Brexit
- Opetja033
#1001 Re: Brexit
Zato sad ide jacanje NATO pakta 
-
Bodkin
#1002 Re: Brexit
Mogao si baciti koju stoju. Nije puno a najgore st ti se moglo desiti da izgubis par desetinaOpetja033 wrote:Gojeni H wrote:Znam lika koji je to uradio, danas se citav dan kurci. Doduse ne mogu mu zamjeriti sto i mene nije posavjetovao da to uradim, rekao bih mu da je lud.Bodkin wrote:
![]()
U pravu si. Za ovo fakat ne treba imati ni posebno znanje ni petlju. Zato me i cude predvidjanja nekih i pitanja poput "da li neko smije uloziti u funtu?".
Ali mi ide na zivce kako god.
- insomnia78
#1003 Re: Brexit
arzuhal wrote:et maintenant la France!insomnia78 wrote:Al Le Pen zeli referendum
- arzuhal
#1005 Re: Brexit
Da de Gaulle oživi napuc'o bi nogom lepenovu na Otok i zamandalio vrata za njominsomnia78 wrote:arzuhal wrote:et maintenant la France!insomnia78 wrote:Al Le Pen zeli referendum
-
omar little
#1006 Re: Brexit
jest. boro reko ne treba zuriti, nema potrebe, polako, sta ste se uzbihuzurili svi, kad se slegne onda ce da se dogovara i pregovara.arzuhal wrote:Jel ono Boriša Džonson rek'o da nema potrebe pokretat član 50?
-
omar little
#1007 Re: Brexit
volim i ja janjetine al nema, uzmem sta imainsomnia78 wrote:Al Le Pen zeli referendum
- arzuhal
#1008 Re: Brexit
Brisel jedva čeka da ga usluži, samo neka dostavi spisak želja...omar little wrote:jest. boro reko ne treba zuriti, nema potrebe, polako, sta ste se uzbihuzurili svi, kad se slegne onda ce da se dogovara i pregovara.arzuhal wrote:Jel ono Boriša Džonson rek'o da nema potrebe pokretat član 50?
- tututuuuu
#1009 Re: Brexit
Reuters reports that major Wall Street banks are scouring Europe to find a new home for their traders, bankers and financial licences.
“The question becomes, where exactly do they move to? There’s no clear answer on that. You might end up having a more fragmented financial industry in Europe,” Edward Chan, a partner at law firm Linklaters, told the news agency.
Agencija za procjenu kreditnog rejtinga Moody's je večeras snizila izglede (outlook) za britanski kreditni rejting sa stabilnih na negativne. Upozoravaju da će Velika Britanija imati slabiji ekonomski rast nakon referenduma o izlasku iz EU. Napominju da Velikoj Britaniji, zbog "Brexita", slijedi "duže razdoblje nestabilnosti". Mijenjanje izgleda sa stabilnih na negativne bi mogla biti prva naznaka da će Moody's sniziti kreditni rejting Velike Britanije, piše Guardian. Prije tri godine su ih sa najvišeg AAA rejtinga spustili na drugi "po snazi" AA+.
U Moody'su očekuju negativne učinke po britansku ekonomiju, ako Vlada ne uspije ispregovarati trgovinski sporazum koji bi imao vrlo slične uvjete sadašnjem njihovom pristupu zajedničkom tržištu EU. No, u ovom trenutku je malo vjerojatno da će se takav ugovor potpisati između EU i Velike Britanije.
- moa
#1010 Re: Brexit
Amerikanci jednostavno ne zele jaku Europu, oni su krivi...

- Challenger__
#1011 Re: Brexit
Ni USA, ni njihovi izraelski AIPAC gospodari ni njihove saudijske, katarske i turske sluge. Bliskoistočni tzv. "zapad" protiv Evrope. Sada bez igrača manje.moa wrote:Amerikanci jednostavno ne zele jaku Europu, oni su krivi...![]()
- insomnia78
#1012 Re: Brexit
To su Srbi odradili. Ko osvetu za Kosovo 
- Toffee karamela
#1013 Re: Brexit
Koji blesan, pa ni zapamtiti zdravicu ne zna, bulji sve vrijeme valjda u cedulju kraj čaše, anbilivibltututuuuu wrote:
Nego pošto nisam upoznata s protokolom, u čemu se sastojao gaf? Jel što ih je sve, uključujući i kraljicu, podigao na noge, ili nešto drugo?
