Balkanski nazovi "youtuberi"
- It_is_a_Leclerc
#1001 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Treš kultura i zabava za mase će uvijek imati svoju publiku. Pa tako i ovi Jutuberi. Posve je normalno da djeca u ranom pubertetu ne znaju šta je logično, šta je pametno i kvalitetno.
Što prije prestanete glumiti da ste odrasli na Bobu Dylanu i Stanleyu Kubricku (jer svi znamo na čemu se nekad odrastalo i koliko je to - kvalitetno i didaktično bilo) to ćete prije lakše shvatiit svijet oko sebe.
Što prije prestanete glumiti da ste odrasli na Bobu Dylanu i Stanleyu Kubricku (jer svi znamo na čemu se nekad odrastalo i koliko je to - kvalitetno i didaktično bilo) to ćete prije lakše shvatiit svijet oko sebe.
- Warashii
#1002 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
It_is_a_Leclerc wrote:Treš kultura i zabava za mase će uvijek imati svoju publiku. Pa tako i ovi Jutuberi. Posve je normalno da djeca u ranom pubertetu ne znaju šta je logično, šta je pametno i kvalitetno.

I slicnim stvarima.
E sada ne znam na cemu si ti odrastao
- It_is_a_Leclerc
#1003 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Jeste, buraz. Sve vrhunska kultura.
Ovdje od djece pravite neke male monstrume zato što gledaju nekakve budalaše koji se cerekaju po jutubu, a ovo je tu taj nivo, ako nije i gore. Samo što ste vi emotivno privrženi jednom sadržaju, pa ga smatrate daleko boljim.
Ovdje od djece pravite neke male monstrume zato što gledaju nekakve budalaše koji se cerekaju po jutubu, a ovo je tu taj nivo, ako nije i gore. Samo što ste vi emotivno privrženi jednom sadržaju, pa ga smatrate daleko boljim.
- Warashii
#1004 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Nakucah se ja svega, poceo da objasnjavam a cemu?
Pogledaj, ili ako si vec gledao, i ako ti je to ok onda nema potrebe da objasnjavam, a ako ti nije ok opet nemam potrebe da objasnjavam
Pogledaj, ili ako si vec gledao, i ako ti je to ok onda nema potrebe da objasnjavam, a ako ti nije ok opet nemam potrebe da objasnjavam
- It_is_a_Leclerc
#1005 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Mislim, meni je ok ako ti misliš da si odrastao u bolju osobu jer si gledao kako Tanja Milić s ulice dovede cuku Sokrata, pa on prepadne komšinicu i njoj ispadne sarma nasred sobe. Al' da to predstavljate kao nekakvu didaktičku bazu je zaista bespredmetno.
Shvatite samo da će djeca uvijek voljeti masovne pojave, treš i trendove. I to je to. Mi smo skupljali sličice, ovi skupljaju lajkove. Ništa se tu ne razlikuje.
Shvatite samo da će djeca uvijek voljeti masovne pojave, treš i trendove. I to je to. Mi smo skupljali sličice, ovi skupljaju lajkove. Ništa se tu ne razlikuje.
- Dinostula
#1006 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Nije isto.Moju generaciju nisu ucili da jebemo nekom mater sa 10 godina ako ti neko sutne loptu.It_is_a_Leclerc wrote:Mislim, meni je ok ako ti misliš da si odrastao u bolju osobu jer si gledao kako Tanja Milić s ulice dovede cuku Sokrata, pa on prepadne komšinicu i njoj ispadne sarma nasred sobe. Al' da to predstavljate kao nekakvu didaktičku bazu je zaista bespredmetno.
Ova djeca sa 10-12 godina ce od Vanimija nauciti sta je dobar picic i kako pojebati sta kvaliteteno i slicne stvari.
Sistem vrijednosti je poremecen i nije isto bilo skupljati slicice i lajkove sada.Mozda si ti generacija koja je skupljala slicice sa Woodstocka pa ti stvari iz 90-tih idu na zivce.Isto kao sto nama idu sada ove stvari na zivce.
- Hasan006
#1007 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Brate nije fazon u tome šta je više kvalitetno nego šta je više kulturno. U tim starim stripovima i serijama sigurno niko nije spominjo drogiranje, jebavanje, kurvanje i ostala sranja koja se danas serviraju djeci preko YT-era poput Vanimyja. Znači ne da nije isto, nego nije ni blizu.It_is_a_Leclerc wrote:Mislim, meni je ok ako ti misliš da si odrastao u bolju osobu jer si gledao kako Tanja Milić s ulice dovede cuku Sokrata, pa on prepadne komšinicu i njoj ispadne sarma nasred sobe. Al' da to predstavljate kao nekakvu didaktičku bazu je zaista bespredmetno.
