pravi bosanci,vazda fale dovjica da tvore jednog savrsenogzg1911 wrote:ne znam jesi primjetio da su turci imali samo jednu sansu? kad je turcin nadakocio vidu u skoku. sumnjam da bi lovrena. lovren je divlji i nepouzdan, no vida je isti takav samo manje skocan i manje brz. steta lovrena! tip je stvarno stroj sto se atleticizma tice. sa corlukom bi cinio super tandem. jedan atleta, a drugi po onon "um caruje, snaga klade valja"sumirprimus wrote:samo da corlukina glava izdrzi,jer od onog sildenfelda nema hljeba...
EURO 2016
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
sumirprimus
#1001 Re: EURO 2016
-
sumirprimus
#1002 Re: EURO 2016
et vidis i to, od srne corluke,lovrena,kako nes simpatizirat hrvate..
a i valja na more...
a i valja na more...
- ultima_palabra
#1003 Re: EURO 2016
Samo je Srna ofalio pravo... možda bolje odigra nakon ove tragedije, ali ono protiv Turske je bilo očaj.
- zg1911
#1004 Re: EURO 2016
haha
za carlija sam znao da je bosanac (doboj ili derventa cini mi se) al za lovrena nisam
al nista je to spram rukometa nekoc. komotno vam mozemo odlomit pola zlata iz atlante
za carlija sam znao da je bosanac (doboj ili derventa cini mi se) al za lovrena nisam
al nista je to spram rukometa nekoc. komotno vam mozemo odlomit pola zlata iz atlante
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1005 Re: EURO 2016
Lovren ti je bas iz srca Bosne. Porijeklom iz Kraljeve Sutjeske, jednog od zadnjih uporista srednjevjekovne Bosne, a rodjen u Zenici.zg1911 wrote:haha![]()
Slicna prica je i sa Branimirom Hrgotom. Porijeklom iz Zenice, rodjen u Svedskoj, ali eto bira ili je birao kad je mogao izmedju Svedske i Hrvatske
Mislim, nek igra svako gdje smatra da pripada, nemam uopste problem sa tim, ali eto kao kuriozet isticem.
Inace, koliko se sjecam- mislim da vam je reprezentacija na Euru 2008 oborila rekord po broju fudbalera porijeklom iz druge drzave.
-
sumirprimus
#1006 Re: EURO 2016
po naški rodom od dervente,zg1911 wrote:haha![]()
- zg1911
#1007 Re: EURO 2016
@ bata
a cuj, moguce je da je tako jer je hr ipak jaca, moguce da je ko klinjo zavrsio u zagrebu pa se vise osjeca zagrepcaninom/hrvatom, tko ce ga znat. u svakom slucaju neka svak igra za koga mu srce jace tuce
al eto, dobili ste i vi spahica
a cuj, moguce je da je tako jer je hr ipak jaca, moguce da je ko klinjo zavrsio u zagrebu pa se vise osjeca zagrepcaninom/hrvatom, tko ce ga znat. u svakom slucaju neka svak igra za koga mu srce jace tuce
-
sumirprimus
#1008 Re: EURO 2016
nije on spahic on je šamarčićzg1911 wrote:@ bata
- zg1911
#1009 Re: EURO 2016
haha al jest budala
koliko je on omiljen u bosni? ja kad god sam gledao bih on je zajebao toliko da sam ga ja psovao, a onda mogu mislit kako mu se dole sjetilo svega zenskog u obitelji
koliko je on omiljen u bosni? ja kad god sam gledao bih on je zajebao toliko da sam ga ja psovao, a onda mogu mislit kako mu se dole sjetilo svega zenskog u obitelji
-
sumirprimus
#1010 Re: EURO 2016
novinari ga ne vole ne voli ni on njih.
forumski puk je podijeljen.
za siroke narodne mase kapiten
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1011 Re: EURO 2016
Pa sasvim sigurno da pored patriotizma ipak najvecu ulogu igraju pare. Jbga kad igras na kontitenalnim i svjetskim reprezentativnim smotrama, lakse ces biti primjecen i doci do boljeg angazmana.zg1911 wrote:@ bata
Malo je vanserijskih igraca, koji poticu iz manjih fudbalskih nacija, pa da mogu i bez ucesca na reprezentvnim prvenstvima (kao Gigs npr. mada vjerujem da se mogao opredijeliti za Englesku).
