Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- spree
#1002 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Ne moze lazni hrvat iz mostara protiv ekipe srbije. Sale izdominirao acu na kraju. Cuj babic prevodi loptu i puca bacanja na kraju. Proci ce jos dosta vremena prije nego hrvati dobiju srbe na bilo kojem vecem takmicenju. Sad da vidimo tea protiv dellyja
neko ce na aparate na forumu 
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
- Putnik ali stvarno
#1003 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Kao sto rece neki mitoman ranije
JUGOSLAVIJA direktno iz grupne faze u polufinale, gde ce se suociti sa giant klokanima iz snova nekih patuljaka.
Bogdanovici odlicni, a onaj luzerski play samo 10 asistencija, o drvoseci da i ne govorimo....
Ali prava mora ce biti u vaterpolu, Zlatna, Srebrna i Bronchana morace da se raspodele po autonomnim oblastima i mesnim zajednicama
nase do moooo vi ne
Uzas da posizis
JUGOSLAVIJA direktno iz grupne faze u polufinale, gde ce se suociti sa giant klokanima iz snova nekih patuljaka.
Bogdanovici odlicni, a onaj luzerski play samo 10 asistencija, o drvoseci da i ne govorimo....
Ali prava mora ce biti u vaterpolu, Zlatna, Srebrna i Bronchana morace da se raspodele po autonomnim oblastima i mesnim zajednicama
nase do moooo vi ne
Uzas da posizis
- dječak sa šibicama
#1004 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Saric je novi igrac Philadelphije, a zavidni pojedinci mogu samo da mu pljunu pod prozor.Itsoktobealone wrote:Dobra tekma. Ono što je bitno jeste da je mali Šarić večeras pokazao sebi koliko je još godinama daleko od kvalitetnog igrača. Nivo osrednjih igrača Eurolige je plafon, barem za sada.
-
triiksa
#1005 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Koja struka? Radiš u granapu pa upoznaješ mnogo ljudi, jel' to? Pa gdje si ti profajleru, nismo te prepoznali... Džaba tebi psiholože objašnjavati da niko na forumu ne spori superiornost all stars reprezentacije USA na OI. Ti verglas svoje provokacije do iznemoglosti.Dr Baltazar wrote:Tebe niko ne provocira, niti te je iko vrijeđao kao što to ti radiš. Ali razumijem godine, živci, to mi je struka![]()
Pa ti kao da si vidovit pa znaš da će ih Španci dobiti ? Možda i njih natrpaju gore nego ove večeras. A vjeruj mi, bit će motivisaniji pa ti razmisli
Campazzo ih vrti, a Irving strašno dobro odigrao. Opet izmišljaš. Na kraju krajeva, ko koga vrti vidi se po rezultatu. Činjenica je da se Ameri još nisu oznojili, a još su dvije utakmice do kraja.
Košarka se igra 40 minuta, a i tu prvu četvrtinu su izgubili. Ti počeo ko Bodkin o egal utakmici na poluvremenu između SAD i Hrvatske ili koga već (a bila dvocifrena razlika za Amere)
- MOSALJOZE
#1006 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Sad hoće li Teo izdominirati protiv Australije?
Neko sa ove teme ide na agregate,to sigurno.
Neko sa ove teme ide na agregate,to sigurno.
- MOSALJOZE
#1007 Re: ki Košarkaški Turnir - RIO 2016
Shvataš da je ovo jadno,jesi svjestan šta si napisao?It_is_a_Leclerc wrote:Rado bih platio piće nekom ko bi ovom Nikoli Kalinić kakvom palijom namjestio ovu vilicu. Kakvo govance.
Mala grupica navijača Partizana,dok je Nikola igrao za CZV se pokušao izrugati njegovom izgledu,i nisu baš dobro prošli kod ostatka navijača.
Postoje granice u svemu,a očito da ih ti ne znaš.
-
Bodkin
#1008 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Drzali se cetvrtinu. Cak vodiki 10 razlike i onda usa pocela igrati odbranu. Cuj argentina pravi ispitkakavdanakneiskustvu wrote:Dr Baltazar wrote:Evo pravog ispita za Amerikance. Sad ćemo vidjeti ko je bio upravu.
nemaju gaucosi sirinu da zaprijete amerima
-
Bodkin
#1009 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Nije mi se dalo ustajati. Hoce neko napisati par recenica o tekmi? Ko je valjao i ko nije valjao
- Charuga
- Globalni moderator
#1010 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Jebiga, jednom ti oprostim i upozorim te, drugi put izbrišem post jer nije bilo toliko kritično, ali ti i dalje nastavljaš. Odmori malo ..hrasno38 wrote:Pazi generalno puno seres i smanji ziv bio malo svoja preseravanja sa pampersima i jebenim amerikancima. Lako im je igrati protiv ekipe kojoj je priosjek godina prve petorke skoro 40 godina. Sto tako nisu razvaljivali Australiju, Srbiju i Francusku.......ali dobro sad ide prava ekipa Spanija pa cemo da vidimo hoce li biti ovako ili ce biti na guzove ili nece nikako biti.
