Sebija All about

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1001 Re: Sebija All about

Post by pici »

Styling wrote:Na DIP-u u okviru UKC-a se nalazi i VIP klinika za sve gradjane i strance koji rade u medjunarodnim institucijama i osigurani su preko stranih osiguranja (VanBreda- sada CIgna). Na toj klinici se svi pregledi i intervencije odmah placaju pa poslije svako za sebe trazi refundaciju od osiguranja.
Na toj VIP klinici ne izdaju fiskalne racune nego racune stampane na A4 papiru na kojem stoji cijena usluge i pecat "Blagajna". Nema fiskalnog racuna sto znaci da se taj promet nigdje ne registruje i te pare idu direktno na UKC. Niko (osim onih koj naplacuju preglede i direktorice) ne zna koliko se novca slije na taj nacin u UKC, jer se promet nigdje ne prikazuje a sve neoporezovano jer Poreska nema nikakvog uvida u ostvareni promet. Po osobi minimalno 100KM po intervenciji/pregledu.

ima se može se zato doktorice svake subote rezervišu u starim vrbama stol i tamburaši na uvce... HaJa
izgubljena dusa

#1002 Re: Sebija All about

Post by izgubljena dusa »

Dozer wrote:Jel' nam ovo Seka zabranila (zaprijetila) svima na KCUS da ne smiju strajkovati s ostalima iz drugih ustanova? :mrgreen:
Ili je njima na KCUS fakat toliko dobro pod Sekom, pa nemaju razloga da se bune :D
Ona jedino i zna za zabrane i ukidanje prava

http://www.klix.ba/vijesti/bih/reformom ... /161115040

Das vlast budali pa da vidis napretka i ljepote :oops:
Dozer

#1003 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Pa, logicno... S obzirom da s medicinom i nema nekih realnih veza baziranih na znanju, ostaje da se bavi logistikom i "upravljanjem"...
pici

#1004 Re: Sebija All about

Post by pici »

seka s medicinom ima dodira ko mara u kriv qurac... šHo bi reko njezin suprug, trebaju nam uspješni menađeri
sunceKOtepsija

#1006 Re: Sebija All about

Post by sunceKOtepsija »

Image
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sebija-i ... /161124125
zivila sto ngodina bosanska boginja zdravstva i menadzmenta :bih:
SmokingMan

#1007 Re: Sebija All about

Post by SmokingMan »

Miledi Sebija. :D
jasko_ba

#1008 Re: Sebija All about

Post by jasko_ba »

Kako je gadna, bokte mio :roll:
Neka malo i Dusanka odahne
Filter

#1009 Re: Sebija All about

Post by Filter »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/kcus-tra ... /161222018

prvo je nogirala ljude koji su radili godinama na ugovorima, sad raspisuje konkurs za ta ista mjesta.
izmedju ostalog za poziciju koju kcus ne priznaje, :-) :lol: :lol: kakav folirant jbte
Alfons Kauders

#1010 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

Filter wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/kcus-tra ... /161222018

prvo je nogirala ljude koji su radili godinama na ugovorima, sad raspisuje konkurs za ta ista mjesta.
izmedju ostalog za poziciju koju kcus ne priznaje, :-) :lol: :lol: kakav folirant jbte
Koga boli kurac sta KCUS priznaje i ne priznaje?

Bitno je sta SDA priznaje! Mogu postaviti referenta za ONO i DZS na celo klinike i niko ne bi trepnuo. :)
Filter

#1011 Re: Sebija All about

Post by Filter »

Alfons Kauders wrote: Bitno je sta SDA priznaje! Mogu postaviti referenta za ONO i DZS na celo klinike i niko ne bi trepnuo. :)
a vidim i ja
The BEN10

#1012 Re: Sebija All about

Post by The BEN10 »

Inače na KCUS-u su u proteklom periodu provedene brojne mjere racionalizacije, a direktorica Sebija Izetbegović nedavno je izjavila da je za 11 mjeseci otplaćeno pola od ukupnog iznosa dugovanja te ustanove prema dobavljačima.
Jel se može znati tajna ovako veličanstvenog uspjeha!?
Alfons Kauders

#1013 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

The BEN10 wrote:
Inače na KCUS-u su u proteklom periodu provedene brojne mjere racionalizacije, a direktorica Sebija Izetbegović nedavno je izjavila da je za 11 mjeseci otplaćeno pola od ukupnog iznosa dugovanja te ustanove prema dobavljačima.
Pa naravno da ce imati ustedu kad im bjeze i doktori i pacijenti...

