Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
512MB

#1001 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 512MB »

Edin H. wrote:
prog321 wrote:Izvor ti je glupost kao i retorika . :-D
Dijaspora je jedno. Ljudi koji većinom nemaju imovine u BiH niti plaćaju porez niti ih boli karina za popisom.
Niko na svijetu nije uspio popisati svu dijasporu. To je palamudjenje.
A privremeno odsutni su nešto drugo . Ljudi koji potroše vlastiti novac da dođu i da se propisno popišu.

Imovina se popisuje nezavisno i nema nikakve veze sa popisom pojedinca.
Ne mozes se samo privremeno pojaviti, jer ti to nije stalno prebivaliste, ne zivis, ne radis tu, ne idu ti djeca u skolu, ne placas porez na dohodak. Koje usluge bi se mogle konkretno planirati na osnovu popisa takce osobe? To bi se trebalo odnositi i na osobe koje zive i rade van BiH u Hrvatskoj, Sloveniji ili Srbiji.
Kad bi vec tjerali mak na konac trebao bi za tu imovinu placati mnogo veci porez, jer se radi o objeku za odmor, a ne objekat u kojem zivis. Kao npr. sto se placa za imovinu koju posjedujes na Jadranskom moru. E sad tu jos uvijek postoji odredjena tolerancija u BiH zbog pocinjenog etnickog ciscenja.
"Privremeno odsutan" sa "NAMJEROM da ces u buducnosti tu zivjeti" to ti je carobna pilula. I ti sad navedi gdje su ljudi prekrsili zakon?

Morate mjenjat zakon ako zelite ljude izbacivat iz rezidentnog stanovnistva, a to se nece desit jer je taj zakon 1:1 u evropi.
sinuhe

#1002 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by sinuhe »

A kako si ti odredio sebi privremeni boravak u inostranstvu? Ne mislis li da se malo oduzio?
mO k3

#1003 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

Dijaspora je jedno. Ljudi koji većinom nemaju imovine u BiH niti plaćaju porez niti ih boli karina za popisom.
A privremeno odsutni su nešto drugo . Ljudi koji potroše vlastiti novac da dođu i da se propisno popišu.
Drugar ovo boldirano me zanima , porez kako mislis porez ne placaju ??
p206

#1004 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by p206 »

Kakvih glupih komentara ovdje ima :-)
Svaka normalna država želi da ima što više stanovnika, što je preduslov za rast ekonomije, one najrazvijenije imaju i imigracionu politiku.. a neki ovdje bi da se tek tako odriču ljudi rodjenih u BiH i koji često dodju... jedna Crna Gora je slala pozive ljudima da dodju i popišu se, da dodju i uzmu njihovo državljanstvo i pasoš, iako ih je većina još 60-ih godina otišla u Sarajevo ili Beograd.
bh.tornjak

#1005 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by bh.tornjak »

prog321 wrote:Pa usluga namjere.
Ko god ima motivaciju da dođe maksuz radi popisa tog nećeš lako odvojiti od ove zemlje :-D
Srbi su slali listiće u Srbiju i pokušavali ih prokrijumčariti
Eto koliko im je stalo. Mrsko im i za kartu platiti. :-D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

genijalna recenica ...i potpuno tacna...!!!
prog321

#1006 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by prog321 »

mO k3 wrote:
Pa porez na imovinu, tačnije na kuću. To se u pc plaća svake godine.
Kada Bošnjaci pune entitetsku kasu nisam vidio Laktašfirera da se buni. :-D
512MB

#1007 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 512MB »

sinuhe wrote:A kako si ti odredio sebi privremeni boravak u inostranstvu? Ne mislis li da se malo oduzio?
To je moja privatna stvar i nije propisana zakonom da se o tom pitanju moram izjasnit. Tako da :izet:
mO k3

#1008 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

prog321 wrote:
mO k3 wrote:
Pa porez na imovinu, tačnije na kuću. To se u pc plaća svake godine.
Kada Bošnjaci pune entitetsku kasu nisam vidio Laktašfirera da se buni. :-D
da da kontam thx :thumbup:
sjedi 1

#1009 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by sjedi 1 »

bh.tornjak wrote:
Ko god ima motivaciju da dođe maksuz radi popisa tog nećeš lako odvojiti od ove zemlje :-D

To su još ovi stariji koji su rođeni i odrasli u BiH,čekaj dok stasa ova mlađa generacija odrasla na zapadu koju boli qrac za balkanom uopšte
mO k3

