Nisi dobro vidio, Itekako ima profesionalno snimanje i mogučnost da sve sam naštimaš.Nanox7 wrote:Kamera katastrofa. Mislio sam bit ce nesto bolje kad ono lose.isx wrote:Ništa naročito, dosta grafičkih elemenata je nakaradno urađeno. Ikone katastrofa.
Nemas sad da izaberes profesionalno snimanje da nastimas fokus i to, a sad je samo stisnes da snima.![]()
Galaxy S8 i S8+
Moderator: Benq
- Better Man
#1001 Re: Galaxy S8 i S8+
-
Nanox7
#1002 Re: Galaxy S8 i S8+
Better Man wrote:
Nisi dobro vidio, Itekako ima profesionalno snimanje i mogučnost da sve sam naštimaš.
Ima na Androidu 8 oreo, a nema na 9 Pie.
- Better Man
#1003 Re: Galaxy S8 i S8+
U petak mi došao update na Android Pie i instalirao sam ga i najnormalnije ima mogučnost profesionalnog snimanja. Sve sam provjerio.
U petak mi došao update na Android 9 Pie i instalirao sam ga i najnormalnije ima mogučnost profesionalnog snimanja. Sve sam provjerio. Pogledaj malo opcije kad upališ kameru.Nanox7 wrote:Better Man wrote:
Nisi dobro vidio, Itekako ima profesionalno snimanje i mogučnost da sve sam naštimaš.
- arnes_king
#1004 Re: Galaxy S8 i S8+
On vjerovatno misli na snimanje video snimka u profesionalnom nacinu a ne slika. To su u pie izbacili i na s9, iako nikada ni na oreo to nisam koristio za snimanje niti znam koga da koristi. Ipak postoji nacin da se pokrene snimak u pro nacinu ako to nisu rijesili nekim od novijih azuriranja.Better Man wrote:U petak mi došao update na Android Pie i instalirao sam ga i najnormalnije ima mogučnost profesionalnog snimanja. Sve sam provjerio.U petak mi došao update na Android 9 Pie i instalirao sam ga i najnormalnije ima mogučnost profesionalnog snimanja. Sve sam provjerio. Pogledaj malo opcije kad upališ kameru.Nanox7 wrote:Better Man wrote:
- Pauza
#1005 Re: Galaxy S8 i S8+
I meni je kamera sad dosta lošija, poebno u situacijama kada ima više svjetlosti...Nanox7 wrote:Kamera katastrofa. Mislio sam bit ce nesto bolje kad ono lose.isx wrote:Ništa naročito, dosta grafičkih elemenata je nakaradno urađeno. Ikone katastrofa.
Nemas sad da izaberes profesionalno snimanje da nastimas fokus i to, a sad je samo stisnes da snima.![]()
Update: Sad imam probleme sa konekcijom, mrežama, Wifi i 3g. Nakon što se završi nekak sesija WIFIja i kad odeš vani, 3g jednostavno zaledi i ne radi. Moram da uradim restart telefona i Mobilna mreža se vrati.
- Capsicum
#1006 Re: Galaxy S8 i S8+
Kako nema? Ja sad probao i regularno podešavaš fokus, kao što je radilo i prije.Nanox7 wrote:Kamera katastrofa. Mislio sam bit ce nesto bolje kad ono lose.isx wrote:Ništa naročito, dosta grafičkih elemenata je nakaradno urađeno. Ikone katastrofa.
-
Nanox7
#1007 Re: Galaxy S8 i S8+
Ma ima to bolan, nego nema Profesionalno snimanje. Procitaj sta sam napisao.Capsicum wrote:Kako nema? Ja sad probao i regularno podešavaš fokus, kao što je radilo i prije.Nanox7 wrote:Kamera katastrofa. Mislio sam bit ce nesto bolje kad ono lose.isx wrote:Ništa naročito, dosta grafičkih elemenata je nakaradno urađeno. Ikone katastrofa.
- Capsicum
#1008 Re: Galaxy S8 i S8+
Skontao. Ma svakako to za video nisam nikad ni koristio. Inače kameru na mobitelu koristim gotovo uvijek na automatskim postavkama. Kad bi treba šta kvalitetnije, koristim dslr.
Pie mi je generalno super za s8. Sve je tečnije, uglađenije.
Pie mi je generalno super za s8. Sve je tečnije, uglađenije.
