Eurosong 2016

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
¤ jelena ¤

#1001 Re: Eurosong 2016

Post by ¤ jelena ¤ »

Gdje ćete Fudu s Končitom poredit...ona rastura kako pjeva.

Eee, da su žene same otišle, obukle se kao za izlazak u grad i izašle na scenu bez ikakvog građevinskog i repromaterijala na njima i oko njih... :facepalm:

prošli bi glat ono juče...
radiša

#1002 Re: Eurosong 2016

Post by radiša »

u pet deka ti je to sve...

al kad sve saberes sta bi da smo i prosli u to finale,bili bi neđe na dnu,isti kurac,zna se u naprijed ko ce pobjedit.
¤ jelena ¤

#1003 Re: Eurosong 2016

Post by ¤ jelena ¤ »

haj dobro, isto je...

svi su oni Fudo! :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1004 Re: Eurosong 2016

Post by Velkoski »

Better Man wrote:Debakl je bio jasan još od prvog prezentovanja pjesme. Spojili su 4 nespojive osobe. Najbolje prijatelje Deena i Dalal, koji su totalno muzički suprotni i uz to Deen nema blage veze sa pjevanjem, a ni ona nije bog zna šta. Neki reper Jala za kojeg sam prvi put čuo kad su rekli ko će nas predstavljati i koji također je zalutao u muziku. Ne znam šta je Ani trebalo da se bruka s njima, jer ipak je ona školovana i dobra u svom fahu, a i roditelji i brat su joj također školovani muzički i sviraju. Scenski nastup, odjeća Dalal i Deena (posebno Dalal) i scenografija su teški odron. U zlatna vremena Eurosonga da smo se prijavili s ovom pjesmom, bili bi glat odbijeni, jer je pjesma fakat teži odron i šund, kao što je i Eurosong to postao. Ne bitno je da li su oni sami sebi platili to sve, nego ako jesu, zašto onda Dubiozi nije dozvoljeno da nas predstavljaju kad su se sami nudili i nudili da oni snose sve troškove bez da BHRT uloži marku. Dubioza je barem poznata u cijeloj Evropi, jer ljudi sviraju po istoj i ne bi ovisili o glasovima dijaspore, jer bi za njih glasali i stranci. Jasno je da je odabir izvođača izrežiran i namješten i da je neko dobro platio da Deen i ekipa budu ti. Nek se ovaj cirkus odnaših predstavnika završio i valjda su konačno shvatili da nemaju blage veze sa muzikom i pjevanjem i da im je bolje da se ostave toga.
Image
KB9

#1005 Re: Eurosong 2016

Post by KB9 »

one noci kad su nastupali nasi degeni mala iz hrvatske je meni ubjedljivo najbolja bila
Point.

#1006 Re: Eurosong 2016

Post by Point. »

Better Man wrote:Debakl je bio jasan još od prvog prezentovanja pjesme. Spojili su 4 nespojive osobe. Najbolje prijatelje Deena i Dalal, koji su totalno muzički suprotni i uz to Deen nema blage veze sa pjevanjem, a ni ona nije bog zna šta. Neki reper Jala za kojeg sam prvi put čuo kad su rekli ko će nas predstavljati i koji također je zalutao u muziku. Ne znam šta je Ani trebalo da se bruka s njima, jer ipak je ona školovana i dobra u svom fahu, a i roditelji i brat su joj također školovani muzički i sviraju. Scenski nastup, odjeća Dalal i Deena (posebno Dalal) i scenografija su teški odron. U zlatna vremena Eurosonga da smo se prijavili s ovom pjesmom, bili bi glat odbijeni, jer je pjesma fakat teži odron i šund, kao što je i Eurosong to postao. Ne bitno je da li su oni sami sebi platili to sve, nego ako jesu, zašto onda Dubiozi nije dozvoljeno da nas predstavljaju kad su se sami nudili i nudili da oni snose sve troškove bez da BHRT uloži marku. Dubioza je barem poznata u cijeloj Evropi, jer ljudi sviraju po istoj i ne bi ovisili o glasovima dijaspore, jer bi za njih glasali i stranci. Jasno je da je odabir izvođača izrežiran i namješten i da je neko dobro platio da Deen i ekipa budu ti. Nek se ovaj cirkus odnaših predstavnika završio i valjda su konačno shvatili da nemaju blage veze sa muzikom i pjevanjem i da im je bolje da se ostave toga.
Ja mislim da se Zoster nudio da idu o svom trosku prije par godina, ali eto nije bitno.
It_is_a_Leclerc

#1007 Re: Eurosong 2016

Post by It_is_a_Leclerc »

Koja Dubioza se nudila i kome ? Vec je objasnjeno zasto Dubioza ne ispunjava uslove za pojavljivanje na ovom takmicenju. Ako bi pristali da se najmanje dvojica clanova za vrijeme Eurosonga ne pojavljuju na sceni jer su prekobrojni i ako bi pristali na pjesmu bez psovki, politickih poruka ili uzivanja droga kao teme, onda bi jos i dosli u obzir. Sve ostalo je totalno nepotrebno i analizirati.

