Volim Pivu wrote:sva ova frka i frtutma i tresla se gora rodio se miš je pokriće za neki veliki marifetluk koji se događa već ili je isplaniran da se dogodi u skorije vrijeme, ništa se ne radi bez dogovora dodik-čović-bakir a sva trojica znaju s kakvim narodom posla imaju i nije im teško zaključit a bogami ni odradit bilo kakav kriminal jer ovde sve prolazi ako i ne prođe tu su razne boračke udruge, vjerski lideri i slično koji uskaču kada master plan zakaže.
Mnogi ljudi vole da sebi pojednostave svijet. Pa kada se pojednostavi bude "svi su oni kriminalci a dizanjem tenzija nam mažu oči".
Ali svijet i život nisu uvijek tako jednostavni. Oni mogu biti kriminalci i lopovi (i sigurno je da jesu) i da im je glavni motiv lična zarada (sigurno jeste) a da u isto vrijeme imaju i sporedne motive.
Evo Bakir, Dodik i Čović na primjer. Nakrali se i obogatili. Šta će više svaki od njih od tolikih miliona? Ok lijepo je biti bogat ali zar je teško pomisliti da se, pošto je već svakako toliko bogat, kod njega mogu razviti i drugi, pa neka su i sporedni, motivi?
Može li Bakir koji je svakako milioner, sada kad već ima tolike pare poželiti i da ga istorija upamti kao veliku ličnost? Kao nekoga ko je branio svoj narod i očuvao zemlju? Ja da sam na njegovom mjestu i da imam milione sigurno bih želio i da me istorija zapamti kao velikog lidera. Da živim vječno u istorijskim knjigama i kolektivnom sjećanju mog naroda kao pozitivna lilčnost.
Isto tako Dodik koji je već svakako milioner zar ne bi volio da ga istorija upamti kao nekoga ko je srpskom narodu omogućio nezavisnu RS? Naravno da bi. Zar milioner Čović ne bi volio da ga istorija upamti kao nekoga ko je hrvatsko narodu stvorio entitet? Naravno da bi.
Previše se pojednostavljuje kada se sve svodi na lopovluk i time ignorišu realne opasnosti po zemlju. Da svi oni kradu to je i maloj djeci jasno. Ali siguran sam i da se svaki od njih bori da ga istorija upamti kao pozitivnu ličnost za političke interese njegovog naroda.