Isti Fikret wrote:VCorp wrote:Jesu li Srbi i Hrvati popisivali nerezidentne stanovnike ? Jesu.
Jesu li Srbi uhvaćeni na granici sa hiljadama popisnica koje su isle za Srbiju ? Jesu.
Govori li se o brisanju Srba i Hrvata ili samo o Bošnjacima ? Očito samo o nama.
Znači ako ima barem malo mozga kod naših političara i našeg naroda neće dozvoliti da nas brišu jer to paše samo Srbima i Hrvatima, nama nikako. To je situacija u kojoj nam bukvalno govore mi možemo a vi ne možete. Eto vidite da možemo, nebitno je kakvi su uopće rezultati popisa iz 2013te godine kad i mi i Srbi i Hrvati znamo da su u 2016oj godini većina Bošnjaci. Ako se ovako nastavi nas je za manje od deset godina preko 60 %, ja sam više puta pisao već da to treba biti naša strategija jer smo takav narod, saburi i onda ih prejebi.
Odlična je ta njihova politika koja im je utovila u glavu mržnju prema BiH pa se sele u Srbiju i Hrvatsku, brzo zaboravljaju odakle su jer imaju svoje matice ali ne i mi koji imamo samo jednu državu, oni svoju budućnost ne vide u BiH i to je za nas prava stvar. Samo da hoce jos Srbija ući u EU prije nas, da bosanski Srbi počnu bježati tamo i u EU još više. Onda će kroz dva sljedeća popisa biti svima jasno čija je ovo država.
mislis? morace se tu odlucit: da li je to islamska drzava gdje sijeku glave ko ne klanja dzumu. smijeli se zena otkrit a da je ne kamenuju, ili je to drzava gdje se smije popit piva. a smije li se popit piva za vrijeme ramazana? ako smije, da li je to 100 metara od dzamije? sta s arapima kojih je sve vise? sta kad se uvedu vize jer evropa ne vjeruje muslimanima? sta sa povratnicima iz rata u siriji?
moras imati stvarno pileci mozak da kontas da je rjesenje svih problema u nacionalno, pardon, vjerski homogenoj drzavi. to je tek pocetak problema. i to je paradoksalno najveca tragedija. istovremeno i najveca pobjeda radovana karadzica to sto ste usvojili takav nacin razmisljanja.
Ko će se morati odlučiti, šta pričaš ti o Islamskoj drzavi i skidanju glava ? Ovo je Bosna usred Europe, tu žive Bošnjaci koji pripadaju europskom kulturnom krugu, mi nismo stigli iz kozojebina već živimo tu stotinama godina. Ne vidim nikakvu mogućnost stvaranja Islamske države BiH, nismo niti ćemo biti takav narod i takva država.
Zasto bi nam uveli vize ? Pa u Francuskoj imaš muslimana za deset Bosni, zašto i oni ne bi imali posebne dokumente kojim ograničavaju kretanje ?

Pa nismo u holokaustu momak.
Moje mišljenje je da se treba ograničiti ulazak Arapima na naše tržište, kao i njihovim imigrantima i smanjiti utjecaj okupatorske Turske. Povratnike iz Sirije treba teretiti sudski za terorizam, etničko čišćenje, zločine protiv čovječnosti itd ... Lično za takve kretene, pedofile i ostale slične njima preporučujem smrtnu kaznu.
Nego šta nego je rješenje u homogenoj državi. Možda je tebi zanimljivo biti klan od strane komšije svako malo ali meni to nije smiješno i zanimljivo niti najmanje. Eno Hrvati imaju homogenu državu, Slovenci isto pa imaju li problema sa stanovništvom drugih narodnosti ? Nemaju jer im se ne daju kurčiti. A doći će i taj dan kad će Vlasi i Škutori biti manji od makovog zrna pa će se moći kurčiti materi svojoj. Postavi se racionalno pa reci gdje bi sad Bosna bila da nemamo ovih kočničara, a isto je tako i u drugim zemljama.
Nego kako trebamo razmišljati ? Da se grlim i smiješkam onima koji negiraju i ponose se onim što su radili mojoj zemlji, familiji, komsijama, narodu i na kraju meni ? Poslije tih par godina rata stvarno mora biti neko jedna obična guja, jedna obična nula da svoje samopoštovanje i svoju patnju mijenja za neki tobožnji suživot koji ovi ionako neće. Vidite šta se radi po Hercegovini, vidite šta se radi po četnitetu a rat je završio 95te. I sad mene neko uvjerava da ja gazim svoj obraz i obraz svog naroda za takve i da se njima ulizujem ? NIKAD. Nismo mi ti koji bi trebali ganjati njih već bi se oni trebali pokajati i pružiti isprike i izvinjenja za ono šta je bilo i od toga dana možemo dalje zajedno, nikakav problem. A bez tog ja ću gledati samo moj narod da mu bude bolje i da ne prođe više nikad kroz ono kroz šta jesmo.