JEL POCELO?

Post Reply
155_mm

#1001 Re: JEL POCELO?

Post by 155_mm »

nightvision wrote:Na zalost ali tako je. Pa cijelo vrijeme se ponavlja da je BiH taoc unutrasnjeg uredjenja.
to sto se sve vise ovo ponavlja to nije los znak. postoje samo dva rijesenje za ovakvu BiH. ili raspad ili novo ustavno i teritorijalno uredjenje. srbi su ovo drzavno uredjenje doveli do tog apsurda da to vise nema smisla. srecom to se sve vise uvidja sa strane. jedino je pitanje kako ce odluciti raspad ili potpuna reorganizacija. u svakom slucaju treba biti spreman na obije opcije.
155_mm

#1002 Re: JEL POCELO?

Post by 155_mm »

Bodkin wrote:
japin_mutapi wrote:u slučaju rata polovina vojnosposobnih muškaraca iz eresa bi zajedno sa porodicama a neki i bez pobjegla u srbiju i zatražili azil

rata neće biti jer za rat je potrebno dvoje
Na biciklu do prazne banja luke za 3 dana
ma jok ba na tenku M60 A3 TTS i transporteru M113 A2 od tuzle do brckog za 3 saHta. naravno sve u pratnji SIPE.
a na banjaluku niko ni kamen nece baciti. jednostavno nema potrebe. dzaba vam tolike zelje.
kamen spoticanja

#1003 Re: JEL POCELO?

Post by kamen spoticanja »

golfiista wrote:Jbt pa vi fakat mislite da je jedan čovjek ili politička opcija jača od države?
Sta bi sa SDS-om onomad od ih povalja visoki predstavnik vinskim ovlastima? Tako će i sa SNSD, samo sto će njih izbrisati državni organi za nauk budućim kriminalcima.
U ovoj rotaciji Sipa je trebala pripasti zelenim iz SDA
no nekim " cudom" prvi covjek sipe je iz sds-a....
mislim da je jasno zasto se to cudo dogodilo :wink:
hAZNADAR

#1004 Re: JEL POCELO?

Post by hAZNADAR »

palermo wrote:desava ako neko jednostrano stavi taj sporazum van snage? hvala u naprijed.
155_mm wrote:
nightvision wrote:Na zalost ali tako je. Pa cijelo vrijeme se ponavlja da je BiH taoc unutrasnjeg uredjenja.
to sto se sve vise ovo ponavlja to nije los znak. postoje samo dva rijesenje za ovakvu BiH. ili raspad ili novo ustavno i teritorijalno uredjenje. srbi su ovo drzavno uredjenje doveli do tog apsurda da to vise nema smisla. srecom to se sve vise uvidja sa strane. jedino je pitanje kako ce odluciti raspad ili potpuna reorganizacija. u svakom slucaju treba biti spreman na obije opcije.
palermo wrote:
Šta govorite ? Ja koliko razumijem, ono što vi govorite (tačnije Haznadar, jer tebe nisam upratio) je da mi nemamo nikakvih mogućnosti da utječemo na tok događaja. faktički taoci smo srpske odluke.

Jel to mislite ?
Da usput zbirno odgovorim.
Da, taoci smo ovakvog uredjenja i ovakve politike. Ne mozemo nista uciniti i da smo 100 put veca vojna sila.
Ali ne moze ni RS. Moze srati kao ovo sada, ali ne moze nista konkretnije.

Jedino sto Bosnjaci mogu uraditi je da se promijene.
Da i mentalno i politicki i nacionalno,.... se promijenimo.

Onda bi bila prica drugacija.
Ja rjesenje pozitivno vidim tek za par decenija. A do tada treba ne samo prezivjeti vec i sazriti.
palermo

#1005 Re: JEL POCELO?

Post by palermo »

hAZNADAR wrote:
Da usput zbirno odgovorim.
Da, taoci smo ovakvog uredjenja i ovakve politike. Ne mozemo nista uciniti i da smo 100 put veca vojna sila.
Ali ne moze ni RS. Moze srati kao ovo sada, ali ne moze nista konkretnije.