Lako je imati ustedu kada ne placas doktora 3000KM mjesecno i kad ti pacijent ne lezi... Odnosno kada pacijent pobjegne na UKC Tuzla, jer nije lud krepe na Kosevu.
Toffee karamela

#1014 Re: Sebija All about

Post by Toffee karamela »

jao_situacije wrote:pa neće valjda pored groblja praviti hotele
mislim znam da su idioti, ali da su toliki idioti :-?
Sad mi ostade buba u uhu...bojim se da i groblje ne počnu izmještati :shock:
dulekrele

#1015 Re: Sebija All about

Post by dulekrele »

The BEN10 wrote:
Zna se. Stedi na ustrb pacijenata.
Haris.ba

#1016 Re: Sebija All about

Post by Haris.ba »

Sam kupuješ gaze i zavoje, analgetike....

I još si sretan. Nek ne puca.
mario001

#1017 Re: Sebija All about

Post by mario001 »

Haris.ba wrote:Sam kupuješ gaze i zavoje, analgetike....

To je bilo i prije nje, ono sto je ona uredila je trziste i tendere, prebacila dio posla na Opstu Bolnicu...
Istina je da je za sada otplatila polovinu duga dovaljacima, provjerite sa nekim ko radi sa kcus
Boletus edulis

#1018 Re: Sebija All about

Post by Boletus edulis »

I rumuni su sa Causeskuom na celu vratili sve svoje dugove pa kad su roknuli ljubljenog prezidenta trebalo im je 20 godina i 50 milijardi dolara da bi poceli zivjeti ko ljudi.Kad krenes na KCUS da se lijecis ponesi posteljinu,zavoje,lijekove,drenove,klopu jer toga nema u bolnici (Sebija vraca dugove) i gledaj u sestrice kako da ti pomognu jer je sve doktore sto valjaju rastjerala.Bolje usluge bi imao u Kasindolu,tamo bar ima tableta i reagensa.
PM72

#1019 Re: Sebija All about

Post by PM72 »

Najveće zlo i nesreća koja je mogla snaći Bosnu i Bošnjake je Alija i SDA.Posljedice ćemo duže osjećati nego Hirošima radijaciju.
The BEN10

#1020 Re: Sebija All about

Post by The BEN10 »

mario001 wrote:

To je bilo i prije nje, ono sto je ona uredila je trziste i tendere, prebacila dio posla na Opstu Bolnicu...
Istina je da je za sada otplatila polovinu duga dovaljacima, provjerite sa nekim ko radi sa kcus
Aha, znači pravna država od Ponedjeljka, halali, od Sebije!?
http://www.zurnal.info/novost/20211/rad ... nalogu-sda
mario001

#1021 Re: Sebija All about

Post by mario001 »

Ne kontam o cemu pricas, ali sta god :thumbup:
Haris.ba

#1022 Re: Sebija All about

Post by Haris.ba »

mario001 wrote:

Da je uredila tendere imala bi glupih zavoja. I ono što mi je najgore - za štelu ima lijekova, za one bez štele nema.

Ne zanima mene šta je ona menaĐerisala, i je li vratila dugove. Kad platim osiguranje - želim uslugu. Znam ja šta oni hoće. Da naprave od zdravstva Gras.

Ne zanima me tjera li radnike da budu na poslu u 7 sati. Ni kreči li hodnike. Samo me zanima usluga. I kad odem u pekaru ne zanima me ništa osim hljeba. Plaća li pekar dobavljačima, i koliko duguje. Hoću hljeb. I to frišak i ukusan. Ako za moje pare neće da mi to da, idem u drugu pekaru. Osim u zdravstvu. Jer, tu mogu da se igraju životima. Da ih moliš, častiš, zivkaš. Prave te zavisnim od njih.

Vidjećemo za 10 godina. Kad ljekari odu. I privatne klinike počnu liječiti ekonomske bolesti.

Onda ko u Južnoj Africi:

Image
pici

#1023 Re: Sebija All about

Post by pici »

Allah je nagradio :bih:
VjecitiStudent

#1024 Re: Sebija All about

Post by VjecitiStudent »

mario001 wrote:

Preko leđa pacijenata, trivijalne injekcije u vrijednosti od svega par km moraju se po apotekama ganjati.
Dr. Kuca

#1025 Re: Sebija All about

Post by Dr. Kuca »

Pekar da ne placa dobavljacima imo bi brasna nikad, tako i bolnica i sve druge firme. Plati da imas. Nema nista djaba, i de mi sad pa dodjem ti.
Post Reply