Burkini, Evropa i demokratija

Post Reply
Bodkin

#1001 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Bodkin »

Hadzi Lojo wrote:
Satori wrote:
Hadzi Lojo wrote:Ja postujem Jevreje jer im niko ne smije ni rijeci reci ni po kojem pitanju.
Kada su htjeli da zabrane Halal i Koser klanje zivotinja oni su sve politicare u EU presjekli u svojo namjeri.
Kada su htjeli da zabrane obrezivanje djece, oni su ih opet tako lagano spustili na zemlju i ne pada im na pamet da to vise stavljaju na dnevni red.
...ali ni Jevreji, zauvrat, ne nameću svoja pravila ponašanja Evropi, koja voli svinjetinu i ne želi obrezivanje muške djece.
Vidjećemo u kom će smjeru ići to sa Arapima, bude li ih u Evropi u još većem broju.
Pa ni Arapi ne namecu, nego samo traze za sebe da mogu da slijede svoje vjerske propise!

Ja sam vidio dosta ortodoksnih Jevreja koji nosaju one kapice ili sesire sa onim zulufima, ljudi drze do svoje tradicije i tacka i svaka cast!
Hajde nek se neko usudi da im kaze to nije u evropskoj tradiciji, malo morgen.
I opet lupas. Jevreji ne idu u tim kapicama kako ih ti nazivas ili sesirima na bazen i ne traze da bazen stavi kapice i sesire u pravila oblacenja jer im eto to vjera nalaze.
A pored vjere, jevreji ne traze da u skoli uce na hebrejskom. Ne traze da se izbaci svinjetina iz skola i slicne gluposti
Jevrejima ne kazu da to nije u evropskoj tradiciji jer su jevreji u evropi vec hiljadu i po godina
I opet nakon hiljadu i po godina ne vriste okolo kako imaju pravo na ovo ili kno dok omalozavaju evropsku kulturu ponasanja. Jevreji sa arapima nemaju nista slicno
HAVANA

#1002 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by HAVANA »

costacurta wrote:
HAVANA wrote:
Hadzi Lojo wrote: Ti koji idu u okupirano podrucje da kupuju meso idu zbog nizih cijena vecinom, a i iz drugih razloga znate kojih, a ja ne idem jer ne zelim da dajem novac nekome koji ce sutra opet pripucati na nas.
Sada bi mnogi da opet imaju mesaru sa svinjetinom na sred Carsije, ako se sjecate one dvije sokolacke mesare, u jednoj se prodavalo svinjetina au drugoj samo janjetina i govedina.

Gospodo ta su vremena prosla!

Zasto tebi smeta da nasi sugradjani,gosti,turisti...imaju to u ponudi? Zasto i sta tebe ostecuje tu?Zasto ti smeta ako ima pica sa sunkom u barhani i ja je odem pojesti?Ko ce pripucati? Ja?Holandjanin turista,katolik,pravoslavac,ateista, koji zivi u svom gradu? Hoces meni pricati o ratu i ko je na koga pucao?
Ja hocu da otvorim neki privatni biznis, mesnicu, i nabavim svinjetine radi tih turista i onih koji konzumiraju svinjetinu, kako bih bio kosmopolita, ona ce da stoji, tj. manji dio cu da prodam a velikoj kolicini toga ce proci rok trajanja. Jel ti mislis da bih ja trebao iz svog dzepa da financiram kosmopolitizam?! Da idem u minus i poslujem sa gubitkom samo da bi ta klijentela ponekad navratila i pricala WOW imaju svinjetine? :lol:
Idi begaj.
Zakon ponude i potraznje. Pitaj u Bingu i Konzumu gdje mozes SIGURNO naci svinjski program koliko im se isplati to drzati i koliko gube na tome.
AL de,
uvijek je bilo cool pogotovo na ovom forumu kenjat kako smo mi "zastranili" i kako nam je bitnije sta nam susjedi misle o nama,
Cuj ovog @animalsa, "zbogom Bosno" jer nema svinjetine u Sarajevu........ :lol: Idi care koliko te noge nose. Uvijek mi je jedan detalj sa utakmice na pameti, dok je Sića (Enes Mesanovic) igrao za Slobodu, i bio je kanta od igrača., samo smetao ostalima, kad ce ti njemu neko iz publike "Izadji Sića, pojačaj ekipu!" :lol:
Vidim idu te savjeti o odlascima. :roll: Neprilagodjenih. Necu ja nigdje.Da nisam tvrdoglav mozda bi i mujo otiso u mornare.Al necu.Smetacu dok mogu.Nije me ni cetnik otjero ,pa nece ni novokomponovani vjernici.Cetnik me ranio u tijelo,ovi me svakim danom sve vise ranjavaju u dusu.Da se ne bi po obicaju nadovezali na pice i jelo...Ne pisem ja samo o tome,nego nako,sve skupa.Jebo pice,i onako popijem 2 puta mjesecno ako i za to uhvatim vremena...Drugom suditi dok u tvojoj avliji nesto ne stima, nije ok.Bar meni.A to pravdati onim tamo,jos je nebuloznije.Sta trebam,postati ono protiv cega se borim?
Banksy