Jedino sto Bosnjaci mogu uraditi je da se promijene.
Da i mentalno i politicki i nacionalno,.... se promijenimo.

Onda bi bila prica drugacija.
Ja rjesenje pozitivno vidim tek za par decenija. A do tada treba ne samo prezivjeti vec i sazriti.
Čekaj bolan, nisi konzistentan u onome što pišeš. Ovo si ti napisao
Danas im samo preostaje osamostaliti ono sto im trenutno administrativno pripada.
Nece ispaliti metka, samo ce postaviti granicnu rampu i plus u znak dobre volje dopustiti posjetu unskosanskom kantonu samo sa licnom kartom.
Dakle, RS može mijenjati , shodno ovome što pišeš.Je li tako ? Ili ovo nije promjena ??
hAZNADAR

#1006 Re: JEL POCELO?

Post by hAZNADAR »

palermo wrote: Dakle, RS može mijenjati , shodno ovome što pišeš.Je li tako ? Ili ovo nije promjena ??
Ma ne moze. Samo sam objasnio razliku kod njih nekada i sada.
Ne mogu se osamostaliti, a mi ne mozemo vojno pobijediti da to urade.

Kao sto rekoh - par decenija. :wink:
palermo

#1007 Re: JEL POCELO?

Post by palermo »

hAZNADAR wrote:
palermo wrote: Dakle, RS može mijenjati , shodno ovome što pišeš.Je li tako ? Ili ovo nije promjena ??

čekaj, ali mogu postaviti rampe, tražiti pasoše i slično, je li tako ?? Ono imati faktičku nezavisnost samo što ih neće nitko priznati, kao sjeverni Kipar ili tamo Osetija......jel to hoćeš da kažeš ?
Fudo387

#1008 Re: JEL POCELO?

Post by Fudo387 »

hAZNADAR wrote:Ma ne moze. Samo sam objasnio razliku kod njih nekada i sada. Ne mogu se osamostaliti,
a jebo ga ja, sad ne mogu, sad mogu,
hAZNADAR wrote:Oni su svoja osvajanja zavrsili.
Danas im samo preostaje osamostaliti ono sto im trenutno administrativno pripada.
Nece ispaliti metka, samo ce postaviti granicnu rampu i plus u znak dobre volje dopustiti posjetu unskosanskom kantonu samo sa licnom kartom.
Daj se malo koncentrisi glede gledanja u kasike. :D
Mlohavi

#1009 Re: JEL POCELO?

Post by Mlohavi »

hAZNADAR wrote:
Nemoj biti siguran. Srbi u eresu su stoput slozniji od nas, organizovaniji, zreliji, i zaguljeniji. A na ovim prostorima se zaguljenost u politici vise isplati.
Mi Bosnjaci smo govna u miru, evlije u ratu, laze kO god kaze drugacije. 8)
Sto se tice Srba, vidjeli smo njihovu zrelost, organizaciju i slogu na primjeru republike srpske krajine :D Pade jedna srpska republika, ni jedna jedina jedinica RSa nije otisla u ispomoc braci. :-)
hAZNADAR

#1010 Re: JEL POCELO?

Post by hAZNADAR »

Fudo387 wrote:
hAZNADAR wrote:Ma ne moze. Samo sam objasnio razliku kod njih nekada i sada. Ne mogu se osamostaliti,
a jebo ga ja, sad ne mogu, sad mogu,
hAZNADAR wrote:Oni su svoja osvajanja zavrsili.
Daj se malo koncentrisi glede gledanja u kasike. :D
citaj podebljano. Ono sto im preostaje u njihovom cilju i sto mogu nije isto.
Ne predvidjam buducnost vec iznosim realnu snagu i mogucnosti dvije strane u najgorem slucaju.
palermo wrote:
hAZNADAR wrote:

čekaj, ali mogu postaviti rampe, tražiti pasoše i slično, je li tako ?? Ono imati faktičku nezavisnost samo što ih neće nitko priznati, kao sjeverni Kipar ili tamo Osetija......jel to hoćeš da kažeš ?
E hebo ga ti vise. Vrati se na par postova unazad.
Ova kriza nije povod za sukob, taoci smo shodno situaciji u kojoj se nalazimo.

