Bakire jesil to ti. Najzad pametna i istinita iz tvojih usta.hizo ramidovic wrote:moja je drzava od bascarsije do marin dvora. plata iz drzavnog budzeta, famalija prikopcana na drzavne jasle i zaboli me cuna kako se zivi izvan sarajeva...
Novi rat
-
svi u napad
#1001 Re: Novi rat
-
vade_mecum
#1002 Re: Novi rat
to hizo kralju, samo lokal-patriJotizamhizo ramidovic wrote:moja je drzava od bascarsije do marin dvora. plata iz drzavnog budzeta, famalija prikopcana na drzavne jasle i zaboli me cuna kako se zivi izvan sarajeva...
da i ne. pitaju i da li se odricete lojalnosti i prema drugim drzavama sto ne znaci da ne mozes uplacivati donacije oxfamu i crvenom krizu. malo brkas jabuke i kruske.pasha078 wrote: BTW, nije glupo. Npr, prilikom naturalizacije za americko drzavljanstvo eksplicitno te pitaju da li si spreman braniti drzavu oruzjem. Negativan odgovor rezultira odbijanjem.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1003 Re: Novi rat
kato oprosti, što te citiram, samo da napomenem ... nisu to vukovi, ni sokoli sinji, niti su junaci kršni momci, no hijene, zmije i kukavci strašljiviKatarinaKosaca wrote: ma, opusteno. Navikla sam ja na mrsave vukove koji samo.u coporu znaju djelovati....
-
vade_mecum
#1004 Re: Novi rat
evo pasha moj 100 pitanja sa odgovorima za naturalizaciju pa mi nadji gdje to pisepasha078 wrote:Sorry, da se popravim: pitaju i to sto ti kazes ali i da li si spreman "bear arms"vade_mecum wrote:to hizo kralju, samo lokal-patriJotizamhizo ramidovic wrote:moja je drzava od bascarsije do marin dvora. plata iz drzavnog budzeta, famalija prikopcana na drzavne jasle i zaboli me cuna kako se zivi izvan sarajeva...
da i ne. pitaju i da li se odricete lojalnosti i prema drugim drzavama sto ne znaci da ne mozes uplacivati donacije oxfamu i crvenom krizu. malo brkas jabuke i kruske.pasha078 wrote: BTW, nije glupo. Npr, prilikom naturalizacije za americko drzavljanstvo eksplicitno te pitaju da li si spreman braniti drzavu oruzjem. Negativan odgovor rezultira odbijanjem.
https://www.uscis.gov/citizenship/teach ... sh-version
...a moze posluziti i ostalima ako neko hoce da pocne strebati za nedaj boze
hint:ka'e da se postavlja 10 pitanja, a moras znati minimum 6.
- Danguba
#1005 Re: Novi rat
A kompromis je Boze pravde?Bodkin wrote:Vidi jarane, ako sutra izbije rat, zbog referenduma, srbi ce biti jedini krivci. Tu nema sumnje. Ali prebacivati ljudima koji NE ZELE da ratuju da su izdajnici, to mogu samo teski debili. Zasto? Zato sto ljudi nisu slijepi i vide u zadnjih 20 godina za kakvu drzavu bi se boriliGojeni H wrote:
Nemojmo se praviti blesavi.
Lud covjek moze voliti rupu u hladnoj zemlji, pec bubnjaricu i pacove koji traze toplinu.
Naravno da se normalan covjek nada pravnoj drzavi, uticaju medjunarodne zajednice, miru i izgradjivanju zemlje.
Ali ... onoga trenutka kada neko proglasi srpsku granicu na 2 km od Sarajeva, Brcko kao srpski grad, a fizicki pokusa odvojiti Krajinu, to znaci pocetak nestanka Bosne i Hercegovine, te bosnjackog i bosanskog naroda.
I jos jedna stvar, mrzim dodika istinski zbog konstantnog zakuhavanja i zatezanja situacije. Ne daj Boze zrtava, svaka ce biti na njegov racun. Ali onog momenta kad bosnjaci krenu aktivno raditi na ukidanju rs-a, dodik ce preci iz 100% negtivca u nesto drugo. Bih moze i treba opstati samo ako je rezultat kompromisa, kakvog takvog
Sta oni nude u tom kompromisu osim urusavanja i ovoga sto smo jedva postigli?
