Zasto ste napustili BiH?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
palermo

#1001 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by palermo »

Suma sumarum, nakon čitanja i učestvovanja u ovoj temi, moj zaključak je da sam ja pametan čovjek. Jer upravo ova diskusija potvrđuje moju tezu, mogućnost da se razumijemo, mi i oni je iz godine u godinu sve manja i manja. A i manja je i potreba jednih za drugim.
prog321

#1002 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by prog321 »

Pihh. Smio bih se za glavu kladiti da je procenat visoko obrazovanih viši u BiH nego među dijasporom. :-D

Bio,.vidio. pobjegao. Sve najbolje tetki. :run:
jeza u ledja

#1003 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote: Jesi ti siguran da su bombone u kesama :-?
Je li mi ovo sad odgovaras kao sestogodisnjak, ili...? :?
palermo wrote:Suma sumarum, nakon čitanja i učestvovanja u ovoj temi, moj zaključak je da sam ja pametan čovjek.
Eto vidis da sam pogodio zasto si dosao na temu.
Connaisseur Karlin

#1004 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Connaisseur Karlin »

prog321 wrote:Pihh. Smio bih se za glavu kladiti da je procenat visoko obrazovanih viši u BiH nego među dijasporom. :-D
ih,da ti je znati,koliko nas je obrazovanih na ovoj temi :D ;-)
Connaisseur Karlin

#1005 Re: Zasto ste napustili BiH?

palermo wrote: A i manja je i potreba jednih za drugim.
ovo vama najvise smeta u BiH,a ne nama van BiH :)
Fudo387

#1006 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Fudo387 »

palermo wrote:Suma sumarum, nakon čitanja i učestvovanja u ovoj temi, moj zaključak je da sam ja pametan čovjek. Jer upravo ova diskusija potvrđuje moju tezu, mogućnost da se razumijemo, mi i oni je iz godine u godinu sve manja i manja. A i manja je i potreba jednih za drugim.
Ja nemam nikakav problem da razumijem tvoju odluku da zivot provedes u Bosni, to je tvoja privatna stvar. Sto se mene tice sutra se prijavi
za onu misiju na Mars, tvoja odluka, postujem. Pozelio bih ti sretan put i da se vratis ziv i zdrav.

Sta znaci, potreba jednih za drugim?
Imam potrebu da odrzavam kontakt sa rodbinom i prijateljima, da ih vidjam, da im pomazem i obratno...sto bi ti imao potrebu za mnom ili ja
za tobom? Ne poznajemo se, u prolazu bi rekli jedan drugom merhaba, kako je, dobar dan...i svak svojim poslom.
Cuj potreba?
Odes u dio Mostara gdje bi te najradije skratili za glavu da smiju, i ti im kazes, dje ste raja, potrebni ste mi...bezveze
palermo

#1007 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by palermo »

Connaisseur Karlin wrote:
Meni lično ne, mislim d sam negdje u svom prvom postu rekao da ja primjećujem tendenciju da jednostavno nemam šta pričati sa dijasporom. Ne što ih ne volim,ili volim, nego je jednostavno tako. Drugi problemi, druge priče......jednostavno nema dodirnih tačaka za priču...osim možda prisjećanja prošlosti...al i to možeš jednom, dva put...

Za ostalo pučanstvo BIH ne znam...
Fudo387

#1008 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Fudo387 »

prog321 wrote:Pihh. Smio bih se za glavu kladiti da je procenat visoko obrazovanih viši u BiH nego među dijasporom. :-D

Bio,.vidio. pobjegao. Sve najbolje tetki. :run:
Odlicno, od srca vam zelim da se sve i jedan stanovnik BiH okiti akademskom titulom, da napravite drustvo u kojem ce zivot biti raj na zemlji.
Kol'ko ti godina tetka ima? :D
palermo

#1009 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by palermo »

Fudo387 wrote:
palermo wrote:Suma sumarum, nakon čitanja i učestvovanja u ovoj temi, moj zaključak je da sam ja pametan čovjek. Jer upravo ova diskusija potvrđuje moju tezu, mogućnost da se razumijemo, mi i oni je iz godine u godinu sve manja i manja. A i manja je i potreba jednih za drugim.
Ja nemam nikakav problem da razumijem tvoju odluku da zivot provedes u Bosni, to je tvoja privatna stvar. Sto se mene tice sutra se prijavi
za onu misiju na Mars, tvoja odluka, postujem. Pozelio bih ti sretan put i da se vratis ziv i zdrav.

