Pokémon GO!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Dosadno mii

#1001 Re: Pokémon GO!

Post by Dosadno mii »

.
Last edited by Dosadno mii on 05/09/2016 11:55, edited 1 time in total.
crnivrag

#1002 Re: Pokémon GO!

Post by crnivrag »

Dosadno mii wrote: a onim jajima koji nisu u inkubatoru ne računa km? :D
Samo onima koje staviš u inkubator.

Postoji jedan neograničeni, i na određenim nivoima dobiješ po jedan koji se može koristiti samo 3 puta.
Dosadno mii

#1003 Re: Pokémon GO!

Post by Dosadno mii »

.
Last edited by Dosadno mii on 05/09/2016 11:56, edited 1 time in total.
getriba

#1004 Re: Pokémon GO!

Post by getriba »

Izašla nova verzija za Android, 0.31.0

- Avatars can now be re-customized from the Trainer profile screen
- Adjusted battle move damage values for some Pokémon
- Refined certain Gym animations
- Improved memory issues
- Removed footprints of nearby Pokémon
- Modified battle damage calculation
- Various bug fixes during wild Pokémon encounter
- Updated Pokémon details screen
- Updated achievement medal images
- Fixed issues with displaying certain map features
- Minor text fixes

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
soha96

#1005 Re: Pokémon GO!

Post by soha96 »

Hocel izlazit zvanicno za BiH ove godine :mrgreen:
crnivrag

#1006 Re: Pokémon GO!

Post by crnivrag »

getriba wrote:Izašla nova verzija za Android, 0.31.0

- Avatars can now be re-customized from the Trainer profile screen
- Adjusted battle move damage values for some Pokémon
- Refined certain Gym animations
- Improved memory issues
- Removed footprints of nearby Pokémon
- Modified battle damage calculation
- Various bug fixes during wild Pokémon encounter
- Updated Pokémon details screen
- Updated achievement medal images
- Fixed issues with displaying certain map features
- Minor text fixes

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Primjetio sam da sad igrica više ne laguje i da je urađen redizajn medalja, poke loptica i samog čina hvatanja.

Također je ispravljen bug sa pokedex-om, odnosno sad mu se može normalno pristupiti.

Sad se "Journal" nalazi sa strane zajedno sa postavkama za promjenu avatara.

Font je sada dosta čitljivi, posebno kod imena pokemona; sav fonta na listi pokemona je boldiran (ime i CP).

Više ne postoje stope ispod pokemona u "Nearby" meniju, tako da se sad nikako ne može znati gdje se pokemoni nalazi, već je i dalje potrebno nasumično tumarati naokolo i pratiti da li se pomjeraju po listi.

Transfer pokemona se sad nalazi na meni buttonu sa strane, više nije na dnu liste karakteristika pokemona.

U podacima o profilu igrača se sad nalazi i ukupan broj XP poena koje je do sad osvojio, dok su u prethodnoj verziji bili naznačeni samo XP poeni vezani za trenutni nivo.
soha96

#1007 Re: Pokémon GO!

Post by soha96 »

Gdje mogu skinuti tu najnoviju verziju?

E: evo ovdje: http://www.apkmirror.com/apk/niantic-in ... -download/
brain bubbles

#1008 Re: Pokémon GO!

Post by brain bubbles »

Nikako ne mogu da instaliram ovaj update. Fino se skine, pokrene se instlacija i odjednom prestane. Ako sve izbrisem, pa ponovo install, ne bi se trebalo nista izgubiti, jer je povezano s google accountom?
crnivrag

#1009 Re: Pokémon GO!

Post by crnivrag »

brain bubbles wrote:Nikako ne mogu da instaliram ovaj update. Fino se skine, pokrene se instlacija i odjednom prestane. Ako sve izbrisem, pa ponovo install, ne bi se trebalo nista izgubiti, jer je povezano s google accountom?
Neće se ništa izgubiti, jer su svi podaci spašeni na njihovim serverima, i direktno vezani za google account.
Averus

#1010 Re: Pokémon GO!

Post by Averus »

brain bubbles wrote:Nikako ne mogu da instaliram ovaj update. Fino se skine, pokrene se instlacija i odjednom prestane. Ako sve izbrisem, pa ponovo install, ne bi se trebalo nista izgubiti, jer je povezano s google accountom?
Ostaje ti sve vezano za g-account

Uradi clear cache, pa onda uninstall, pa install

Provjeri da ti je nakon instalacije isključeno ono "unknown sources" u settings->security
brain bubbles

#1011 Re: Pokémon GO!

Post by brain bubbles »

Sve sam pobrisao, i clear cache, pa nanovo install radio i evo ga, sad je sve ok, hvala vam :)
crnivrag

#1012 Re: Pokémon GO!

Post by crnivrag »

Još jedna novost vezana za novi update.

Povećali su postotak "bježanja" pokemona iz loptice, tako da većina pokemona sad bježi nakon prvog neuspješnog hvatanja.

Također su smanjili jačinu svih pokemona, tako da je npr. specijalni potez Vaporeona sa 70 spao na 45.
Steph

#1013 Re: Pokémon GO!

Post by Steph »

daj ba, ne znaju popraviti pa sklonili skroz... i kako sada naći nešto što nije pidgey/zubat/drowzee? jednostavno je dosadno... :mrgreen: isplati se igrati radi jaja
crnivrag

#1014 Re: Pokémon GO!