Ovdje se isuvise prijeti oruzjem i arsenalom a ja tvrdim da je to gubljenje vremena jer to ne mozes upotrijebiti, iskoristiti.

Jedini povod za sukob je proglas nezavisnosti RS bez ispaljenog metka jer je to jedino sto mogu uraditi. Ali u tom sukobu Bosnjaci ne mogu vojno pobijediti ne zato sto nemaju snage - vec zato sto bi svijet sprijecio humanitarnu katastrofu. Jel stvarno trebam crtati?
Ili ste me vec skontali kao salonca, izdajnika, ...
Last edited by hAZNADAR on 12/12/2015 17:33, edited 1 time in total.
krater

#1011 Re: JEL POCELO?

Post by krater »

Humanitarnu katastrofu.... :lol: :lol: :lol: :lol: Gledaj ba sta uradise od Sirije...ccc
hAZNADAR

#1012 Re: JEL POCELO?

Post by hAZNADAR »

krater wrote:Humanitarnu katastrofu.... :lol: :lol: :lol: :lol: Gledaj ba sta uradise od Sirije...ccc
Da, od Sirijaca.
Isti arsin nije za Srbe i za prostor u Evropi.
krater

#1013 Re: JEL POCELO?

Post by krater »

hAZNADAR wrote:
krater wrote:Humanitarnu katastrofu.... :lol: :lol: :lol: :lol: Gledaj ba sta uradise od Sirije...ccc
Da, od Sirijaca.
Isti arsin nije za Srbe i za prostor u Evropi.
Hajde ionako demografski lose stoje
palermo

#1014 Re: JEL POCELO?

Post by palermo »

hAZNADAR wrote:
Jedini povod za sukob je proglas nezavisnosti RS bez ispaljenog metka jer je to jedino sto mogu uraditi. Ali u tom sukobu Bosnjaci ne mogu vojno pobijediti ne zato sto nemaju snage - vec zato sto bi svijet sprijecio humanitarnu katastrofu. Jel stvarno trebam crtati?
Ili ste me vec skontali kao salonca, izdajnika, ...
Zbog čega ova zadnja rečenica ? Misliš da je jedino moguće diskutovati na način da ti se klima glavom ?

A glede ovog što si napisao, pitanje je kako definišeš pobjedu, naravno da svijet ne bi dozvolio humanitarnu katastrofu, ali to može ne dozvoliti na razne načine, zašto misliš da je jedini način sprečavanja humanitarne katastrofe da se ide protiv interesa Bošnjaka.
golfiista

#1015 Re: JEL POCELO?

Post by golfiista »