#1010 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

Isti Fikret wrote:
p206 wrote:Kakvih glupih komentara ovdje ima :-)
Svaka normalna država želi da ima što više stanovnika, što je preduslov za rast ekonomije, one najrazvijenije imaju i imigracionu politiku.. a neki ovdje bi da se tek tako odriču ljudi rodjenih u BiH i koji često dodju... jedna Crna Gora je slala pozive ljudima da dodju i popišu se, da dodju i uzmu njihovo državljanstvo i pasoš, iako ih je većina još 60-ih godina otišla u Sarajevo ili Beograd.
Ili zivis tu ili ne zivis. Ako se popises a nisi tu, ti tu drzavu ne volis. Mozda si nacionalista ali to nije isto kao voliti drzavu. Od popisa sa netacnom statistikom drzava ima samo stetu. Statistike sluze da se rade osnovane strategije i reforme bez kojih su svaki plan razvoja i svaka analiza besmislene.

Uzmi najobicniji pokazatelj kao sto je BDP po glavi stanovnika, sa popisanom dijasporom nikad necemo znati tacan broj. A gdje su sve druge stvari koje se ne mogu izanalizirati ni procjeniti ni prognozirati jer debili misle da je dobro izmisljati stanovnistvo. Od stepena zagadjenja koje ispada manje jer sad stetne cestice djelimo na vise izmisljenih ljudi do milion drugih projekcija.

Samo neobrazovani idioti kao Tokic i njemu slicni ne shvataju znacaj i svrhu statiatickih podataka. Ako je Bosnjaka najvise onda je lazna statistika njima najvise i nastetila.
Onda sam nacionalista i to ponosni , svaki bosnjo je vazan bio on vani ili u BiH
Ne mozete vi mrziti toliko Bosnu koliko je mi mozemo voliti .....
pozdravi drugare sa kamenjarskog foruma
Edin H.

#1011 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

mO k3 wrote:
Isti Fikret wrote:
Ili zivis tu ili ne zivis. Ako se popises a nisi tu, ti tu drzavu ne volis. Mozda si nacionalista ali to nije isto kao voliti drzavu. Od popisa sa netacnom statistikom drzava ima samo stetu. Statistike sluze da se rade osnovane strategije i reforme bez kojih su svaki plan razvoja i svaka analiza besmislene.

Uzmi najobicniji pokazatelj kao sto je BDP po glavi stanovnika, sa popisanom dijasporom nikad necemo znati tacan broj. A gdje su sve druge stvari koje se ne mogu izanalizirati ni procjeniti ni prognozirati jer debili misle da je dobro izmisljati stanovnistvo. Od stepena zagadjenja koje ispada manje jer sad stetne cestice djelimo na vise izmisljenih ljudi do milion drugih projekcija.

Samo neobrazovani idioti kao Tokic i njemu slicni ne shvataju znacaj i svrhu statiatickih podataka. Ako je Bosnjaka najvise onda je lazna statistika njima najvise i nastetila.
Onda sam nacionalista i to ponosni , svaki bosnjo je vazan bio on vani ili u BiH
Ne mozete vi mrziti toliko Bosnu koliko je mi mozemo voliti .....
pozdravi drugare sa kamenjarskog foruma
Pa sta si ti ponosni nacionalisto ucinio da izvrsis pritisak na BiH vlasti da potpisuju protokole o dvojnim drzavljanstvima sa zemljama u kojima najveci broj gradjana trazi dvojno drzavljanstvo i konsekvetno se ispisuje iz bosanskog?
Znas li uopste koliki broj BH gradjana se ispisao u zadnjih nekoliko godina iz BiH drzavljanstva?
Sta si ti ucinio da se olaksa povratak takvim osobama u BiH drzavljanstvo kada dobiju drzavljanstvo druge zemlje - kao npr. u Hrvatskoj gdje je taj process pojednostavljen?

Ovdje mjesate popis gradjana koji zive i drzavljanstvo.
Iz svake zemlje gradjani emigriraju i imigriraju. Drzavljanstvo ti se ne moze oduzeti, njega se odrices, ukoliko zelis. Popis sluzi da se ustanovi tacan broj ljudi koji trenutno zivi da bi npr. mogao planirati stambenu izgradnju ili broj djece u skolama. Izmedju ostalog da se utvrdi broj gradjana koji je emigrirao, kao I broj onih koji se naselio.