-
Theta
#1008 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Ako si se već s tim htio iskazat, mogao si manji šund stavitWarashii wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Treš kultura i zabava za mase će uvijek imati svoju publiku. Pa tako i ovi Jutuberi. Posve je normalno da djeca u ranom pubertetu ne znaju šta je logično, šta je pametno i kvalitetno.
I slicnim stvarima.
- Warashii
#1009 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Nisam se htio iskazati. Ovo je bilo ono što je vecina prosječnih klinaca čitala ili gledala u to vrijeme a upravo ovo, kakvo god da je, je 18966 puta bolje od ovih jutjubera koji se ovdje vecinom spominju.Theta wrote:Ako si se već s tim htio iskazat, mogao si manji šund stavitWarashii wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Treš kultura i zabava za mase će uvijek imati svoju publiku. Pa tako i ovi Jutuberi. Posve je normalno da djeca u ranom pubertetu ne znaju šta je logično, šta je pametno i kvalitetno.
I slicnim stvarima.
Nisam slušao klasiku niti čitao Bajrona jbjga, bio sam klinjo.
-
Theta
#1010 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Svako vrijeme ima svoju modu, to bilo šta se gleda, čita, nosi ili bilo šta. Kvantitetom danas imamo mnogo više stvari, no što smo imali prije.Možeš komotno birati šta ćeš gledati, dok brat bratu prije 10 godina si imao dosta manje izbora.Od bržeg interneta, mnoštvo programa, imaš pravo da nađeš što hoćeš,Današnja djeca imaju privilegiju da biraju šta će gledat, dok mi nismo I imali toliko.Moji su imali 1 program, ja sam imao 29, današnja djeca mogu birati između 500 kanala, I pazi svi isto biraju, radit će isto što I ostala djeca, jer neće se htjeti igrati s njima, ako ne gledaju Vanimya, Mariju, Muđu etc.A kod nas je bilo samo dođeš I staneš, I već si u društvu.Ti si imao luksuz da ne moraš ništa uraditi da bi bio prihvaćen, osim ako se nisi morao dokazivati da te prime u klan na AlipašinomWarashii wrote: Nisam se htio iskazati. Ovo je bilo ono što je vecina prosječnih klinaca čitala ili gledala u to vrijeme a upravo ovo, kakvo god da je, je 18966 puta bolje od ovih jutjubera koji se ovdje vecinom spominju.
Nisam slušao klasiku niti čitao Bajrona jbjga, bio sam klinjo.
- Warashii
#1011 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Slažem se ja s tobom. Internet je najveca enciklopedija na svijetu ali dzaba kada se koristi pogrešno.
Ko zna, vjerujem da se ni u moje vrijeme ne bi bolje koristio da je sva ova tehnologija postojala.
Svejedno, možda je nostalgija, a mozda i nije, moje djetinjstvo mi se čini mnogo ljepšim nego li ova što današnja djeca imaju. Možda i grijesim al čini mi se da im zbog svega ovoga dani, mjeseci i godine prolaze brže bez nekog životnog iskustva.
Ko zna, vjerujem da se ni u moje vrijeme ne bi bolje koristio da je sva ova tehnologija postojala.
Svejedno, možda je nostalgija, a mozda i nije, moje djetinjstvo mi se čini mnogo ljepšim nego li ova što današnja djeca imaju. Možda i grijesim al čini mi se da im zbog svega ovoga dani, mjeseci i godine prolaze brže bez nekog životnog iskustva.
-
Heller
#1012 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Danas sam skonto da ima ljudi koji ladno gledaju kako drugi ljudi igraju igrica 
-
Theta
#1013 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Slažem se, I ja svoje djetinjstvo ne bih mijenjao za njihovo, al ko njih pitaWarashii wrote:Slažem se ja s tobom. Internet je najveca enciklopedija na svijetu ali dzaba kada se koristi pogrešno.
Idi na orginalni forumHeller wrote:Danas sam skonto da ima ljudi koji ladno gledaju kako drugi ljudi igraju igrica
- victom
#1014 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Internet je NR 1 ubica kreativnost.
