EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

Herr Flick

#1001 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Herr Flick »

mO k3 wrote:Ako ne uzmemo irsku ,nemam mi onda sta traziti u francuskoj .... kratko i jasno
Kakve to veze ima,evo ja bih odmaah potpisao da igramo katastrofalno u obje tekme a da prodjemo,bitno je ucestvovat :D :D :D
studiorum_tuzlaensis

#1002 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by studiorum_tuzlaensis »

Cuj nemamo šta tražit, pa jel to mi nešto tražimo u Francuskoj? Normalno je kukati jer su ljudi objektivno bolji trenutno, sudeći po formi.

Najjača izjava ovih dana: "Ako ih ne možemo proć nemamo šta tražit u Francuskoj", ispada ko da smo Španija ili Engleska pa ganjamo neke titule.. :lol: :lol: :lol:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#1003 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Zabraniti pice u Zenici dva dana prije tekme. :oops:

Upozorenje o zabrani istaknuti u hotelu gdeje ce biti smjestena irska repka i posebno ga nadzirati. Prekrsioce u cuzu na hladjenje. :evil:

Irska repka garant desetkovana i k'o muhe bez glave na dan odrzavanja tekme. :lol:

Nas tim garant pobjedjuje. :D
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#1004 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by A1fa »

north wrote:Imaju par, ali klubovi poput Fulhama, Readinga ili Wolverhamptona su sigurno ozbiljniji od Sturma i nekih turskih sporova...a da ne kažem da mi imamo dvojicu igrača, gdje obojica nemaju nastupa za klub evo već treći bajram, a jedan ti je onako ozbiljan konkurent za prvih 11 (hvala za 2 gola protiv Kipra, ali dečko dozovi se i izbori se za status majka mu stara :roll: )....Napisa kolega forumaš najbolje, ne dizati ih kao velesilu, ali niti stavljati u rang Izraela ili Slovenije..realno nismo uopšte osjetno bolji od njih, pa ne mora se niko složiti...
Sinoc gledam Deportivo protiv Atletica Bilbao. Do 80 minute Deportivo u podredjenoj ulozi i to kod kuce, ne mogu se sastat sa loptom na sredini terena. Kontam kako Medunjanin u onakvoj ekipi ne moze biti alternativa treneru, pogotovo kad se vrati sa okupljanja reprezentacije nabrijan, kao Man of the Match utakmice.....mozda je sta licno, ali ono sta igra za Deportivo od igraca, ja nisam vidio tu toliku klasu koja Medunjanina salje na tribine, jer ga sinoc ni na klupi nije bilo...
ultima_palabra

#1005 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by ultima_palabra »

A1fa wrote:
north wrote:Imaju par, ali klubovi poput Fulhama, Readinga ili Wolverhamptona su sigurno ozbiljniji od Sturma i nekih turskih sporova...a da ne kažem da mi imamo dvojicu igrača, gdje obojica nemaju nastupa za klub evo već treći bajram, a jedan ti je onako ozbiljan konkurent za prvih 11 (hvala za 2 gola protiv Kipra, ali dečko dozovi se i izbori se za status majka mu stara :roll: )....Napisa kolega forumaš najbolje, ne dizati ih kao velesilu, ali niti stavljati u rang Izraela ili Slovenije..realno nismo uopšte osjetno bolji od njih, pa ne mora se niko složiti...
Sinoc gledam Deportivo protiv Atletica Bilbao. Do 80 minute Deportivo u podredjenoj ulozi i to kod kuce, ne mogu se sastat sa loptom na sredini terena. Kontam kako Medunjanin u onakvoj ekipi ne moze biti alternativa treneru, pogotovo kad se vrati sa okupljanja reprezentacije nabrijan, kao Man of the Match utakmice.....mozda je sta licno, ali ono sta igra za Deportivo od igraca, ja nisam vidio tu toliku klasu koja Medunjanina salje na tribine, jer ga sinoc ni na klupi nije bilo...
Ma nešto je on tu zakuhao, možda je štagod na vjerskoj osnovi :mrgreen: Jer kvalitetom je sigurno među 5 igrača tamo.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1006 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by JoseMujica »

A1fa wrote:

ako nisi fizički spreman zaboli svakog trenera što imaš tehniku, viziju il ne znam ti šta.

Ja bi razumio da je to nešto lično kad te u jednom klubu mnoće s nulom al u slučaju i mede i izeta se to ponavlja u koji god klub da odu. možda ih kaseta sa potezima i očitim talentom proda, al im bez rada nema igre
A1fa

