bolja verzija nego ono sinoc da se desilo. Jebem im majku milu svima redom.
Tipicoti wrote:
Ovaj trener pravi od patuljaka - divove.
Mi smo nazalost jos patuljci.
Point. wrote:Meni jedna stvar nije jasna. Zar nije svakom fudbaleru san i cilj da igra na SP ili EP? Je li moguce da je nasim balerinama mrsko igrati na tom skupu najboljih reprezentacija svijeta pa bi radije juni proveli na Hvaru, Ibizi, Maldivama, Dubrovniku, ispijajuci pivu i gledati SP na tv? Ja ne znam kako drugacije objasniti onu bezvolju, bolimekurac stav i bacanje bodova protiv poluamatera.
Treba postaviti jasno pitanje sve i jednom nasem igracu od Begovica do Dzeke, zelis li igrati za reprezentaciju? Ako ne, hvala i dovidjena. Da znamo na cemu smo. Ako ti je napor nositi drzavni dres, odjebi ba, ima onih kojima je to cast.
Point. wrote:Meni jedna stvar nije jasna. Zar nije svakom fudbaleru san i cilj da igra na SP ili EP? Je li moguce da je nasim balerinama mrsko igrati na tom skupu najboljih reprezentacija svijeta pa bi radije juni proveli na Hvaru, Ibizi, Maldivama, Dubrovniku, ispijajuci pivu i gledati SP na tv? Ja ne znam kako drugacije objasniti onu bezvolju, bolimekurac stav i bacanje bodova protiv poluamatera.
Treba postaviti jasno pitanje sve i jednom nasem igracu od Begovica do Dzeke, zelis li igrati za reprezentaciju? Ako ne, hvala i dovidjena. Da znamo na cemu smo. Ako ti je napor nositi drzavni dres, odjebi ba, ima onih kojima je to cast.
Prijatelju izvini,ali stvarno treba biti mazohist i gledati onu reprizu,ne znam ni kako sam ono sinoc izdurao do krajaVizionar 1985 wrote:Stari moj kaze nije cudo sto smo izgubili kad je vidio danas malo reprizu. Na naseg 1 po 3-4 njihova lete odmah.
jeza u ledja wrote:Sada sam u ovo siguran - glavni problem nase reprezentacije je kurcobolja. Ovo se tice i igraca i selektora. Selektorov je problem, ne samo ovog, vec i prethodnika, sto ne stvara zdrave osnove za selekciju igraca. Imamo izuzetno star sastav i mnostvo igraca koji igraju po zasluzi ili inerciji. Ne postoji nikakva kompetitivnost medju igracima i niko se ne bori za svoju poziciju. Takav osjecaj imam. Ozbiljne reprezentacije kad ih vidis da igraju protiv slabijih, ti igraci se jednako trude, isprobavaju se neke nove varijante, igra se tecno, uigrano. Mi kad igramo protiv slabijih igraci daju 30% od onoga sto daju protiv jacih. Zasto? Jer i protiv slabijih i protiv jacih uvijek nastupa isti, uslovno receno najjaci sastav. I cak i izmjene najcesce budu iste. Sve po zasluzi, da se ko ne uvrijedi. Onda imas situaciju da nemas lidere na terenu, vec setace, koji i bez nekog truda znaju da svojim individualnim kvalitetom mogu rijesiti utakmicu. Ono, tacno imas osjecaj, njih jedno 5-6 su raja, glavne baje, i zajebavaju se na terenu. No ne ide uvijek tako, i protivnik nece nuzno skinuti gace i naguzit se cim prime gol.
I onda dobijes to sto dobijes. I tako godinama, Ibisevici, Spahici, Dzeke, Visce, Vranjesi, Pjanici, Begovici, nije ni bitno ko, samo se vrte isti. Ovamo imas brdo mladjih igraca, koji jeste, nemaju kvalitet, ali i ti mladji igraci bi mogli napraviti rezultat protiv jebenog Kipra. No mi to ne radimo, jer je selektor picka. Tako je kad imas selektora koji je prosjek i igrace koji su zvijezde. Autoritet ne postoji. Klupirat nekoga jer se ne zalaze, to je misaona imenica.
