Ja prosto ne znam kako opstajes u BiH, ako i jesi odavdje, okruzen sa toliko muslimana.raoul duke wrote:Valjda ce ljudi konacno shvatiti koliko religija truje drustvo, eksplicitno Islam.
Pariz
- Warashii
#1001 Re: Pariz
- tututuuuu
#1002 Re: Pariz
a sta to Fra. radi u Siriji? je li oni ubijaju civile i love ove zivotinje? ako ne rade na valja, ako rade ne valja... opravdanja opravdanja... mislim da je vrijeme da se vojska dole posalje i da se to sve redom pocne tamaniti. a simpatizere po europi proganjati, pocevsi od raznih komentatora koji prolijevaju mrznju iz monitora dok koriste blagodati tih koje toliko mrze.zeina wrote: Ma nemoj, ovo što su uradili u Francuskoj je u ime Boga jer eto muslimanski Bog/Allah je toliko zao da naređuje ubjanje civila na čistu miru, a nema šanse da je to odmazda za ono što Francuska radi u Siriji svakodnevno i gore od ovog što je bilo u Parizu...ja logike i govana
- emigrazione
#1003 Re: Pariz
Ljudi su u ratu, a rat se ne mora voditi samo na teritoriji Iraka, Sirije, Libije, Egipta i sl. moze i na teritoriji Francuske ili Engleske...
- Fudo Bosna
#1004 R
Dakle , prvo prići problemu terorizma hladne glave... Pa i onog koji se dešava nažalost i u ime islama. Prvo sačekati rezultate istrage. Oduševio me je maločas, mada nisam fan domaćih političara gospodin Milanović svojim "spuštanjem", tenzija na zemlju na presici, i izbjegavanjem bilo kakvog dovođenja u vezu ovog divljaštva, jer to je pravi izraz za ove zločine u Parizu, bilo sa izbjegličkom krizom ili pogotovu sa islamom/muslimanima.
Upotrjebio je, čini mi se sintagmu , "Naša islamska braća " ili tome slično...
Znači, prvo ne znamo bez kraja istrage koje izvršilac a pogotovu ko je nalogodavac? Nedvosmilseno i za vijeke vijekova, po islamu je ovo HARAM, NAJSTROŽIJE ZABRANJENO NEDJELO za nas muslimane i to treba istači JASNO I NEDVOSMISLENO!
Ako se i ispostavi da nema veze sa nekom skupinom ljudi ili organizacije koji se kriju iza islama, te velike svjetske religije kojoj i sam pripada a koja je svjetlosnim milionima godina daleko od ovakvih terorista, divljaka i ovakvih nedjela, islamska ulema u cjelinei, pogotovu u najbitnijim islamskim državama, treba zauzeti jasan i nedvosmislen stav a u skladu sa našim učenjem Kuranom Časnim , Hadisima, i našim idžmaom konsnzusom uleme, da je ubijanje nevinog najstroži haram i da po islamu : "Cilj ne opravdava sredstva !". Tj. čak i kada bi pomogao neke ljude tako što bi opljačkao druge ljude to ne bi bili Bogougodno djelo i ne bi bilo od Boga Uzvišenog primljeno , za šta nemamo vremena i prostora elaborirati i citirati brojne Kuranske ajete i hadise kao izvor moje i mnogih forumaša uzvišene vjere islama, uz uvažavanje sve braće, drugih konfesija i one koji nisu vjernici jer smo svi ljudi i stvorenja Božija po učenju naše i svih vjerskih religija !
Pogotovu treba istači da se boraba za pravdu u ovome pokvarenom svijetu u kome su neke zapadne vlade , svojim licemjernim ponbašanjem doprinijele , možda u dobroj mjeri i pomogle proizvodnju ovakvih lažnih muslimana, NE MOŽE BITI VRŠENA PO ISLAMU ZABRANJENIM DJELIMA HARAMOM A TO JE UBIJANJE NEDUŽNIH.
Ovo je potrebno da idioti koji mobilišu islamsku omladinu sutra ne mogu reči da nemaju protiv sebe FETVU da je ovo HARAM i da svaki mladi čovjek , pojedinac koji ovakve nalogodavce, / najgoiru sortu neljudi posluša i odluči se na ovajve zločine, neće ničim pomoči islamu, čovjećanstvu, a da sa ovakvim zločinima , ako ih počini sebi utire SIGURAN PUT U DŽEHENEM /PAKAO i da će odgovarati za svaki nedužno izgubljen ljudski život, pa da bježi od ovakvih kvazimuslimana kao od kuge ili side !