Post by crnivrag »

Steph wrote:daj ba, ne znaju popraviti pa sklonili skroz... i kako sada naći nešto što nije pidgey/zubat/drowzee? jednostavno je dosadno... :mrgreen: isplati se igrati radi jaja
S ovim novim update-om su navukli bijes igrača širom svijeta, jer je nearby tracker sad skroz neupotrebljiv.

Evo npr. ja jutros stojim 2 metra od pokemona, a nema ga na nearby listi, niti ga ikako bilo dok sam mu se približavao.
Averus

#1015 Re: Pokémon GO!

Post by Averus »

Meni odgovara što nema onih stopa :roll:
Dosadno mii

#1016 Re: Pokémon GO!

Post by Dosadno mii »

.
Last edited by Dosadno mii on 05/09/2016 11:56, edited 1 time in total.
crnivrag

#1017 Re: Pokémon GO!

Post by crnivrag »

Dosadno mii wrote:jel i dalje vibrira kad se pojavi pokemon
Vibrira, tu opciju nisu uklonili.

Međutim uklonili su battery saver na IOS uređajima i prikaz mape mjesta gdje je uhvaćen pokemon (i na IOS i na android uređajima).
Azrail

#1018 Re: Pokémon GO!

Post by Azrail »

Meni više ne daje stardust kad uhvatim pokemona. Jel' do mene il' su i to promjenili?

Boom! Headshot!
crnivrag

#1019 Re: Pokémon GO!

Post by crnivrag »

Azrail wrote:Meni više ne daje stardust kad uhvatim pokemona. Jel' do mene il' su i to promjenili?

Boom! Headshot!
Daju, dobiješ 100 stardust poena za pokemona kojeg već imaš, a 500 ako je u pitanju novi pokemon kojeg nemaš registrovanog u pokedexu.
Azrail

#1020 Re: RE: Re: Pokémon GO!

Post by Azrail »

crnivrag wrote:
Azrail wrote:Meni više ne daje stardust kad uhvatim pokemona. Jel' do mene il' su i to promjenili?

Boom! Headshot!
Daju, dobiješ 100 stardust poena za pokemona kojeg već imaš, a 500 ako je u pitanju novi pokemon kojeg nemaš registrovanog u pokedexu.
Da, toliko bih trebao dobijati, of jutros sam uhvatio 8 pokemona koje sam već imao, a stardust mi se nije pomjerio sa 682... Znači kod mene je nešto bugovano.

Boom! Headshot!
crnivrag

#1021 Re: RE: Re: Pokémon GO!

Post by crnivrag »

Azrail wrote: Da, toliko bih trebao dobijati, of jutros sam uhvatio 8 pokemona koje sam već imao, a stardust mi se nije pomjerio sa 682... Znači kod mene je nešto bugovano.

Boom! Headshot!
Kod mene i dalje radi, a na novoj sam verziji.

Za ovo sam 100% siguran, jer sam jutros bio "u lovu" i stardust mi je porastao nakon hvatanja.
Azrail

#1022 Re: RE: Re: RE: Re: Pokémon GO!

Post by Azrail »

crnivrag wrote:
Azrail wrote: Da, toliko bih trebao dobijati, of jutros sam uhvatio 8 pokemona koje sam već imao, a stardust mi se nije pomjerio sa 682... Znači kod mene je nešto bugovano.

Boom! Headshot!
Kod mene i dalje radi, a na novoj sam verziji.

Za ovo sam 100% siguran, jer sam jutros bio "u lovu" i stardust mi je porastao nakon hvatanja.
Očistio cache i proradilo. Danas sam pokušao zauzeti crveni gym u Tuzli, Lapras ubio hljeb u meni, a tek je treći najjači u gymu...

Boom! Headshot!
crnivrag

#1023 Re: RE: Re: RE: Re: Pokémon GO!

Post by crnivrag »

Azrail wrote: Očistio cache i proradilo. Danas sam pokušao zauzeti crveni gym u Tuzli, Lapras ubio hljeb u meni, a tek je treći najjači u gymu...

Boom! Headshot!
Moraš ići u borbu sa 6 najjačih pokemona po CP-u i HP-u, a zatim kad si u borbi izbjegavati protivničke poteze swipanjem lijevo i desno i koristiti posebne poteze kad se napuni plava linija ispod imena pokemona i desno od CP poena (pritisnuti i držati prstom dok se specijalni potez ne izvrši), jer ti specijalni potezi pretežno sruše protivnika.

Evo slike sa interneta, dakle potebno je da ti se ova plava linija (plavi kvadratići) popune do kraja da bi iskoristio poseban potez pokemona:

Image
Azrail

#1024 Re: Pokémon GO!

Post by Azrail »

Ma znam kako se igra. Već sam zauzimao gymove. Nego su ljudi dok sam ja zbog posla bio spor u razvoju ovu sedmicu (moj najjači 999 cp) dobro se nabildali. Snorlax sa 2500 cp drži gym...

Boom! Headshot!
crnivrag

#1025 Re: Pokémon GO!

Post by crnivrag »

Azrail wrote:Ma znam kako se igra. Već sam zauzimao gymove. Nego su ljudi dok sam ja zbog posla bio spor u razvoju ovu sedmicu (moj najjači 999 cp) dobro se nabildali. Snorlax sa 2500 cp drži gym...

Boom! Headshot!
hehe valja Snorlaxa sa tolikim CP-om maknuti, moj najjači pokemon je Arcanine sa preko 1800 CP.
Post Reply