Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post Reply
SA 071

#1001 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by SA 071 »

gospodja profiterka wrote:
Ma da, seljaci koji su do jucer jedino znali kako se sadi kukuruz preko noci nabavili moderne raketne sisteme i za minutu naucili kako se puca
iz tog cuda. :lol:
Kad ti se obori teza o civilizovanim onda se napravis budala i pocnes bezveze keslat'. Mah, vec vidjeno.
Kakvi seljaci i kakav kukuruz čovječe? Na ukrajinskoj strani borbama rukovodi profesionalni vojni kadar, školovan i obučen u Rusiji. Počinjem se pitati koliko je na ovom forumu punoljetnih...
:-D To sam i ja za onog 155-icu zaključio. Tinejdžer. Isto djeca, majke mi...
gospodja profiterka

#1002 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by gospodja profiterka »

Fudo387 wrote:
gospodja profiterka wrote:
Ma da, seljaci koji su do jucer jedino znali kako se sadi kukuruz preko noci nabavili moderne raketne sisteme i za minutu naucili kako se puca
iz tog cuda. :lol:
Kad ti se obori teza o civilizovanim onda se napravis budala i pocnes bezveze keslat'. Mah, vec vidjeno.
Kakvi seljaci i kakav kukuruz čovječe? Na ukrajinskoj strani borbama rukovodi profesionalni vojni kadar, školovan i obučen u Rusiji. Počinjem se pitati koliko je na ovom forumu punoljetnih...
Vidi vraga, sad odjednom imas dokaze.
A nisi navijacki raspolozena, nisi? :D
Kakve dokaze?
Fudo387

#1003 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Fudo387 »

gospodja profiterka wrote:Kakve dokaze?
Maloprije si trazila iste,
gospodja profiterka wrote:Ne znam, ko? Imaš neke konkretne dokaze? Ako imaš, ne čekaj ni časa, mnoge ćeš silno obradovati.
...rekla da ne znas ko, da bi samo par minute poslije promijenila iskaz, u...
gospodja profiterka wrote:Kakvi seljaci i kakav kukuruz čovječe? Na ukrajinskoj strani borbama rukovodi profesionalni vojni kadar, školovan i obučen u Rusiji.
...sad ne znas, sad znas.
Sto volim ove k'o fol neutralne. :D
SA 071

#1004 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by SA 071 »

Fudo387 wrote: Pa dobro, onda mozes reci i kako su se Turci mozda zajebali :D , a ne odmah divljaci, hinje, smetljari...
Nisu možda zajebali nego su zajebali. K'o i Amerikanci za ovaj iranski civilni avion... Ali ovo što su Turci uradili je mnogo delikatnije jer su u pitanju vojne letjelice... Tu ne može, još bolje ne smije biti zajeba i greške...
Fudo387

#1005 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Fudo387 »

SA 071 wrote:
Fudo387 wrote: Pa dobro, onda mozes reci i kako su se Turci mozda zajebali :D , a ne odmah divljaci, hinje, smetljari...
Nisu možda zajebali nego su zajebali. K'o i Amerikanci za ovaj iranski civilni avion... Ali ovo što su Turci uradili je mnogo delikatnije jer su u pitanju vojne letjelice... Tu ne može, još bolje ne smije biti zajeba i greške...
Hajde, pa i U-2 je bio vojni avion.
Vidis da moze biti zajeba i greske. :D
bh.tornjak

#1006 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by bh.tornjak »

Fudo387 wrote:
SA 071 wrote:Pa zar moraju vazda Turci ispadati divljaci, u p.čku materinu...
Zasto su divljaci?
Oborili borbeni avion druge drzave koji je bez njihovog odobrenja usao u turski zracni prostor?
Sta bi se desilo turskom borbenom avionu da kojim slucajem zapara nebo iznad Rusije?
eeeeeee....tu se ne gleda da li je civilni ili vojni.....sve se prizeljuje kao npr. onaj malezijski
oridjidji

#1007 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by oridjidji »

SA 071 wrote:Kako god, Turci su im jebali mater, i sada su se Rusi toliko prepali, da Putin nikad nije bio ranjeniji i toliko crven da su Turci suspendovali sve letove, a više od pola države im pokriveno ruskim raketnim sistemom. Istovremeno Rusi malo ušli i Izraelcima u zračni prostor (1 milju duboko), a Izraelci odmah požurili da im obore avion :lol: :lol: :lol: A za svo to vrijeme, Amerikancima nestalo relevantnih meta u Siriji, pa ni oni više ne lete. I još neki turkofili ovdje likuju kao neko zavalio Ruse u Siriji i navukli ih da ostanu jedini koji tamo lete, da dobiju nezahvalnu ulogu suverenog vladara sirijskog zračnog prostora. Pa ovo jebo te k'o iz Audicije "Ona na Jozi, Meho na njojzi. -Jesi to ti Musa? -Jok eto ti si! I tu joj ga ja šuknem!"...

