Josip Broz Tito

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
stakasa

#1001 Re: Josip Broz Tito

Post by stakasa »

Od ovih novopecenih pljuvaca lika i djela Josipa Broza jedino su gori oni sto bi da u 2017-oj nastave njegov put iz 1979-e. Prvi su bezobrazni a ovi drugi bas glupi ali na neki poseban nacin, uzdignu glave, ponose se svojom mongoloidnoscu :D
NeenaSa

#1002 Re: Josip Broz Tito

Post by NeenaSa »

John Cleese wrote::lol: Pa ljudi moji, kako vam se da natezat' s njima... :D
Upravo!
Bilo shto da napishemo.
John Cleese

#1003 Re: Josip Broz Tito

Post by John Cleese »

stakasa wrote:Od ovih novopecenih pljuvaca lika i djela Josipa Broza jedino su gori oni sto bi da u 2017-oj nastave njegov put iz 1979-e. Prvi su bezobrazni a ovi drugi bas glupi ali na neki poseban nacin, uzdignu glave, ponose se svojom mongoloidnoscu :D
Ko konkretno?
Nije valjda neko ko je pisao komentare na ovoj temi... pa to bi znacilo da forumase nazivas mongoloidima... :D

I kako to zamisljas ili nesto (i sta to) dozivljavas kao (ni manje ni vise nego) nastavak Titovog puta iz '79? :D
seln

#1004 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

stakasa wrote:Od ovih novopecenih pljuvaca lika i djela Josipa Broza jedino su gori oni sto bi da u 2017-oj nastave njegov put iz 1979-e. Prvi su bezobrazni a ovi drugi bas glupi ali na neki poseban nacin, uzdignu glave, ponose se svojom mongoloidnoscu :D
Niko, ama bas niko ne namjerava nastaviti put iz 1979, iako pretpostavljam da je to bilo karikiranje. Jednostavno, udaramo kontru minder omladini, koja

-ili opravdava lopovluk i nesposobnost danasnjih "demokrata" nekadasnjim sistemom
-ili su potomci kvislinga i kao takvi zadojeni ideologijom mnogo gorom od komunisticke.

Ima i onih iz srednje i starije generacije, koji su svoju nesposobnost i mediokritetstvo uvili u pricu "zbog komunista nisam napredovao na poslu".

Dalje, stvarno ne znam sta je mongoloidno u cuvanju tekovina antifasizma. U drugim (nebalkansim) drzavama se to njeguje i sigurno nije glupost.
seln

#1005 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Mohamad Sissoko wrote:Kad mozes da podrzavas diktatore ne iznenadjuje me ni tvoje vrijedjanje jer je to taj mentalni sklop koji je u stanju da opravdava nasilne i nedemokratske sisteme.
U nedostatku znanja, morala i elokvencije, ponavljas se.
Fudo387

#1006 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

Mohamad Sissoko wrote:Kad mozes da podrzavas diktatore ne iznenadjuje me ni tvoje vrijedjanje jer je to taj mentalni sklop koji je u stanju da opravdava nasilne i nedemokratske sisteme.
Ne znam kako ti se da.
Kod nekih ljudi jednostavno nema sredine.
Broz je diktator, autokrata, mafijas, egoista, i strani agent koji je iskoristio istorijska tumbanja da lokalne hahare povede u neke qrceve revolucije.
Doduse, uradio je i dobrih stvari.
Mohamad Sissoko

#1007 Re: Josip Broz Tito

Post by Mohamad Sissoko »

Fudo387 wrote:
Ne znam kako ti se da.
Broz je diktator, autokrata, mafijas, egoista, i strani agent koji je iskoristio istorijska tumbanja da lokalne hahare povede u neke qrceve revolucije.
Ma hocu namjerno.
Cisto da ukazem na moralni i mentalni sklop ovih zaludjenih stovaoca bozanstva koje se kreiralo ispiranjem mozga pa kad kazes sta o bozanstvu sto im se ne svidja eto uvreda.Neka ih, nek se pogledaju u ogledalo :D
seln

#1008 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Mohamad Sissoko wrote:
Fudo387 wrote:
Ne znam kako ti se da.
Ma hocu namjerno.
Cisto da ukazem na moralni i mentalni sklop ovih zaludjenih stovaoca bozanstva koje se kreiralo ispiranjem mozga pa kad kazes sta o bozanstvu sto im se ne svidja eto uvreda.Neka ih, nek se pogledaju u ogledalo :D
Mohamad Sissoko

#1009 Re: Josip Broz Tito

Sad si se pretvorio u bota. :-D
#titobot
Fudo387

#1010 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:Ne znam jarane.Mozes ti do sutra supljirati,ja voltarene doruckujem zbog cetnika i njihovih potomaka.Meni i mojim je valjo,ako tebi nije sta cu ti ja.Krivi,iskrivljuj,na kraju cete i iskriviti ,al jos uvijek mnogi znaju sta je i kako je bilo.Bajno nije ,ali obzirom na okolnosti,okruzenje...fascinantan covjek.Nema ga vise,vase je vrijeme,uzivajte.Ja cu se snaci,meni je i sad dobro.Dok me ruke,noge i mozak sluze.Nemam potrebu da se ikome dodvoravam i pravim sebi prolaz jeftinim vjerskim pricama i olajavanjem covjeka koji je davnih dana umro.Bilo,proslo,neko sretnije vrijeme.Ne lako, ali sretnije sigurno.
Na tvom mjestu ja Titu ne bih prizivao.
Ako se kojim slucajem ustane, tu radnju sto imas ce oteti i pokloniti "narodu".
U najboljem slucaju tebe bi zapalo da u vlastitoj firmi koju si stvorio odrzavas cenifu, direktor bi ti bio neki Vujadin kojeg bi ukazom komiteta
dojebali iz Niksica. :D
stakasa