-
sole2mio
#1009 Re: Galaxy S8 i S8+
Na prvu katastrofaisx wrote:Ništa naročito, dosta grafičkih elemenata je nakaradno urađeno. Ikone katastrofa.
- sagosen
#1010 Re: Galaxy S8 i S8+
Jel iko ima problem na Galaxy S8 sa signalom? Naime, gubim GSM signal bez ikakvog pravila, recimo skoro je uvijek pun četiri crtice čitav dan, i onda kad uključim mobilne podatke spadne na jednu crticu. Pa onda upalim airplane mode i ugasim da resetujem mrežu, onda bude pet crtica H+ super download speed, preko 10Mbps i onda nakon nekog vremena opet spadne na jednu crticu, ne može ni 0.5Mbps izvući...
A ovdje gdje se nalazim trebao bi uvijek biti pun jer sam veoma blizu baznih stanica. Stvarno ne znam do čega je, jel imao neko slično iskutvo?
Edit: Ista situacija bila i na 8.0, a i sad je na 9.0. Model SM-G950FD, United Arab Emirates
A ovdje gdje se nalazim trebao bi uvijek biti pun jer sam veoma blizu baznih stanica. Stvarno ne znam do čega je, jel imao neko slično iskutvo?
Edit: Ista situacija bila i na 8.0, a i sad je na 9.0. Model SM-G950FD, United Arab Emirates
- arnes_king
#1011 Re: Galaxy S8 i S8+
Kada si zadnji put radio factory reset? To prvo probaj, ako ne pomogne onda je mozda neki harverski problem. Da nemas nelu futrolu koja pravi problem "antenama" uredjaja?IkaIJ wrote:Jel iko ima problem na Galaxy S8 sa signalom? Naime, gubim GSM signal bez ikakvog pravila, recimo skoro je uvijek pun četiri crtice čitav dan, i onda kad uključim mobilne podatke spadne na jednu crticu. Pa onda upalim airplane mode i ugasim da resetujem mrežu, onda bude pet crtica H+ super download speed, preko 10Mbps i onda nakon nekog vremena opet spadne na jednu crticu, ne može ni 0.5Mbps izvući...
-
isx
#1012 Re: Galaxy S8 i S8+
Radi li ikom zivom smart lock kako treba? Podesim lokaciju kad sam kuci da ne zakljucava telefon, a uvijek zakljucan. Desi se jednom od deset paljenja da smart lock otkljuca automatski. Fakat ovo sranje nervira.
- arnes_king
#1013 Re: Galaxy S8 i S8+
Pogledaj postavke lociranja, i podesi sve na "bolju preciznost" lociranja. Mozda je do toga.isx wrote:Radi li ikom zivom smart lock kako treba? Podesim lokaciju kad sam kuci da ne zakljucava telefon, a uvijek zakljucan. Desi se jednom od deset paljenja da smart lock otkljuca automatski. Fakat ovo sranje nervira.
-
isx
#1014 Re: Galaxy S8 i S8+
Ukljucio sam bolju preciznost preko wifi ako mislis na to. Ali opet ne otkljucava.
- diablobih
#1015 Re: Galaxy S8 i S8+
Je li ti lokacija upaljena stalno? Ako nije, neka bude.
- PlusSA
#1017 Re: Galaxy S8 i S8+
Koliko izvlacite SOT na Pie sistemu?
Tražim polovnjak S8, ima li nacin da provjerim stanje baterije kao npr iphone što ima mogucnost da se pogleda zdravlje baterije.
Tražim polovnjak S8, ima li nacin da provjerim stanje baterije kao npr iphone što ima mogucnost da se pogleda zdravlje baterije.
-
UmaX
#1018 Re: Galaxy S8 i S8+
Ne, nema nacina. Al ako je polovnjak sigurno mu je izmrcvarena baterija. Gledaj polovnjak da nije stariji od 3 mjeseca, mada i u 3 mjeseca neko moze ubit bateriju.PlusSA wrote:Koliko izvlacite SOT na Pie sistemu?
Sta je ubija? Napucan brightness na max, tad AMOLED povuce jako puno struje te se jako brzo trosi batka, punjenje sa jako malih stanja tipa 5%-100% pa ostavljanje na punjacu preko noci, eto to ubija bateriju. Ostavljanje mobitela na suncu, odnosno izlaganje visokim temperaturama, i to ubija.