#1007 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by A1fa »

ultima_palabra wrote:
A1fa wrote:
Ma nešto je on tu zakuhao, možda je štagod na vjerskoj osnovi :mrgreen: Jer kvalitetom je sigurno među 5 igrača tamo.
Trener na njega ne racuna, to je sada ocigledno. Logican rasplet je da u zimskom prelaznom roku nadje drugi klub. Ugovor mu istice 2017. I Deportivo bi trebao biti sretan da ima igraca koji ce igrati abd na EP a njima ne treba..
Njegovom stilu igre bi Italija najbolje odgovarala. Ako ne to, onda bilo koja liga i klub gdje bi igrao redovno
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1008 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by hrasno38 »

hornet wrote:
hrasno38 wrote:
Romanista 101% wrote:Irska je bolja od Welsa.
Po cemu? Onda je bolja i od Njemacke jer ih je nedavno dobila......BiH je reprezentacija koja kad je kompletna moze dobiti svakoga na zemaljskoj kugli naravno ako se slozi onih prvih 11 kako treba. Mi ne trebamo nikoga da se bojimo niti da to pokazujemo nego obratno...treba da se boje nas. Naravno ostrvski fudbal je jedinstven ma da ga igra Engleska, Skotska, Vels ili Irska.....i taj fudbal je totalno drukciji od onoga koji igramo mi ali sasvim sigurno Irska nije losija od Velsa i mi jednostavno moramo u prvoj utakmici napasti iz svih oruzja te napraviti ako je ikako moguce minimalno 2 gola razlike...a to je bar sto se mene tice vise nego realno.
Kad smo mi to dobili nekog od 'velikih'? Prvi i zadji put Italiju 96' na Kosevu. Nije Irska taj rang naravno, ali onako interesantno je to sto se ponavlja kao mi mozemo dobiti svakog, a jednom se samo plasirali. Evo da uzmemo samo period od kad je Ciro preuzeo reprezentaciju, 2008 pa do danas, tukli su nas: Spanija, Francuska, Portugal (i to kako), Argentina i Belgija (koja je u ovom trenutku velika) a najbolja ekipa, po rangu tad, koju smo pobijedili u tom periodu je Grcka. Meksiko nas je tresno par puta, doduse i mi smo njih prosle godine pred svjetsko, pa onda Nigerija al gdje su te velike pobjede ako mozemo pobjediti svakog?
Grcka kada smo je dobili je bila 12 a mi 23 na FIFI, Vels je ove godine bio osmi a mi 30-ti.....tacno je da mi stvarno nismo dobijali velike reprezentacije ali Irska je stvarno podaleko od tih reprezentacija a nasa sasvim sigurno vec dosta vremena slovi kao neka za koju ni jedna nece reci mi smo favoriti. Dakle ta ista Francuska koju spominjes znas kako nam je uzela bod u sred Pariza, isto tako znas kako nas je dobila Nigerija na SP, Argentina nas je dobila vise sretno nego spretno, Belgija nas jeste klepila ali smo isto tako i u Zenici odigrali nerjeseno sanjima a to je trenutno No1 reprezentacija na svijetu, Meksiko smo dobili prosle godine 1:0 u prijateljskom mecu jedino Portugal je ekipa koja nas je izjebala uzduz i poprijeko.
Edin H.

#1009 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Edin H. »

studiorum_tuzlaensis wrote:Cuj nemamo šta tražit, pa jel to mi nešto tražimo u Francuskoj? Normalno je kukati jer su ljudi objektivno bolji trenutno, sudeći po formi.

Najjača izjava ovih dana: "Ako ih ne možemo proć nemamo šta tražit u Francuskoj", ispada ko da smo Španija ili Engleska pa ganjamo neke titule.. :lol: :lol: :lol:

Vala bash.

Ali sa druge strane valjda nas narod prihvata i stremi samo vrhunska dostignuca, - idemo ludo, idemo jako, napadamo zlato :D
sumirprimus

#1010 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by sumirprimus »

meni irska najvise ne lezi zbog onog sramnog ispadanja jel od francuza...
Edin H.

#1011 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Edin H. »

Romanista 101%

#1012 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Romanista 101% »

[quote="sumirprimus12 miliona je dvanesT miliona. :D[/quote]

to ce sigurno iskoristiti na pravi nacin kao sto su iskoristili pare od SP :oops:
Logovan

#1013 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Logovan »

Edin H. wrote:Ja se ne brinem, Munja is back :izet:

http://www.klix.ba/sport/nogomet/munib- ... /151019024
Vrati se Munibe, sve ti je oprošteno. :D
pirmin

#1014 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by pirmin »

Edin H. wrote:Ja se ne brinem, Munja is back :izet:

http://www.klix.ba/sport/nogomet/munib- ... /151019024
Vidi se u pogledu, jaci nego ikad. 8-)
ibizza

#1015 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by ibizza »

http://www.klix.ba/sport/nogomet/ircima ... /151019040

Kosevo treba da bude prva opcija repke u buducnosti.
Tvrtko II Kotromanić

#1016 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tvrtko II Kotromanić »

de nek neko baci link za taj njihov forum da vidim sta pisu Irci :)
SkyLimit

#1017 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by SkyLimit »

Tvrtko II Kotromanić wrote:de nek neko baci link za taj njihov forum da vidim sta pisu Irci :)
Sve su im teme svakako unistene od strane "nasih" debila koji se registruju i ponasaju kao Busmani koji su otkrili internet.