- Kikibombona
#1014 Re: Brexit
Opetja033 wrote:O jbtKikibombona wrote:Amerika, Britanija i Francuska, ta osovina zla![]()
![]()
![]()
![]()
Btw:
1) Sjeverna Irska i Republika Irska nikada, u doglednoj buducnosti, nece biti jedna drzava. Prije bi Sjeverna Irska mogla biti samostalna drzava (a nece ni to).
2) Ujedinjenje Velsa i Engleske![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Velsani jedva docekali da, poput Skotske, imaju svoj parlament a ti pricas o ujedinjavanju![]()
Drzi se ti Kurda...
Nikada?
1. O Ircima nemas blage veze. Lupio si tek onako da se lupi, kao sto cesto radis. Sjeverna Irska i IRA su jedno vrijeme bili u fokusu moga interesovanja. Dobar prijatelj je cesto u Irskoj kod prijatelja Iraca, pa mi je i on dosta o tome pricao. Sjeverna Irska ce se vratiti matici, u skorije vrijeme.
Protestanti demografski propadaju u Sjevernoj Irskoj. U slobodnom su padu, bukvalno. Irci, katolici imaju neuporedivo mladje stanovnistvo. Protestanti masovno kidisu ka Londonu. Dovoljno je pogledati demografska kretanja da se uvjeris da ce irske nacionalisticke stranke za dvije-tri decenije ici hladno preko 50%. I sada unionisticke stranke imaju samo par desetina hiljada glasova vise od irskih nacionalista. Dakle, veoma brzo ce se Sjeverna Irska pripojiti Republici Irskoj. Sin Fejn je danas pozvao da se raspise referendum. Moguce da bi vec sada proglasili nezavisnost... i u buducnosti neminovno prikljucenje matici...
2. Velsani mi nikada nisu bili interesantni, niti sam o njima ikada ista citao. Samo eto, na osnovu geografije, pomislio sam da bi Vels tesko funkcionisao kao samostalna drzava. Al' ako je to moguce i ako to Velsani zele, ja sam za.
-
handžar88
#1015 Re: Brexit
Pricao za vrijeme himne..Toffee karamela wrote: Nego pošto nisam upoznata s protokolom, u čemu se sastojao gaf? Jel što ih je sve, uključujući i kraljicu, podigao na noge, ili nešto drugo?
- insomnia78
#1016 Re: Brexit
Ko o cemu Kasandro o natalitetu, demografiji, krvnim zrncima

- tututuuuu
#1017 Re: Brexit
Zato sto je nastavio meljati kad je himna pocela (mada je to valjda njihov propust). Ali nisam postavio zbog tog, vec kako ga kraljica pogleda kad se okrenuo prema njoj da nazdravi.Toffee karamela wrote:Koji blesan, pa ni zapamtiti zdravicu ne zna, bulji sve vrijeme valjda u cedulju kraj čaše, anbilivibltututuuuu wrote:![]()
Nego pošto nisam upoznata s protokolom, u čemu se sastojao gaf? Jel što ih je sve, uključujući i kraljicu, podigao na noge, ili nešto drugo?
Last edited by tututuuuu on 25/06/2016 00:41, edited 1 time in total.
- Arminovski
#1018 Re: Brexit
Bodkin wrote:Samo bih volio da u bosnu dodje jedno 20k izbjeglica pa da vidim tu pricu. Jebote mrze ljudi sandzaklije i turke u sarajevu ali nesto prebacujes evropljanika koji su primili 30 miliona stranacaDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Ma meni je smiješno kada se ljudi zapletu ko pile u kučine sa pravdanjem krajnje desnih u Evropi. Te strah, te za ovo su krive izbjeglice (možeš misliti), te ljudi se boje za radna mjesta...itd. Sve floskule do floskule.
Ma 30 miliona na pola milijarde je nula. Ništa. I to nisu došli odjednom. Koliko je meni jasno Englezima smetaju prvo Poljaci pa svi ostalo nakon toga. Znač ksenofobija. I to ne onima koji imaju nešto već onoj zatucanoj bijedi jer Poljaci rade jednako dobro a za manje pare. Ovi prvi navikli da rade manje a mnogo da imaju... Poljake možeš handriti kako hoćeš. Jutros gledam da neće dati u zdravstvo onih obećanih 400 miliona eura sedmično što su davali EU. Pojela maca.

