AKCIZE: Ko izda - pizda

Post Reply
jazzer

#1001 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by jazzer »

Izvor: N1
"Komisija za finansije i budžet sa pet glasova upravo oborila Zakon o akcizama čiji je predlagač Savjet ministara", navela je Aleksandra Pandurević na Twitteru.
Haha, koji cirkus :), jebo li ih Wigemark.
horkesh

#1002 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by horkesh »

U jednom trenutku u parlamentarnoj sali čak se začula i muzika sa zvučnika, a Parlamentom se „prolamala“ sevdalinka u izvedbi rahmetli Safeta Isovića.

„Savjetuje me majka i brine se za me, gdje provodiš sine i noći i dane.“

Prema nezvaničnim informacijama, pjesma se čula s telefona nekog od poslanika Nezavisnog bloka.
Hajd', barem se fino zabavljaju.
Maraschino

#1003 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Maraschino »

Wigemark je trecerazredna gnjida. :D
manijak1

#1004 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by manijak1 »

jazzer wrote:
Izvor: N1
"Komisija za finansije i budžet sa pet glasova upravo oborila Zakon o akcizama čiji je predlagač Savjet ministara", navela je Aleksandra Pandurević na Twitteru.
a eno haman su nesto kao usvojili oko one rute puta Sa-Bg...da ide preko Tuzle
Ne mere ni to bez entiteta :oops: dakle mile bi turske pare i klempu pride.
Pade Wigemark Force Law
ultima_palabra wrote:Znači ako je Borjana strugnula, nema šanse da to prođe za sada?
:D
Kazala Sašica :oops: palo u vodu za sada po hitnoj proceduri :oops: .
Hajd', barem se fino zabavljaju.
I još bolje otimaju, da ne kažem legalno kradu
Janjicar

#1005 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Janjicar »

Kako klix lagano iskulira akcize haha
channel10

#1006 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by channel10 »

Izgleda da ce proći bez obzira što je komisija glasala protiv. Ovi na vlasti rade protivzakonito i krše zakone i procedure koje su sami usvojili. Bukvalno rade sta hoce.

Pitaju li se oni sta ce se desiti ako narod bude radio sta hoce i kako hoće?!
It_is_a_Leclerc

#1007 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by It_is_a_Leclerc »

channel10 wrote:Izgleda da ce proći bez obzira što je komisija glasala protiv. Ovi na vlasti rade protivzakonito i krše zakone i procedure koje su sami usvojili. Bukvalno rade sta hoce.

Negativno mišljenje komisije nije prepreka za usvajanje bilo čega.
Tako piše u Zakonu.

I ne znam što se čudite. BiH je država gruntovno. Mi smo usuštini međunarodni protektorat, nefunkcionalan i loš od starta, u kojem trećerazredne evropske adhoc diplomate donose i odnose zakone po vlastitom nahođenju. Ovo malo jada od političara što misli da su kao nešto bitni, na ovakvim sjednicama valjda postanu svjesni sve mizerije u kojoj učestvuju.

Jedini ko je gori od ovih vladajućih je ova jadna opozicija koja se protiv akciza bori - pauzama. :lol:
Maraschino

#1008 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Maraschino »

channel10 wrote:Izgleda da ce proći bez obzira što je komisija glasala protiv. Ovi na vlasti rade protivzakonito i krše zakone i procedure koje su sami usvojili. Bukvalno rade sta hoce.

Izborna godina vec pocela.
Cekaju se milioni da se pokrpaju razne socijalne i druge rupe. Bez akciza nema ni tih miliona a ni redovnog punjenja budzeta. Malo ce se vrpca presjeci u izbornoj godini...ma treba ih rascereciti pa makar sve otislo i 3pm.
horkesh

#1009 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by horkesh »

channel10 wrote: Pitaju li se oni sta ce se desiti ako narod bude radio sta hoce i kako hoće?!
Narod će šutjeti i trpjeti, kao i do sad, i biti sretan što ne puca.
astala_vistala

#1010 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by astala_vistala »

horkesh wrote:
channel10 wrote: Pitaju li se oni sta ce se desiti ako narod bude radio sta hoce i kako hoće?!
I neka niko ne dira svatove :D

Ustav je takav pogodan samo za nacionalisticke stranke a komunjare i ako nesto zele to mogu uraditi samo na teritoriji federacije i to medju zelenim pucanstvom..hdz je ekskluzivna hrvatska stranka i samo oni mogu predstavljat hrvate..u sustini bosnjaci su najveci gubitnici na politickoj sceni..toliko stranaka toliko opcija i interesa isto kao prica popisa kada je onaj bradonja dosao da nas u sarajevu uvjeravati da smo bosanci..
vrbas1979

#1011 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by vrbas1979 »

Usvojiše akcize!
Sada poskupljuje prvo gorivo, pa onda lančano i sve ostalo.

A kao i do sada, prikupljeni novac od akciza će jednostavno nestajati iz kasa.

Za izmjene seta zakona o akcizama glasali su SDA, SBB, HDZ BiH, HDZ 1990 i SNSD.