Po bosanski rečeno: "Ne pravi se pita od govana !" Iliti , ne ide se u raj /džennet zlodjelima koje vode u džehenem /pakao !!!
Upotrjebio je, čini mi se sintagmu , "Naša islamska braća " ili tome slično...
Znači, prvo ne znamo bez kraja istrage koje izvršilac a pogotovu ko je nalogodavac? Nedvosmilseno i za vijeke vijekova, po islamu je ovo HARAM, NAJSTROŽIJE ZABRANJENO NEDJELO za nas muslimane i to treba istači JASNO I NEDVOSMISLENO!
Ako se i ispostavi da nema veze sa nekom skupinom ljudi ili organizacije koji se kriju iza islama, te velike svjetske religije kojoj i sam pripada a koja je svjetlosnim milionima godina daleko od ovakvih terorista, divljaka i ovakvih nedjela, islamska ulema u cjelinei, pogotovu u najbitnijim islamskim državama, treba zauzeti jasan i nedvosmislen stav a u skladu sa našim učenjem Kuranom Časnim , Hadisima, i našim idžmaom konsnzusom uleme, da je ubijanje nevinog najstroži haram i da po islamu : "Cilj ne opravdava sredstva !". Tj. čak i kada bi pomogao neke ljude tako što bi opljačkao druge ljude to ne bi bili Bogougodno djelo i ne bi bilo od Boga Uzvišenog primljeno , za šta nemamo vremena i prostora elaborirati i citirati brojne Kuranske ajete i hadise kao izvor moje i mnogih forumaša uzvišene vjere islama, uz uvažavanje sve braće, drugih konfesija i one koji nisu vjernici jer smo svi ljudi i stvorenja Božija po učenju naše i svih vjerskih religija !
Pogotovu treba istači da se boraba za pravdu u ovome pokvarenom svijetu u kome su neke zapadne vlade , svojim licemjernim ponbašanjem doprinijele , možda u dobroj mjeri i pomogle proizvodnju ovakvih lažnih muslimana, NE MOŽE BITI VRŠENA PO ISLAMU ZABRANJENIM DJELIMA HARAMOM A TO JE UBIJANJE NEDUŽNIH.
Ovo je potrebno da idioti koji mobilišu islamsku omladinu sutra ne mogu reči da nemaju protiv sebe FETVU da je ovo HARAM i da svaki mladi čovjek , pojedinac koji ovakve nalogodavce, / najgoiru sortu neljudi posluša i odluči se na ovajve zločine, neće ničim pomoči islamu, čovjećanstvu, a da sa ovakvim zločinima , ako ih počini sebi utire SIGURAN PUT U DŽEHENEM /PAKAO i da će odgovarati za svaki nedužno izgubljen ljudski život, pa da bježi od ovakvih kvazimuslimana kao od kuge ili side !
Po bosanski rečeno: "Ne pravi se pita od govana !" Iliti , ne ide se u raj /džennet zlodjelima koje vode u džehenem /pakao !!!
Last edited by Fudo Bosna on 14/11/2015 14:30, edited 3 times in total.
- Kareem Abdul
#1005 Re: Pariz
zeina wrote:
Ma nemoj, ovo što su uradili u Francuskoj je u ime Boga jer eto muslimanski Bog/Allah je toliko zao da naređuje ubjanje civila na čistu miru, a nema šanse da je to odmazda za ono što Francuska radi u Siriji svakodnevno i gore od ovog što je bilo u Parizu...ja logike i govana
A što to Francuska radi u Siriji?
I ako smo već kod toga, kako to da niti jedan Srbin nije počino samoubilački napad ili bilo kakav drugi napad u Americi ili Europi zbog NATO bombardiranja i otimanja Kosova?
S druge strane nekoliko Kosovara Albanaca je ubilo američke vojnike u bazi u Njemačkoj? Jeli to zbog politike Amerikanaca na Kosovu?
- dale cooper
#1006 Re: Pariz
Čitam temu i gledam na portalima slike i ne znam šta bih napisao. Jebiga, žao mi ljudi, posebno mi
se srce slama na one većinom mlade ljude koji su poginuli u Bataclanu. Koji su izašli da se zabave,
uživaju u muzici, a sada su mrtvi. I šta čovjek da kaže na sve to, na apsolutno i užasavajuće ludilo
nekoga ko je spreman da to uradi. Kakvo je to grozno i strašno nepoštivanje ljudskog života.