-
Bodkin
#1006 Re: Novi rat
Sta je boze pravde? Nude to sto su zajednicke tablice, vojska, valuta, reprezentacija, parlament, sportske lige i ostalo. Eto sta. Kad skontas da bosna bez rata ne moze biti bosnjacka bice ti lakse. A ni hrvati je ne zele. A za taj rat ce biti krivi bosnjaci.Danguba wrote:A kompromis je Boze pravde?Bodkin wrote:Vidi jarane, ako sutra izbije rat, zbog referenduma, srbi ce biti jedini krivci. Tu nema sumnje. Ali prebacivati ljudima koji NE ZELE da ratuju da su izdajnici, to mogu samo teski debili. Zasto? Zato sto ljudi nisu slijepi i vide u zadnjih 20 godina za kakvu drzavu bi se boriliGojeni H wrote:
Nemojmo se praviti blesavi.
Lud covjek moze voliti rupu u hladnoj zemlji, pec bubnjaricu i pacove koji traze toplinu.
Naravno da se normalan covjek nada pravnoj drzavi, uticaju medjunarodne zajednice, miru i izgradjivanju zemlje.
Ali ... onoga trenutka kada neko proglasi srpsku granicu na 2 km od Sarajeva, Brcko kao srpski grad, a fizicki pokusa odvojiti Krajinu, to znaci pocetak nestanka Bosne i Hercegovine, te bosnjackog i bosanskog naroda.
I jos jedna stvar, mrzim dodika istinski zbog konstantnog zakuhavanja i zatezanja situacije. Ne daj Boze zrtava, svaka ce biti na njegov racun. Ali onog momenta kad bosnjaci krenu aktivno raditi na ukidanju rs-a, dodik ce preci iz 100% negtivca u nesto drugo. Bih moze i treba opstati samo ako je rezultat kompromisa, kakvog takvog
-
palermo
#1007 Re: Novi rat
de, ne prdi, ti si k'o biva jedini prošao rat.....usput sumnjam da si ga prošao, jer ovo je jedan tako patetičan post koji ne pišu oni koji su ga uistinu prošli.....zateznistub wrote:Ima li ko od ovih sto bi ko biva ratovali da je u prošlom bivao ranjen? Znate li kako to boli? Znate li kako peče negdje u dubini užareni komad metala? Znate li kako je kad vam " na živo" rezu komad mesa da bi došli do zdravog ili do komada gelera? Znate li kako bole oziljci, kako ovi po tijelu tako i oni u glavi?
Znate li kako je kad ti najbolji drug umire na rukama ili ga skupljate u najlon kese?
Ne znate...nemojete da naučite...
Svatko nek za sebe odluči, i nek bude spreman snositi posljedice.....
- duh_sa_sjekirom
#1008 Re: Novi rat
Sa separatizmom nema kompromisa, ili ga pobijediš ili te pobijedi!
-
vade_mecum
#1009 Re: Novi rat
"If the law requires it, are you willing to bear arms on behalf of the United States?" (obrazac N-400)pasha078 wrote:Buraz, polupao si loncicevade_mecum wrote: evo pasha moj 100 pitanja sa odgovorima za naturalizaciju pa mi nadji gdje to pise
https://www.uscis.gov/citizenship/teach ... sh-version
...a moze posluziti i ostalima ako neko hoce da pocne strebati za nedaj boze
hint:ka'e da se postavlja 10 pitanja, a moras znati minimum 6.![]()
Link koji mi dajes je TEST koji moras poloziti da vide jesi li naucio istoriju i drzavno uredjenje.
Ono sto ja pricam je poseban dokument u kome su pitanja koja se odnose na aplikanta. Pored tog pitanja za "bear arms" je i pitanje da li si ikad bio dobrovoljno clan komunisticke partije ili Naci partije.
Haj ispitaj bolje
znaci, ako zakon bude zahtjevao, a takav zakon ne postoji, a i da postoji moze se nepostovati.
mislim, sta pokusavas dokazati?
- Kikibombona
#1010 Re: Novi rat
Ne brini. Naucio sam ja lekciju. Znam nanjusiti rat. Sada ga 101% nece biti. To je jasno kao dan. Da li ce u narednih 10-20 godina, to niko ne moze znati. Zbog toga je radi buducnosti potomstva pozeljno ovda razguliti. I ne samo radi eventualnog rata, vec uopste, radi bolje buducnosti.pasha078 wrote:Pa bjezi onda, sada to je vrijeme. Ne znam koliko ti je godina, ali iz iskustva proslog rata znam da dodje momenat da je prekasno.Kikibombona wrote:Odavno nista gluplje nisam procitao.pasha078 wrote: Kiki, onda ne zasluzujes ni zemlju u koju bi bjezao. Ako nisi bio odan svojoj,neces biti ni tudjoj. Ovo je mozda jedina stavka u kojoj se slazem sa Trumpom: nikakve izbjeglice, samo zene i djeca. Muski neka se bore za svoju zemlju.