Banned user for reason “kršenje pravila foruma, vrijeđanje”
» hrasno38
7 dana
- KB9
#1011 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
tesko je opisat kolko je saric podbacio
-
triiksa
#1012 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Po meni, Aco Petrović glavni krivac za hrvatski poraz i glavni junak srpske pobjede. U trećoj četvrtini izvukao Ukica zbog ličnih ali nije ubacio Stipcevica nego mu Bilan prevodio loptu?! To je povuklo seriju Srbije koju opet Aco nije prekinuo tajm autom dok nisu došli na 11 razlike, ako se ne varam. U četvrtoj četvrtini Hrvatska stisla ali penal završnica je uvijek lutrija u kojoj Hrvatska ne dobija. Treća ćetvrtina ključna, po mom mišljenju.Bodkin wrote:Nije mi se dalo ustajati. Hoce neko napisati par recenica o tekmi? Ko je valjao i ko nije valjao
- dječak sa šibicama
#1013 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Srbija ima jacu klupu, zaustavis im prvu petorku, ulaze bulterijeri sa klupe. Koji i nemaju neko znanje, ali grizu.
Hrvatska sa 7 igraca, tesko je tako pobijediti posebno kad nekima ne ide.
Sve u svemu, solidna utakmica.
Ocekujem da australija i Spanija dijele medalje sa USA, najvise su pokazali. Ali Srbiji se nikad ne zna, mozda vrate kengurima revans.
Hrvatska sa 7 igraca, tesko je tako pobijediti posebno kad nekima ne ide.
Sve u svemu, solidna utakmica.
Ocekujem da australija i Spanija dijele medalje sa USA, najvise su pokazali. Ali Srbiji se nikad ne zna, mozda vrate kengurima revans.
-
radostan dan
#1014 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
tvrda, ratnička utakmica, prije svega odbrana.Bodkin wrote:Nije mi se dalo ustajati. Hoce neko napisati par recenica o tekmi? Ko je valjao i ko nije valjao
puno nervoze, ne među timovima nego - u timovima.
rezultat toga - dekoncentrisanost i sijaset sitnih grešaka. kod srbije se to -očitovalo - u nepogađanju zicera, a kod hrvata u pogrešnom vođenju, dodavanju, izgubljenim loptama...
uglavnom, ružna utakmica, kao i uvjek kada su u pitanju protivnici slične škole, koji se predobro poznaju.
nešto kao duel marej-djoković.
bogdanović kod hrvata - kapitalno iznad, dok se u igru nije vratio marković i uštopao ga...
kod srba - par njih sitno iznad prosjeka.
-
Bodkin
#1015 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
radostan dan wrote:tvrda, ratnička utakmica, prije svega odbrana.Bodkin wrote:Nije mi se dalo ustajati. Hoce neko napisati par recenica o tekmi? Ko je valjao i ko nije valjao
puno nervoze, ne među timovima nego - u timovima.
rezultat toga - dekoncentrisanost i sijaset sitnih grešaka. kod srbije se to -očitovalo - u nepogađanju zicera, a kod hrvata u pogrešnom vođenju, dodavanju, izgubljenim loptama...
uglavnom, ružna utakmica, kao i uvjek kada su u pitanju protivnici slične škole, koji se predobro poznaju.
nešto kao duel marej-djoković.
bogdanović kod hrvata - kapitalno iznad, dok se u igru nije vratio marković i uštopao ga...
kod srba - par njih sitno iznad prosjeka.