Evo šta kažu Izraelci: "There was a slight intrusion a mile (1.6 kilometers) deep by a Russian plane from Syria into our airspace, but it was immediately resolved and the Russian plane returned towards Syria. It was apparently an error by the pilot who was flying near the Golan. We must not automatically react and shoot them down when an error occurs."

Poslije Grka i Izraelci Turcima održaše predavanje kako se postupa u ovakvim slučajevima. Pa zar moraju vazda Turci ispadati divljaci, u p.čku materinu...
Nisu im jebali mater, samo su postavili stvari na pravo mjesto. Nije problem, mi necemo letiti, ali budite sigurni da necete ni vi nasim nebom. To je to.

Eto Patriota nazad u Tursku, samo sada trajno instaliranog. Rusi ce biti gospodari sirijskog zraka, a Nato sirijske zemlje. Asadu je sad bas jednostavno. Bojim se samo da ne bude za par mjeseci prica kako su se sirijski pobunjenici rasirili na prostore jedine ruske baze na Mediteranu, a oni postali bogatiji za S-300 raketni sistem. :D
gospodja profiterka

#1008 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Fudo387 wrote:
gospodja profiterka wrote:Kakve dokaze?
Maloprije si trazila iste,
gospodja profiterka wrote:Ne znam, ko? Imaš neke konkretne dokaze? Ako imaš, ne čekaj ni časa, mnoge ćeš silno obradovati.
...rekla da ne znas ko, da bi samo par minute poslije promijenila iskaz, u...
gospodja profiterka wrote:Kakvi seljaci i kakav kukuruz čovječe? Na ukrajinskoj strani borbama rukovodi profesionalni vojni kadar, školovan i obučen u Rusiji.
...sad ne znas, sad znas.
Sto volim ove k'o fol neutralne. :D
Znaš li ti čitati? Šta znam? Koje dokaze imam? O čemu ti bolan ne bio?
SA 071

#1009 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by SA 071 »

Fudo387 wrote:
SA 071 wrote:
Hajde, pa i U-2 je bio vojni avion.
Vidis da moze biti zajeba i greske. :D
Pa nije bio ni zajeb ni greška. U sred hladnog rata i zategnutih odnosa, u sred sovjetskog neba oboren američki avion. I gdje vidiš sličnost sa ovim slučajem? Niti je ovaj U-2 bio na ivici zračnog prostora, niti je bio samo 17 sekundi na sovjetskom nebu (što još uvijek nije potvrdio nikakav nezavisan izvor ni da je ruski avion bio u turskom zračnom prostoru), već duboko zašao u teritoriju sovjeta. Prema tome...

Kako god, ne pričamo o tome nego o turskom obaranju ruskog aviona, za kojeg turkofili traže opravdanje u svemu i svačemu...
exliberal-ex

#1010 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by exliberal-ex »

oridjidji wrote:
SA 071 wrote:Kako god, Turci su im jebali mater, i sada su se Rusi toliko prepali, da Putin nikad nije bio ranjeniji i toliko crven da su Turci suspendovali sve letove, a više od pola države im pokriveno ruskim raketnim sistemom. Istovremeno Rusi malo ušli i Izraelcima u zračni prostor (1 milju duboko), a Izraelci odmah požurili da im obore avion :lol: :lol: :lol: A za svo to vrijeme, Amerikancima nestalo relevantnih meta u Siriji, pa ni oni više ne lete. I još neki turkofili ovdje likuju kao neko zavalio Ruse u Siriji i navukli ih da ostanu jedini koji tamo lete, da dobiju nezahvalnu ulogu suverenog vladara sirijskog zračnog prostora. Pa ovo jebo te k'o iz Audicije "Ona na Jozi, Meho na njojzi. -Jesi to ti Musa? -Jok eto ti si! I tu joj ga ja šuknem!"...