Dakle poenta je da BiH reprezenatcija dovoljno ojaca i da redovno igra na prvenstvima, pa ce privuci potencijalne reprezetativce. Opet to nije lako kad je izbor suzen, jer svaki iole bolji Hrvat ili Srbin bira drugu reprezentaciju. Kokos-jaje odnos.
No dosta o tome. Vasoj reprezentaciji zelim svu srecu.
- zg1911
#1012 Re: EURO 2016
ne znam, meni je ostalo da vas je kostao...sumirprimus wrote:novinari ga ne vole ne voli ni on njih.![]()
@bata
slazem se! no vidis da ipak ide na bolje i kod vas. zaboravih s kim ste u grupi za sp u rusiji...
i hvala
-
mouton noir
#1013 Re: EURO 2016
Ma kakvi Englezi i polufinale. Mislim da nece ni u grupi biti prvi, sutra njih Vels samaraBilly The Pljuc wrote:Eh et, gotovo prvo kolo, sad se moze srati i pisati o favoritima. Najvise pokazala Italija, zrelo i ciljano i mozemo se zajebavati al po meni prvi favoriti prvenstva. Mogu im dodati jos francuze onako domacinski i naravno Njemacku i Spaniju. Nisam otkrio toplu vodu nabrojanim i tvrdnjom da ce neko od ove cetiri repke biti prvak mada mi Njemacka opasno skripi al se stignu popraviti. Vise sam ocekivao od engleza, belgijanaca i mnogi ce se nasmijati - slovaka. Ovi zadnji su mi nako bili kao repka koja bi mogla napraviti iznenadjenje al nista haman od toga. Malo sam studirao i kostur natjecanja i odustao jer su nekakvu cudnu semu postavili sa ovim najboljim treceplasiranim timovima. Pobjednici grupa A B C D ce igrati sa najboljim treceplasiranim ali po nekakvoj semi da te Bog sacuva. Pobjednik E grupe (Italija 100 %) ide na drugoplasiranog iz D grupe (vrlo vjerovatno Hrvatska) dok pobjednik F grupe ide na drugoplasiranog iz E grupe. Drugoplasirani iz A grupe ide na drugoplasiranog iz grupe C i drugoplasirani iz B grupe ide na drugoplasiranog iz grupe F.
Po meni otprilike ovako:
Francuska vs neki treceplasirani
Engleska vs neki treceplasirani
Njemacka vs neki treceplasirani
Spanija vs neki treceplasirani
Italija vs Hrvatska
Portugal vs Belgija
Svicarska vs Poljska
Vels/Rusija vs Madjarska/Island
Mislim da ce Austrija, Turska i Sjeverna Irska sasvim sigurno kuci poslije grupne faze i mozda im se pridruze Albanija, Slovacka (mada postoji jos uvijek mogucnost da se poprave i sjebu jal engleze jal ruse) i neko od svedjana ili iraca.
Jbga jos je rano za ovo al svakako nemam sta pametnije da radim u ova doba.
Tako da ako ugrabe drugo mjesto idu na Francusku u cetvrtfinalu, i tu Francia prolazi glat
- Billy The Pljuc
#1014 Re: EURO 2016
Postoji i ta varijanta jer im je selektor umisljeno govno pa sam u narednom postu isto i naglasio, jebat ih, imaju potencijala a ne vjerujem da ce isti iskoristiti mada se nikada ne zna. Vidimo mislim koliko vec ove sedmice "cija majka iznosi rano pivske flase na ulicu", ako je i prvo kolo bilo najteze za vecinu repki u drugom bi neki vec trebali proigrati i dokazati klasu.mouton noir wrote:Ma kakvi Englezi i polufinale. Mislim da nece ni u grupi biti prvi, sutra njih Vels samaraBilly The Pljuc wrote:Eh et, gotovo prvo kolo, sad se moze srati i pisati o favoritima. Najvise pokazala Italija, zrelo i ciljano i mozemo se zajebavati al po meni prvi favoriti prvenstva. Mogu im dodati jos francuze onako domacinski i naravno Njemacku i Spaniju. Nisam otkrio toplu vodu nabrojanim i tvrdnjom da ce neko od ove cetiri repke biti prvak mada mi Njemacka opasno skripi al se stignu popraviti. Vise sam ocekivao od engleza, belgijanaca i mnogi ce se nasmijati - slovaka. Ovi zadnji su mi nako bili kao repka koja bi mogla napraviti iznenadjenje al nista haman od toga. Malo sam studirao i kostur natjecanja i odustao jer su nekakvu cudnu semu postavili sa ovim najboljim treceplasiranim timovima. Pobjednici grupa A B C D ce igrati sa najboljim treceplasiranim ali po nekakvoj semi da te Bog sacuva. Pobjednik E grupe (Italija 100 %) ide na drugoplasiranog iz D grupe (vrlo vjerovatno Hrvatska) dok pobjednik F grupe ide na drugoplasiranog iz E grupe. Drugoplasirani iz A grupe ide na drugoplasiranog iz grupe C i drugoplasirani iz B grupe ide na drugoplasiranog iz grupe F.
