Kutak za anti - VW trenutak

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
530i

#1001 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by 530i »

Ali paralela između golfa, i to četvorke i lijepe žene :lol: :lol:
Jebo te život...pa eto zašto nas vanzemaljci izbjegavaju...
fidoremilienko

#1002 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by fidoremilienko »

Pa njemu je najveći domet G2. Ako mu je paralela najbolja cura i G2, onda zamišljam na šta liči.

Image
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1003 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mali_milojica »

fidoremilienko wrote:Pa njemu je najveći domet G2. Ako mu je paralela najbolja cura i G2, onda zamišljam na šta liči.

Image
Ista Golf IV :run:
fidoremilienko

#1004 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by fidoremilienko »

Facelift. :skoljka: :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1006 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mali_milojica »

fidoremilienko wrote:Facelift. :skoljka: :lol:
Napokon sam saznao znacenje kad za Golfa kazu da je "ko lutka" :D :lol:
amar1994

#1007 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by amar1994 »

530i wrote:Ali paralela između golfa, i to četvorke i lijepe žene :lol: :lol:
Jebo te život...pa eto zašto nas vanzemaljci izbjegavaju...
:lol: :lol:
amar1994

#1008 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by amar1994 »

fidoremilienko wrote:Facelift. :skoljka: :lol:
:pisnuo:
jefferson

#1009 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by jefferson »

ernestalic wrote:Još malo da pojasnim psihološki profil ovih što fanatično mrze VW. Na primjer: Neki tipovi nikako ne mogu osvojiti lijepu ženu pa je onda proglase kurvom. Kurva je samo zato što je JA ne mogu imati. :lol: Boga mi, ja sam se svojevremeno potrudio pa došao do lijepe žene. Nije me interesovalo šta se priča. nego je bušio i trošio gdje sam stigao: u parku, na plaži, u liftu, i najviše u krevetu. Danas je polovna, ali još dobra. E tako ja radim i sa autima. Ali ne mogu to raditi sa astrama, scenicima, puntama i alfama. Otpadaju im brate vrata, kvake, krajnice, kugle, letve volana, ne mogu upaliti, pri manjem sudara ona plastika popuca kao da je kineska itd, itd. Sa Golfom nije tako: Kupio sam novog 2002 i prodao ga 2012. Prešao 150.000 promijenio selen blokove i akumulator. Točka. Vozio preko ovih naših rupetina, išao u ribolov, vozio po gradu svaki dan, vozio do Zagreba i nazad sa malo više od pola rezervoara. Što se tiče skandala oko VW koji je otkriven u USA, šta reć. Ovdje se neki kobajagi zabrinuli za okoliš, u zemlji gdje se voze auta bez katalizatora!!! Pustite te igre između automobilskih džinova. I još jednom pitam Vas mrzitelje VW: Odakle vam ta mržnja. Ne morate voziti VW. :wink:
Osim sto ti psihologija ne ide bas od ruke, mogo bi malo prouciti istoriju katalizatora, s obzirom da se ugradjuju u SAD od 1975 godine.
tempuser

#1010 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

NediM17 wrote:KIA ima velike marze, odes u salon i na dobar dan cijena vec sleti dole par milja. ;)
Kao sto napisah, porede se cijene iz cjenovnika, te dobardan popute ne mozes, a i ne moras dobiti u svakom salonu. Cjenovnik je argument za raspravu.
Last edited by tempuser on 15/10/2015 19:21, edited 2 times in total.
emko1234

#1011 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by emko1234 »

direstraits0078 wrote:Image

:thumbup:

Eskluzivno, bezbeli, nista manje.
:lol: :lol: :lol: Momci, potrudili ste se s odgovorima, ja bih vas zamolio da pišete još malo. Moram na večeru za sahatak, pa da ubijem još malo vremena.

