Problem pasa lutalica vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
smijesni_ste

#1001 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by smijesni_ste »

Na stranu ovi članci, može li neko potvrditi za svoje naselje (ako ništa drugo) da je 'akcija' počela?

Ja nešto ne primjećujem u svom naselju da im se smanjio broj :-?
AmirBaa

#1002 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by AmirBaa »

smijesni_ste wrote:Na stranu ovi članci, može li neko potvrditi za svoje naselje (ako ništa drugo) da je 'akcija' počela?

izgleda da su copor od jedno 15-tak agresivnih pasa kod selex pumpe u hrasnom sklonili, ne vidjam ih a ni ne cujem ih navecer kako se kolju.
smijesni_ste

#1003 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by smijesni_ste »

Haj fino...obratit ću pažnju ovih dana. Znalo je i prije da ih se ne čuje i ne vidi po nekoliko dana pa onda opet koncert od ranog jutra :-)
Zastozato

#1004 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Zastozato »

U mom naselju jos nista ne poduzimaju, ali svakako cu ih nazvati i provjeriti kad misle doci da ih pokupe sve, nadam se i nekoliko vlasnickih pasa koji su pusteni da se mjesaju sa avlijanerima.
vješalica

#1005 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

tako vam je kad pustite dildogovke da sakupljaju paščurine na svakom ćošku
AmirBaa

#1006 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by AmirBaa »

vješalica wrote:
to dopustaju stanari zgrada/nebodera. 50-tak metara oko moje kuce nijednu lutalicu neces vidjeti :lol: :lol: mozda koji zaluta ali se ne zadrzi puno tu :D
Matzan

#1007 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Matzan »

Nekako mi je mirno u naselju zadnjih par noći... :D tek sad povezah s temom.
Sve se može kad postoji dobra volja i kad nisu talovi u pitanju.
radiša

#1008 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by radiša »

Logicno da ce bit zarazeni,kopaju po kontejnerima,24 sata su na ulici gdje ima svega i svasta,nije mi jasno kako su mogli ocekivat da su zdravi kerovi
Vitezanin

#1009 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Vitezanin »

Neću da ulazim u ove za i protiv diskusije oko pasa lutalica, ali evo neki dan scena, idem prijateljima na Pofaliće (Humska) i gore čopori oko auta i taksista neće tj čovjek ne smije voziti do kraja na adresu jer psi navečer napadaju auta.

Je li gore i prije bilo toliko lutalica? Ja sam gore s vremena na vrijeme, ali neki dan je gore haos bio cijelu noć.

Po danu se valjda razbiju na više čopora i bude ih manje, ali noću. :roll:
oldtajmer

#1010 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by oldtajmer »

ne znam fakat kakvo je sada stanje u logavinoj i na budakovicima,ali znam da je ranije bilo dosta pasa,pogotovo kod apoteke u logavinoj kad bi zalegli nije se moglo proci trotoarom
splinter

#1011 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by splinter »

oldtajmer wrote:ne znam fakat kakvo je sada stanje u logavinoj i na budakovicima,ali znam da je ranije bilo dosta pasa,pogotovo kod apoteke u logavinoj kad bi zalegli nije se moglo proci trotoarom
Dobro je dok su zalegnuti.
Mislim da je situacija trenutno nepromijenjena
Nanananana

#1012 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nanananana »

Image
"Cuke ce ti biti svjedoci na Onom Svijetu" :lol:
radiša

#1013 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by radiša »

ma ovi ljudi su za ludare,gledaj im bolesnih komentara.
kr0 0ss

#1014 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

Boze sacuvaj, koliko se dogovoraju oko ovog sakrivanja i ponovog vracanja pasa po stoti put, mogli su dosad vec kakav azil napraviti, ali ne, oni ce ih kupiti sa ulice, ko krpe, pa ponovo ostavljati. A ovo za napad i ometanje sintora dok rade svoj posao, je za interventne policije, pa da vide kome ce oni prijetit i razbijat.

Bagra malogradjanska i neradnicka, rulja..[/quote]

Smiri se malo uz šoljicu čaja :-) azil vec postoji.
kr0 0ss

#1015 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

Nanananana wrote:I nek neko kaze da su normalni
Image
Image
Fotke koje nadu radjaju.
Pod hitno zaustaviti ubijanje nedužnih životinja!!!!!
Sloboda svima
Nanananana

#1016 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nanananana »