155_mm wrote:
golfiista wrote:
archi_a wrote:Da ste mogli u ovih 20 godina, odvojili bi ste se već. To znaju vaši "lideri" ali vas ebu, truju, navode i onda se bogate na račun vaših zadojenih mozgova.
Mnogi zaboravljaju da bilo kakvo odvajanje i proglašavanje nezavisnosti entiteta :-) automatski znači poništavanje Daytona i vraćanje na snagu ustava Republike Bosne i Hercegovine. O kakvoj onda agresiji Bošnjaka pričate?!? Pravo bošnjačkog naroda je braniti svaki pedalj međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine, kako 1992 god. tako i priznate Daytonskim mirovnim sporazumom.
Stoga, dajte probajte, dela dela. :-D :bih:
Dayton nije ustav, Dayton je grad u kojem je postignut Okvirni sporazum za mir u BiH, i poništavanje tog odnosno kršenje sporazuma ne bi vodilo poništenju ustava. Dayton je zbirni sporazum o nekoliko bitnih stvari, a jedna od točaka je i novi ustav.koji se ne moze poništiti drugačije sem onako kako u istom piše a to odvajanje entiteta nije. Drugo, ustav RBiH je stavljen van snage i isti ne moze biti alternativa postojećem. Nije samo pravo Bosnjaka da brane BiH, to je pravo svakog građanima ali i dužnost. Daytonom BiH nije priznata, već je Daytonom samo prestao rat, a nakon toga uslijedilo je i priznanje od tadašnje SRJ.
kolega vidim da si strucnjak za mirovni sporazum u dejtonu- ohajo. ima li tamo kakva tockica koja govori o tome sta se desava ako neko jednostrano stavi taj sporazum van snage? hvala u naprijed.
Da bi do kraja razumio sam sporazum, moraš znati Ko su sve potpisnice tog sporazuma kao i potpisnici pojedinih tacaka u sporazumu. Sporazum se ne moze staviti van snage, moze se samo prekršiti po pojedinim tackama, a to za sobom povlači reakciju visokog predstavnika koji je civilni implementator samog sporazuma. Bonske ovlasti - nametanje zakona i smjena nosioca javnih funkcija. Sds je nešto slično probao i znamo kako se završilo.
Dakle Ustav BiH je garant opstanka BiH ali i entiteta, ali se ne moze zanemariti i činjenica da je prema Ustavu Na BiH preneseno 80% nadležnosti entiteta, sto je dobar put.
Da se razumijemo, nema SNSD ništa protiv BiH vjeruj mi, ali ovim pokušava da izbjegne licnu odgovornost, a tu mu je prijetnja Sud BiH. BiH je trajna kategorija i ulaskom u NATO i u EU sve price oko razlaza su nemoguća misija.
hAZNADAR

#1016 Re: JEL POCELO?

Post by hAZNADAR »

Mlohavi wrote:
hAZNADAR wrote:
Nemoj biti siguran. Srbi u eresu su stoput slozniji od nas, organizovaniji, zreliji, i zaguljeniji. A na ovim prostorima se zaguljenost u politici vise isplati.
Sto se tice Srba, vidjeli smo njihovu zrelost, organizaciju i slogu na primjeru republike srpske krajine :D Pade jedna srpska republika, ni jedna jedina jedinica RSa nije otisla u ispomoc braci. :-)
Da, pade RSK zato sto je Beograd dao zeleno za to, i Evropa aminovala jer je to tada bilo bezbolnije izvesti. Seljenje milion Srba iz BiH u Srbiju i dalje nije moguce izvesti.

A da, ponavljam - Srbi su dosta politicki zreliji od nas. I slozniji sto je u ovoj prici najbitnije. Barem znaju sta hoce i imaju jedinstven stav oko toga bez obzira koje politike bili.

Za razliku od nas gdje se ne mozemo saglasiti ni oko imena Bosnjak vs Bosanac, multietnicnost vs nacionalizam, zajednicka drzava vs nacionalna drzava Bosnjaka,....

Oni su svoju naciju davno stvorili i definisali, mi to tek sada radimo.

Oni se vise uzdaju u sebe negoli u stranu pomoc. I znaju da u politici nema morala i postenja,.. cime se mi tjesimo.
Kod nas vec danas imas dobar dio Bosnjaka koji bi halalio pola zemlje zarad luksuza, oni nece odustati od RS nikada. Njihovi politicari nece nikada puzati pred nasima zarad fotelje kao sto je obrnuto slucaj. Itd.

A ovo sad sto rade je samo zato sto znaju da mogu,..i da na to nemamo nikakav odgovor.
ljevoruki

#1017 Re: JEL POCELO?

Post by ljevoruki »

hAZNADAR wrote:
Za razliku od nas gdje se ne mozemo saglasiti ni oko imena Bosnjak vs Bosanac, multietnicnost vs nacionalizam, zajednicka drzava vs nacionalna drzava Bosnjaka,....

Kod nas vec danas imas dobar dio Bosnjaka koji bi halalio pola zemlje zarad luksuza, oni nece odustati od RS nikada. Njihovi politicari nece nikada puzati pred nasima zarad fotelje kao sto je obrnuto slucaj. Itd.