#1011 Re: Josip Broz Tito

Post by stakasa »

Fudo387 wrote:
Ne znam kako ti se da.
Broz je mozda i najsposobniji politicar dvadesetog vjeka. Ono sto je on uradio nije niko - s cim je zapoceo i sta je ostavio iza sebe. Cuj iskoristio istorijska tumbanja :D . Pa istorijska tumbanja se stalno desavaju, zasto ih ne iskoriste ovi danas? Ja sam ubjeden da je ziv da bi zadnjih dvadeset godina bio najveci pobornik globalizacije i liberalnog trzista. Broz je zivio u duhu svoga vremena, pravilno tumacio signale i trendove. To je veliki majstorluk
Fudo387

#1012 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

stakasa wrote: Ja sam ubjeden da je ziv da bi zadnjih dvadeset godina bio najveci pobornik globalizacije i liberalnog trzista.
Da, slazem se.
Bio bi clan SDA, vjerovatno vodeca figura, stelio tendere, uzimao lopatom.
piupiu

#1013 Re: Josip Broz Tito

Post by piupiu »

:meza1:
stakasa

#1014 Re: Josip Broz Tito

Post by stakasa »

Fudo387 wrote:
stakasa wrote: Ja sam ubjeden da je ziv da bi zadnjih dvadeset godina bio najveci pobornik globalizacije i liberalnog trzista.
Da, slazem se.
Odlican post da bi se shvatila srz fenomena Josipa Broza i njegovih oponenata. Ovo gore si ti i ovi kakvi su sad, to vam je domet i inventnost - sitni sicar, pilicarenje, daj ti meni i u mene malom, neka sam ja u svojoj mahali glavni eto vas tamo...
Broz, Broz je to gledao puno dalekoseznije. I stvari obavljao sa puno vise stila.
Fudo387

#1015 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

stakasa wrote:
Fudo387 wrote:
Da, slazem se.
Odlican post da bi se shvatila srz fenomena Josipa Broza i njegovih oponenata. Ovo gore si ti i ovi kakvi su sad, to vam je domet i inventnost - sitni sicar, pilicarenje, daj ti meni i u mene malom, neka sam ja u svojoj mahali glavni eto vas tamo...
Broz, Broz je to gledao puno dalekoseznije. I stvari obavljao sa puno vise stila.
:lol:

Ok.
Mohamad Sissoko

#1016 Re: Josip Broz Tito

Pod "stilom" vjerovatno misli na jahte i vile a narodu vazio o jednakosti i ljepotama socijalizma.
Licemjer iz udzbenika.
Fudo387

#1017 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

Mohamad Sissoko wrote:Pod "stilom" vjerovatno misli na jahte i vile a narodu vazio o jednakosti i ljepotama socijalizma.
Licemjer iz udzbenika.
Ma vise me nasmijalo ono "gledao je puno dalekoseznije".
Halal mu qrac, sve je predvidio i isplanirao. :lol:
stakasa

#1018 Re: Josip Broz Tito

Post by stakasa »

Fudo387 wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Pod "stilom" vjerovatno misli na jahte i vile a narodu vazio o jednakosti i ljepotama socijalizma.
Licemjer iz udzbenika.
Doslo i tvojih pet minuta Fudara :D
Mohamad Sissoko

#1019 Re: Josip Broz Tito

Fudo387 wrote:
Licemjer iz udzbenika.
Ekonomski sistem mu je bio tako planiran dalekosezno da je bilo "posle mene potop" :mrgreen:
seln

#1020 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Licemjer iz udzbenika.
Fudo387

#1021 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

stakasa wrote:
Fudo387 wrote:
Licemjer iz udzbenika.
Doslo i tvojih pet minuta Fudara :D
Sjecas se ti jarane onih sletova na stadionu jna za njegov rodjendan?
Omladinci se sinhronizovano guzeljaju na travi, sa sve zastavama, i kad predstava zavrsi Tito uzme mikrofon,
K'o da ga sad gledam, rahmet mu dusi, uputi skroz zajeban pogled, prvo lijevo, pa desno, pa onda lagano otpuhne k'o fol nesta konta, da bi
izustio vazda jednu te istu,
"Zemlja koja ima ovakvu omladinu ne treba da brine za svoju buducnost", :lol:
Vizionar jarane. :D
Mohamad Sissoko

#1022 Re: Josip Broz Tito

:lol:
pemanapemani

#1023 Re: Josip Broz Tito

Post by pemanapemani »

Licemjer iz udzbenika.
Jahte i vile koje su ostale državi.

Ovi danas nisu u stanju da to repariraju, prodaju ili iznajme. :-)

Bivša država za čitavog postojanja nije imala afera koliko ih danas ima Vlada Kantona Sarajevo u jednom mandatu.

Zbog toga bi bilo bolje da udarate po oprobanom receptu - jame, križni putevi, nije dao Bošnjacima de se izjašnjavaju i sl.

Danas pričati o Titu i nekim aferama i korupciji je čista blasfemija
Qler

#1024 Re: Josip Broz Tito

Post by Qler »

Jovanka umrla u najvecoj bijedi, a Bake obezbijedio i praunucad preko mojih i tvojih leđa.. i leđa naših očeva što su ratovali... oni danas imaju quratz od ovce, a Bake ptičije mlijeko...

Crkli svi da Bog da...
stakasa

#1025 Re: Josip Broz Tito

Post by stakasa »

Mohamad Sissoko wrote::lol:
Ti si balav pa mi se s tobom ne da. A Fudara pokusava provalu bacit. Kako mu ne uspjeva tako cu vas napustit. Diskusiji se vracam kada dodu kvalitetni sagovornici, najradije iz protivnickog tabora
Post Reply