I da, Conchita Wurst je bolji pjevac od Deena. To sto je ona/on vrlo neprimjerene vanjstine je druga prica.

I da, ove godine - mi smo imali pjesmu koja je najvjernije predstavljala BiH onakvu kakva ona jest - mjesavina svega i svacega koja za evropskim trendovima kasni 20 godina.
DaysleepeR

#1008 Re: Eurosong 2016

Post by DaysleepeR »

dovoljno je to naša pjesma nije pratila produkcijske standarde pa je automatski bila tiša 5 db od ostalih što je naravno odmah udar na efekat

ne može se danas sa onako skromno produciranom pjesmom ostaviti utisak.
Edin H.

#1009 Re: Eurosong 2016

Post by Edin H. »

Kaze engleskinja komentator za bas nastup - Game of Throne.

Fudinu poruku sa zicom cini se, nisu skontali.
Officer Crabtree

#1010 Re: Eurosong 2016

Post by Officer Crabtree »

It_is_a_Leclerc wrote:
I da, ove godine - mi smo imali pjesmu koja je najvjernije predstavljala BiH onakvu kakva ona jest - mjesavina svega i svacega koja za evropskim trendovima kasni 20 godina.

Svaka zemlja i kultura je na svoj način mješavina svega i svačega. Čega bi Jala bio autohtono mješavina, ili Rucner sa svojim gudalom, Deen i Dalal...

Pjesma nije predstavljala ništa što ima veze sa BiH, kao ni mnoge druge, nego je čedo njenih autora i izvođača i takvu je treba gledati, kao nekvalitetan proizvod određenog broja ljudi.

Nije izabrana na konkursu, nije stručno rađena da predstavlja bilo šta... pjesma ko pjesma, zašto mi u svemu moramo tražiti neku supstancu društva, države, čega već ne...
Dr. Kuca

#1011 Re: Eurosong 2016

Post by Dr. Kuca »

Hajlajt je da ova pjesma najbolje oslikava Bosnu :lol: :lol: :lol: :lol: to treba okacit u svakoj ulici u svakom gradu.
cLo

#1012 Re: Eurosong 2016

Post by cLo »

radiša wrote:zna se u naprijed ko ce pobjedit.
Pa da, zna se...Vec par godina unazad kladionice su se pokazale kao precizan indikator, jos ako se poklapa s pricom o ulozenom novcu, to je to. Mada s tim nestaje car citavog takmicenja, jer je kraj izvjestan.
Banksy

#1013 Re: Eurosong 2016

Post by Banksy »

¤ jelena ¤ wrote:haj dobro, isto je...

Svi su oni MI. Nije Zagi gore ulupao svoje pare, već naše.
Patriotska_Liga

#1014 Re: Eurosong 2016

Post by Patriotska_Liga »

Banksy wrote:
¤ jelena ¤ wrote:haj dobro, isto je...

Svi su oni MI. Nije Zagi gore ulupao svoje pare, već naše.
Kaže Dalal da je ona lično platila iz svog džepa kako bi mi nezahvalnici gledali šou :lol:
Vitezanin

#1015 Re: Eurosong 2016

Post by Vitezanin »

http://www.klix.ba/magazin/muzika/dalal ... /160512052

:roll:

Sorry Dalal, ali samim time što je ove godine naš nastup vrištao "izbjeglice, mi smo bili izbjeglice, mi smo siromašni" samo potvrđujemo predrasude o nama samima. Drugo, ako pogledate press konferencije naše delegacije vidjet ćete da se samo o tome pričalo i to uglavnom jer je naša delegacija to konstantno isticala. Mislim, hello.

Ovo je 2016. godina brate mili. I jedna Bosna neće promijeniti svijet.

A poruka nastupom nije poslana. Ljudi nisu skontali o čemu se radi. Žice i fancy kostimi? Nastup o izbjeglicama, a pjesma o ljubavi dvije osobe koje su obučene ono full full fancy šmensi?! To je kontradiktorno. Žicom smo se sami ogradili, doslovno i preneseno.