A ovo sad sto rade je samo zato sto znaju da mogu,..i da na to nemamo nikakav odgovor.
:thumbup:
1941.

#1018 Re: JEL POCELO?

Post by 1941. »

hAZNADAR wrote:
Mlohavi wrote:
hAZNADAR wrote:
Da, pade RSK zato sto je Beograd dao zeleno za to, i Evropa aminovala jer je to tada bilo bezbolnije izvesti. Seljenje milion Srba iz BiH u Srbiju i dalje nije moguce izvesti.

A da, ponavljam - Srbi su dosta politicki zreliji od nas. I slozniji sto je u ovoj prici najbitnije. Barem znaju sta hoce i imaju jedinstven stav oko toga bez obzira koje politike bili.

Oni se vise uzdaju u sebe negoli u stranu pomoc. I znaju da u politici nema morala i postenja,.. cime se mi tjesimo.

:thumbup:

To je više-manje to...kao da se u dnu našeg bića duboko skorila nekakva suluda bojazan oko toga šta će drugi reći, šta će svijet pomisliti i kakvim će nas očima gledati ako nastupimo homogenije ili istipimo iole "radikalno".

Što se tiče izostanka reakcije vrs na pad rsk, to je posljedica ranijeg dogovora između Karadžića i Tuđmana, u kojem je ovaj prvi obećao da neće prstom mrdnuti u odbranu Krajine u zamjenu za naftu.
vivaldi

#1019 Re: JEL POCELO?

Post by vivaldi »

155_mm wrote:
vivaldi wrote:ma ovo vucicu koji prosi investicije svaki dan po svijetu ne odgovara nikako i ne samo u rs-u vec mu ne odgovara bilo gdje u regionu.

zaprao, ne mogu da skontam ni kako samom miletu odgovara sem pritiska na sds
kolega vivaldi stvarno ne znam od kud tebi toliki strah od izdaje srpskih interesa od strane SDS-a. pa u to ne vjeruje ni najjadniji balija.

mozes biti 100% siguran da ova politika SDS-a nije zasnovana na nekakvim izdajnickim ciljevima nego najvjerovatnije na jednom kratkom razgovoru u jednoj stranoj ambasadi u kojem je objasnjeno kud ova politika pisanja uz vjetar mocnicima sa zapada vodi bosanske srbe.
ne znam kako si to zakljucio? ja sam pisao poptuno suprotno - sds je udario sistemske temelje srbovanja koje je mile samo upgrade-vo.

njima su svima isti ciljevi, razlika je samo u suptilnosti metodologije, ali to ne znaci da se nece bjesomucno boriti za kontrolu novcanih tokova jer je srbovanje odlicno placen posao
Država

#1020 Re: JEL POCELO?

Post by Država »

Srpska politika je najbolje opisana u jednoj pjesmi EKV-a. Ide ovako:

U prošlim danima osvojili smo ponos,
U prošlim danima, izgubili smo sve...

Ta politika je i dalje na sceni. Rezultat je već unaprijed poznat...

:sax:
General War

#1021 Re: JEL POCELO?

Post by General War »

vivaldi wrote:
155_mm wrote:
vivaldi wrote:ma ovo vucicu koji prosi investicije svaki dan po svijetu ne odgovara nikako i ne samo u rs-u vec mu ne odgovara bilo gdje u regionu.

zaprao, ne mogu da skontam ni kako samom miletu odgovara sem pritiska na sds
kolega vivaldi stvarno ne znam od kud tebi toliki strah od izdaje srpskih interesa od strane SDS-a. pa u to ne vjeruje ni najjadniji balija.

mozes biti 100% siguran da ova politika SDS-a nije zasnovana na nekakvim izdajnickim ciljevima nego najvjerovatnije na jednom kratkom razgovoru u jednoj stranoj ambasadi u kojem je objasnjeno kud ova politika pisanja uz vjetar mocnicima sa zapada vodi bosanske srbe.
ne znam kako si to zakljucio? ja sam pisao poptuno suprotno - sds je udario sistemske temelje srbovanja koje je mile samo upgrade-vo.

