AUTENTIČNOST vs DOGMA, (islam, Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
zforumas

#1001 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by zforumas »

Motaj kablove, gasi internet...gotovo je
mad_max_ba

#1002 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by mad_max_ba »

zforumas wrote:Motaj kablove, gasi internet...gotovo je
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

gasi sve :lol: :lol: :lol: :lol:
Idemedosumom

#1003 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Idemedosumom »

Smrcak, razumijem da si entuzijasta, ali mislim da si ovaj put sam sebe nadmašio.

Prije će biti da si mossadov plaćenik nego da zaista vjeruješ u Erdogana u Kur'anu. Just sayin 8)
zforumas

#1004 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by zforumas »

mad_max_ba wrote:

Ama srklet me neki uhvati.

Nekog brku tiranina i diktatora nasao u Kur'anu a nije nasao jednog Teslu, jednog Fleminga, Newtona...ne spominju se dinosaurusi, DNK, struja, auta, racunari bilo sta, ne spominju se snijeg, led, vulkani....ali buraz spomeuo se Redzo nas :-)
Diwan

#1005 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Diwan »

Hahahaha
mad_max_ba

#1006 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by mad_max_ba »

zforumas wrote:
mad_max_ba wrote:

Nekog brku tiranina i diktatora nasao u Kur'anu a nije nasao jednog Teslu, jednog Fleminga, Newtona...ne spominju se dinosaurusi, DNK, struja, auta, racunari bilo sta, ne spominju se snijeg, led, vulkani....ali buraz spomeuo se Redzo nas :-)
ja ugasio, morzeovom sam dobio poruku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Smrcak15

#1007 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Smrcak15 »

Idemedosumom wrote:Smrcak, razumijem da si entuzijasta, ali mislim da si ovaj put sam sebe nadmašio.

Prije će biti da si mossadov plaćenik nego da zaista vjeruješ u Erdogana u Kur'anu. Just sayin 8)
:lol: mossadov placenik hahahha, eh ovo prvi put cujem

prvo da se razjasnimo jednu stvar sto nisam objasnio prije, zato svi poslusajte ovo sad sto cu vam reci

Bilo kakav nagovjestaj u Kur'anu nije to nikakva hvalospjev na racun te osobe, nego jednostavno hvalospjev na racun Kur'ana je nagovjestava buduce dogadjaje, a to kakva je osoba je nebitno, jer da je Kur'an nagovjesti Hitlera da ce doci , to neznaci da Kuran kaze Hitler je dobar ili los, nego kaze taj dolazi tad i tad, znaci Kur'an je dokaz da autor te knjiige poznaje buducnost kad ti nagovjestava to i to ukomponuje u tekst knjige.
pa sledeci put kad citas nesto da ce desiti u buducnosti na sudnjem danu, dzennet dzehennemu znaj da ce se desiti jer kao sto vidis svojim ocima Kur'anski nagovjestaj tako isto ces vidjeti Kur'anski nagovjestaj poslije smrti sto treba da se desava sa covjekom.

u tome je poenta a ne da se hvali ni Erdogan ni ovaj ni onaj....
mad_max_ba

#1008 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by mad_max_ba »

Smrcak15 wrote:
Idemedosumom wrote:Smrcak, razumijem da si entuzijasta, ali mislim da si ovaj put sam sebe nadmašio.

prvo da se razjasnimo jednu stvar sto nisam objasnio prije, zato svi poslusajte ovo sad sto cu vam reci

Bilo kakav nagovjestaj u Kur'anu nije to nikakva hvalospjev na racun te osobe, nego jednostavno hvalospjev na racun Kur'ana je nagovjestava buduce dogadjaje, a to kakva je osoba je nebitno, jer da je Kur'an nagovjesti Hitlera da ce doci , to neznaci da Kuran kaze Hitler je dobar ili los, nego kaze taj dolazi tad i tad, znaci Kur'an je dokaz da autor te knjiige poznaje buducnost kad ti nagovjestava to i to ukomponuje u tekst knjige.
pa sledeci put kad citas nesto da ce desiti u buducnosti na sudnjem danu, dzennet dzehennemu znaj da ce se desiti jer kao sto vidis svojim ocima Kur'anski nagovjestaj tako isto ces vidjeti Kur'anski nagovjestaj poslije smrti sto treba da se desava sa covjekom.

Za moj pojam, smrle, neispravno tumačenje svete knjige.

A ti kako god....
Smrcak15

#1009 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:
mad_max_ba wrote:

ima i to neboj se

DNK ili DNA nagovjestaj u Kur'anu

Image
Image
Smrcak15

#1010 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Smrcak15 »

mad_max_ba wrote:
Smrcak15 wrote:

Za moj pojam, smrle, neispravno tumačenje svete knjige.

A ti kako god....
kako kad Allah obecava dokaze svukuda da je Kur'an istina tj. knjiga od njega?