I ne jedem ovo smeće, jedem samo guščiju paštetu :lol: :lol: :lol:
direstraits0078

#1012 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by direstraits0078 »

ernestalic wrote:Još malo da pojasnim psihološki profil ovih što fanatično mrze VW. Na primjer: Neki tipovi nikako ne mogu osvojiti lijepu ženu pa je onda proglase kurvom. Kurva je samo zato što je JA ne mogu imati. :lol: Boga mi, ja sam se svojevremeno potrudio pa došao do lijepe žene. Nije me interesovalo šta se priča. nego je bušio i trošio gdje sam stigao: u parku, na plaži, u liftu, i najviše u krevetu. Danas je polovna, ali još dobra. E tako ja radim i sa autima. Ali ne mogu to raditi sa astrama, scenicima, puntama i alfama. Otpadaju im brate vrata, kvake, krajnice, kugle, letve volana, ne mogu upaliti, pri manjem sudara ona plastika popuca kao da je kineska itd, itd. Sa Golfom nije tako: Kupio sam novog 2002 i prodao ga 2012. Prešao 150.000 promijenio selen blokove i akumulator. Točka. Vozio preko ovih naših rupetina, išao u ribolov, vozio po gradu svaki dan, vozio do Zagreba i nazad sa malo više od pola rezervoara. Što se tiče skandala oko VW koji je otkriven u USA, šta reć. Ovdje se neki kobajagi zabrinuli za okoliš, u zemlji gdje se voze auta bez katalizatora!!! Pustite te igre između automobilskih džinova. I još jednom pitam Vas mrzitelje VW: Odakle vam ta mržnja. Ne morate voziti VW. :wink:
Mislim da si svojim pokusajem psihoanalize promasio. Poprilicno. Ako ne i totalno. Ne mrzi ovdje niko vauvau, doduse, mogu govoriti u svoje ime, ali sam siguran da ima jos ljudi koji vauvau uopce ne mrze. Medjutim, ono sto ne volim (a i dosta citalaca ovog dijela foruma, bez obzira na to da li voze vauvau ili ne) je mentalitet vecine vozaca vauvau vozila u Bosni i Hercegovini. To si lijepo pojasnio u svom postu. Kao i "emko naj-sam-jaĆi-ja", iz kojeg to izbija u svakom postu. Tako da se nema puno toga dodati tvojem pokusaju psihoanalize u kojem progovara jedan tipican bosanski stovatelj narodnog automobila (i narodnjaka, po mogucnosti turbo, ne pratim toliko scenu pa ne znam da li imaju turbonarodnjaci s crvenim TDI).
Ned071

#1013 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Ned071 »

Cuj islo u Zagreb... Ma ja ba... Zagreb je kraj svijeta...
direstraits0078

#1014 Re: Kutak za anti - VW trenutak

tempuser wrote:
NediM17 wrote:KIA ima velike marze, odes u salon i na dobar dan cijena vec sleti dole par milja. ;)
Kao sto napisah, porede se cijene iz cjenovnika, te dobardan popute ne mozes, a i ne moras dobiti u svakom salonu. Cjenovnik je argument za raspravu.
Ali onda uzmi garanciju od 7 godina, pa usporedi s narodnjakom i njegovih mrsavih 2 godine u EU (nesto duze na nekim trzistima, upravo zbog konkurencije u vidu Kia i Hyundai vozila)...
SONY_91

#1015 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by SONY_91 »

Ma, Golf je Golf i ni slučajno da kupiš neko drugo vozilo, samo Golf, ili, u krajnjem slučaju neki drugi model iz VAG grupacije. Kakvi bolan Opeli, to čim izađe sa proizvodne trake počne se raspadati.
tempuser

#1016 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

direstraits0078 wrote:
tempuser wrote:
Ali onda uzmi garanciju od 7 godina, pa usporedi s narodnjakom i njegovih mrsavih 2 godine EU (nesto duze na nekim trzistima, upravo zbog konkurencije u vidu Kia i Hyundai vozila)...
Sve ja to razumijem i sve to stoji, ali i dalje ne mjenja cinjenicu da jedan Ceed 1,6 dizel sa manuelnim mjenjacem moze kostati cak 46.990 KM bez metalik boje i parking senzora.
EDIT: Sad gledam ostatak klase po cjenovnicima i to nisu neki endemi, evo novi Peugeot 308 1,6 HDI od 34.307 KM do 54.716 KM, Citroen C4 od 36.000 KM do 44.592 KM,
Last edited by tempuser on 15/10/2015 20:01, edited 1 time in total.
Bakir1