- diablobih
#1019 Re: Galaxy S8 i S8+
Jao price, cuj nakon 3 mjeseca moze ubiti bateriju. Jao ne vjerujem.
- arnes_king
#1020 Re: Galaxy S8 i S8+
Nece sigurno tako brzo, kod mene s9+ godinu dana pa baterija traje duze nego u pocetku. Bateriju najvise ubije pregrijavanje telefona, ako se ne pregrijava nece joj nista biti.diablobih wrote:Jao price, cuj nakon 3 mjeseca moze ubiti bateriju. Jao ne vjerujem.
- PlusSA
#1021 Re: Galaxy S8 i S8+
Znaci baterija na polovnjaku ce biti problem.
izvlacite li po 5 sati SOT na npr 50% postavke svijetlosti ekrana (bez igranja igrica)?
Sjecam se na Note 4 dok sam mogao promjeniti sam bateriju uzeo navodno orginal kad ono ipak kinez baterija sa 25% na 1% zvekne
izvlacite li po 5 sati SOT na npr 50% postavke svijetlosti ekrana (bez igranja igrica)?
Sjecam se na Note 4 dok sam mogao promjeniti sam bateriju uzeo navodno orginal kad ono ipak kinez baterija sa 25% na 1% zvekne
-
UmaX
#1022 Re: Galaxy S8 i S8+
Tesko da S8 moze izvuc 5h SOT, pa makar i na 50% osvjetljenja. Mozda moze ali ako gledas film, ili nesto gdje je u prosjeku vise tamnijih elemenata na ekranu. Surfanje je recimo nesto najteze po bateriju na mobitelima sa AMOLED ekranima, gdje je dominantno bijela boja ili nijanse bijele.
- arnes_king
#1023 Re: Galaxy S8 i S8+
Android Pie je "donjeo" nocnu/crnu temu koja sve na telefonu prebaci na crno, sistemske i Samsung aplikacije.UmaX wrote:Tesko da S8 moze izvuc 5h SOT, pa makar i na 50% osvjetljenja. Mozda moze ali ako gledas film, ili nesto gdje je u prosjeku vise tamnijih elemenata na ekranu. Surfanje je recimo nesto najteze po bateriju na mobitelima sa AMOLED ekranima, gdje je dominantno bijela boja ili nijanse bijele.
P.S. SOT nije relevantno mjerilo za bateriju, to najvise ovisi o korisniku i nacinu koristenja te su drasticne razlike. Vece je mjerilo ukupno trajanje, pa uz to se moze vidjeti da li SOT odgovara tom trajanju i koristenju.
-
UmaX
#1024 Re: Galaxy S8 i S8+
Postojale su i ranije teme, doduse ne bi sve bilo crno.arnes_king wrote:Android Pie je "donjeo" nocnu/crnu temu koja sve na telefonu prebaci na crno, sistemske i Samsung aplikacije.UmaX wrote:Tesko da S8 moze izvuc 5h SOT, pa makar i na 50% osvjetljenja. Mozda moze ali ako gledas film, ili nesto gdje je u prosjeku vise tamnijih elemenata na ekranu. Surfanje je recimo nesto najteze po bateriju na mobitelima sa AMOLED ekranima, gdje je dominantno bijela boja ili nijanse bijele.
P.S. SOT nije relevantno mjerilo za bateriju, to najvise ovisi o korisniku i nacinu koristenja te su drasticne razlike. Vece je mjerilo ukupno trajanje, pa uz to se moze vidjeti da li SOT odgovara tom trajanju i koristenju.
Slazem se da nije bas relevantan, neko ce dnevno koristit telefon 4h, a neko samo pola h. Neko pusti muziku preko BT, nego bleji u ekran u youtube.
Ipak, veliki AMOLED (em je velik, em ima veliku rezoluciju da kompenzira Pentile - ovo jos dodatno optereti GPU, zato je Samsung jos od S7 uveo nize rezolucije) + neefikasan Exynos + bloatware = los battery life.
Last edited by UmaX on 26/03/2019 13:42, edited 1 time in total.
- BaDa
#1025 Re: Galaxy S8 i S8+
ja ne mogu vise od 3 sata sota izvuci is svoje 8ice
wifi,3g, sync i lokacije su uvijek ukljucene.. brightness je na auto... viber, face i insta najvise koristim klix, reddit i sl.. i pogledam po koji klip na youtube