#1003 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Banksy »

petunija wrote:
Banksy wrote:
petunija wrote:I nemogućnost kupovine svih vrsta mesa je sužavanje prostora zar ne? Tim prije što se to nekad moglo kupiti sasvim normalno, bilo gdje
Ne baš. U pitanju je sloboda izbora, samostalna odluka prodavača i kupca, a u skladu s potražnjom. Prodaju vrsta mesa ne možeš nametati sankcijama i kaznom, niti je regulirati zakonom.
Uz to, nisam primjetila da Sarajevo ima problem s mesom.
Itekako ima, znaš i sam/sama da dosta naših sugrađana ide u IS kupovati meso.
Meni svakako nebitno ;-)
Ja sam ''sugrađanin'' koji svinjsko meso kupuje na Grbavici, u Tržnici, u Konzumu, prerađevine uglavnom na Grbavici, ali i u svim Konzumima. Dakle ima ga i kupuje se, a onaj ko kaže da ga nema i da se ne kupuje, ili da se zbog toga treba ići u Lukavicu, laže.
Ako ga neko kupuje u IS-u, kupuje ga jer je tamo možda jeftinije.
Ako u Sarajevu, prema zadnjem popisu, ima oko 10% nemuslimana, ne razumijem i zašto bi ga bilo u svakom granapu.

Ali to svakako nema veze s ovom temom.
Last edited by Banksy on 26/08/2016 11:39, edited 1 time in total.
sumirprimus

#1004 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by sumirprimus »

costacurta wrote:
Ja hocu da otvorim neki privatni biznis, mesnicu, i nabavim svinjetine radi tih turista i onih koji konzumiraju svinjetinu, kako bih bio kosmopolita, ona ce da stoji, tj. manji dio cu da prodam a velikoj kolicini toga ce proci rok trajanja. Jel ti mislis da bih ja trebao iz svog dzepa da financiram kosmopolitizam?! Da idem u minus i poslujem sa gubitkom samo da bi ta klijentela ponekad navratila i pricala WOW imaju svinjetine? :lol:
Idi begaj.
Zakon ponude i potraznje. Pitaj u Bingu i Konzumu gdje mozes SIGURNO naci svinjski program koliko im se isplati to drzati i koliko gube na tome.
AL de,
uvijek je bilo cool pogotovo na ovom forumu kenjat kako smo mi "zastranili" i kako nam je bitnije sta nam susjedi misle o nama,
Cuj ovog @animalsa, "zbogom Bosno" jer nema svinjetine u Sarajevu........ :lol: Idi care koliko te noge nose. Uvijek mi je jedan detalj sa utakmice na pameti, dok je Sića (Enes Mesanovic) igrao za Slobodu, i bio je kanta od igrača., samo smetao ostalima, kad ce ti njemu neko iz publike "Izadji Sića, pojačaj ekipu!" :lol:
jes zatoj sica igro u belgij i u dinamu jer je bio kanta od igraca.
djes tako za igraca slobode..cccc

plus, pitaj bas u bingu i konzumu ako si u tuzli kolko ide svinjetina ,ide vise no piletina :D
kamberovica polje

#1005 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by kamberovica polje »

Ma dovoljno je pogledati vukojebine iz kojih dolaze pa ce ti odmah biti jasno kakva bi Europa bila da se njih pita, srednji vijek i sadistička katolička crkva iz tog perioda bi bila mala maca.
seln