Evo šta kažu Izraelci: "There was a slight intrusion a mile (1.6 kilometers) deep by a Russian plane from Syria into our airspace, but it was immediately resolved and the Russian plane returned towards Syria. It was apparently an error by the pilot who was flying near the Golan. We must not automatically react and shoot them down when an error occurs."

Poslije Grka i Izraelci Turcima održaše predavanje kako se postupa u ovakvim slučajevima. Pa zar moraju vazda Turci ispadati divljaci, u p.čku materinu...
Nisu im jebali mater, samo su postavili stvari na pravo mjesto. Nije problem, mi necemo letiti, ali budite sigurni da necete ni vi nasim nebom. To je to.

Eto Patriota nazad u Tursku, samo sada trajno instaliranog. Rusi ce biti gospodari sirijskog zraka, a Nato sirijske zemlje. Asadu je sad bas jednostavno. Bojim se samo da ne bude za par mjeseci prica kako su se sirijski pobunjenici rasirili na prostore jedine ruske baze na Mediteranu, a oni postali bogatiji za S-300 raketni sistem. :D
Nije to moj oridjidi postavljanje stvari na pravo mjesto nego nepromisljen potez koji im se sad vraca, rusi su nastavili da udaraju po teritorij koju su turci pokusali zastitit ( i koju jos uvijek stite) cak jos vise, ometanje transportnih ruta je jedan od laksih nacina vrsenja pritiska.
za patriote dali sam ja procitao pogresno ali meni se ucinilo da su ameri rekli da ce povuc patriote iz turske, moguce da grijesim, ali ako se nevram vec su istalirani u ickirlik ili kako se vec zove ona avio baza...zato me to malo buni
Sto se tice kontrole sirije, nato (amerikanci) su bili u iraku i avganistanu i nesto se bas nisu proslavili sa kontrolom (ko ni rusi u afganistanu)
u svakom slucaju primjetna je nervoza turskog establismenta zbog ocitog pritiska ruske avijacije, nisu se bas dosad toliko bunili ako izumemo kobane gdje su opet bili na "oslobodilackoj" strani
Last edited by exliberal-ex on 29/11/2015 19:16, edited 1 time in total.
SA 071

#1011 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by SA 071 »

oridjidji wrote:

:lol: :lol: :lol:

Dobar si. Pa Rusi nikada nisu ni imali interes letjeti turskim zračnim prostorom i ono par puta što su pogranično upadali je zbog konfiguracije terena i nepravilne granice u kombinaciji sa zakonima fizike. Njihov cilj je zavadati nebom Sirije. S druge strane, i Turcima je cilj (zajedno sa Amerikancima) zavladati nebom Sirije, ali sada neće ni da lete. Naljutili se, šta li? Joj turkofila... Sada fakat vidim da ima istine u onoj da su Srbi najsličniji Turcima od svih naroda sa ovih prostora, jer evo vidim da i turkofili baš kao i Srbi od svojih najvećih poraza pobjede prave i slave. Baš kao vi turkofili sada. Ipak je to njima od Turaka ostalo. To se evo sad vidi. Još Erdogan počeo u Turskoj haman spominjati nekakav "nebeski narod"... A u p.čku materimu... :roll:
Bodkin

#1012 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Bodkin »

Samo sastavilo se. Em mogu biti na strani turske, em mogu biti protiv rusije. Par forumasa 3 orgazma dnevno dozive :D
SA 071

#1013 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by SA 071 »

exliberal-ex wrote:Nije to moj oridjidi postavljanje stvari na pravo mjesto nego nepromisljen potez koji im se sad vraca, rusi su nastavili da udaraju po teritorij koju su turci pokusali zastitit ( i koju jos uvijek stite) cak jos vise, ometanje transportnih ruta je jedan od laksih nacina vrsenja pritiska.
za patriote dali sam ja procitao pogresno ali meni se ucinilo da su ameri rekli da ce povuc patriote iz turske, moguce da grijesim, ali ako se nevram vec su istalirani u ickirlik ili kako se vec zove ona avio baza...zato me to malo buni
Sto se tice kontrole sirije, nato (amerikanci) su bili u iraku i avganistanu i nesto se bas nisu proslavili sa kontrolom (ko ni rusi u afganistanu)
u svakom slucaju primjetna je nervoza turskog establismenta zbog ocitog pritiska ruske avijacije, nisu se bas dosad toliko bunili ako izumemo kobane gdje su opet bili na "oslobodilackoj" strani
Ma ne znaju engleski jezik pa koriste google translate i onda onako indijanski prevedeno sve pogrešno shvate.