Uglavnom ne boje nas se, vecina sudi po ovoj zadnjoj utakmici protiv Kipra i smatraju da imamo losu odbranu koja je njihova sansa. S time da nemaju pretjerano visoko misljenje ni o vlastitoj reprezentaciji, zale se da im se igra svodi samo na nabijanje lopte i da selektor to sigurno nece mijenjati.
Last edited by SkyLimit on 19/10/2015 12:28, edited 2 times in total.
trcicu trceci

#1018 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by trcicu trceci »

ibizza wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/ircima ... /151019040

Nemoj biti smijesan, na Kosevu pozorisna atmosfera, a i nismo nikada pobijedili ja mislim ili nismo pobijedili u ovim bitnijim utakmicama. Bilino polje je stadion na kojem jako jako rijetko gubimo, gotovo nikada. Poraz od Kipra ove kvalifikacije, prosle se ne sjecam...
A1fa

#1019 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by A1fa »

NIKAD, hvala, kao sto neko rece pozorisna atmosfera, 10 godina sam se sa svake iola bitnije utakmice ko popisan vracao sa tog stadiona...moze po koja prijateljska ali ove bitne samo Bilino Polje.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1020 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by -LIBERO- »

Dugorocno gledano, treba dici kapacitet BP. i to je to.

Ali u zadnje vrijeme je atmosfera i na BP.katastrofa. Imas 200BHF koji navijaju, sa druge strane po stotinjak BHL i BB...i zdravo.
Vecina drugih dodje 'nako. Pucaju selfije, ogrnu se zastavama, sjede....i povremeno se ukljuce u ono 'Bosna je sampion', ' ko ne skace mrzi Bosnu'....i sl. Naravno, iskljucivo i samo na pocetku utakmice, ili kada je neka sansa-gol za nas.

Selektivna prodaja karata je jedina opcija da se atmosfera pokusa dodatno nabrijati. Da sto manje TV navijaca i raznih hamsi dobije karte.

U susprotnom, i protiv Irske, ako bude navijalo vise od 500 ljudi, bice uspjeh. Odavno BP.nema vise onu atmosferu koju je imalo prije. Kada se barem 1/3 il pola stadiona bas navijalo.
karanana

#1021 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by karanana »

atmosfera na bilinom je losa.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1022 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by JoseMujica »

-LIBERO- wrote:Dugorocno gledano, treba dici kapacitet BP. i to je to.

Ali u zadnje vrijeme je atmosfera i na BP.katastrofa. Imas 200BHF koji navijaju, sa druge strane po stotinjak BHL i BB...i zdravo.
Vecina drugih dodje 'nako. Pucaju selfije, ogrnu se zastavama, sjede....i povremeno se ukljuce u ono 'Bosna je sampion', ' ko ne skace mrzi Bosnu'....i sl. Naravno, iskljucivo i samo na pocetku utakmice, ili kada je neka sansa-gol za nas.

Selektivna prodaja karata je jedina opcija da se atmosfera pokusa dodatno nabrijati. Da sto manje TV navijaca i raznih hamsi dobije karte.

U susprotnom, i protiv Irske, ako bude navijalo vise od 500 ljudi, bice uspjeh. Odavno BP.nema vise onu atmosferu koju je imalo prije. Kada se barem 1/3 il pola stadiona bas navijalo.
Jel ima kakvo udruženje navijača pa neka preko njega ide barem 20% kapaciteta stadiona.

Samo, poznajući nas kaki smo, to bi bilo cigančenje najgore vrste kad bi lole počele sastavljati liste "prioriteta" uz onu "ma buraz srediću ti ja to...znam ja hamu iz BHF-a"
ibizza

#1023 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by ibizza »

trcicu trceci wrote:

Nemoj biti smijesan, na Kosevu pozorisna atmosfera, a i nismo nikada pobijedili ja mislim ili nismo pobijedili u ovim bitnijim utakmicama. Bilino polje je stadion na kojem jako jako rijetko gubimo, gotovo nikada. Poraz od Kipra ove kvalifikacije, prosle se ne sjecam...
Pa pogledaj tekmu protiv Velsa i vidjet ces da je atmosfera na Bilinom smijesna, a nije u pitanju samo ova utakmica vec sigurno 10 posljednjih tekmi. Cuj, igra reprezentacija perd 10 hiljada ljudi :-)
trcicu trceci

#1024 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by trcicu trceci »

Dok dobijamo na Bilinom, ne treba ga mijenjati
Tomahawk11
Globalni moderator

#1025 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tomahawk11 »

Atmosfera na Bilinom ce biti sve gora, jer je sve manje navijaca, a sve vise guzonja.
Mali kapacitet, a daj da se podijele karte svim onima koji imaju nekog....navijacima sta ostane. I onda i da platis (a nije ni jeftina karta), ako je imalo bolji protivnik, trebas ko debil cekati i po cijelu noc za kartu. S takvim nakaradnim, nacinom, na tribinama ce ostati samo guzonje sto se slikaju i dodju tu da bi pricali da su bili na utakmici, da bi bili vidjeni.
Locked