Sta znaci, potreba jednih za drugim?
Imam potrebu da odrzavam kontakt sa rodbinom i prijateljima, da ih vidjam, da im pomazem i obratno...sto bi ti imao potrebu za mnom ili ja
za tobom? Ne poznajemo se, u prolazu bi rekli jedan drugom merhaba, kako je, dobar dan...i svak svojim poslom.
Cuj potreba?
Odes u dio Mostara gdje bi te najradije skratili za glavu da smiju, i ti im kazes, dje ste raja, potrebni ste mi...bezveze
pa eto, izgleda da smo se složili.....uostalom i ti si , čini mi se višekratno naglašvao kako ljudi iz dijaspore sve manje idu u BiH.....pretpostavljam zato što nemaju potrebu

P.S počeo mi se Jeza pričinjavati :D , sve mislim da je on ovo pisao a ono Fudo....al sve stoji, osim da si naglašavao da ljudi iz dijaspore sve manje idu u BiH...tu sam mislio na Jezu
Last edited by palermo on 02/06/2016 23:48, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#1010 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by jeza u ledja »

palermo wrote: Meni lično ne, mislim d sam negdje u svom prvom postu rekao da ja primjećujem tendenciju da jednostavno nemam šta pričati sa dijasporom. Ne što ih ne volim,ili volim, nego je jednostavno tako. Drugi problemi, druge priče......jednostavno nema dodirnih tačaka za priču...osim možda prisjećanja prošlosti...al i to možeš jednom, dva put...
Pa sta ces onda na ovoj temi?
kox

#1011 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by kox »

Nije mi baš jasno na šta misliš boldiranom rečenicom. Šta podrazumijevaš pod pojmom 'potreba' ? Mnogi od nas imaju drage ljude širom svijeta, familiju, prijatelje itd. i obratno. Medju nama kao pojedincima postoje nekakve emotivne veze, ne izmedju kolektiviteta nas 'domaćih' i njih 'dijaspore'.
Sa nekim ljudima u dijaspori sam na istim talasnim dužinama, sa nekim nisam. Baš kao i u Sarajevu.
palermo

#1012 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
palermo wrote: Meni lično ne, mislim d sam negdje u svom prvom postu rekao da ja primjećujem tendenciju da jednostavno nemam šta pričati sa dijasporom. Ne što ih ne volim,ili volim, nego je jednostavno tako. Drugi problemi, druge priče......jednostavno nema dodirnih tačaka za priču...osim možda prisjećanja prošlosti...al i to možeš jednom, dva put...
Pa sta ces onda na ovoj temi?
Pa nije na podforumu dijaspora, tamo ne zalazim :D , a možda bi i bilo bolje da je tamo smještena......kao što ti ispravno reče u nekom postu, tema je zašto ste otišli iz BiH....dakle prava dijasporska......dakle, odgovor je, jednostavno stalno zapinjem za ovu temu....
Fudo387

#1013 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Fudo387 »

palermo wrote:pa eto, izgleda da smo se složili.....uostalom i ti si , čini mi se višekratno naglašvao kako ljudi iz dijaspore sve manje idu u BiH.....pretpostavljam zato što nemaju potrebu
Ne sjecam se da sam nesto slicno naglasavao.
Idu bolan ljudi, zakidaju na masi stvari koje sebi mogu priustiti samo zbog potrebe da odu u Bosnu.
Ni jedan slucaj elementarne nepogode, pomoci bolesnim, unsrecenim nije prosao a da masa svijeta nije odvojila, pa koliko toliko.
Znaci, to je nase, i mozda se neko u svom filmu u Bosni mene i odrekao, al' ja vas nisam i nikad necu.
E jebem ga, ako ti sad suza nije krenula, ja ne znam. :D
jeza u ledja

#1014 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by jeza u ledja »

Ma zapinjes zato sto te kopka, potrebni smo ti. :D
jeza u ledja

#1015 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by jeza u ledja »