BTW, nije glupo. Npr, prilikom naturalizacije za americko drzavljanstvo eksplicitno te pitaju da li si spreman braniti drzavu oruzjem. Negativan odgovor rezultira odbijanjem.
Stog je koj komentar na mjestu.
U Americi uglavnom ratuju intelektualno inferiorni. Sirotinja, jad, glupani. Svako pametan bjezi od puske kao djavo od krsta. Pricu o odanost pametan prosipa glupanu. Kad glupan ostane bez udova, kada fasuje PTSP, ne jebe ga ni 2% taj pametnjakovic koji ga je na rat nalozio.
U kojoj bi varijanti Tramp uzeo pusku i isao na prvu liniju!???
- Danguba
#1011 Re: Novi rat
To su prisile a ne rezultati kompromisa.Bodkin wrote:Sta je boze pravde? Nude to sto su zajednicke tablice, vojska, valuta, reprezentacija, parlament, sportske lige i ostalo. Eto sta. Kad skontas da bosna bez rata ne moze biti bosnjacka bice ti lakse. A ni hrvati je ne zele. A za taj rat ce biti krivi bosnjaci.Danguba wrote:A kompromis je Boze pravde?Bodkin wrote:
Vidi jarane, ako sutra izbije rat, zbog referenduma, srbi ce biti jedini krivci. Tu nema sumnje. Ali prebacivati ljudima koji NE ZELE da ratuju da su izdajnici, to mogu samo teski debili. Zasto? Zato sto ljudi nisu slijepi i vide u zadnjih 20 godina za kakvu drzavu bi se borili
BiH ce biti od onoga ko je bude zelio kao svoju domovinu. The end.
Drugi ce biti porazeni ovako ili onako.
-
Lug
#1012 Re: Novi rat
nece on u ameriku, on ce u rusiju ..pasha078 wrote:Pa bjezi onda, sada to je vrijeme. Ne znam koliko ti je godina, ali iz iskustva proslog rata znam da dodje momenat da je prekasno.Kikibombona wrote:Odavno nista gluplje nisam procitao.pasha078 wrote: Kiki, onda ne zasluzujes ni zemlju u koju bi bjezao. Ako nisi bio odan svojoj,neces biti ni tudjoj. Ovo je mozda jedina stavka u kojoj se slazem sa Trumpom: nikakve izbjeglice, samo zene i djeca. Muski neka se bore za svoju zemlju.
BTW, nije glupo. Npr, prilikom naturalizacije za americko drzavljanstvo eksplicitno te pitaju da li si spreman braniti drzavu oruzjem. Negativan odgovor rezultira odbijanjem.
Stog je koj komentar na mjestu.
-
daddy-kool
#1013 Re: Novi rat
Ljudi koji ne žele da ratuju nisu izdajnici po defaultu. Ljudi ko ljudi ko bi normalan ratovao.Bodkin wrote: Ali prebacivati ljudima koji NE ZELE da ratuju da su izdajnici, to mogu samo teski debili. Zasto? Zato sto ljudi nisu slijepi i vide u zadnjih 20 godina za kakvu drzavu bi se borili
Međutim ti ljudi, obični ljudi, niti počinju niti završavaju ratove, nego ih vrijeme pokupi i upotrijebi.
Sasvim je ok reći ja ne bi ratovao. Već sada imamo to iskustvo: u slučaju da rata bude, ko ne želi da ratuje trebao bi naći načina da se evakuiše iz zone gdje bude rata, što prije to bolje. Ljudi koji upozoravaju na to čine im uslugu. Na kraju će opet biti i amnestija i ko bude htio da se vrati - moći će. Naglasak je na "ko bude htio", jer se i poslije onog rata malo vratilo. Ali kukati i žaliti se da država ili društvo nije baš onako kako bi trebalo, a ne boriti se da ga na pozitivan način promijeniš, je mazohistički i djetinjasto. Jer čak i kada se boriš rezultati su upitni...
Ne prizivam je rat, niti ga vidim kao rješenje po kojem bi unutrašnje uređenje BiH trebalo biti prelomljeno. Otcjepljenje RS stavlja Bošnjake i Bosance u tešku poziciju, ali lak izbor, jer alternativa izgleda tako crno i sumorno. Već sam pisao da bi nestanak BiH značio de facto nestanak Bošnjaka i Bosanaca (često se navode Palestinci kao dobra analogija, šta ja znam koliko je dobra, možda Indijanci prije...) Tako treba shvatiti ta upozorenja na mogućnost rata, postoji jedan automatizam reakcije, skoro pa geopolitička zakonitost, nešto što nije ni neobično ni nečuveno. Opet ni u tom scenariju društvene/nacionalne nesreće i propasti ne mora da znači nečiju ličnu tragediju, mogu ljudi prosperirati i takvom okruženju, promijeniti identitet, vjeru, emigrirati, ...