#1006 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

Satori wrote:
seln wrote:O Jevrejima ne znas nista, inace bi znala da im vino nije zabranjeno.
E, pa ja cu ti reci: postoje posebni dijelovi grada za ortodoksne Jevreje (ili citava naselja), u kojima su zene odvojene od muskaraca, u subotu niko ne smije raditi, ali bas nista, cak je i saobracaj zabranjen. Dakle, jedan sekularni Jevrej ne smije subotom voziti auto kroz naselje u kojem zive ortodoksni Jevreji. I to sve u demokratskom i sekularnom Izraelu, nositelju simpatija svih mrzitelja muslimana.
OK. Ali kakvi su prema strancima? Moram li se pokriti? Smijem li obući mini suknju? Smijem li poljubiti muškarca na javnom mjestu ili će me linčovati masa na glavnom trgu? To pitam. Koliko ti tolerišu to što si stranac i što ne poznaješ njihove propise, ili možeš platiti glavom kao u S.A.?
Da, ne i ne.
Mozes platiti glavom, vec se desavalo.
Bodkin

#1007 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Bodkin »

ABH017 wrote:
uglavnomja wrote:
ABH017 wrote:a obično ne gledam da li ima alkohola i svinjetine u objektu, jer su rijetki oni koji nemaju.
a dje to ti zivis? :-) u sarajevu ocito ne.

KB9 wrote:odgovorno tvrdim da je onaj arapski mentalni sklop najveci sljam svijeta, tesko je nac skupinu koja je toliko umjetna i koja zeli apsolutno sve promjenit al sebe ni najmanje, tj ne da zeli vec misli da je prosto moranje da se njima neko prilagodi
odgovorno se slazem sa tobom :thumbup:
Govoriš o alkoholu?
Koliko, procentualno, ima kafića i restorana sa i bez alkohola? U Sarajevu, a i u BiH. Ja mnogo putujem pa sjedim svugdje.
Lokala sa svinjetinom mozes na prste nabrojati. Bez alkohola ih ima malo. Ne racunam slasticarne. Ima ih dosta koji nece da placaju porez na alkohol
zagortenej

#1008 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by zagortenej »

:mrgreen:
costacurta

#1009 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by costacurta »

HAVANA wrote: Vidim idu te savjeti o odlascima. :roll: Neprilagodjenih. Necu ja nigdje.Da nisam tvrdoglav mozda bi i mujo otiso u mornare.Al necu.Smetacu dok mogu.Nije me ni cetnik otjero ,pa nece ni novokomponovani vjernici.Cetnik me ranio u tijelo,ovi me svakim danom sve vise ranjavaju u dusu.Da se ne bi po obicaju nadovezali na pice i jelo...Ne pisem ja samo o tome,nego nako,sve skupa.Jebo pice,i onako popijem 2 puta mjesecno ako i za to uhvatim vremena...Drugom suditi dok u tvojoj avliji nesto ne stima, nije ok.Bar meni.A to pravdati onim tamo,jos je nebuloznije.Sta trebam,postati ono protiv cega se borim?
Nisi me skonto. @animalsu sam se obraćao, ti si mi skroz ok lik, al hajd et nejse :zoka:
Last edited by costacurta on 26/08/2016 11:42, edited 1 time in total.
kockica_kockica

#1010 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by kockica_kockica »

Dakle po nekima kad je Serijatski Zakon u pitanju to je ok, i oni imaju pravo netolerirati drugacije od sebe jer imaju upravo taj zakon... Njihove Zakone svi slusaju bez pogovora jer su oni takvi, nepromijenjivi...

Ali demokratija je nesto drugo, i Zakoni u demokratkim drzavama... demokrati trebaju trpiti sve sto im ja nametnem jer su demokrate i kad mi zabrane piskiti po trotoaru ja cu se pobuniti jer krse moja demokratska prava da piskim po trotoaru... ipak je to demokratija koja treba dopustiti sva sra.a koja ja izmislim...

Pa gospodo sa duplim arsinima ne ide to tako kako vi zamisljate... I u demokratskom drustvu su Zakoni promijenjivi...

I da se razumijemo cijela ova drama oko kupaceg kostima mi je presmjesna... koga briga kakav ti je kostim... ocigledno nekima jeste... mislim svuda u svijetu na bazenima i kupalistima mozes vidjeti tablu sa dozvoljenim i nedozvoljenim stvarima... i to tako treba shvatiti... nekome smetaju psi vlasti zabrane kupanje pasa... pa hoce sad vlasnici pasa u inat voditi psa na nedozvoljeno.. pa nece... naravno da nece... ili lizanje sladoleda u nekom objektu... jeli moje pravo lizati sladoled .. jeste... ali cu ga pojesti negdje drugo pa cu otici u lokal sjesti bez njega... necu dizati pometnju sto mi uprava lokala neda uci sa sladoledom...