Znam po sebi.
PRIJE, dok nije bilo neta, nit imam pogledati da li to postoji, jednostavno pravim sve redom i onda djeci iz komšiluka prezentujem. I svi happy.
DANAS,šta god krenem da radim već postoji. I ako ipak odlučim da napravi nešto naslijepo, djeca iz komšiluka kažu, ma ima to na youtube. So sad. #trump
Znam po sebi.
PRIJE, dok nije bilo neta, nit imam pogledati da li to postoji, jednostavno pravim sve redom i onda djeci iz komšiluka prezentujem. I svi happy.
DANAS,šta god krenem da radim već postoji. I ako ipak odlučim da napravi nešto naslijepo, djeca iz komšiluka kažu, ma ima to na youtube. So sad. #trump
Last edited by victom on 01/03/2021 05:01, edited 2 times in total.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#1015 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Šta je tu čudno ?Heller wrote:Danas sam skonto da ima ljudi koji ladno gledaju kako drugi ljudi igraju igrica
Neko možda nema para da kupi tu istu igricu, pa gleda, neko možda gleda nekog drugog koji igra nešto jer taj kojeg gledaju to odlično igra itd.
Zar i ti ne gledaš fudbal iako ga ti možeš igrati?
-
Heller
#1016 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Sutra popodne, de prenesi pozdrav na PrepucavanjaTheta wrote:Idi na orginalni forumHeller wrote:Danas sam skonto da ima ljudi koji ladno gledaju kako drugi ljudi igraju igrica
- Raigor Stonehoof
#1017 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Jesil znao da postoje turniri u tim "igricama" sa nagradnim fondovima od preko 20 miliona dolara?Heller wrote:Danas sam skonto da ima ljudi koji ladno gledaju kako drugi ljudi igraju igrica
http://dota2.prizetrac.kr/
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#1018 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Što je svugdje u svijetu normalno, u Bosni je naopakoRaigor Stonehoof wrote:Jesil znao da postoje turniri u tim "igricama" sa nagradnim fondovima od preko 20 miliona dolara?Heller wrote:Danas sam skonto da ima ljudi koji ladno gledaju kako drugi ljudi igraju igrica
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
-
Heller
#1020 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
De mi ti reci, nisam uopste mislio na profi turnire, iako je i to glupo, al ni priblizno na gledanje defenerika koji se krevelju i divlja dok igra igricu j to stavi na yt.Raigor Stonehoof wrote:Jesil znao da postoje turniri u tim "igricama" sa nagradnim fondovima od preko 20 miliona dolara?Heller wrote:Danas sam skonto da ima ljudi koji ladno gledaju kako drugi ljudi igraju igrica
-
Korisnikk
#1021 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Gledam kako drugi ljudi igraju igre. Postavim također svoje snimke na youtube kako igram igre da drugi mogu gledati.Heller wrote:Danas sam skonto da ima ljudi koji ladno gledaju kako drugi ljudi igraju igrica
-
Heller
#1022 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Ja nit mogu igrat fudbal u Premijer ligi, nit mogu pjevat ko Cola nit mogu guzit Brazzersove glumice. Al mogu instalirat COD il GTA i igrat
-
Heller
#1023 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Kontam ja tu poentu samo je ta poenta glupa, ja premijer ligu gledam jer ne mogu igrat, ja cod na yt ne gledam jer ga mogu igrat, ja gledam miu Khalifu jer je ne mogu guzit, ja ne gledam gta jer mogu igrat gta.
-
seman
#1024 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Ne moraš guzit Miu, i ne moraš igrat u Premijer ligi, ali možeš da guziš i da igraš, umjesto što gledaš. Poređenje ti nije na mjestu.Heller wrote:Kontam ja tu poentu samo je ta poenta glupa, ja premijer ligu gledam jer ne mogu igrat, ja cod na yt ne gledam jer ga mogu igrat, ja gledam miu Khalifu jer je ne mogu guzit, ja ne gledam gta jer mogu igrat gta.
- Hasan006
#1025 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
A jel vam ikad palo na pamet da te YouTubere gledaju djeca zbog njihovog ponašanja koje smatraju zanimljivim a ne zbog same igrice? To je isto reć šta ću ja gledat Will Smitha kako se prepire sa familijom u Fresh Prince of Bel Air kad se i ja mogu sad uzet prepirat s familijom, mislim priča vam je fakat niđe veze.