- LBVIEW
#1014 Re: Novi rat
Nije taj ratovao,sto se za ostatak familije-"postenih" Muslimana,kako su Srbi zvali one sto su im se staviili na raspolaganje,najvjerovatnije ne bi moglo reci.Porodicnu tradiciju je nastavio na forumu gdje se uglavnom bavi relativizacijom srpskih bedastoca i hinjskim podjebavanjem Bosnjaka.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Lijepo, otkopaš ono što si 1995 zakopao u bašti ili držiš jednostavno u kući. Sa tavana uzmeš uniformu i kokardu iz prošlog rata. Vrlo jednostavno, jednostavnije nego to neki misle. Nazoveš Nedeljka da se malo provozate u blizini povratničkih kuća i da sprašite koji rafal za sada u zrak, lokalna patrola okreće glavu ili samo klimnu u znak pozdrava i odobravanja, da se zna da je to srpska zemlja.sinuhe wrote:Volio bih znati kako se ljudi u BiH spremaju za rat. Na TV prikazuju npr. Amerikance kako se spremaju za apokalipsu pa gomilaju zalihe. Kako to izgleda u BiH?KatarinaKosaca wrote: Pitaj Dacica. Pitaj one koji ce sutra krsiti Ustav. Pitaj Vulina.
- Kikibombona
#1015 Re: Novi rat
Sto ste nervozini ako ljudi sa iskustvom mladim i nadobudnim budalama objasnjavaju kako je rat zajebana i teska rabota!???palermo wrote:de, ne prdi, ti si k'o biva jedini prošao rat.....usput sumnjam da si ga prošao, jer ovo je jedan tako patetičan post koji ne pišu oni koji su ga uistinu prošli.....zateznistub wrote:Ima li ko od ovih sto bi ko biva ratovali da je u prošlom bivao ranjen? Znate li kako to boli? Znate li kako peče negdje u dubini užareni komad metala? Znate li kako je kad vam " na živo" rezu komad mesa da bi došli do zdravog ili do komada gelera? Znate li kako bole oziljci, kako ovi po tijelu tako i oni u glavi?
Znate li kako je kad ti najbolji drug umire na rukama ili ga skupljate u najlon kese?
Zar to nije istinska ljudskost. Zatezni ne zeli da iko osjeti sto je on osjetio, ne lozi druge da prodju kao on. Upozorava. Klinci misle da je rat djecija igrica.
Svaka cast ljudima koji su spremni za rat, koji se u miru spremaju. Za ove galamdzije, internet ratnike, nemam nikakvo postovanje. Takvi u pravoj frci prvi hvataju maglu.
-
Bodkin
#1016 Re: Novi rat
Zele je i srbi i hrvati, samo ne po bosnjackom standardu. Ako bosnjaci budu to nametali, bice rata za koji ce oni sami krivi. Isto koliko ce srbi biti u slucaju pokusaja odvajanja.Danguba wrote:
To su prisile a ne rezultati kompromisa.
BiH ce biti od onoga ko je bude zelio kao svoju domovinu. The end.
Drugi ce biti porazeni ovako ili onako.
Ps. Naravno da je nametanje. Ne sumnjam da je tebi kompromis ajmo svi kako mi hocemo
- zateznistub
#1017 Re: Novi rat
prvo, ukućani ti prde na usta a to ho'š vjerovat ili sumLJat zaboli me mudo desno ili lijevo svejednopalermo wrote:de, ne prdi, ti si k'o biva jedini prošao rat.....usput sumnjam da si ga prošao, jer ovo je jedan tako patetičan post koji ne pišu oni koji su ga uistinu prošli.....zateznistub wrote:Ima li ko od ovih sto bi ko biva ratovali da je u prošlom bivao ranjen? Znate li kako to boli? Znate li kako peče negdje u dubini užareni komad metala? Znate li kako je kad vam " na živo" rezu komad mesa da bi došli do zdravog ili do komada gelera? Znate li kako bole oziljci, kako ovi po tijelu tako i oni u glavi?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1018 Re: Novi rat
Ceka Kurdistan, pa ce se nacekatLug wrote: nece on u ameriku, on ce u rusiju ..