- Arminovski
#1019 Re: Brexit
George Soros je jedan JAKO pametan čiko. On je sve ovo naslutio davno.Bodkin wrote:Ja dajem ruku da niko ziv nije mogao prognozirati ni jedno ni drugo. Dakle samo si imao 50% sanse da pogodis. A i ne sjecam se da si napisao post prije rezultata "UK glasa za izlaZ"Challenger__ wrote:To što si napisao je potpuna neistina. Bojim se da nisi samo loš prognozer nego i izuzetno loš interpretator tuđih stavova.Bodkin wrote:Samo celi se nalozio opsno. Ta opsesija o propasti zapada mi je fascinantna
- Kikibombona
#1020 Re: Brexit
Nekako je simptomaticno da natalitet vazda ide na stetu okupatora. Da vjerujem u Boga, rekao bih da im je to bozija kazna.insomnia78 wrote:Ko o cemu Kasandro o natalitetu, demografiji, krvnim zrncima
![]()
![]()
A demografija je vazna nauka i itekako utjece na buducnost svake drzave. Samo glup covjek od toga moze praviti sprdanciju.
-
Bodkin
#1021 Re: Brexit
Soros je davno zaradio milijardu kad je natjerao englesku vladu da spasava funtu jer se on kladio protiv nje i lumpao pare. Ovdje sumnjam da je on ali je sigurno bilo likova koji su isli short na funtu i engleske dioniceArminovski wrote:
George Soros je jedan JAKO pametan čiko. On je sve ovo naslutio davno.
- Challenger__
#1022 Re: Brexit
Pričao i još pride nazdravljao u sred himne.handžar88 wrote:Pricao za vrijeme himne..

Nepoznavanje protokola i odsustvo elementarne kulture i vaspitanja. Veliki "like" za kraljičin prezrivi pogled.
Last edited by Challenger__ on 25/06/2016 00:58, edited 1 time in total.
- Opetja033
#1023 Re: Brexit
Ono ce meni da ne znam nista o Irskoj i Ircima. Uskrsnji ustanak, Michael Collins, Gibraltar Three, Bobby Sands.. Hocemo li dalje?Kikibombona wrote: Nikada?![]()
![]()
1. O Ircima nemas blage veze. Lupio si tek onako da se lupi, kao sto cesto radis. Sjeverna Irska i IRA su jedno vrijeme bili u fokusu moga interesovanja. Dobar prijatelj je cesto u Irskoj kod prijatelja Iraca, pa mi je i on dosta o tome pricao. Sjeverna Irska ce se vratiti matici, u skorije vrijeme.
Protestanti demografski propadaju u Sjevernoj Irskoj. U slobodnom su padu, bukvalno. Irci, katolici imaju neuporedivo mladje stanovnistvo. Protestanti masovno kidisu ka Londonu. Dovoljno je pogledati demografska kretanja da se uvjeris da ce irske nacionalisticke stranke za dvije-tri decenije ici hladno preko 50%. I sada unionisticke stranke imaju samo par desetina hiljada glasova vise od irskih nacionalista. Dakle, veoma brzo ce se Sjeverna Irska pripojiti Republici Irskoj. Sin Fejn je danas pozvao da se raspise referendum. Moguce da bi vec sada proglasili nezavisnost... i u buducnosti neminovno prikljucenje matici...
Ja nemam ama bas nista protiv ujedinjenja Irske, naprotiv. Ali za razliku od tebe uvijek zadrzim dozu realnosti. Sreca pa nije bilo interneta za vakta "The Troublesa", inace bi nas smarao sa IRA-om kao sto sada smaras sa Kurdima.
Moja je greska jedino sto sam napisao "nikad". Ali sam se odmah u istom komentaru ispravio i dodao "u blizoj buducnosti".
Kod mene je bliza buducnost do 50 godina. I i dalje stojim iza toga da u blizoj buducnosti nema govora o ujedinjenju sa Irskom, sve i da katolici predju (a hoce) 50% u Sj. Irskoj. Ni jednima ni drugima ne odgovara obnova sukoba a takva odluka bi znacila rat. Kazem ti, prije ce postati samostalna drzava nego dio Republike Irske.
Sta ce biti u daljoj buducnosti to niko ne moze znati. Demografija je samo jedan od faktora.
- Edin H.
#1025 Re: Brexit
Je li Bake kao predsjednik zemlje koja se oduprla kandzama birokrata iz Brisela cestitao Cameroonu, jos uvijek premijeru zemlje koja je konacno odlucila da slijedi BiH i povrati izgubljenu suverenost i nezavisnost?