I opet lupas. Jevreji ne idu u tim kapicama kako ih ti nazivas ili sesirima na bazen i ne traze da bazen stavi kapice i sesire u pravila oblacenja jer im eto to vjera nalaze.Hadzi Lojo wrote:Pa ni Arapi ne namecu, nego samo traze za sebe da mogu da slijede svoje vjerske propise!Satori wrote:...ali ni Jevreji, zauvrat, ne nameću svoja pravila ponašanja Evropi, koja voli svinjetinu i ne želi obrezivanje muške djece.Hadzi Lojo wrote:Ja postujem Jevreje jer im niko ne smije ni rijeci reci ni po kojem pitanju.
Kada su htjeli da zabrane Halal i Koser klanje zivotinja oni su sve politicare u EU presjekli u svojo namjeri.
Kada su htjeli da zabrane obrezivanje djece, oni su ih opet tako lagano spustili na zemlju i ne pada im na pamet da to vise stavljaju na dnevni red.
Vidjećemo u kom će smjeru ići to sa Arapima, bude li ih u Evropi u još većem broju.
Ja sam vidio dosta ortodoksnih Jevreja koji nosaju one kapice ili sesire sa onim zulufima, ljudi drze do svoje tradicije i tacka i svaka cast!
Hajde nek se neko usudi da im kaze to nije u evropskoj tradiciji, malo morgen.
A pored vjere, jevreji ne traze da u skoli uce na hebrejskom. Ne traze da se izbaci svinjetina iz skola i slicne gluposti
Jevrejima ne kazu da to nije u evropskoj tradiciji jer su jevreji u evropi vec hiljadu i po godina
I opet nakon hiljadu i po godina ne vriste okolo kako imaju pravo na ovo ili kno dok omalozavaju evropsku kulturu ponasanja. Jevreji sa arapima nemaju nista slicno