-
L u c i f e r
#1019 Re: Novi rat
Ovde ima toliko glupe priče da je to nevjerovatno.
Niko ne želi rat.
Svaki normalan čovjek na kugli zemaljskoj je spreman braniti svoju države od agresije i secesije.
Ostali ne moraju.
Niko ne želi rat.
Svaki normalan čovjek na kugli zemaljskoj je spreman braniti svoju države od agresije i secesije.
Ostali ne moraju.
-
vade_mecum
#1020 Re: Novi rat
pasha078 wrote:Jel tebi 15 godina?? Il pises iz Gornjeg Vakufa?vade_mecum wrote:"If the law requires it, are you willing to bear arms on behalf of the United States?" (obrazac N-400)pasha078 wrote: Buraz, polupao si loncice![]()
Link koji mi dajes je TEST koji moras poloziti da vide jesi li naucio istoriju i drzavno uredjenje.
Ono sto ja pricam je poseban dokument u kome su pitanja koja se odnose na aplikanta. Pored tog pitanja za "bear arms" je i pitanje da li si ikad bio dobrovoljno clan komunisticke partije ili Naci partije.
Haj ispitaj bolje
znaci, ako zakon bude zahtjevao, a takav zakon ne postoji, a i da postoji moze se nepostovati.
mislim, sta pokusavas dokazati?
Naravno da ce te mobilisati AKO to zakon zahtjeva. Ni u ex-YU nije bilo drugacije.
Upravo zato svi muskarci stariji od 18 pa do 25 se moraju registrovati za selective service, a sad ti googlaj sta je selective service.
Poanta je da ako se izjasnis negativno da ce to lose rezultirati glede tvoje aplikacije.....
A sad moram ici, ne mogu sa djecom dangubiti.
- LBVIEW
#1021 Re: Novi rat
Ma nista,gdje si ti vidio da Srbi prijete ratom i nasiljem?Nedobrovoljac wrote:Sta je rekao Dačić? Nista nisam našao.
-
kolegione
#1022 Re: RE: Re: Novi rat
Svaki normqlan covjek pogotovo od 45 -te bira vlast koja ce zastiti drzavu i dozvoliti ekonomski rast uz postivanje ljudskih prava.L u c i f e r wrote:Ovde ima toliko glupe priče da je to nevjerovatno.
Niko ne želi rat.
Ostali ne moraju.
Svi ostali moraju braniti puskom jer su debili
-
Bodkin
#1023 Re: Novi rat
Sve dok srbi ne budu pokusavali da se odvoje, sve ce biti okL u c i f e r wrote:Ovde ima toliko glupe priče da je to nevjerovatno.
Niko ne želi rat.
Ostali ne moraju.
- duh_sa_sjekirom
#1024 Re: Novi rat
Možeš li objasniti kakav je to bošnjački standard u pravljenju države? Kalifat? Šerijat, možda?Bodkin wrote: Zele je i srbi i hrvati, samo ne po bosnjackom standardu. Ako bosnjaci budu to nametali, bice rata za koji ce oni sami krivi. Isto koliko ce srbi biti u slucaju pokusaja odvajanja.
Ps. Naravno da je nametanje. Ne sumnjam da je tebi kompromis ajmo svi kako mi hocemo
-
palermo
#1025 Re: Novi rat
Jest momci, rat je tešlka i zajebana stvar....u ratu na površinu izlaze i heroji i šljam ljudski, u ratu dokazuješ jesi li čovjek ili si hajvan, u ratu se suočavaš sa smrću i naučiš da je ona samo dio života.....Kikibombona wrote:
Sto ste nervozini ako ljudi sa iskustvom mladim i nadobudnim budalama objasnjavaju kako je rat zajebana i teska rabota!???
Zar to nije istinska ljudskost. Zatezni ne zeli da iko osjeti sto je on osjetio, ne lozi druge da prodju kao on. Upozorava. Klinci misle da je rat djecija igrica.
Svaka cast ljudima koji su spremni za rat, koji se u miru spremaju. Za ove galamdzije, internet ratnike, nemam nikakvo postovanje. Takvi u pravoj frci prvi hvataju maglu.
Mnogo je zajebana stvar rat....nikome ga ne bih poželio.....
Od rata je jedino gore imati osjećaj sramote i stida koji te prati čitav život...ako si čovjek i znaš za stid.....
I niko se za rat ne sprema, samo imaš svoj sistem vrijednosti i on ti govori za što je vrijedno se boriti.....
Ja mislim da za Bosnu i Hercegovinu jeste, ti misliš da nije.....meni ok, samo konstatujem činjenicu da smo na suprotnim stranama....