U Bosni i Hercegovini se polako radi na promjenama ... kako ih je Havana naveo, slazem se u potpunosti s njim... sve se nesto moramo prilagodjavati nekim novim trendovima... ubiste sa religijom vise... isto kao da nema zivota izvan religije...tu opsjednutost i fanatizam vise niko normalan nije u stanju prihvatiti...

Pa negdje se mora podvuci crta... i reci konacno Dosta je!
seln

#1011 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

Banksy wrote:
petunija wrote:
Banksy wrote: Ne baš. U pitanju je sloboda izbora, samostalna odluka prodavača i kupca, a u skladu s potražnjom. Prodaju vrsta mesa ne možeš nametati sankcijama i kaznom, niti je regulirati zakonom.
Itekako ima, znaš i sam/sama da dosta naših sugrađana ide u IS kupovati meso.
Meni svakako nebitno ;-)
Ja sam ''sugrađanin'' koji svinjsko meso kupuje na Grbavici, u Tržnici, u Konzumu, prerađevine uglavnom na Grbavici, ali i u svim Konzumima. Dakle ima ga i kupuje se, a onaj ko kaže da ga nema i da se ne kupuje, ili da se zbog toga treba ići u Lukavicu, laže.
Ako ga neko kupuje u IS-u, kupuje ga jer je tamo možda jeftinije.
Ako u Sarajevu, prema zadnjem popisu, ima oko 10% nemuslimana, ne razumijem i zašto bi ga bilo u svakom granapu.

Ali to svakako nema veze s ovom temom.
Ti kupujes svinjetinu? :shock: :shock: :shock:
Banksy, razocarala si me kao drugarica i kao komunista. :D :D :D
statixx

#1012 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by statixx »

costacurta wrote:
HAVANA wrote:
Hadzi Lojo wrote: Ti koji idu u okupirano podrucje da kupuju meso idu zbog nizih cijena vecinom, a i iz drugih razloga znate kojih, a ja ne idem jer ne zelim da dajem novac nekome koji ce sutra opet pripucati na nas.
Sada bi mnogi da opet imaju mesaru sa svinjetinom na sred Carsije, ako se sjecate one dvije sokolacke mesare, u jednoj se prodavalo svinjetina au drugoj samo janjetina i govedina.

Gospodo ta su vremena prosla!

Zasto tebi smeta da nasi sugradjani,gosti,turisti...imaju to u ponudi? Zasto i sta tebe ostecuje tu?Zasto ti smeta ako ima pica sa sunkom u barhani i ja je odem pojesti?Ko ce pripucati? Ja?Holandjanin turista,katolik,pravoslavac,ateista, koji zivi u svom gradu? Hoces meni pricati o ratu i ko je na koga pucao?
Idi begaj.
AL de,
Ma sve stoji, ali pitanje je koliko ce ljudi izaci iz restorana u kojem se udara po janjetini i rostilju, zato sto gazda sluzi pivu. To je cista sujeta i uvlacenje stranackim sefovima. Nema to veze sa gubitkom, naprotiv.
animals

#1013 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

Nije problem svinjetina..
problem je zastranjivanje u religiju..
kad religija postane mentalna bolest, tu je problem..
Banksy

#1014 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Banksy »

HAVANA wrote:
Banksy wrote:
petunija wrote:I nemogućnost kupovine svih vrsta mesa je sužavanje prostora zar ne? Tim prije što se to nekad moglo kupiti sasvim normalno, bilo gdje
Ne baš. U pitanju je sloboda izbora, samostalna odluka prodavača i kupca, a u skladu s potražnjom. Prodaju vrsta mesa ne možeš nametati sankcijama i kaznom, niti je regulirati zakonom.
Sloboda izbora na ovaj nacin je sprovedena na hinjaka i postepenim pritiskom i diktatom ,pa onaj i ko bi,ne radi to zbog poslovanja i sto jezika.Ako ne vjerujes upusti se u poslovnu avanturu i objesi reklamu,pica,sa sunkom,pravom pravcatom,jedna od rijetkih u gradu,ako ne i jedina,danas u vasem gradu...razvalices od posla. :oops:
Ja sutra da otvorim piceriju ,stavio bi je u ponudu,i sta? Bilo bi od foruma do usta do usta...Mater mu sugavu,krmetinu sluzi,vidi onih sto idu tamo,vaki su,naki su...Nije svako isti,neko ce im jebat sve redom,mnogi nece otici da ne budu vidjeni.Poklopice se usima ko i obicno.Na kraju cu i ja zatvoriti jer nemam posla.
Nisam primjetila da je ijedna od ovih koje imaju šunku u ponudi zatvorila, posebno ne zbog šunke. Ne jedem puno vani, ali Uno, Nuovi, Barhana, Scala, zar su zatvorili?
animals