Užas...užas...
se srce slama na one većinom mlade ljude koji su poginuli u Bataclanu. Koji su izašli da se zabave,
uživaju u muzici, a sada su mrtvi. I šta čovjek da kaže na sve to, na apsolutno i užasavajuće ludilo
nekoga ko je spreman da to uradi. Kakvo je to grozno i strašno nepoštivanje ljudskog života.
Užas...užas...
- kamen spoticanja
#1007 Re: Pariz
Upravo o tome i govorim...shizofrenijaBodkin wrote:Kojih 50%? Kakvih bolan 700 miliona ljudi? Treba slomit kicmu ekstremistima i pokazati da ce ta ideologija zavrsiti u pepelu. Problem u tome je sto to ne mozes napraviti, a da to ne lici na rat protiv islama. A to je ironija jer svi kao ppgaji ponavljaju kako to nije islam a istovremeno kako zapd napada samo muslimane. Sizofrenija.kamen spoticanja wrote:Velis ako pobijes onih maloprije pomenutih 50% bice ok?Bodkin wrote:
Kakve veze ima pleatinsko pitanje sa ovim? Apsolutno nikakve. Sa ovom ideologijom nema relaksacije
Dakle cirka 700 miliona ljudi?
Vjeruj palestinsko pitanje je kljucna figura na sahovskoj partiji novog/starog svjetskog poredka
I da, moje misljenje je da palestina sa ovim nikakve veze nema
- Ironmen
#1008 Re: Pariz
Bloo wrote:Ko to treba da shvati?Ironmen wrote:Altsa wrote:Nadam se da ce sada svijet shvatiti da bez vojne kopnene akcije protiv bradate dubradi nema mira i svijetu.
Nadam se da su svatili da su sami krivi jer su vodili pogresnu politiku na BI i Africi...Napravili su razor u Libiji, Siriji, Iraku, Jemenu i sada im se njihova politika odbila od glavu naravno uvjek nastradaju neduzni i ciivli.
Evropa, Turksa, Izrael i naravno SAD oni su i stvorili ISIL u borbi protiv legitimne vlade Sirije a sada im se sve odbija od glavu ovo sto se desilo u Parizu veceras vec 5 godina na svojoj kozi osjecaju sirijci, Iracani i kurdi.
- tututuuuu
#1009 Re: Pariz
pa zar nije ocito? ljudi se raznesu s bombom i pri tom ubiju na desetke i vise neduzni civila, zena i djece. A sve za Allaha i islam, bar kako oni to vide.zeina wrote:Na koji način Islam truje ljude?raoul duke wrote:Valjda ce ljudi konacno shvatiti koliko religija truje drustvo, eksplicitno Islam.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1010 Re: Pariz
nisam cito sve...relativizacija je pocela
vidim spominje s biblija
zanimaju me križari i inkvizicija
jel to spominjano
vidim spominje s biblija
jel to spominjano
-
ozdrlje_donje
#1011 Re: Pariz
To je upravo i moje misljenje. Oni ako misle da je za ovo Islam kriv onda nemaju pojma. Zapravo imaju pojma i te kako ali najalkse i najpodobnije je i sto je na kraju cilj svega ovoga je da se krivi Islam. A ovo nije Islam. Islam je krenuo izravno na njih kako se ljudski i ratuje ako se vec ratuje i pokorio Spaniju, stigao na pragove Beca. Ovi samoubijanje i kukavicko terorisanje ljudi se moze pripisati ko zna cemu samo ne Islamu. S druge strane, ti gradjani Pariza se nikad nisu pitali kako je u tim kolonijama na racun kojih su oni uzival prilicno solidan zivot dok su zitelji tih kolonija zivjeli uglavom u teroru. Naumpade mi scena iz fima "Remake" kada Tarik pokusava da kaze koju u ratu u BiH i niko ga uopste ne benda. Toliko njima stalo do silnih terora u svijetu ali kad se desi na jednu noc u Parizu to je strasno. Jeste strasno ali na toliko mjesta a Zemlji je puno strasnije pa oni ostaju slijepi na to, ili su cak direktni saucesnici ili pomagaci tom teroru. Ovo je posljedica njihove i zapadnjacke politike u globalu, da Bogom nije tako i da je svijet drugaciji ali...zeina wrote:Gledajući sa stanovišta Islama ovako se ne ratuje, ne ubijaju se civili, samoubice su takodje nepoznanica, ali gledajući sa strane običnog čovjeka ograničenog običnim ljudskim porivima ovo što se desilo u Parizu je bilo i za očekivati, ne možeš ti ići u drugu zemlju ubijati civile i uništavati sve pred sobom a da tvoja zemlja bude u miru i blagostanju, kako siješ tako i žanješ, Francuska je zemlja u ratu a u ratu bude i nevinih žrtava uvijek.