njima su svima isti ciljevi, razlika je samo u suptilnosti metodologije, ali to ne znaci da se nece bjesomucno boriti za kontrolu novcanih tokova jer je srbovanje odlicno placen posao
vezano:

Mektić poručio:Nema razgovora sa Dodikom

Na poziv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na dogovor o novim procedurama u saradnji, ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić odgovara:"Ne, ne dolazi u obzir, zato što imaju procedure i radi se na najkorektniji mogući način po tim procedurama, a ja ako bih pristao na razgovor, onda bih direktno priznao da ne postoje takve procedure, da smo mi nešto radili bez znanja MUP-a Republike Srpske i na svoju ruku, a to jednostavno nije istina".Mektić je ovo izjavio u emisiji Puls naroda Radija BN.

Dokaz pljačke

"Ne može se zaštititi od tih procesa i ne može nikakvim zaključcima da se zaštiti od tih procesa i da vidim ko će spriječiti nekoga da tamo gdje postoji dokaz da je napravio kriminal da ga zaštiti od odgovornosti", upozorava Mektić.

"Njegov potez nema nikave veze sa zaštitom ljudi osumnjičenih za ratne zločine. Oni nisu ni pomenuti, nego je problem što se može ući u instituciju, izuzeti određena dokumentacija koja će dokazivati pljačku", objašnjava ministar Mektić.

On podsjeća da je prije desetak godina SIPA dolazila na način da je sa naredbom i specijalnom jedinicom policije opkolila policijsku stanicu, zabranila izlazak bilo kome iz bilo koje prostorije, izuzela dokumentaciju. Mi smo sada utvrdili pravila dodatna da se takve procedure i takvi pretresi vrše zajednički.

Ukradeni milioni

I tako je rađeno u Novom Gradu. Dan prije, ima pismeni dokaz, SIPA je uputila dokument MUP-u Republike Srpske i rekla da treba da izvrši po naredbi Suda određene pretrese i tražila od MUP-a RS da obezbijedi tri patrole policije, tri kriminalistička tehničara koji će joj pomoći. Sutradan kada je SIPA došla to je sve čekalo na licu mjesta. Pokazana je naredba i niko nije iz MUP-a Republike Srpske imao bilo kakvu primjedbu.

Tek popodne predsjednik Republike Srpske diže političku harangu zato što mu je to po njegovom mišljenju moglo poslužiti kao jedan politički motiv da napravi takvu priču kakvu je pokušao da napravi i praveći jednu situaciju kao da štiti institucije Republike Srpske, a ustvari je stvorio situaciju u kojoj planira da se zaštiti od nekih sledećih procesa koji će vrlo brzo doći i pokazati ogromni kriminal.

Radi se o kriminalnim pljačkaškim aferama gdje je putem banaka, raznih privatizacija, pranja novca stotine i stotine miliona ukradeno. To ćemo dokazati vrlo brzo, poručuje Mektić i ističe da je nemoguće više biti zatočenik svih tih neodgovornih i izuzetno štetnih posledica koje povlači Milorad Dodik.

BN TV
zavrzlama

#1022 Re: JEL POCELO?

Post by zavrzlama »

Samo sto se srbovanje danas placa srpskim parama ,a ne od zaliha ratne otimacine nesrba skojom se doskora finansiralo srbovanje..

cilj sds-a i dodika je isti,samo sto sds u igri ima i opciju"B,dok dodik gura samo jednu opciju..
Mlohavi

#1023 Re: JEL POCELO?

Post by Mlohavi »

hAZNADAR wrote: Da, pade RSK zato sto je Beograd dao zeleno za to, i Evropa aminovala jer je to tada bilo bezbolnije izvesti. Seljenje milion Srba iz BiH u Srbiju i dalje nije moguce izvesti.