#1015 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

costacurta wrote:
HAVANA wrote: Vidim idu te savjeti o odlascima. :roll: Neprilagodjenih. Necu ja nigdje.Da nisam tvrdoglav mozda bi i mujo otiso u mornare.Al necu.Smetacu dok mogu.Nije me ni cetnik otjero ,pa nece ni novokomponovani vjernici.Cetnik me ranio u tijelo,ovi me svakim danom sve vise ranjavaju u dusu.Da se ne bi po obicaju nadovezali na pice i jelo...Ne pisem ja samo o tome,nego nako,sve skupa.Jebo pice,i onako popijem 2 puta mjesecno ako i za to uhvatim vremena...Drugom suditi dok u tvojoj avliji nesto ne stima, nije ok.Bar meni.A to pravdati onim tamo,jos je nebuloznije.Sta trebam,postati ono protiv cega se borim?
Nisi me skonto. @animalsu sam se obraćao, ti si mi skroz ok lik, al hajd et nejse :zoka:
Nisi ni ti mene skonto, ali hajd..
costacurta

#1016 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by costacurta »

sumirprimus wrote:
costacurta wrote:
Idi begaj.
AL de,
jes zatoj sica igro u belgij i u dinamu jer je bio kanta od igraca.
djes tako za igraca slobode..cccc

plus, pitaj bas u bingu i konzumu ako si u tuzli kolko ide svinjetina ,ide vise no piletina :D
Igro je i u Zmaju i u Brotnju ali nidje nije sastavio duze od 6 mjeseci :lol:
Pa se odvažio i ko menadjer Slobode i prodade Halilovića za par Varteksovih odijela i 10k maraka :izet:
Uf sad kad nas banuju, nidje veze Burkini i Varteks.
Mozda samo u BIngu na Slatini ili Sićkom ali generalno ja ti kažem da im je svinjetina mrska za prodavati.
seln

#1017 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

Bodkin wrote:
Hadzi Lojo wrote:
Satori wrote:
...ali ni Jevreji, zauvrat, ne nameću svoja pravila ponašanja Evropi, koja voli svinjetinu i ne želi obrezivanje muške djece.
Vidjećemo u kom će smjeru ići to sa Arapima, bude li ih u Evropi u još većem broju.
Pa ni Arapi ne namecu, nego samo traze za sebe da mogu da slijede svoje vjerske propise!

Ja sam vidio dosta ortodoksnih Jevreja koji nosaju one kapice ili sesire sa onim zulufima, ljudi drze do svoje tradicije i tacka i svaka cast!
Hajde nek se neko usudi da im kaze to nije u evropskoj tradiciji, malo morgen.
I opet lupas. Jevreji ne idu u tim kapicama kako ih ti nazivas ili sesirima na bazen i ne traze da bazen stavi kapice i sesire u pravila oblacenja jer im eto to vjera nalaze.
A pored vjere, jevreji ne traze da u skoli uce na hebrejskom. Ne traze da se izbaci svinjetina iz skola i slicne gluposti
Jevrejima ne kazu da to nije u evropskoj tradiciji jer su jevreji u evropi vec hiljadu i po godina
I opet nakon hiljadu i po godina ne vriste okolo kako imaju pravo na ovo ili kno dok omalozavaju evropsku kulturu ponasanja. Jevreji sa arapima nemaju nista slicno
Ortodoksni Jevreji ne idu uopste na bazen
Ortodoksni Jevreji ne traze da se u skoli uci iwrit, oni imaju svoje skole.
Ne traze da se izbaci svinjetina iz skola, jer ne salju djecu u goyim skole
I te kako vriste kad se radi o njihovim pravima, pogledaj moj post u vezi zabrane obrezivanja.
Arapi su govnari, ali prisivati im svo zlo ovog svijeta nije ni ljudski ni istinito.
Banksy

#1018 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Banksy »

seln wrote: Ti kupujes svinjetinu? :shock: :shock: :shock:
Božići, Nove godine, ljeti dvaput roštilj i to je to, halali :D
Ko pamti zna da se u Sarajevu ni prije rata, osim povodima sličnim iznad, nije nešto puno jela svinjetina, više teletina i jagnjetina, al' eto, sad im fali...
Bodkin