Druga je stvar sto kod nas ljudi smatraju da je cilj popisa da nas ima vise od onih drugi, pa na neki nacin da se "ublaze" posljedice enickog ciscenja.
prog321

#1012 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by prog321 »

Trolaš Edin H.
Bezbroj razloga je navedeno zašto je zato ali opet kme, kme.
Stvarno nema svrhe :roll:
VCorp

#1013 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by VCorp »

Jesu li Srbi i Hrvati popisivali nerezidentne stanovnike ? Jesu.

Jesu li Srbi uhvaćeni na granici sa hiljadama popisnica koje su isle za Srbiju ? Jesu.

Govori li se o brisanju Srba i Hrvata ili samo o Bošnjacima ? Očito samo o nama.

Znači ako ima barem malo mozga kod naših političara i našeg naroda neće dozvoliti da nas brišu jer to paše samo Srbima i Hrvatima, nama nikako. To je situacija u kojoj nam bukvalno govore mi možemo a vi ne možete. Eto vidite da možemo, nebitno je kakvi su uopće rezultati popisa iz 2013te godine kad i mi i Srbi i Hrvati znamo da su u 2016oj godini većina Bošnjaci. Ako se ovako nastavi nas je za manje od deset godina preko 60 %, ja sam više puta pisao već da to treba biti naša strategija jer smo takav narod, saburi i onda ih prejebi.

Odlična je ta njihova politika koja im je utovila u glavu mržnju prema BiH pa se sele u Srbiju i Hrvatsku, brzo zaboravljaju odakle su jer imaju svoje matice ali ne i mi koji imamo samo jednu državu, oni svoju budućnost ne vide u BiH i to je za nas prava stvar. Samo da hoce jos Srbija ući u EU prije nas, da bosanski Srbi počnu bježati tamo i u EU još više. Onda će kroz dva sljedeća popisa biti svima jasno čija je ovo država.
Danguba

#1014 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Danguba »

Hebo popis kako ih je fino gledati dok kmece i narod usmjeravaju na pogresnu stranu da se nebi ko sjetio termoelektrane Ugljevik, Pavlovic banke, Bobar banke, nestalih miliona i to sve regularno i ''po zakonu''.
...na kraju, zasto kmece ako procenti nece nista promijeniti. :izet:
bh.tornjak

#1015 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by bh.tornjak »

sjedi 1 wrote:
bh.tornjak wrote:

To su još ovi stariji koji su rođeni i odrasli u BiH,čekaj dok stasa ova mlađa generacija odrasla na zapadu koju boli qrac za balkanom uopšte
i toga ce se neki nacekat....
mnogi u mojoj familiji su rodjeni vani poodavno....neki cak slabo znajuci jezik dosli i uzeli pusku i branili ono gdje su dolazili jednom u dvije-tri godine...
danas.....ovi mladji....momci 23-24 godine...sjedu u auto...i svako malo zaprase put rodne grude njihovih roditelja...
tako da se ne brinem...jer ovakvih primjera ima mnogo...jako mnogo... :bih:

ima i ona juznojemenska poslovica:

mozes ti Bosanca istjerat iz Bosne.....al Bosnu iz njega neces nikada :bih:
bh.tornjak

#1016 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by bh.tornjak »

Danguba wrote:Hebo popis kako ih je fino gledati dok kmece i narod usmjeravaju na pogresnu stranu da se nebi ko sjetio termoelektrane Ugljevik, Pavlovic banke, Bobar banke, nestalih miliona i to sve regularno i ''po zakonu''.
...na kraju, zasto kmece ako procenti nece nista promijeniti. :izet:
radi pluca i kamenca u bubrezima.... :mrgreen:
ze kalanga

#1017 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by ze kalanga »

VCorp wrote:Jesu li Srbi i Hrvati popisivali nerezidentne stanovnike ? Jesu.

Jesu li Srbi uhvaćeni na granici sa hiljadama popisnica koje su isle za Srbiju ? Jesu.

Govori li se o brisanju Srba i Hrvata ili samo o Bošnjacima ? Očito samo o nama.