A s druge strane njima ovo dobro dođe, sad mogu u otvoreni rat protiv svih muslimana, satanizacija muslimana se nastavlja i zapadne zemlje uključujući i Francusku koja finansira isti taj ISIL sigurno ga ne fnansira bez razloga. to je njihova produžena ruka koja im otvara vrata da se obračunaju sa svim islamskim zemljama na bliskom istoku....to su neki viši ciljevi sa Izraelom na čelu svakako.
- Ironmen
#1012 Re: Pariz
Sirijski predsjednik Assad o napadima u Parizu: "Pogrešna politika Zapadnih zemalja, naročito Francuske, dovela je do širenja terorizma - da bi se teroriste zaustavilo mora im se odmah prekinuti logistička i politička potpora"
Ovo je govorio i 2011 u pocetku sukoba kada su isti ti francuzi podrzavali i naoruzali razne teroristkicke skupine diljem BI i sada im se mac odbio od glavu kojeg su sami stvorili.
Ovo je govorio i 2011 u pocetku sukoba kada su isti ti francuzi podrzavali i naoruzali razne teroristkicke skupine diljem BI i sada im se mac odbio od glavu kojeg su sami stvorili.
- tututuuuu
#1013 Re: Pariz
kako se to obija Izraelu? Ja nesto ne vidim da tamo rade ista niti smiju?Ironmen wrote:
Evropa, Turksa, Izrael i naravno SAD oni su i stvorili ISIL u borbi protiv legitimne vlade Sirije a sada im se sve odbija od glavu ovo sto se desilo u Parizu veceras vec 5 godina na svojoj kozi osjecaju sirijci, Iracani i kurdi.
Last edited by tututuuuu on 14/11/2015 13:49, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#1014 Re: Pariz
sad ćemo na to...kao prikriveni četniciBlack swan wrote:nisam cito sve...relativizacija je pocela
vidim spominje s biblija
jel to spominjano
- kamen spoticanja
#1015 Re: Pariz
Ejssha_ba wrote:Hajd ti u Egipat živa bila. Rekoh vec jednom povedi sestre i bracu.
hoce li ostatak od 52 % bosanskog stanovnistva u egipat?
-
emmir1
#1016 Re: Pariz
refffko wrote:Nisam vidio da se ti st idu avionima pozivaju na Bibliju. Ovi sto ubijaju civile itekako se pozivaju na Kuran.zeina wrote:mO k3 wrote:ovi teroristi uzvikuju allahu ekber , jeli zaista volja dragoga boga da se nevini ubijaju , imali u kuranu igdje ikakva pasaza ,ajet gdje stoji ??
Nema, a ima li u bibliji gdje da piše da se šalju avioni u drugu zemju i da se ubijaju nevini civili i uništava sve pred sobom?
Nemoj mijesati te dvije stvari.
Putin salje avione zbog politickih, finansijskih, licnih, inih intresa. Ovi se opasaju bombama i ubijaju neduzne ljude islljucivo iz vjerskih razloga.
Ne ubijaju oni iz vjerskih razloga, ne budi tako plitak.
Ubijaju iz osvete zbog napada na njih na Bliskom istoku, problem je što njima vođe ratove na BI tumače kao vjerske ratove i da ih se napada zato što su muslimani
- dječak sa šibicama
#1017 Re: Pariz
Tu i tamo.Black swan wrote:nisam cito sve...relativizacija je pocela
vidim spominje s biblija
jel to spominjano
Relativizacija je konstanta. Na ovom forumu je djelovanje proISIL manijaka dopusteno vec godinama, tako da... nista ne treba cuditi.
-
sha_ba
#1018 Re: Pariz
Ja sinoc to komentarisah, zao mi te omladine, naravno svake nevine žrtve...dale cooper wrote:Čitam temu i gledam na portalima slike i ne znam šta bih napisao. Jebiga, žao mi ljudi, posebno mi
Užas...užas...
A nemoj se šokirati ako dobiješ komentar da su sami krivi ili da su slušali đavolsku muziku
- refffko
#1019 Re: Pariz
Oni svi dolaze iz radikalnih zajednica i dzamija gdje im pripovjedaju ovakve stvari i ubjedjuju ih da oni kao muslimani su duzni uraditi ovakvo sto.