#1019 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Bodkin »

4 restorana u gradu od 400k ljudi..taman toliko i treba.
Ps. Koliko znam zove se noovi
zagortenej

#1020 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by zagortenej »

animals wrote:Nije problem svinjetina..
problem je zastranjivanje u religiju..
kad religija postane mentalna bolest, tu je problem..
In a sense, religion is like a drug, like alcohol. A small amount can have a healing and inspiring effect, but when the believer reaches for the bottle of dogmatic faith in every situation, it gets dangerous. This high-proof form of religion is what I'm talking about. It harms the individual and damages society. It inhibits integration, because this religion divides the world into friends and enemies, into the faithful and the infidels.
Bodkin

#1021 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Bodkin »

seln wrote: Ortodoksni Jevreji ne idu uopste na bazen
Ortodoksni Jevreji ne traze da se u skoli uci iwrit, oni imaju svoje skole.
Ne traze da se izbaci svinjetina iz skola, jer ne salju djecu u goyim skole
I te kako vriste kad se radi o njihovim pravima, pogledaj moj post u vezi zabrane obrezivanja.
Arapi su govnari, ali prisivati im svo zlo ovog svijeta nije ni ljudski ni istinito.
I tu je i caka. Arapi bi da idu na bazen al da se ponasaju po njihovim pravilima. Arapi bi da idu u francuske skole ali da se skole prilagode njihovim religijskim pravilima. Tu je razlika izmedju jevreja i arapa
statixx

#1022 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by statixx »

Prije par dana prolazim kraj svadbene kolone koja se sprema krenuti. Na njenom celu su dva bijesna auta, u prvom je zelena, a u drugom crvena zastava. Negdje u sredini ide varta, a na samom kraju nalazi se golf 2 u kojem neki dedo drzi ljiljane. Slicno sam vidio, vracajuci se sa mora, kod Mostara, samo bez ljiljana.

Elita se potrudila da nacionalni identitet, pored samoviktimizacije, izgradi na religijskoj simbolici i njenim mitoloskim obrascima.
HAVANA

#1023 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by HAVANA »

Banksy wrote:
Ko pamti zna da se u Sarajevu ni prije rata, osim povodima sličnim iznad, nije nešto puno jela svinjetina, više teletina i jagnjetina, al' eto, sad im fali...
Ma iskreno jebat je.Valjaju kotleti,sunke,prsuta,salame...Ostalo ne gotivim. :D Al kad mi zabrane,pokusavaju ogadit,upravit me ko biva u nakom pravcu,njima jedinom ispravnom...slatko mi.To je ko dusa,i doruckovo bi,i ruco,i vecero...I gajbu pive popio,nazor. :gunjastajl:
Banksy

#1024 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Banksy »

HAVANA wrote:
Banksy wrote:
Ma iskreno jebat je.Valjaju kotleti,sunke,prsuta,salame...Ostalo ne gotivim. :D Al kad mi zabrane,pokusavaju ogadit,upravit me ko biva u nakom pravcu,njima jedinom ispravnom...slatko mi.To je ko dusa,i doruckovo bi,i ruco,i vecero...I gajbu pive popio,nazor. :gunjastajl:
Ali, ne zabrane ti, u tome je poenta. Imaš izbor, pa biraš. Burka ne može da bira, ne daju, zakon, gotovo, o tome pišemo.

I ne znam kome je uopće palo na pamet da u priču uvodi Sarajevo i svinjetinu, zaista, niđe veze.
costacurta

#1025 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by costacurta »

animals wrote:
costacurta wrote:
Nisi ni ti mene skonto, ali hajd..
Na Jadranu ako trazis picu i pitas kakva je sunka uglavnom u 90% kazu svinjetina. Jel bih ja trebao sad ko ovaj animals reci "Zbogom Jadran, nema purece sunke"?
Udjes u apartman na zidu sobe krst/križ. Jel bih ja to trebao pomisliti da su oni to namjerno uradili jer znaju da muslimani dolaze i zele da ih otjeraju s tim? Ne, ja na to gledam da je ta grandmam, vlasnica apartmana jako religiozna zena i vjeruje u Boga i ja to postujem, a gotivim je jer svako jutro je mom djetetu, za koje je znala da nije kršćanin davala svjezih smokvi, uvijek je bilo keksa, čokolade, nara, breskvi i lubenice :thumbup:
Post Reply