1. Jesu.

2. Istina, ne baš hiljadama, prije stotinama. Jer nije uhvaćeno 10 ljudi, već 2-3 koliko se sjećam.

3. Govori se o brisanju, kako ja shvatih svih onih koji ne pripadaju u kategoriju stalno prisutnog stanovništva. I to je zaista najrelevantniji mogući podatak. Međutim, iz različitih pobuda i interesa neki očigledno ne žele da se ustanovi realan broj stalno prisutnog stanovništva ili barem približno realan. Ovako, dobijamo podatke koji nemaju apsolutno nikakvu vrijednost ni validnost. Nemam ništa protiv Hrvata, ali pazi samo jedan paradoks - Katolička crkva je rekla da ih u BiH ima 405 000 (dakle Katolika, ajde neka ima još 25 hiljada ateista Hrvata, to je 430 hiljada)... Popisano ih je navodno 550 000. A rađa ih se 3000. I :-D

U Republici Srpskoj, entitetu BiH, ne živi više od 90 hiljada Bošnjaka. Svi statistički podaci govore u prilog ovoj konstataciji. I šta imamo, prema nekim navodima, popisalo se 180 hiljada Bošnjaka. A rađa ih se između 500-600. Da ne govorimo o migracijama. I u nekim opštinama RS su Srbi napumpavali cifre...

Ljudi ne shvataju suštinu - ukupno popisano stanovništvo je jedna brojka, nešto sasvim drugo stalno prisutno stanovništvo. Po ovoj drugoj se radi strategija razvoja... Jedan banalan primjer. Albanaca ima sasvim sigurno više od 2,8 miliona. Međutim, tih 2,8 (sad već i nešto manje u 2016-oj) su stalno prisutno stanovništvo.
512MB

#1018 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 512MB »

Vi padobranci jednostavno nikad a ni tad necete shvatiti sta je Bosna, pogotovo nama koji smo prognani iz nje. Od mojih 25 godina koje zivim na zapadu nisam niti jednog bosanca upoznao koji kaze eto ja se asimiliro jebes Bosnu. Toga nema. Taj mit, to stratiste Bosna je substanca koja se prenosi genima, generacijama. To je jebeni Jerusalem i Meka u jednom za svakog Bosnjaka sirom svjeta. Spletim okolnosti sam upoznao tipa, plasticni kirurg, ima dvoje djece i zenu njemicu. Tip se rodio u Bonn-u i naklapa kolko tolko bosanski jezik. Ali, djeca se zovu Edin i Arnela, tip izgradio nanovo dedinu kucu u Krajini i dole je minimum 10x godisnje. Sa sinom rastura quads po brdima il surfa na neretvi i planira pokretat biznis neki. Ako se on nije odreko Bosne, koji moze mjesecno na jebene Seychellen ic, kako onda mislite da ce ostala buranija to uradit? :?

Niste svjesni sta ce bit kad se ekonomsko stanje stabilizira, desi ce se pozitivna migracija kao sto se trenutno desava u Turskoj (vise ljudi se vraca u tursku neg se seli van). To je samo pitanje vremena. I ivanic to dobro primjecuje, da ce Bosnjaka svakako i skorijoj budocnosti bit 60%. Uz to jos doseljavanje Bosnjaka iz regiona, pa arapi pokupovase sve zivo.

Zato zasad fatite se dejtona sa obe ruke i nepustajte ga ni pod razno. Dejton je srce rs :)
TarikDz

#1019 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by TarikDz »

512MB wrote:Vi padobranci jednostavno nikad a ni tad necete shvatiti sta je Bosna, pogotovo nama koji smo prognani iz nje. Od mojih 25 godina koje zivim na zapadu nisam niti jednog bosanca upoznao koji kaze eto ja se asimiliro jebes Bosnu. Toga nema. Taj mit, to stratiste Bosna je substanca koja se prenosi genima, generacijama. To je jebeni Jerusalem i Meka u jednom za svakog Bosnjaka sirom svjeta. Spletim okolnosti sam upoznao tipa, plasticni kirurg, ima dvoje djece i zenu njemicu. Tip se rodio u Bonn-u i naklapa kolko tolko bosanski jezik. Ali, djeca se zovu Edin i Arnela, tip izgradio nanovo dedinu kucu u Krajini i dole je minimum 10x godisnje. Sa sinom rastura quads po brdima il surfa na neretvi i planira pokretat biznis neki. Ako se on nije odreko Bosne, koji moze mjesecno na jebene Seychellen ic, kako onda mislite da ce ostala buranija to uradit? :?

Niste svjesni sta ce bit kad se ekonomsko stanje stabilizira, desi ce se pozitivna migracija kao sto se trenutno desava u Turskoj (vise ljudi se vraca u tursku neg se seli van). To je samo pitanje vremena. I ivanic to dobro primjecuje, da ce Bosnjaka svakako i skorijoj budocnosti bit 60%. Uz to jos doseljavanje Bosnjaka iz regiona, pa arapi pokupovase sve zivo.

