Point. wrote:tututuuuu wrote:I tako... Vozim se ja tramvajem, kad ono... Imaš zvaku Allaha ti? Nemam Allaaaaaha mi, ajde daj zvaku Allaaaaha ti, ma nemam vise kad ti kazem, Allaaaaha mi, evo vidi, vidi stvarno nema, Allaaaaha mi.
Tipicni razgovor dvoje bosnjacke djece prosjecnog uzrasta od prosjecnih roditelja danas u Sarajevu. I imajte na umu da vrlo vjerovatno upravo s takvima ovdje pokusavate da vodite raspravu.

Kaze mi jedna ortodoksna hrvatina iz okoline Viteza kupio sam novo auto, koliko kosta upitam ga kaze 12 tisuca eura. A koliko je presao opet ga pitam, ma oko 67 hiljada kilometara. Jedan dan prica isto da je ispod Biokova rasto, drugi dan isto da je iz Zenice a kad popije onda ima onog loseg purgerskog dijalekta. Ajmeee.
Imao sam jednog takvog na poslu. Tip iz okoline Jajca. Ubi se govoreci tisuca, tjedan i uvijek se zajebe sa mjesecima, kako se koji zove. Ali najbolje je kad nas zapadne da radimo zajedno cijeli dan. Pocne frajer pjevati Misu, pa krene Thompsona ali brzo prestane, ko eto da se ne zamjeri sa mnom (a mene boli kurac samo tako, sutim i radim svoj posao), pa onda Olivera Dragojevica, pa Skoru, pa Zecica. Nije da nije znao pjevati, no eto... A ja krenem onako bezveze "haj, ja zagrizoh sareniku jabuku" i tip sa mnom u duetu krene. I ja velim njemu "Fino ti pjevas ali nekako ove sevdalinke ti pravo lijepo idu. Ne mozes ti pobjeci od Bosne pa eto...".
No to nije sve. Bosnjaci su tu jos gori. Ubise se hvaleci Bosnu a djeca im samo svedski pricaju, osim kad slusaju Halida ili Merlina - znaju sve pjesme na pamet ali nemaju pojma o cemu ovi pjevaju.