Po meni otprilike ovako:
Francuska vs neki treceplasirani
Engleska vs neki treceplasirani
Njemacka vs neki treceplasirani
Spanija vs neki treceplasirani
Italija vs Hrvatska
Portugal vs Belgija
Svicarska vs Poljska
Vels/Rusija vs Madjarska/Island
Mislim da ce Austrija, Turska i Sjeverna Irska sasvim sigurno kuci poslije grupne faze i mozda im se pridruze Albanija, Slovacka (mada postoji jos uvijek mogucnost da se poprave i sjebu jal engleze jal ruse) i neko od svedjana ili iraca.
Jbga jos je rano za ovo al svakako nemam sta pametnije da radim u ova doba.
![]()
Tako da ako ugrabe drugo mjesto idu na Francusku u cetvrtfinalu, i tu Francia prolazi glat
-
SSemir
#1015 Re: EURO 2016
cyprus, hoce li albanija iznenaditi francusku?
-
leo karan
#1016 Re: EURO 2016
Evo jedna super pricica o Madjarima i njihovom centarforu Szalaiu
Svaka cast autoru
http://www.index.hr/tema/euro-2016/%C5% ... BEi-899816
Svaka cast autoru
-
sumirprimus
#1017 Re: EURO 2016
jutros sam to isto prokomentariso..leo karan wrote:Evo jedna super pricica o Madjarima i njihovom centarforu Szalaiu
Svaka cast autoru![]()
fakat rijetkost...
- cyprus
#1018 Re: EURO 2016
Eh, nakon svršenog prvog kruga, koji je obilovao napetim utakmicama, došlo je vrijeme da drage kolege forumaše poguram savjetima za kladionicu u drugom krugu
Pa idemo redom 
Rusija - Slovačka X
E ovdje očekujem patnju od utakmice. Rusi jesu blagi favoriti, ako ništa jer su uspjeli šokirat Engleze na kraju, ali Slovacima je jasno da ako ovdje izgube, mogu pakovat kofere. Zapet će makismalno, i vjerujem da mogu ako ništa do boda...
Rumunija - Švicarska X
Jeste da se po stanju na tabeli ne bi tako reklo, ali ako Švicarska ponovi igru protiv Albanije, a isto uradi i Rumunija kao protiv Francuske, onda teško da će Švicarci upisat novu pobjedu. Jeste da imaju zvučniji roster, ali mislim da bi oni ovdje bili zadovoljni i sa bodom. Prognoziram miroljubljivih 0:0...
Francuska - Albanija 1
Bez obzira na to što Francuzi nisu bili ubjedljivi u prvom kolu i što su se Albanezi pokazali kao tvrđi orah nego što se mislilo, ovdje pobjeda (i to visoka) ovih prvih ne bi trebala doći u pitanje...
Engleska - Vels 1
Komšijski derbi zbog kojeg se nadam da neće sijevat stolice (za razliku od Engleza, oni velški navijači mi se čine ko neki fini ljudi - možda griješim). Ja još uvijek vjerujem da Englezi mogu daleko, a za to im je preduslov da počnu pobjeđivat. A gdje počet, nego ovdje...
Ukrajina - Sjeverna Irska 1
Sjeverna Irska ne može ponuditi puno više od bunkera i kontra-napada, pa će utakmica vjerovatno izgledat u tom stilu. U svakom slučaju, Ukrajinci bi trebali pronaći način da zatresu mrežu onog klempe par puta. Što to učine prije, manje će se napatit...
Njemačka - Poljska X
Usudih se prognozirat remi. Naravno, nije nemoguće da odgledamo i novi blitzkrieg, ali motivacija Poljaka nije upitna. Nije upitna ni njemačka prednost u kvaliteti, međutim kako već rekoh, Nijemci mi u zadnjem periodu ne izgledaju kompaktno i neranjivo. Utakmica će vjerovatno biti dobra, i ja imam velika očekivanja od iste. Nadam se samo da Löw neće odvući isuviše pažnje...