Zato zasad fatite se dejtona sa obe ruke i nepustajte ga ni pod razno. Dejton je srce rs :)
Tacno tako. Ja sam otisao iz Bosne kad sam imao 6 godina. Nisam nikada ni isao u skolu tamo. Ipak odlicno govorim bosanski, zavrsio sam fax ovdje i veci sam patriota od vecine bosanaca u Bosni.
ILVIIR

#1020 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by ILVIIR »

Edin H. wrote:
512MB wrote:Ova dva specijalca bodkin i edin bi svoje fantazije prosipali a intelektualno nisu sposobni dokucit problematiku popisnog zakona i razlog zbog cega je doneseg takav kakav jest. No zato kazem, malo pametnije glave su donjele zakon i nasi ga samo prepisali 1:1. Dijaspora koja se popisala u Bosni se istim zakonskim metodama popisala ko sto se popise i njemacka dijaspora iz spanije il engleske.

Ako vec tvrdite, onda dajte barem jednu tacku il zakanski paragraf koji je prekrsen?
Bio je bolan poseban formular koji popunis kao drzavljanin koji zivi u inozemstvu.

Jesu li jedino u Sarajevu radili po zakonu? Ja imam stan, licna dokumenta, boravim u Sarajevu minimum dva mjeseca godisnje, i kada je komsinica trazila, cupi sto je popisivala odbila da me upise, upisala je samo nekretninu. Kaze, ima poseban formular za takve otpadnike :D i sad ljutio je se ja ili ne, ista je bila u pravu.
komsinica :D :D :D
ILVIIR

#1021 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by ILVIIR »

dugorocno gledano, ovo je veliki dobitak za bih.
probosanski nastrojen covjek ce gledati da ima neku imovinu u bosni gdje ce se redovno vracati.
oni kojima nije stalo do bosne ce prodati ono sto imaju u bosni a kupiti sebi nesto na jadranu, u beogradu ili svedskoj.
popis ce biti samo pokazatelj jednog takvog trenda, iako mislim, da se dijaspora nikad vise nece odazvati u ovom broju kao sto je bilo na proslom popisu. s druge strane, kad bi se desilo neko cudo kao politicka normalizacija i ekonomski prosperitet, nema sumnje da bi to znacilo proporcionalno gledano najveci povratak bosnjacke dijaspore u bosnu i hercegovinu.
ILVIIR

#1022 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by ILVIIR »

upravo tako.
statisticki gledano je najmanji problem za bilo kakvu potrebnu analizu (recimo pravljene novih skola u kupresu :D ) izbaciti one koji su na pitanje 40 dali odredjen odgovor!!!

mislim, evropa (imo tim/eurostat) je rekla svoje. mi se zelimo njima pridruziti i naravno da se prilagodjavamo njihovim standardima. usvojena je metodologija koja je preporucena od evrope. potvrdili su to. nema potrebe da se dalje mlati slama. sva prica suprotno tome je cisto protivljenje euro-atlantskim integracijama.
TarikDz

#1023 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by TarikDz »

Sta je odluceno za popis? Ima li nekih novosti ukratko?
VCorp

#1024 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by VCorp »

Isti Fikret wrote:
VCorp wrote:Jesu li Srbi i Hrvati popisivali nerezidentne stanovnike ? Jesu.

Znači ako ima barem malo mozga kod naših političara i našeg naroda neće dozvoliti da nas brišu jer to paše samo Srbima i Hrvatima, nama nikako. To je situacija u kojoj nam bukvalno govore mi možemo a vi ne možete. Eto vidite da možemo, nebitno je kakvi su uopće rezultati popisa iz 2013te godine kad i mi i Srbi i Hrvati znamo da su u 2016oj godini većina Bošnjaci. Ako se ovako nastavi nas je za manje od deset godina preko 60 %, ja sam više puta pisao već da to treba biti naša strategija jer smo takav narod, saburi i onda ih prejebi.