U pravu si za Patriote. Nijemci ih trajno povlače čini mi se do kraja januara jer kažu da nema više potrebe za njima u Turskoj JER NE POSTOJI PRIJETNJA OD NAPADA ZA TURSKU, a održavanje istog košta puno, a Amerikanci potvrdili da povlače Patriote do kraja oktobra naredne godine. Kažu misija završava. :roll:
Fudo387

#1014 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Fudo387 »

SA 071 wrote:Pa nije bio ni zajeb ni greška. U sred hladnog rata i zategnutih odnosa, u sred sovjetskog neba oboren američki avion. I gdje vidiš sličnost sa ovim slučajem? Niti je ovaj U-2 bio na ivici zračnog prostora, niti je bio samo 17 sekundi na sovjetskom nebu (što još uvijek nije potvrdio nikakav nezavisan izvor ni da je ruski avion bio u turskom zračnom prostoru), već duboko zašao u teritoriju sovjeta. Prema tome...Kako god, ne pričamo o tome nego o turskom obaranju ruskog aviona, za kojeg turkofili traže opravdanje u svemu i svačemu...
Da vas podsjetim sta ste pisali o tome kako bi Rusi reagovali u slucaju narusavanja njihovog vazdusnog prostora od strane turskog borbenog
aviona,
gospodja profiterka wrote: Eskortovali bi ga nazad. To se inače tako radi, osim ako dvije zemlje jedna drugoj zvanično objave rat.
SA 071 wrote: bio bi upozoren i ispraćen iz ruskog zračnog prostora
Kad vam se navedu primjeri kako su u takvim situacijama reagovali onda se pozivate na drugacije okolnosti.
Te hladni rat, te ovo, te ono...kao da danas Turska nema rat na samoj svojoj granici.
Uglavnom, sto ne opravdavate Turcima srcano bi dozvolili Rusima.
Ne moze to tako, jer ako koristis duple arsine onda se izlazes opasnosti da budes okarekterisan kao rusofil, a svi znamo odakle kod nas
takvi dolaze. :D
155_mm

#1015 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by 155_mm »

oridjidji wrote:Nisu im jebali mater, samo su postavili stvari na pravo mjesto. Nije problem, mi necemo letiti, ali budite sigurni da necete ni vi nasim nebom. To je to.

nece bas s-300 ali neki srednji PVO zasigurno. ameri su sa turcima zajedno obustavili letove i ocigledno su imali potrebu da to kazu javno. e sad za koga je bitno znati da ameri i njihovi saveznici vise ne lete sirijskim nebom to oni vjerovatno znaju. prakticki sad svi znaju da sirijskim nebom lete samo putin i asad. ocigledno bitna informacija jer ne vidim sto bi javno govorili da su prestali napadati IS.
155_mm

#1016 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by 155_mm »

dupli
SA 071

#1017 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by SA 071 »

Fudo387 wrote:
SA 071 wrote:Pa nije bio ni zajeb ni greška. U sred hladnog rata i zategnutih odnosa, u sred sovjetskog neba oboren američki avion. I gdje vidiš sličnost sa ovim slučajem? Niti je ovaj U-2 bio na ivici zračnog prostora, niti je bio samo 17 sekundi na sovjetskom nebu (što još uvijek nije potvrdio nikakav nezavisan izvor ni da je ruski avion bio u turskom zračnom prostoru), već duboko zašao u teritoriju sovjeta. Prema tome...Kako god, ne pričamo o tome nego o turskom obaranju ruskog aviona, za kojeg turkofili traže opravdanje u svemu i svačemu...
Da vas podsjetim sta ste pisali o tome kako bi Rusi reagovali u slucaju narusavanja njihovog vazdusnog prostora od strane turskog borbenog
aviona,
gospodja profiterka wrote: Eskortovali bi ga nazad. To se inače tako radi, osim ako dvije zemlje jedna drugoj zvanično objave rat.
Kad vam se navedu primjeri kako su u takvim situacijama reagovali onda se pozivate na drugacije okolnosti.
Te hladni rat, te ovo, te ono...kao da danas Turska nema rat na samoj svojoj granici.
Ne moze to tako, jer ako koristis duple arsine onda se izlazes opasnosti da budes okarekterisan kao rusofil, a svi znamo odakle kod nas
Pa ti fakat imaš ograničenja. Nije ruski avion letio iznad Ankare niti u dubini turske teritorije naoružan. Nego, ako im je vjerovati da je uopšte, zakačio na 17 sekundi njihov zračni prostor. Ovaj američki je bio duboko u sovjetskoj teritoriji i u neprijateljskim okolnostima.
gospodja profiterka