To je nas problem, jbg. I sve dok ne budemo imali prvoklasnog selektora koji ce biti u ravni sa nasim najboljim igracima, neko koga ce oni postovati, mi cemo ovako plivati u blatu.
Ne bas, jednostavno se radi o nedostatku kvaliteta, pa svakome je bilo jasno da bez Spahe nam je odbrana dubrovacki trubadur. Zaledio sam se kada sam procitao da je levat stavio Vranjesa i Bicakcica, a ovaj mali Vatahtr na klupi, nije ga ni u drugom uveo da zatvori, nije izbacio drugog napadaca (Ibisevica). Je li stvarno tesko skontati da ljudi ne dobiju priliku da igraju u jacim klubovima tek tako. Jos Besa dobi zabranu bez veze. Pa ovo je gluplje of Papetovog forsiranja Hasagica u Albaniji i Francuskoj.il dottore wrote:jeza u ledja wrote:Sada sam u ovo siguran - glavni problem nase reprezentacije je kurcobolja. Ovo se tice i igraca i selektora. Selektorov je problem, ne samo ovog, vec i prethodnika, sto ne stvara zdrave osnove za selekciju igraca. Imamo izuzetno star sastav i mnostvo igraca koji igraju po zasluzi ili inerciji. Ne postoji nikakva kompetitivnost medju igracima i niko se ne bori za svoju poziciju. Takav osjecaj imam. Ozbiljne reprezentacije kad ih vidis da igraju protiv slabijih, ti igraci se jednako trude, isprobavaju se neke nove varijante, igra se tecno, uigrano. Mi kad igramo protiv slabijih igraci daju 30% od onoga sto daju protiv jacih. Zasto? Jer i protiv slabijih i protiv jacih uvijek nastupa isti, uslovno receno najjaci sastav. I cak i izmjene najcesce budu iste. Sve po zasluzi, da se ko ne uvrijedi. Onda imas situaciju da nemas lidere na terenu, vec setace, koji i bez nekog truda znaju da svojim individualnim kvalitetom mogu rijesiti utakmicu. Ono, tacno imas osjecaj, njih jedno 5-6 su raja, glavne baje, i zajebavaju se na terenu. No ne ide uvijek tako, i protivnik nece nuzno skinuti gace i naguzit se cim prime gol.
I onda dobijes to sto dobijes. I tako godinama, Ibisevici, Spahici, Dzeke, Visce, Vranjesi, Pjanici, Begovici, nije ni bitno ko, samo se vrte isti. Ovamo imas brdo mladjih igraca, koji jeste, nemaju kvalitet, ali i ti mladji igraci bi mogli napraviti rezultat protiv jebenog Kipra. No mi to ne radimo, jer je selektor picka. Tako je kad imas selektora koji je prosjek i igrace koji su zvijezde. Autoritet ne postoji. Klupirat nekoga jer se ne zalaze, to je misaona imenica.
To je nas problem, jbg. I sve dok ne budemo imali prvoklasnog selektora koji ce biti u ravni sa nasim najboljim igracima, neko koga ce oni postovati, mi cemo ovako plivati u blatu.za podvuceno
Zato je Pape "genije", jer je nekako uspio privremeno zalijeciti kurcobolju. I to je dalo rezultat, Brazil
I to je sva mudrost
Za Bičakčića se slažem da je nula od igrača gdje god ga staviš, Vranješ nam je potreban kao desni bek. Na toj poziciji meni iskreno i nije loš, pogotovo kad pogledaš alternative, znao je pružiti sasvim solidnih partija. Ne znam koji je sad fazon s guranjem Ognjena na štopera a Ermina na stranu.Edin H. wrote: Zaledio sam se kada sam procitao da je levat stavio Vranjesa i Bicakcica, a ovaj mali Vatahtr na klupi, nije ga ni u drugom uveo da zatvori, nije izbacio drugog napadaca (Ibisevica). Je li stvarno tesko skontati da ljudi ne dobiju priliku da igraju u jacim klubovima tek tako.