-
Bodkin
#1016 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Jebote ako je ukic bio toliki faktor onda je bas teska karina tekma bilatriiksa wrote:Po meni, Aco Petrović glavni krivac za hrvatski poraz i glavni junak srpske pobjede. U trećoj četvrtini izvukao Ukica zbog ličnih ali nije ubacio Stipcevica nego mu Bilan prevodio loptu?! To je povuklo seriju Srbije koju opet Aco nije prekinuo tajm autom dok nisu došli na 11 razlike, ako se ne varam. U četvrtoj četvrtini Hrvatska stisla ali penal završnica je uvijek lutrija u kojoj Hrvatska ne dobija. Treća ćetvrtina ključna, po mom mišljenju.Bodkin wrote:Nije mi se dalo ustajati. Hoce neko napisati par recenica o tekmi? Ko je valjao i ko nije valjao
- dječak sa šibicama
#1017 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Saric izgorio, da li od zelje ili od umora.
Hezonja briljantan, 16 poena, 8 skokova.
Hezonja briljantan, 16 poena, 8 skokova.
-
Bodkin
#1018 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Vidim po hrvatskim portalima da se zale na sudije. Oni su gori od nas kad se radi o pumpanju svojih igraca i onda pljuvanje nakon poraza.
Vidim i rukometasi izgubili. E za njih mi je bas vokri. Kosarkasi se uvijek kurce bez osnova dok su rukometasi ponajbolji na planeti
Vidim i rukometasi izgubili. E za njih mi je bas vokri. Kosarkasi se uvijek kurce bez osnova dok su rukometasi ponajbolji na planeti
- ultima_palabra
#1019 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Meni su njihovi rukometaši baš kurčeviti, kauboji ovo ono... a vazda zijan u završnoj fazi, Francuzi i Danci im komplekse nabili.Bodkin wrote:Vidim po hrvatskim portalima da se zale na sudije. Oni su gori od nas kad se radi o pumpanju svojih igraca i onda pljuvanje nakon poraza.
Košarkaši se nisu ni mogli kurčiti kad ih nigdje nije bilo 15 godina.
-
Bodkin
#1020 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Pa kurceviti ali uzimaju medalje. Ne uvijek zlato ali budu medju top 3 skoro uvijek.ultima_palabra wrote:Meni su njihovi rukometaši baš kurčeviti, kauboji ovo ono... a vazda zijan u završnoj fazi, Francuzi i Danci im komplekse nabili.Bodkin wrote:Vidim po hrvatskim portalima da se zale na sudije. Oni su gori od nas kad se radi o pumpanju svojih igraca i onda pljuvanje nakon poraza.
Košarkaši se nisu ni mogli kurčiti kad ih nigdje nije bilo 15 godina.
Kosarkasi se uvijek kurce kako imaju dobru ekipu u dobre pojedince a zavrse ispod osmog mjesta. Ista prica i juce prije tekme. I onda danas suci krivi
-
Dr Baltazar
#1021 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Malo sam ja na većem nivou od psihologijetriiksa wrote:Koja struka? Radiš u granapu pa upoznaješ mnogo ljudi, jel' to? Pa gdje si ti profajleru, nismo te prepoznali... Džaba tebi psiholože objašnjavati da niko na forumu ne spori superiornost all stars reprezentacije USA na OI. Ti verglas svoje provokacije do iznemoglosti.Dr Baltazar wrote:Tebe niko ne provocira, niti te je iko vrijeđao kao što to ti radiš. Ali razumijem godine, živci, to mi je struka![]()
Pa ti kao da si vidovit pa znaš da će ih Španci dobiti ? Možda i njih natrpaju gore nego ove večeras. A vjeruj mi, bit će motivisaniji pa ti razmisli
Campazzo ih vrti, a Irving strašno dobro odigrao. Opet izmišljaš. Na kraju krajeva, ko koga vrti vidi se po rezultatu. Činjenica je da se Ameri još nisu oznojili, a još su dvije utakmice do kraja.
Košarka se igra 40 minuta, a i tu prvu četvrtinu su izgubili. Ti počeo ko Bodkin o egal utakmici na poluvremenu između SAD i Hrvatske ili koga već (a bila dvocifrena razlika za Amere)
Problem je u tome što se misl da ova reprezentacija USA igra maksimalno ozbiljno i da jedva dobija ostale reprezentacije. Kvalitet europskih ekipa je neupitan i jesu se popravili, ali i dalje je to par dimenzija ispod Amera. Ovo je forum, tema je otvorena da se diskutuje, ti ako shvataš činjenicu da je SAD najbolja reprezentacija u košarci, do tebe je
- ultima_palabra
#1022 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Ne uzimaju u zadnje vrijeme ni medalje... onda imaju neki nacionalistički naboj koji je ostao od Červara i Goluže, jedini od njihovih sportaša protiv kojih uvijek navijam.
Košarkaši onako nit smrde nit mirišu, dižu se zadnjih par godina ali im se ne da da naprave jedan pravi rezultat.