Jel places sad? :D
palermo

#1016 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:Ma zapinjes zato sto te kopka, potrebni smo ti. :D
eh, vala pogrešnog si odabrao za ovo, potrebni smo ti :D ...
Connaisseur Karlin

#1017 Re: Zasto ste napustili BiH?

palermo wrote:
Meni lično ne, mislim d sam negdje u svom prvom postu rekao da ja primjećujem tendenciju da jednostavno nemam šta pričati sa dijasporom. Ne što ih ne volim,ili volim, nego je jednostavno tako. Drugi problemi, druge priče......jednostavno nema dodirnih tačaka za priču...osim možda prisjećanja prošlosti...al i to možeš jednom, dva put...

Za ostalo pučanstvo BIH ne znam...
ma ima,ali ti si sebi zacrtao tako :)

na Marsu mozes pokusati naci zajednicke tacke u konverzaciji sa vanzemaljcima,pa sto ne i na Zemlji,ipak je to licni izbor svakoga,bilo gdje :-D
palermo

#1018 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by palermo »

Fudo387 wrote:
palermo wrote:pa eto, izgleda da smo se složili.....uostalom i ti si , čini mi se višekratno naglašvao kako ljudi iz dijaspore sve manje idu u BiH.....pretpostavljam zato što nemaju potrebu
Ne sjecam se da sam nesto slicno naglasavao.
Idu bolan ljudi, zakidaju na masi stvari koje sebi mogu priustiti samo zbog potrebe da odu u Bosnu.
Ni jedan slucaj elementarne nepogode, pomoci bolesnim, unsrecenim nije prosao a da masa svijeta nije odvojila, pa koliko toliko.
Znaci, to je nase, i mozda se neko u svom filmu u Bosni mene i odrekao, al' ja vas nisam i nikad necu.
E jebem ga, ako ti sad suza nije krenula, ja ne znam. :D
Nisi naglašavao, ediotovao sam post, vidio si.....

Ma ne sporim ja da će ti vi pomoći, da volite Bosnu, da imate emotivne veze i svašta nešto, ja samo kažem da razumjevanje i nivo kvaliteta komuniakcije između vas i nas je sve manja i manja, i taj trend će se nastaviti....

šmrc :D
Fudo387

#1019 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Fudo387 »

Jebem li ga, sad mi je palermo ubacio crva u glavu...mozda nas stvarno ne vole?
jeza u ledja

#1020 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by jeza u ledja »

Connaisseur Karlin wrote: na Marsu mozes pokusati naci zajednicke tacke u konverzaciji sa vanzemaljcima
"Poledilo opet, komsijaaaa" :D
Edin H.

#1021 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Edin H. »

Dijasporce ni rodjena majka ne voli, a kamoli Palermo. :skoljka:
jeza u ledja

#1022 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by jeza u ledja »

Meni je $$$ novi bogotacimajka. :D
palermo

#1023 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by palermo »

na Marsu mozes pokusati naci zajednicke tacke u konverzaciji sa vanzemaljcima,pa sto ne i na Zemlji,ipak je to licni izbor svakoga,bilo gdje :-D
zacrtao da ne pričam sa dijasporom :D bjeri bona......

naravno da možeš naći zajedničke tačke komunikacije, jebem li ga,ne kažem ja da se uz pivu ne može koja prozboriti, ali prilično je to postalo površno.....

A zar vi stvarno ne vidite na ovoj temi da postoji taj misunderstanding...ili možda mislite da sam ja, Bata...još poneko, ono samo namćori koji pametuju nešto
prog321

#1024 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by prog321 »

Dijaspora je super.

moraš ih kvalitetno prcat. Upale se ko kutnjak :-D
jeza u ledja

#1025 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:

zacrtao da ne pričam sa dijasporom :D bjeri bona......

naravno da možeš naći zajedničke tačke komunikacije, jebem li ga,ne kažem ja da se uz pivu ne može koja prozboriti, ali prilično je to postalo površno.....

A zar vi stvarno ne vidite na ovoj temi da postoji taj misunderstanding...ili možda mislite da sam ja, Bata...još poneko, ono samo namćori koji pametuju nešto
Ono drugo. :D
Post Reply