Italija - Švedska 1
Dok Italijani primaju dobrim dijelom zaslužene hvalospjeve, ja ipak ne vjerujem da će žabarska gerijartija moći odigrati veći broj utakmica na tom nivou. Moguće je da će na krilima pobjede protiv Belgije pobijediti i neubjedljivu Švedsku (tipujem na to), ali nakon toga im prognoziram pad (o tom potom)...
Češka - Hrvatska 2
Hrvati su vrlo motivirani i osjetno kvalitetniji nego Česi i realno je očekivati njihov trijumf. Ostaje vidjeti jedino da li će se problemi sa realizacijom nastaviti, te mislim da od toga najviše zavisi ishod ovog susreta...
Španija - Turska X
Evo da bacim i jedno veće iznenađenje. Turci mogu više nego što su pokazali protiv Hrvatske, a ako ih Španci potcijene (nije nemoguće), mogu do boda....
Belgija - Irska 1
Valjda je i onaj tokmak Wilmots nešto naučio iz prethodne utakmice. Ja zaista ne mogu zamisliti ovakva imena, kao što imaju Belgijanci, da ostanu bez drugog kruga...
Island - Mađarska 1
Ako su iskopali bod protiv Portugalaca, siguran sam da mogu i sva tri protiv Mađara. Imaju jak sjevernjački mentalitet, svjesni su svojih mogućnosti, imaju odličnog stručnjaka na klupi, i ne vidim razloga zašto ne bi došli do prve pobjede na Euru. Mađarska pobjeda u prvom kolu je više plod austrijske indisponiranosti, nego njihove kvalitete...
Portugal - Austrija 1
Austrija je izgleda definitivno pregorila nakon zapanjujućih kvalifikacija. Portugal, bez obzira što nije nešto sjajan, neće propistiti priliku da ih nokautira...
Rusija - Slovačka X
E ovdje očekujem patnju od utakmice. Rusi jesu blagi favoriti, ako ništa jer su uspjeli šokirat Engleze na kraju, ali Slovacima je jasno da ako ovdje izgube, mogu pakovat kofere. Zapet će makismalno, i vjerujem da mogu ako ništa do boda...
Rumunija - Švicarska X
Jeste da se po stanju na tabeli ne bi tako reklo, ali ako Švicarska ponovi igru protiv Albanije, a isto uradi i Rumunija kao protiv Francuske, onda teško da će Švicarci upisat novu pobjedu. Jeste da imaju zvučniji roster, ali mislim da bi oni ovdje bili zadovoljni i sa bodom. Prognoziram miroljubljivih 0:0...
Francuska - Albanija 1
Bez obzira na to što Francuzi nisu bili ubjedljivi u prvom kolu i što su se Albanezi pokazali kao tvrđi orah nego što se mislilo, ovdje pobjeda (i to visoka) ovih prvih ne bi trebala doći u pitanje...
Engleska - Vels 1
Komšijski derbi zbog kojeg se nadam da neće sijevat stolice (za razliku od Engleza, oni velški navijači mi se čine ko neki fini ljudi - možda griješim). Ja još uvijek vjerujem da Englezi mogu daleko, a za to im je preduslov da počnu pobjeđivat. A gdje počet, nego ovdje...
Sjeverna Irska ne može ponuditi puno više od bunkera i kontra-napada, pa će utakmica vjerovatno izgledat u tom stilu. U svakom slučaju, Ukrajinci bi trebali pronaći način da zatresu mrežu onog klempe par puta. Što to učine prije, manje će se napatit...
Njemačka - Poljska X
Usudih se prognozirat remi. Naravno, nije nemoguće da odgledamo i novi blitzkrieg, ali motivacija Poljaka nije upitna. Nije upitna ni njemačka prednost u kvaliteti, međutim kako već rekoh, Nijemci mi u zadnjem periodu ne izgledaju kompaktno i neranjivo. Utakmica će vjerovatno biti dobra, i ja imam velika očekivanja od iste. Nadam se samo da Löw neće odvući isuviše pažnje...