Košarkaši onako nit smrde nit mirišu, dižu se zadnjih par godina ali im se ne da da naprave jedan pravi rezultat.
-
Dr Baltazar
#1023 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Ja sam pogledao tri četvrtine, nisam mogao više - slomila me prespora utakmica i bacila u sanBodkin wrote:Nije mi se dalo ustajati. Hoce neko napisati par recenica o tekmi? Ko je valjao i ko nije valjao
U prvom poluvremenu Srbi da nisu imali onih ofanzivnih skokova (8-1 u jednom momentu), vjerovatno da bi se Hrvatska odlijepila na veću razliku. Sa druge strane, Bogdanovića nenormalno dobro išlo. Sa druge strane Bogdan Bogdanović odigrao užasno u prvom poluvremenu, ali je u drugom proradio. Raduljica odigrao kao drvosječa, šut 1/6 ako se dobro sjećam, a Teodosić 1/4 (doduše imao je 3-4 dobre asistencije). Mačvan je dobro odigrao prvo poluvrijeme. Marković se dosta otvarao, nudio, trčao, ali nema on šut da drži ekipu u tom segmentu igre u egalu. To ti dovoljno govori o njihovom prvom poluvremenu, a i takvom igrom bilo samo minus 6. U trećoj malo stisli sa odbranom, proradile neke stvari u napadu i brzo preokrenuše. Četvrtu četvrtinu nisam gledao, ali pretpostavljam standardno privođenje utakmice.
Da se razumijemo, onakvo jedno poluvrijeme ako se ponovi Australija će brutalno kazniti sa 20+ razlike.
-
triiksa
#1024 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Pa standardna boljka hrvatske reprezentacije-kvalitetan play. Ali ici na varijantu bez pleja kad imas Markovica na drugoj strani (ne volim ga ali mu se mora priznati da odbrani kida) može samo rođeni optimista kakav je Aco P.Bodkin wrote:Jebote ako je ukic bio toliki faktor onda je bas teska karina tekma bila
Plus što su sve utakmice ove dvije reprezentacije po defaultu grbave, ružne i pod velikim pritiskom. Ne znam stvarno zašto...
-
Bodkin
#1025 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016
Koliko god nece da priznaju ima tu grca. Protiv aus ne bi trebalo biti pa mislim da ce protiv aus biti dobra tekma. Nikad be prognoziram rezultate pa necu ni sadDr Baltazar wrote:Ja sam pogledao tri četvrtine, nisam mogao više - slomila me prespora utakmica i bacila u sanBodkin wrote:Nije mi se dalo ustajati. Hoce neko napisati par recenica o tekmi? Ko je valjao i ko nije valjaoMa standardno tvrda i neizvjesna utakmica, u kojoj Srbi pobjeđuju. Ja sam to na početku turnira rekao kada je počela (standardna) euforija hrvatskih navijača nakon pobjede nad Španijom da će naletiti na Srbiju i ispasti na težak način. Ne znam kako i zašto, ali to je već postalo standardno da ih izbace u važnijim utakmicama.
U prvom poluvremenu Srbi da nisu imali onih ofanzivnih skokova (8-1 u jednom momentu), vjerovatno da bi se Hrvatska odlijepila na veću razliku. Sa druge strane, Bogdanovića nenormalno dobro išlo. Sa druge strane Bogdan Bogdanović odigrao užasno u prvom poluvremenu, ali je u drugom proradio. Raduljica odigrao kao drvosječa, šut 1/6 ako se dobro sjećam, a Teodosić 1/4 (doduše imao je 3-4 dobre asistencije). Mačvan je dobro odigrao prvo poluvrijeme. Marković se dosta otvarao, nudio, trčao, ali nema on šut da drži ekipu u tom segmentu igre u egalu. To ti dovoljno govori o njihovom prvom poluvremenu, a i takvom igrom bilo samo minus 6. U trećoj malo stisli sa odbranom, proradile neke stvari u napadu i brzo preokrenuše. Četvrtu četvrtinu nisam gledao, ali pretpostavljam standardno privođenje utakmice.
Da se razumijemo, onakvo jedno poluvrijeme ako se ponovi Australija će brutalno kazniti sa 20+ razlike.
A dobro, markovic je defanzivac i nista vise. Cujem da je zatvorio bojana u trecoj i igra se raspala. 20 razlike za cetvrtinu. Izgleda da je sale dobio acu takticki. Dobro je neko iznad napisao.