Mi ćemo im pružati dokaze Naše u prostranstvima svemirskim, a i u njima samim, dok im ne bude sasvim jasno da je Kur’an istina. A zar nije dovoljno to što je Gospodar tvoj o svemu obaviješten? (Fussilat, 53)

37.Čovjek je stvoren od žurbe. Pokazaću Ja vama, doista, dokaze Svoje, zato Me ne požurujte!

jasno se u ajetima nagovjestava da ce se pokazivati dokazi svukuda u buducnosti da je Kur'an bozija Knjiga.
zforumas

#1011 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote: ima i to neboj se

....
I Pitagora je svojevremeno isto tako spomenuo DNA...

Kvadrat nad hipotenuzom je jednak zbroju kvadrata nad katetama.
Smrcak15

#1012 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:
Smrcak15 wrote: ima i to neboj se

....
I Pitagora je svojevremeno isto tako spomenuo DNA...

Kvadrat nad hipotenuzom je jednak zbroju kvadrata nad katetama.
slabo kontas ili neces da procitas sta se postiralo treceg nema....

da je u Kur'anu samo spomenuto DNA to nama apsolutno nista nebi znacilo, ama bas nista. poenta je sto ima nesto sa strane sto pogurava prorocanstvo.

sta je onda specijalno tu majka mau stara???

Samo u jednom ajetu od 6236 ajeta se najvise spominje DNA u ajetu 18:65 i nigdje vise, znaci to je unikatno da je samo taj ajet i nigdje vise sto ga cini specijalni jer ajet 18:65 ima veze sa oficijelnim pocetkom nauke od DNA Preko Gregora Mendela kad je objasnio rezultate i metode na univerzitetu u Brnu, tad je oficijelno nauka od DNA pocela tj. godine 1865, ajet 18:65 = Godina 1865 , jeli ti se sad pali lampica razuma???
zforumas

#1013 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by zforumas »

Pitagora je svoju teoremu prvi put objavio 18. juna u 5 sati...ima tu nesto, upravu si
Smrcak15

#1014 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:Pitagora je svoju teoremu prvi put objavio 18. juna u 5 sati...ima tu nesto, upravu si
nemoj svega ti dalje, polozio si :thumbup:
fatamorgana

#1015 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by fatamorgana »

Smrcak15 wrote:
zforumas wrote:Pitagora je svoju teoremu prvi put objavio 18. juna u 5 sati...ima tu nesto, upravu si
Ne čestitasmo ti ja Uskrs/Vaskrs! :wink:
Smrcak15

#1016 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Smrcak15 »

fatamorgana wrote:
Smrcak15 wrote:
Ne čestitasmo ti ja Uskrs/Vaskrs! :wink:
pa cestitaj ko ti brani

ja bi cestitao iz dobrosusjedskih odnosa, ali nemogu sad cestitati nesto sto nema podloge jer kad bi cestitao uskrs bilo bi mi kao kad bi ja cestitao ateisti na njihovom prazniku ateizma kad bi bilo tako nesto ,recimo slave dan ateizma, kad se Bog izbaci totalno iz price, dan kad se slavi nepostojanje BOga, i sad ja dodje i kazem ateisti sretan ti dan ateizma :-) ohrabrivam njihov ateizam

novu godinu bi mogao cestitai jer nema toliko strasniju zabludu kao uskrs. Sta je taj uskrs?

Slavljenje ustajanja Isusa iz mrtvih, sto jasno Kur'an govori da isus nije umro niti uskrsnuo, a to se cak moze zakljuciti i iz biblije

gdje je dolazi ucenicima i govori pogledajte mi ruke i noge, nisam duh, kao sto oni koji sukrsnu izgledaju, poput duhova, beztjelesni, jasno naznacava da nije uskrsno iz mrtvih.

znaci da cestitam nesto sto je uvreda za Isusa, Boga i Kur'an , da cestitam vjeru Pavla koji je bio suprtnog ucenja od isusa...nema smisla.
fatamorgana

#1017 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by fatamorgana »

Ma skont'o sam ja da je to protiv tvoje vjere da čestitaš!
A to znači da se nisu ni jaja farbala?
Smrcak15

#1018 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Smrcak15 »

fatamorgana wrote:Ma skont'o sam ja da je to protiv tvoje vjere da čestitaš!
A to znači da se nisu ni jaja farbala?
odakle znas, mozda jesu
:D
Image
asurbanipal

#1019 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by asurbanipal »

Smrcak15 wrote: Slavljenje ustajanja Isusa iz mrtvih, sto jasno Kur'an govori da isus nije umro niti uskrsnuo, a to se cak moze zakljuciti i iz biblije

gdje je dolazi ucenicima i govori pogledajte mi ruke i noge, nisam duh, kao sto oni koji sukrsnu izgledaju, poput duhova, beztjelesni, jasno naznacava da nije uskrsno iz mrtvih.

A vjeruješ u 'nakve džinne, šejtane, meleke, proživljenje poslije smrti.

Sve je to u istom celofanu.
Smrcak15

#1020 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Smrcak15 »

asurbanipal wrote:
Smrcak15 wrote: Slavljenje ustajanja Isusa iz mrtvih, sto jasno Kur'an govori da isus nije umro niti uskrsnuo, a to se cak moze zakljuciti i iz biblije

A vjeruješ u 'nakve džinne, šejtane, meleke, proživljenje poslije smrti.