Image
problemnatravunu

#1012 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by problemnatravunu »

Već sam napisao na drugoj temi, dakle, idu izbori, pa pamtite , i onda glasajte i glasujte po savjesti.... :bih:
mayab

#1013 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by mayab »

Dakle, konačno da krenemo naprijed, u prosperitet! :lol:

Da i ja kažem, pamćenje , pamćenje, pa se sjetite toga , 7.okt 2018, pa zaokruzite onoga koga smatrate boljim, da li ove prljave kleronacionaliste koji su nam opet zavukli
ruku u džep, ili kakve manje - više umjerenije stranke koje su bile protiv tzv.akciza.
Ja znam!
mayab

#1014 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by mayab »

Dodatnih 15 pf plus PDV poreza na svaku litru goriva , a koje bi po lažima stranaka na vlasti , trebale ici DIREKTNO I SAMO :lol: ZA IZGRADNJU AUTOCESTA U BIH!
howdy

#1015 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by howdy »

Imace selam od moje porodice i mene iz Njemacke. Sve vam zivo jebem.
tap3ah75

#1016 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by tap3ah75 »

Podsjećamo, ključna izmjena modifikovanog zakona o akcizama se odnosi na činjenicu da se ne povećavaju akcize, osim na biogoriva i biotečnosti, nego se za 0,15 KM povećavaju cestarine.

Ja ću opet pitati .... šta znači ovo povećavaju cestarine?
drndalo

#1017 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by drndalo »

pasha078 wrote:Ja kontam da je akciza pdv al izgleda to neki ekstra porez
I na to 15 pf dodaj jos PDV.
astala_vistala wrote:
horkesh wrote:
I neka niko ne dira svatove :D

Ustav je takav pogodan samo za nacionalisticke stranke a komunjare i ako nesto zele to mogu uraditi samo na teritoriji federacije i to medju zelenim pucanstvom..hdz je ekskluzivna hrvatska stranka i samo oni mogu predstavljat hrvate..u sustini bosnjaci su najveci gubitnici na politickoj sceni..toliko stranaka toliko opcija i interesa isto kao prica popisa kada je onaj bradonja dosao da nas u sarajevu uvjeravati da smo bosanci..
Hoces reci da je sadasnja situacija sa SDA u stvari najbolja moguca za same Bosnjake i njihov prosperitet?
It_is_a_Leclerc wrote:

Negativno mišljenje komisije nije prepreka za usvajanje bilo čega.
Tako piše u Zakonu.

I ne znam što se čudite. BiH je država gruntovno. Mi smo usuštini međunarodni protektorat, nefunkcionalan i loš od starta, u kojem trećerazredne evropske adhoc diplomate donose i odnose zakone po vlastitom nahođenju. Ovo malo jada od političara što misli da su kao nešto bitni, na ovakvim sjednicama valjda postanu svjesni sve mizerije u kojoj učestvuju.

Jedini ko je gori od ovih vladajućih je ova jadna opozicija koja se protiv akciza bori - pauzama. :lol:
A bolje se u parlamentu od price, lajanja i pauze mogu boriti kako? Kad nemaju dovoljno nasih glasova? Toljagama...? Doduse, to bih volio vidjeti, bijeg u omiljene sefove za samozastitu....
bingov buraz

#1018 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by bingov buraz »

Jebem im tromajku svima
scepinim pogotovo
spreca

#1019 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by spreca »

najveci dusmani bosnjacima su SDA i SBB......opet su spasili truhlu Rudonju akcizama...nesmijemo zaboraviti ni ono kad je Ridjobradi isao na noge Rudonji u Istocno Sarajevo da se dogovaraju itd....onima sto glasase samo da se sjetim sestara ,matera ,kceri itd
Haris.ba

#1020 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Haris.ba »

Nije mi jasno odakle ovolika buna.

Političari su nam dali godinu fore. Mogli su izglasati poskupljenje prije godinu dana. Trebamo biti zadovoljni. :D
Rugafet

#1021 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Rugafet »

spreca wrote:najveci dusmani bosnjacima su SDA i SBB......opet su spasili truhlu Rudonju akcizama...nesmijemo zaboraviti ni ono kad je Ridjobradi isao na noge Rudonji u Istocno Sarajevo da se dogovaraju itd....onima sto glasase samo da se sjetim sestara ,matera ,kceri itd
Istina. Samo kako to objasniti glasacima...vidis da ne ide
Tomahawk11
Globalni moderator

#1022 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Tomahawk11 »

tap3ah75 wrote:Podsjećamo, ključna izmjena modifikovanog zakona o akcizama se odnosi na činjenicu da se ne povećavaju akcize, osim na biogoriva i biotečnosti, nego se za 0,15 KM povećavaju cestarine.

Znači da ćeš plaćati gorivo 0,15 kpf skuplje.
Bude još koji kpf kad na sve obračunaju PDV.
The BEN10

#1023 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by The BEN10 »

tap3ah75 wrote:Podsjećamo, ključna izmjena modifikovanog zakona o akcizama se odnosi na činjenicu da se ne povećavaju akcize, osim na biogoriva i biotečnosti, nego se za 0,15 KM povećavaju cestarine.

Ma doći će na povećanje cijene goriva - čak i Zvizdić jučer u nekoj izjavi ovu cestarinu naziva AKCIZE.
edo_79

#1024 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by edo_79 »

Sjo sad kad poraste broj novorođene djece po vas cijeloj BiH :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1025 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Tomahawk11 »

Apropo tog povećanja, tražio povišicu plate....jbg, sad će sve poskupjeti, odmah rashodi veći.
Post Reply