#1018 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Fudo387 wrote:
aviona,
Čovječe, razumiješ li ti da u trenutku rušenja aviona Rusija i Turska nisu bile sukobljene strane? Razumiješ li? Shvataš li globalne implikacije takvog postupka? Razumiješ li da bi sada svako svakome mogao rušiti avione po vlastitom nahođenju? Razumiješ li da je zato Turska ostavljena da se sama pravda i objašnjava? Niko time ne želi prljati ruke.

Objektivnosti što se tiče, ja sam najveći ,turkofil na ovoj temi. Većini puca neka stvar za interese i budućnost Turske, samo im se čini da im odgovara biti protiv Rusije u cijeloj priči. Činjenica da se Turska raspada iznutra i da joj svi o glavi rade ne brine mnogo lažne ljubitelje te zemlje.
SA 071

#1019 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by SA 071 »

155_mm wrote:
oridjidji wrote:Nisu im jebali mater, samo su postavili stvari na pravo mjesto. Nije problem, mi necemo letiti, ali budite sigurni da necete ni vi nasim nebom. To je to.

nece bas s-300 ali neki srednji PVO zasigurno. ameri su sa turcima zajedno obustavili letove i ocigledno su imali potrebu da to kazu javno. e sad za koga je bitno znati da ameri i njihovi saveznici vise ne lete sirijskim nebom to oni vjerovatno znaju. prakticki sad svi znaju da sirijskim nebom lete samo putin i asad. ocigledno bitna informacija jer ne vidim sto bi javno govorili da su prestali napadati IS.
Da ti poremetim tu romantiziranu verziju, lete i Francuzi. Koalicija predvođena SAD-om izvela danas 3 udara u Siriji. Samo nema Turaka, a Amerikanci trenutno ne lete, ali nisu obustavili letove u potpunosti kao Turci. Vjerovatno su mjere predostrožnosti kod njih da ih ne iznenade Rusi kao Turci Ruse. Nastaviće oni vjerovatno kada se ovo popegla sa Rusima. Ali Turci, e oni ne lete jer su se prepale p.čke. Pa tako ne lete više ni po Grčkoj.
Fudo387

#1020 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Fudo387 »

SA 071 wrote:Pa ti fakat imaš ograničenja. Nije ruski avion letio iznad Ankare niti u dubini turske teritorije naoružan. Nego, ako im je vjerovati da je uopšte, zakačio na 17 sekundi njihov zračni prostor. Ovaj američki je bio duboko u sovjetskoj teritoriji i u neprijateljskim okolnostima.
Ma da, ignorisacemo cinjenicu da Rusima ovo nije bio prvi put i da su vise navrata upozoreni da to vise ne rade.
Za ozbiljne drzave narusavanje vazdusnog prostora je ozbiljan incident, i ako se neprestano ponavlja svakako da imaju pravo na reakciju.
To, je li 17 sekundi, pola sata, dan...je irelevantno, oglusili su se na upozorenja i hrabro zaginuli. :D
Bodkin

#1021 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Bodkin »

Fudo387 wrote:
SA 071 wrote:Pa ti fakat imaš ograničenja. Nije ruski avion letio iznad Ankare niti u dubini turske teritorije naoružan. Nego, ako im je vjerovati da je uopšte, zakačio na 17 sekundi njihov zračni prostor. Ovaj američki je bio duboko u sovjetskoj teritoriji i u neprijateljskim okolnostima.
Ma da, ignorisacemo cinjenicu da Rusima ovo nije bio prvi put i da su vise navrata upozoreni da to vise ne rade.
Za ozbiljne drzave narusavanje vazdusnog prostora je ozbiljan incident, i ako se neprestano ponavlja svakako da imaju pravo na reakciju.
To, je li 17 sekundi, pola sata, dan...je irelevantno, oglusili su se na upozorenja i hrabro zaginuli. :D
Aha, turci se poveli primjerom engleske koja uvijek obara ruske avione kad joj udju u zracni prostor. U pravu si dofu :thumbup:
sinuhe