Italija - Švedska 1
Dok Italijani primaju dobrim dijelom zaslužene hvalospjeve, ja ipak ne vjerujem da će žabarska gerijartija moći odigrati veći broj utakmica na tom nivou. Moguće je da će na krilima pobjede protiv Belgije pobijediti i neubjedljivu Švedsku (tipujem na to), ali nakon toga im prognoziram pad (o tom potom)...
Češka - Hrvatska 2
Hrvati su vrlo motivirani i osjetno kvalitetniji nego Česi i realno je očekivati njihov trijumf. Ostaje vidjeti jedino da li će se problemi sa realizacijom nastaviti, te mislim da od toga najviše zavisi ishod ovog susreta...
Španija - Turska X
Evo da bacim i jedno veće iznenađenje. Turci mogu više nego što su pokazali protiv Hrvatske, a ako ih Španci potcijene (nije nemoguće), mogu do boda....
Belgija - Irska 1
Valjda je i onaj tokmak Wilmots nešto naučio iz prethodne utakmice. Ja zaista ne mogu zamisliti ovakva imena, kao što imaju Belgijanci, da ostanu bez drugog kruga...
Island - Mađarska 1
Ako su iskopali bod protiv Portugalaca, siguran sam da mogu i sva tri protiv Mađara. Imaju jak sjevernjački mentalitet, svjesni su svojih mogućnosti, imaju odličnog stručnjaka na klupi, i ne vidim razloga zašto ne bi došli do prve pobjede na Euru. Mađarska pobjeda u prvom kolu je više plod austrijske indisponiranosti, nego njihove kvalitete...
Portugal - Austrija 1
Austrija je izgleda definitivno pregorila nakon zapanjujućih kvalifikacija. Portugal, bez obzira što nije nešto sjajan, neće propistiti priliku da ih nokautira...
- hrle1976
#1019 Re: EURO 2016
Ja stadiona i p,m. Zbog kisice
tamno ko hangar u Death Star iz Star Wars.
- Idemedosumom
#1020 Re: EURO 2016
cyprus wrote: Belgija - Irska 1
-
Korisničkoime
#1021 Re: EURO 2016
Onaj ko je pratio dosadasnje prognoze zna kako da se kladi i 25% dobitka ide cjenjenom kolegi @cyprusu nema smisla da ste svi na dobitku osim covjeka koji je omogucio taj dobitak.cyprus wrote:Eh, nakon svršenog prvog kruga, koji je obilovao napetim utakmicama, došlo je vrijeme da drage kolege forumaše poguram savjetima za kladionicu u drugom krugu![]()
Pa idemo redom
Rusija - Slovačka X
Rumunija - Švicarska X
Francuska - Albanija 1
Engleska - Vels 1
Njemačka - Poljska X
Italija - Švedska 1
Češka - Hrvatska 2
Španija - Turska X
Belgija - Irska 1
Island - Mađarska 1
Portugal - Austrija 1
Njemci ce dobiti znaci 1
Cesi ce dobiti ili ce biti x
Svedska ce biti x
Spanija ce dobiti znaci 1
Na kraju ce ispasti da ni jedan nismo u pravu jer ako postoji losiji prognozer od tebe na ovom forumu onda sam to ja, samo sto si ti hrabriji pa ides s prognozama a ja se pokrio ko kakva sisa i sutim.
- Idemedosumom
#1022 Re: EURO 2016
Selektor Rusije k'o da nije baš dobar
-
nema me tamo
#1023 Re: EURO 2016
To Hamšo
Sve je ovo ocekivano od Islanda do Mađara evo do Slovaka Rumunija..
Samo igrajte uživo na sljedeci gol na slabije..
Ustvari Slabiji Slovaci u kurcu..
Rusija jadna izvukla bod na onaj jadni nacin sad se utripovali da su jaci 2 puta od Slovaka i ovo se dešava ( otvorili se ).
Sve je ovo ocekivano od Islanda do Mađara evo do Slovaka Rumunija..
Samo igrajte uživo na sljedeci gol na slabije..
Ustvari Slabiji Slovaci u kurcu..
Rusija jadna izvukla bod na onaj jadni nacin sad se utripovali da su jaci 2 puta od Slovaka i ovo se dešava ( otvorili se ).
- Chisum
#1024 Re: EURO 2016
Joj Rusa karine... kad te ovi kokuzi slovacki iznapucavaju, onda stvarno nisi za kurca. 
- jasko_ba
#1025 Re: EURO 2016
Engleska na aparatima, jos ako im Vels uzme sutra bod