Odlična je ta njihova politika koja im je utovila u glavu mržnju prema BiH pa se sele u Srbiju i Hrvatsku, brzo zaboravljaju odakle su jer imaju svoje matice ali ne i mi koji imamo samo jednu državu, oni svoju budućnost ne vide u BiH i to je za nas prava stvar. Samo da hoce jos Srbija ući u EU prije nas, da bosanski Srbi počnu bježati tamo i u EU još više. Onda će kroz dva sljedeća popisa biti svima jasno čija je ovo država.
mislis? morace se tu odlucit: da li je to islamska drzava gdje sijeku glave ko ne klanja dzumu. smijeli se zena otkrit a da je ne kamenuju, ili je to drzava gdje se smije popit piva. a smije li se popit piva za vrijeme ramazana? ako smije, da li je to 100 metara od dzamije? sta s arapima kojih je sve vise? sta kad se uvedu vize jer evropa ne vjeruje muslimanima? sta sa povratnicima iz rata u siriji?

moras imati stvarno pileci mozak da kontas da je rjesenje svih problema u nacionalno, pardon, vjerski homogenoj drzavi. to je tek pocetak problema. i to je paradoksalno najveca tragedija. istovremeno i najveca pobjeda radovana karadzica to sto ste usvojili takav nacin razmisljanja.

Ko će se morati odlučiti, šta pričaš ti o Islamskoj drzavi i skidanju glava ? Ovo je Bosna usred Europe, tu žive Bošnjaci koji pripadaju europskom kulturnom krugu, mi nismo stigli iz kozojebina već živimo tu stotinama godina. Ne vidim nikakvu mogućnost stvaranja Islamske države BiH, nismo niti ćemo biti takav narod i takva država.

Zasto bi nam uveli vize ? Pa u Francuskoj imaš muslimana za deset Bosni, zašto i oni ne bi imali posebne dokumente kojim ograničavaju kretanje ? :lol: Pa nismo u holokaustu momak.

Moje mišljenje je da se treba ograničiti ulazak Arapima na naše tržište, kao i njihovim imigrantima i smanjiti utjecaj okupatorske Turske. Povratnike iz Sirije treba teretiti sudski za terorizam, etničko čišćenje, zločine protiv čovječnosti itd ... Lično za takve kretene, pedofile i ostale slične njima preporučujem smrtnu kaznu.

Nego šta nego je rješenje u homogenoj državi. Možda je tebi zanimljivo biti klan od strane komšije svako malo ali meni to nije smiješno i zanimljivo niti najmanje. Eno Hrvati imaju homogenu državu, Slovenci isto pa imaju li problema sa stanovništvom drugih narodnosti ? Nemaju jer im se ne daju kurčiti. A doći će i taj dan kad će Vlasi i Škutori biti manji od makovog zrna pa će se moći kurčiti materi svojoj. Postavi se racionalno pa reci gdje bi sad Bosna bila da nemamo ovih kočničara, a isto je tako i u drugim zemljama.

Nego kako trebamo razmišljati ? Da se grlim i smiješkam onima koji negiraju i ponose se onim što su radili mojoj zemlji, familiji, komsijama, narodu i na kraju meni ? Poslije tih par godina rata stvarno mora biti neko jedna obična guja, jedna obična nula da svoje samopoštovanje i svoju patnju mijenja za neki tobožnji suživot koji ovi ionako neće. Vidite šta se radi po Hercegovini, vidite šta se radi po četnitetu a rat je završio 95te. I sad mene neko uvjerava da ja gazim svoj obraz i obraz svog naroda za takve i da se njima ulizujem ? NIKAD. Nismo mi ti koji bi trebali ganjati njih već bi se oni trebali pokajati i pružiti isprike i izvinjenja za ono šta je bilo i od toga dana možemo dalje zajedno, nikakav problem. A bez tog ja ću gledati samo moj narod da mu bude bolje i da ne prođe više nikad kroz ono kroz šta jesmo.
TarikDz

#1025 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by TarikDz »

VCorp wrote:

Moje mišljenje je da se treba ograničiti ulazak Arapima na naše tržište, kao i njihovim imigrantima i smanjiti utjecaj okupatorske Turske. Povratnike iz Sirije treba teretiti sudski za terorizam, etničko čišćenje, zločine protiv čovječnosti itd ... Lično za takve kretene, pedofile i ostale slične njima preporučujem smrtnu kaznu.
Sta ti smetaju arapske investicije? I sta ti smeta uticaj Turske na balkanu? U kojem pogledu to ugrozava interese Bosnjaka? Jesi li to ustanju odbraniti argumentima ili je ovo multi kulti prica namjenjena za ove nase Bosanske Srbe i Hrvate koji ovo citaju?

Hajde objasni malo bas me zanima sta ces napisati.
Locked