#1022 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by sinuhe »

A sto ulaze, sto niko ne ulazi u ruski prostor?
Fudo387

#1023 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Fudo387 »

gospodja profiterka wrote:Čovječe, razumiješ li ti da u trenutku rušenja aviona Rusija i Turska nisu bile sukobljene strane? Razumiješ li?
Razumijes li ti cinjenicu da su njihovi interesi u direktnom konfliktu glede sukoba koji bjesni na turskoj granici?
Pazi, ne ruskoj vec turskoj. Kakva bi reakcija ruske vrhuske bila na odluku Erdogana da bombarduje polozaje proruskih separatista u
Ukrajini? :D
gospodja profiterka wrote:Shvataš li globalne implikacije takvog postupka?
De, prosvijetli me, kako ce se to odraziti na cijenu kivija u Japanu? Cuj globalne. :roll:
gospodja profiterka wrote:Razumiješ li da je zato Turska ostavljena da se sama pravda i objašnjava?
Ne znam, meni nesta i ne djeluju tako, jer da im je stalo do pravdanja ne bi slali onolike tenkove na granicu sa Sirijom.
exliberal-ex

#1024 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by exliberal-ex »

Fudo387 wrote:
aviona,

fudo ja sam postavio linkove sa youtube prije par dana evo ti ponovo , evo kako se to radi u normalnim zemljama

ispracanje ruskog tupoljeva sa britanskim rafalima

https://youtu.be/ybL9aJEvC5Y

ispracanje portugalskog osmatrackog aviona sa ruske strane

https://youtu.be/X_cVp-xZXg0

ako pogledas oba klipa mozes primjetit da piloti sa obadvije strane imaju isti pristup, poravnaju se sa protivnickim avionom, pokazu "stomak" da se vidi da su naoruzani i onda se odvoje....

sto se tice U2 , avion je srusen duboko u ruskom vazdusnom prostoru

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... am1960.jpg

ova mapa pokazuje planirani let, znaci pricamo o skroz drugacijem slucaju
SA 071

#1025 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by SA 071 »

gospodja profiterka wrote:Čovječe, razumiješ li ti da u trenutku rušenja aviona Rusija i Turska nisu bile sukobljene strane? Razumiješ li? Shvataš li globalne implikacije takvog postupka? Razumiješ li da bi sada svako svakome mogao rušiti avione po vlastitom nahođenju? Razumiješ li da je zato Turska ostavljena da se sama pravda i objašnjava? Niko time ne želi prljati ruke.

Objektivnosti što se tiče, ja sam najveći ,turkofil na ovoj temi. Većini puca neka stvar za interese i budućnost Turske, samo im se čini da im odgovara biti protiv Rusije u cijeloj priči. Činjenica da se Turska raspada iznutra i da joj svi o glavi rade ne brine mnogo lažne ljubitelje te zemlje.
Samo, nisi ti turkofil u onom smislu u kojem ja ovdje upotrebljavam tu riječ. Ja volim Turke više nego Ruse, i nama ovdje Turci više valjaju od Rusa, naprotiv Rusi nam samo štete, ali u čitavoj ovoj situaciji su odigrali niz loših poteza i moglo bi im se dobro odbiti od glavu.

Ne kontaju raja ovdje da Turcima upravo njihovi saveznici iz NATO-a rade o glavi i da su sve preduzimali da sjebu Erdogana, od Gezi parka do ovih ubistava Kurda u zadnje vrijeme. Ali im nije pošlo za rukom. I onda odradi Erdogan ili mu neko uvali s njegove strane upravo ono što već dugo vremena njihovi neprijatelji (otvoreni ili skriveni) žele. Neki ovdje naivno povlače paralele sa Rusijom i njihovim problemima. Turci imaju problem sa Kurdima koji može biti strašno opterećenje za budućnost zemlje, a moguće ga je "hraniti" izvana. Rusi nigdje nemaju problem takve vrste, svaki svoj problem Rusi mogu lokalizovati kao što je to bilo onomad sa Čečenima. Ali ovi turkofili ovdje, toga ili nisu svjesni ili ne žele znati.

U pravu si ti, ne vole izgleda oni Turke, nego mrze Ruse...
Post Reply