Ti tu nadu sebi u stan, ucinit ces svima uslugu. :thumbup:
kr0 0ss

#1017 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

Sanel Alispahic wrote:
kr0 0ss wrote:
PM72 wrote:Kad vidim čopor paščadi u sred grada ne mogu a da se ne sjetim rata...
Ljeta gospodnjeg [emoji38] 1993 predveče sam krenuo na smjenu i na Alipašinom Mostu (kod sadašnjeg ASA auta) na mene se zaletio čopor pasa.Imao sam automatsku pušku na ramenu,lagano je skinem i repetiram.Na taj zvuk džukele se pokolebaše i stadoše.Vođa čopora opet krenu put mene a ja rafal po njima.Pogodio sam dvojcu a ostali su uz skiku i lavež krenuli da bježe.Opalim još jedan rafal nakon kojeg je još jedan ostao da leži.Par njih ranjenih skakuće i bježi u zaklon.Uklofane sam dogurao do mosta i bacio u Miljacku. :D Kad sad ,nakon 20 i više godina,vidim čopore po gradu poželim da je rat i da imam pušku na ramenu s tim da više nijedan ne bi ostao živ.Da je nisam imao tad - 1993 živog bi me rastrgali.Od tada nemam simpatija prema psima,osim onih svezanih u boksovima i na lancima.A ovo što hoda po naseljima i ujeda ljude - to bih ubijao po kratkom postupku.
A gdje će ti ba duša :-(
Ubijati bez razloga samo može čovjek.
Pa gdje je on napisao ista bez razloga?
-Prvi ga je pokusao ujesti, i on ga upucao. Sto je uredu.
-A ovo zadnje se odnosi na pse koji trenutno ujedaju ljude.

A trece je sto i bez direktnog napada, fekalijama i mokracom, rovarenjem smeca mogu se prosiriti opasne bolesti. Tako da oni na ulici svakako predstavljaju kontaminolosku opasnost za sve u gradu.

Slušaj, nemoj vjerovati sve ovdje što neki pojedinci piskaraju. Dosta toga je izmišljeno ili preuveličano.
Mnogi se i ne miču sa stolice več prepisuju sa drugih foruma :-( da bi što više vatru podpalii.
kr0 0ss

#1018 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

radiša wrote:dobre su ove sto laju ko lutalice po fejsbuku,treba ovo,treba ono a ne mice sa racunara,misli da ce pricom nalozit nekog da uradi sto ona ne smije :lol:

Da , to sam i ja primjetio. Neki uopšte ne znaju šta se u gradu dešava več prepisuju tudje postove kako bi se kao neke žrtve predstavili.
kr0 0ss

#1019 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

pepeljara wrote:Istina je da se niko ne brine za napustene pse. Cak se i oni koji imaju pse ne brinu kako treba za njih.
Nisam jednom vidio ove trebe moderne sto vole imat psa kraj sebe, vodaju kroz vils, ovaj se posere, ona samo nastavi...
drzava
Istina je isto tako da se drzava ne brine za svoje gradjane kako treba, a kamoli za pse.

Problem pasa je samo jedan u nizu u drzavi.
Kako rijesiti, samo preuzeti zakon iz neke uredjene drzave.

Da se nadovežem na tvoj pos koji super rekla :-)
Drzava još nije stabilna. Sve se klima. U vladi nema zajedničkog dogovora! Itd itd
kr0 0ss

#1020 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

smijesni_ste wrote:Na stranu ovi članci, može li neko potvrditi za svoje naselje (ako ništa drugo) da je 'akcija' počela?

U koje djelu grada živiš?
Danas sam proveo nekoliko sati u centru i nisam vidio nijednog psa.
vješalica

#1021 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

AmirBaa wrote:
vješalica wrote:
to dopustaju stanari zgrada/nebodera. 50-tak metara oko moje kuce nijednu lutalicu neces vidjeti :lol: :lol: mozda koji zaluta ali se ne zadrzi puno tu :D
imaš sreće
kod mene bacali iz konzervi hranu išla sam prati pred haustorom treba čovjek ugaziti u hranu,pa kona besposlena baca kosti sa prozora
pa to slipavo,mljackavo,smrdi,onda seru i pišaju,štakori se nakotili na svakom ćošku,ma sanitarna katastrofa plus što raznose đubre po kvartu,sve iz kontejnera razvlače okolo
ali ono što znam,u zadnjih 7 dana inače skike uobičajne u sitne sate nema
da li ih dildogovke sklanjaju ne bih ti znala reći jer sam vidjela razularenu svitu kako su se zabili u ladovinu,ili pak šinteri kupe štetočine...
inače su imali običaj se naviti od 12 uveče do 4 ujutro
komšo baci petardu i smire se crvi cijelu noć
PM72

#1022 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by PM72 »

Slušaj, nemoj vjerovati sve ovdje što neki pojedinci piskaraju. Dosta toga je izmišljeno ili preuveličano.
Mnogi se i ne miču sa stolice več prepisuju sa drugih foruma :-( da bi što više vatru podpalii.
Poselami učiteljicu koja te nauči sricati slova i sastavljati rečenice... što se tiče teme... samo 24 h vanrednog stanja i problem bi bio riješen.Usput pokupiti i profesionalne prosjake.
Nepass

#1023 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nepass »

Ni jednog nema alifakovac, franjevacka, a.sahinagica, kovaci. Sta i kao ne znam.
nadžak

#1024 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by nadžak »

Šta kaže ovo piskaralo, nema vremena za psa a postova u zadnjih dana išvrljao kao da samo sjedi pored računara. Zauzet čovjek, jbg.
Prpa.ba

#1025 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Prpa.ba »

Puna podrska Kantonalnoj vladi :thumbup: Nadam se i da nadlezni odrzavaju spiskove bolesnika sa drustvenih mreza koji prijete nasiljem redarstvenicima i sintorima. Ako bude nekih ekscesa ne daj Boze, bice lako pronaci odgovorne. :thumbup:
Post Reply