Sve je to u istom celofanu
.
nije to isto, a kad smo kod dokazivanja metafizickih bica, jedino se dzinni mogu dokazati kroz exorcizme.
wmosi

#1021 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by wmosi »

Smrcak15 wrote: Samo u jednom ajetu od 6236 ajeta se najvise spominje DNA u ajetu 18:65 i nigdje vise, znaci to je unikatno da je samo taj ajet i nigdje vise sto ga cini specijalni jer ajet 18:65 ima veze sa oficijelnim pocetkom nauke od DNA Preko Gregora Mendela kad je objasnio rezultate i metode na univerzitetu u Brnu, tad je oficijelno nauka od DNA pocela tj. godine 1865, ajet 18:65 = Godina 1865 , jeli ti se sad pali lampica razuma???
Kuran nikad ne bi brojao godine ćafirski. Il po Hidžri, il nikako!
Smrcak15

#1022 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Smrcak15 »

wmosi wrote:
Smrcak15 wrote: Samo u jednom ajetu od 6236 ajeta se najvise spominje DNA u ajetu 18:65 i nigdje vise, znaci to je unikatno da je samo taj ajet i nigdje vise sto ga cini specijalni jer ajet 18:65 ima veze sa oficijelnim pocetkom nauke od DNA Preko Gregora Mendela kad je objasnio rezultate i metode na univerzitetu u Brnu, tad je oficijelno nauka od DNA pocela tj. godine 1865, ajet 18:65 = Godina 1865 , jeli ti se sad pali lampica razuma???
a de nam molim te reci kako ono cafiri broje godine??

po suncu

a kako ono muslimani broje godine ,

po mjesecu

a sta kaze Allah za ovo za stvaranje nebeskih tijela

″A sunce i mjesec za računanje vremena″(6:96),

drugim rijecima

A sunce(cafirsko) i mjesec(islamsko) za računanje vremena

i jos nesto

kako ono se zove po Kur'anu solarna (cafirska Godina) -------> Sinaat

kako se zove po Kuranu lunarna hidzretska Godina --------->Aam

koji je ratio po Kuranu izmedju solarne i lunarne godine

1.03

Kako onda mozes tako nesto reci da Kuran nebi brojao "cafirski" kako to ti kazes :-)
patriot_1

#1023 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by patriot_1 »

Smrcak15 wrote:
wmosi wrote:
a de nam molim te reci kako ono cafiri broje godine??

po suncu

a kako ono muslimani broje godine ,

po mjesecu

a sta kaze Allah za ovo za stvaranje nebeskih tijela

″A sunce i mjesec za računanje vremena″(6:96),

drugim rijecima

A sunce(cafirsko) i mjesec(islamsko) za računanje vremena

i jos nesto

kako ono se zove po Kur'anu solarna (cafirska Godina) -------> Sinaat

kako se zove po Kuranu lunarna hidzretska Godina --------->Aam

koji je ratio po Kuranu izmedju solarne i lunarne godine

1.03

Kako onda mozes tako nesto reci da Kuran nebi brojao "cafirski" kako to ti kazes :-)
https://www.youtube.com/watch?v=EUSy1L0-wyM
mad_max_ba

#1024 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by mad_max_ba »

Trojanski rat.........
Diwan

#1025 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Diwan »

Kada čovjek sluša i i vidi šta se dešava i tzv. islamskom svijetu, kakve gluposti se podvode pod vjeru, kakve idiotizmi i radikalizmi se kuhaju, pa čovjek treba da zahvali Bogu što živi u multietničnom okruženju i Evropi, i što je okusio i komunizam ....

Iranian women dressing Western are 'causing rivers to run dry' - senior cleric

https://www.rt.com/news/346460-iran-women-dress-rivers/

Bošnjaci naravno smatraju da oni nisu ovoliko pukli i da su naravno evropski narod i da gaje 'umjereni' islam, ali da nije bilo hrvata, srba, Tite, ovdje bi bila ista situacija ako ne i gora. Imali bi jedan ideološko-religijski teror i koji bi bio mogao biti izgledan u situaciji neke bošnjačke enklave ili zasebnog entiteta. Radikalizacija bošnjačkih muslimana se uveliko dešava i desila se putem kojekakvih učenja stranih, ali i domaćih.

Dovoljno je vidjeti postove po FB, tekbiranje i mnoge druge vjerske izričaje, pa da bude jasno o čemu se radi.

A ne radi se tu o vjerskoj slobodi, nego o jednom radikalizmu koji je za sada samo na riječima, pokličima i koji bi se vrlo brzo proširio i na konkretno djelovanje ako bi situacija to dozvolila, i ako bi taj lopovsko-nacionalistička i religijsko- izdajnička koalicija SDA i IZ-e gurnula bošnjake u ponor dodatne islamizacija. Muslimani Bosne su već islamizirani i samo je potreban ludački potez ili neki push sa strane da je gurnu niz liticu.
Post Reply