Imali smo solidnu pjesmicu i groznu realizaciju nastupa. Uglavnom smo prosječne i ok pjesme znali izvući full profesionalnim nastupom. Ovo što su oni uradili je promašen koncept i fakat nismo zaslužili finale, apsolutno. Nije bitno je li nas izbacio žiri ili publika ili oboje, nismo pored svih onih pjesama i nastupa zaslužili prolazak.

Žica bi bila ok da je to neka simbolika razdvojenosti dvije osobe, ljubav ovo-ono pa nešto na taj fazon :D ,ali igrati na ovako jeftinu kartu kad čitav svijet okreće oči na spomen izbjeglica i žica je :shock: :shock: .

I neka likovi an BHRT-u nauče šta je i koji smisao Eurosonga i neka šalju nešto moderno. Jer i to je Bosna, ali ne samo frulice. I Billain je Bosna, i Vrećo i ovi alternativni rock bendovi i brdo drugih stvari koje treba iskopati.

Svejedno, ljudi su se trudili i to treba cijeniti. Ali isto tako da su promašili bit.
cLo

#1016 Re: Eurosong 2016

Post by cLo »

Oni nikako da skopcaju da je pjesma ocajna. Mrzi nas Evropa. :D
Vitezanin

#1017 Re: Eurosong 2016

Post by Vitezanin »

cLo wrote:Oni nikako da skopcaju da je pjesma ocajna. Mrzi nas Evropa. :D
Ma to ti je ono "mrzi nas sudija, mrzi nas čitav svijet".

cLo

#1018 Re: Eurosong 2016

Post by cLo »

Kako Hrvatska udje u EU, pa oni godinama ispadaju u polufinalu?! :D
P308

#1019 Re: Eurosong 2016

Post by P308 »

Vitezanin wrote:
I neka likovi an BHRT-u nauče šta je i koji smisao Eurosonga i neka šalju nešto moderno. Jer i to je Bosna, ali ne samo frulice. I Billain je Bosna, i Vrećo i ovi alternativni rock bendovi i brdo drugih stvari koje treba iskopati.
BHRT prakticno nema nista s Eurosongom ove godine osim Lejle Babovic, koja se o Eurosongu pitala ko ti i ja.
Logovan

#1020 Re: Eurosong 2016

Post by Logovan »

Vitezanin wrote:
cLo wrote:Oni nikako da skopcaju da je pjesma ocajna. Mrzi nas Evropa. :D
Ma to ti je ono "mrzi nas sudija, mrzi nas čitav svijet".

Igrali smo dobro, ali zajeb'o nas sudija. :D
DaysleepeR

#1021 Re: Eurosong 2016

Post by DaysleepeR »

eto zadnja karta, poteže se vjera i brade. mrze nas jer smo muslimani.
Banksy

#1022 Re: Eurosong 2016

Post by Banksy »

A Hari je 2006, kad je bio treći, bio katolik, valjda ...
Vitezanin

#1023 Re: Eurosong 2016

Post by Vitezanin »

P308 wrote:
Vitezanin wrote:
BHRT prakticno nema nista s Eurosongom ove godine osim Lejle Babovic, koja se o Eurosongu pitala ko ti i ja.
Bez obzira na to, poslani su u ime BHRT-a, državne tv kuće. BHRT je znao kakav nastup spremaju, kakva je pjesma itd. Možda nisu imali udio financijama i nisu imali veliki utjecaj na sve, ali su stali iza predstavnika. Neko ih je mogao savjetovati i reći "halo, kakve izbjeglice, žice, folije".

Ako su znali da će teško sve izvesti - mogli su pauzirati još godinu. Šta ima veze.

Ovako smo ispali iz fancy kluba zemalja koje su uvijek bile u finalu.

:D
Vitezanin

#1024 Re: Eurosong 2016

Post by Vitezanin »

Banksy wrote:A Hari je 2006, kad je bio treći, bio katolik, valjda ...
Da je imao bradu ispao bi.

:D :D :D :D
esmasaric

#1025 Re: Eurosong 2016

Post by esmasaric »

Jao Zoster da smo poslali. Ma ustvari i da smo Dubiozu poslali, bar se ne bi potukli prije nastupa...a i mogli su napraviti pjesmicu bez psovki. To ko je ozbiljan, a ko nije... kad pogledamo naše ostale takmicare ne mislim da bismo se toliko obrukali.

I pobogu, neka zemlja je nastupala prije par godina sa lutkicom ćurke. A i ukrajina je jednom poslala bakicu muškarca zamotanog u celofan koji pjeva: Dance!

Ja bih poslala neki bend. Ljude koji su zajedno nastupali. A ne 4 muzičara koji veze nemaju.
Post Reply