Nisu ovo iz kuce ponijeli sigurno. Njihovi roditelji danas tuguju. Imami koji su ih ovome poducavali likuju.
Oni ovo rade iskljucivo iz vjerskih uvjerenja. Ako neko za nagradu za ovakvo sto ocekuje Dzenet, kako to onda nazivamo?
Oni nemaju nikakav drugi intres u svemu ovome nego onaj koji dolazi zasljepsljenoscu vjerom.
Oni ovkavo sto ne rade samo po Francuskoj. Rade to izmedju sebe. Ubijaju site, ubijaju i druge muslimane koji ne razmisljaju kao oni.
Sinoc kad se desilo ovo, je li iko od vas iti sekunde sumnjao da se iza svega nalaze "muslimani"?
E do te faze smo dosli. Kad god se desi sranje, sigurna si da su muslimani iza toga.
Islam, odnosno onaj Islam koji propagira Saudisjak Arabija je rak rana danasnjeg svijeta. U zaostatku su za civilizacijom bar 300 godina.
Iran, Malesya i Turska su jedini tracak nade za spas i naredak Islama.
Nisu ovo iz kuce ponijeli sigurno. Njihovi roditelji danas tuguju. Imami koji su ih ovome poducavali likuju.
Oni ovo rade iskljucivo iz vjerskih uvjerenja. Ako neko za nagradu za ovakvo sto ocekuje Dzenet, kako to onda nazivamo?
Oni nemaju nikakav drugi intres u svemu ovome nego onaj koji dolazi zasljepsljenoscu vjerom.
Oni ovkavo sto ne rade samo po Francuskoj. Rade to izmedju sebe. Ubijaju site, ubijaju i druge muslimane koji ne razmisljaju kao oni.
Sinoc kad se desilo ovo, je li iko od vas iti sekunde sumnjao da se iza svega nalaze "muslimani"?
E do te faze smo dosli. Kad god se desi sranje, sigurna si da su muslimani iza toga.
Islam, odnosno onaj Islam koji propagira Saudisjak Arabija je rak rana danasnjeg svijeta. U zaostatku su za civilizacijom bar 300 godina.
Iran, Malesya i Turska su jedini tracak nade za spas i naredak Islama.
-
sha_ba
#1020 Re: Pariz
Iskreno bujrum svi koji podržavaju ili opravdavaju ovokamen spoticanja wrote:Ejssha_ba wrote:Hajd ti u Egipat živa bila. Rekoh vec jednom povedi sestre i bracu.
- tututuuuu
#1021 Re: Pariz
a sto siluju tamo zene ti vjernici, i pale zivu djecu? je li i to nekakva odmazda?emmir1 wrote:
Ubijaju iz osvete zbog napada na njih na Bliskom istoku, problem je što njima vođe ratove na BI tumače kao vjerske ratove i da ih se napada zato što su muslimani
Last edited by tututuuuu on 14/11/2015 13:51, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1022 Re: Pariz
krizarski ratovi u ocima arapa
- mO k3
#1023 Re: Pariz
Problem je i zapadni mediji koji ne izvjestavaju istinu , nego kako je njima potrebno ... jutros sam gledao vijesti neki analiticar spominje Iran kao zaveznika , zamisli pa do skora je Iran bio devil i sada ?!?!?Ironmen wrote:Sirijski predsjednik Assad o napadima u Parizu: "Pogrešna politika Zapadnih zemalja, naročito Francuske, dovela je do širenja terorizma - da bi se teroriste zaustavilo mora im se odmah prekinuti logistička i politička potpora"
- Ironmen
#1024 Re: Pariz
tututuuuu wrote:kako se to obija Izraelu? Ja nesto ne vidim da tamo rade ista niti smiju?Ironmen wrote:
Mislio sam direktno na Francuze jer su dosta ranjivi jer imaju dosta spavaca vidices na kraju da su svi ovi napadaci njih 8 ili koliko vec drzavljani Francuske a za Izrael sam mislio da su jedni od osnivaca ISILA.
- kamen spoticanja
#1025 Re: Pariz
Dakle 15tak ljudisha_ba wrote:Iskreno bujrum svi koji podržavaju ili opravdavaju ovokamen spoticanja wrote:Ejssha_ba wrote:Hajd ti u Egipat živa bila. Rekoh vec jednom povedi sestre i bracu.