#1017 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Bakir1 »

Software vorsprung :-D
A moze i das software :mrgreen:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1018 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mk ultra »

tempuser wrote: Sve ja to razumijem i sve to stoji, ali i dalje ne mjenja cinjenicu da jedan Ceed 1,6 dizel sa manuelnim mjenjacem moze kostati cak 46.990 KM bez metalik boje i parking senzora.
EDIT: Sad gledam ostatak klase po cjenovnicima i to nisu neki endemi, evo novi Peugeot 308 1,6 HDI od 34.307 KM do 54.716 KM, Citroen C4 od 36.000 KM do 44.592 KM,
Golf jest preskup, čak i škoda ide gore sa cijenama u zadnje vrijeme...
Al zato, Seat Leon... :izet:

Leon FR 2.0 TDI 150PS, sa LED farovima i senzorima naprijed/nazad, 40708KM...
uz FR dođe i dosta standardne opreme

Image

nek mi neko kaže onda da ovo auto ne vrijedi para...
slično opremljen golf vrijedi 10k KM više :-)
madner

#1019 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by madner »

Emko Edisn :D :thumbup:

Za 10 godina presao 120 000, pa ja to prekucam za 3-4 godine. Tu da mi nesto bude na autu trazio bi povrat love. Kvalitet je kada predjes 300 000 i onda se sjetis da si trebao na 250 000 promjeniti ulje. :D
amar1994

#1020 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by amar1994 »

mk ultra wrote:
tempuser wrote: Sve ja to razumijem i sve to stoji, ali i dalje ne mjenja cinjenicu da jedan Ceed 1,6 dizel sa manuelnim mjenjacem moze kostati cak 46.990 KM bez metalik boje i parking senzora.

Image

vrijedi svakog feninga,i + bolje izgleda od narodnog buraza :thumbup:
direstraits0078

#1021 Re: Kutak za anti - VW trenutak

mk ultra wrote:

Image

Jučer sam vozio jednog karavana, 2.0 tdi 2015. godište, 24.000 km prešao, prostran i ugodan, prtljažnik dubok i mašallah, što bi rekli turski taksisti. :D Dosta više auta za manje novca u odnosu na g7 karavan.
ernestalic

#1022 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by ernestalic »

Ma znam bolan Jefferson da se u Americi voze auta sa katalizatorom. Mislio sam na BiH. Inače, nije mi na kraj pameti tvrditi da je četvorka lijepa ili neki drugi VW. Niste me razumjeli. Ma da me samo VW razočara, ne bih ga više pogledao. Ja i milioni drugih ljudi volimo VW zato što je kvalitetan i dugovječan, a boga mi i drži cijenu. Boli me neka stvar šta drugi misle o vlasnicima VW. Ja sada vozim Oktaviju. Ima ih u Sarajevu bruka, a meni to ne smeta. Neko kaže dosadna, a meni boga mi nije sve dok me ovako sluša. Ko curica je. Neko voli Fokusa i ja to poštujem. Ne mrzim Forda niti bilo koju drugu marku. Samo mi nisu jasni ovi mrzitelji VW.
tempuser

#1023 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

direstraits0078 wrote:
Slazem se, ali kako to da je samo Golf dizel od 40k KM preskup, a jedna KIA nije? Ja nadjoh za 10 mon jos 2 modela sa slicnim rasponom cijena.
Ako je puno dati 40k KM za Golfa dizela onda je puno za svaki auto te klase i slicnim motorom ukljucujuci i ovog Leona?!
Meni se cini da ljudi tenzenciozno i subjektivno komentarisu bez elementarne orjentacije kako kod drugih stvari stoje!
madner

#1024 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by madner »

Seat kombinuje sve mane VW i Spansku kvalitetu izrade.
Bakir1

#1025 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Bakir1 »

Kako si to srocio :thumbup: :lol:
Post Reply