Za vecinu napisanog oko nas Bosnjaka/Bosanaca se slazem ali samo to da ovaj put mi sami odlucujemo je li jedno ili drugo je OGROMAN napredak u odnosu na ono "Muslimani ste". ;)
Politicki smo naivci kakvih nema na svijetu, istina. Sam kazes da davno su oni poceli stvarati i definisati Srpstvo, i mi cemo lagano, par stotina godina pred sebe i bez pritiska. Ako ne odlucimo sta i ko smo, uvijek sebi mozemo slagati bas poput Srba.

Tacno je i da oni ovo rade jer mogu, posljednji korak im je bio i najveci samo vidjet cemo dokle ce im se tolerisati ovo ispipavanje terena. Ustvari, mnistar sigurnosti BiH je uputio sasvim valjan odgovor na ovo ku**enje, vidjet cemo sta ce se dalje desiti.
Dok oni rade ono sto mogu, sanjaju nezavisnu srpsku, pa da zakljucimo da tako daleko jos uvijek ne mogu? Kad bude o tome tema otvorena zakljucit cemo ima li nasa strana valjan odgovor.

Do tad cemo da mlatimo praznu slamu pominjanjem oruzanih sukobe i barikada prema FBiH. Nemoj se sta ljutiti, ali u bogatoj ponudi, ovo raseljavanje milion Srba koje ti nekoliko puta pominjes je glupost bez premca na ovoj temi.
Zasto bi selili svoje komsije kad bi se ustvari borili da ih zadrzimo u zajednickoj nam BiH?

Uostalom, sredstava za neka ratna djelovanja koja bi masovno natjerala stanovnistvo u egzodus nema ni jedna strana, ali za kakvo takvo drzanje frontova i kvalitetno klofanje na par mjesta(citaj Brcko), sigurno bi se naslo u slucaju potrebe. Krajnje subjektivno smatram da se taj koridor moze zatvoriti i drzati zatvorenim dovoljno dugo da oni shvate kako nam je ono pravo stalo da i dalje ostanu nasi sunarodnjaci.
beniciodeltoro

#1024 Re: JEL POCELO?

Post by beniciodeltoro »

Ne znam jesu li gori bošnjački mutavi političari što šute na sve što dolazi iz RSa ili bošnjački narod što na svaku trunku opasnosti tjeraju šegu "Je li počelo? Kad ćemo ratovati? Dokle smo došli? Jel se to ovima u Minhenu opet ratuje?"
Kao da je rat bio prije 600 godina pa da to znamo samo iz knjiga, kao da se ne sjećamo sličnih priloga u Dnevniku, sličnog laprdanja jednog drugog Dodika devedesetih, slične sigurnosti "Zapad nas čuva", slične ugrijane atmosfere Srba prema Bošnjacima u ovoj državi.
Isto ako neko misli da je ovo obično laprdanje Dodika i ostalih koje traje godinama neka uporedi današnja dešavanja sa onim izjavama iz 2002, 2005, 2008 ili 2011 pa će primjetiti da su današnje izjave mnogo ekstremnije i da se nešto veliko dešava. Možda je naša vesela reakcija na sve opasne izjave ustvari jedna terapija jer se narod boji da opet zarati jer se nema više volje i živaca ali se više i mi trebamo uozbiljiti.
Bosnjak333

#1025 Re: JEL POCELO?

Post by Bosnjak333 »

Dobar je rusvaj Bake napravio. Prvo je posvadjao Srbe tako sto je SDS uveo u vlast, a ignorisao SNSD. Zatim ih je ujedinio apelacijom o ustavnosti dana genocidne tvorevine pa opet posvadjao davanjem SIPA-e SDS-u kako bi srusila Dodicka.

Mada sam ja mislio da ce prvo teziti eliminaciji Hrvata s obzirom da su oni malobrojniji narod i da su odavno zreli za nacionalne manjine, ali je ipak udario na jaceg protivnika tj. na genocidni cetnitet. Jedino cega se bojim je da ce glavatom ustasi dati treci entitet u zamjenu za rusenja Dodicka i genocidne pa bi onda fakticki bili na istom.
Post Reply