Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
mekaba

#1001 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mekaba »

SmokingMan wrote:Ma ja ssmo tamanim naše,a najviše mikosovo mlijeko,feta sir,vispakove čokolade... :bih:
Vivia , male cokolade su extra. Ponesem u DK svake godine po 100-tinjak komada jer ih ovdje nema. Sto se tice BH prehrambenih proizvoda mogu slobodno reci da ima jako veliki izbor. Poslije rata smo imali samo par proizvoda pa se moralo kupovati uvozno. Danas ima gotovo sve domace a toga ce biti sve vishe i vishe. Ja sam uvijek birao domace pa cak i onda kada je kvalitet bio slabiji. Ni Mercedes nije bio odmah "Mercedes"jbg.
nosara

#1002 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

mekaba wrote:
SmokingMan wrote:Ma ja ssmo tamanim naše,a najviše mikosovo mlijeko,feta sir,vispakove čokolade... :bih:
Vivia , male cokolade su extra. Ponesem u DK svake godine po 100-tinjak komada jer ih ovdje nema. Sto se tice BH prehrambenih proizvoda mogu slobodno reci da ima jako veliki izbor. Poslije rata smo imali samo par proizvoda pa se moralo kupovati uvozno. Danas ima gotovo sve domace a toga ce biti sve vishe i vishe. Ja sam uvijek birao domace pa cak i onda kada je kvalitet bio slabiji. Ni Mercedes nije bio odmah "Mercedes"jbg.
:bih:
Manu

#1003 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Manu »

nosara wrote:
Manu wrote:
nosara wrote:Navodi se da EU ne zahtijeva od BiH da dodijeli Hrvatskoj iste beneficije koje je imala prema pravilima CEFTA-e.
Potkrao ti se greskom pogresan citat, pa da se ne mucis evo ti ga ovdje:
"Metodologija EU za prilagodbu SSP prihvaćena je od strane svih država s izuzetkom BiH. Evropska komisija je poduzela korake u pravcu suspenzije BiH ukoliko proces ne bude okončan do kraja 2015"
U kontekstu blokade koju je stavila hrvatska moj citat je relevantniji... Dakle, nema obaveze BiH da hrvatskoj ostavi povlasteni status koji je imala ranije...
U kontekstu blokade koju je stavila hrvatska pitanje je bilo oko potpisivanja sporazuma, kojeg jedino bih izbjegava potpisati. Dakle, moj citat je relevantniji kada se vec naganjas.

I to ne trazi hrvatska nego EU. I cije potpisivanje blokira ministar iz SDS, a samo jednoj drzavi i iskljucivo toj drzavi odgovara ovakav tijek dogadjanja i nestrpljivo ceka u hodniku ako bih ne potpise isti!?

I da, opet se potvrdilo ono poredjenje za zlatne ribice i memoriju im u njih. Znam, znam, milion puta se to pomenulo ali nikad ne znas, nek' jedna osoba skonta o cemu se radi vrijedilo je ponavljati.
nosara

#1004 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

Manu wrote: U kontekstu blokade koju je stavila hrvatska pitanje je bilo oko potpisivanja sporazuma, kojeg jedino bih izbjegava potpisati. Dakle, moj citat je relevantniji kada se vec naganjas.

I to ne trazi hrvatska nego EU. I cije potpisivanje blokira ministar iz SDS, a samo jednoj drzavi i iskljucivo toj drzavi odgovara ovakav tijek dogadjanja i nestrpljivo ceka u hodniku ako bih ne potpise isti!?

I da, opet se potvrdilo ono poredjenje za zlatne ribice i memoriju im u njih. Znam, znam, milion puta se to pomenulo ali nikad ne znas, nek' jedna osoba skonta o cemu se radi vrijedilo je ponavljati.
BiH nije obavezna hrvatskoj ponudit poseban status onako kako to trazi gorilanovic... SSP je petogodisnji proces i nigdje nije navedeno da BiH zbog bilo koga mora sebi pucat u glavu, barem ne odmah... Pet godina...
Po značaju odredbi koje se bave pitanjem trgovine, SSP se smatra i trgovinskim sporazumom. Tijekom tehničkih rundi pregovora najviše vremena i napora je uloženo upravo u trgovinske odredbe i liste proizvoda za koje će Bosna i Hercegovina, postupno u razdoblju od 6 godina, davati carinske ustupke do potpunog liberaliziranja sa tržištem Europske unije. Bosna i Hercegovina uživa u jednostranim trgovinskim povlasticama od 1997. godine, kada je Europska unija liberalizirala svoje tržište za proizvode iz BiH, uz određena ograničenja na pojedine skupine proizvoda na kojem EU inzistira da zadrži kvote.

Potpisivanjem Sporazuma Bosna i Hercegovina počinje da otvara svoje tržište, odnosno da smanjuje i ukida carine na dogovorene grupe proizvoda.
Ovdje kaze cak 6 (sest) godina... Kako god...
SmokingMan

#1005 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by SmokingMan »

mekaba wrote:
Uzmeš još litak hladnog mlijeka i zaliješ da nije suho,koja gotiva su te čokoladice...

Naravno da kvalitet dolazi sa ulaganjem,i za to je potrebno vremena.a prije sveg naša podrška.Više novca za kompaniju znači i veća ulaganja u proizvodni pogon i kvalitetnije sirovine...
Leons

#1006 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Leons »

SmokingMan wrote:Više novca za kompaniju znači i veća ulaganja u proizvodni pogon i kvalitetnije sirovine...
Ili novu jahtu za gazdu.
saiks

#1007 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by saiks »

tuitamo wrote:Jučer u moru sokova kupim HEPOK Mostar, odlično pakovanje, malo skuplji, bar kod počinje sa 387. Kad na moje iznenađenje sok proizveden u Srbiji prema ovlaštenju Hepoka. E sad da li je bolje uzeti naš proizveden u Srbiji ili Hrvatski TO proizveden u Bosni?!
To sokovi su u vlasnistvu Stanic iz Kreseva,kupili su ih od Todorica
mekaba

#1008 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mekaba »

Leons wrote:
SmokingMan wrote:Više novca za kompaniju znači i veća ulaganja u proizvodni pogon i kvalitetnije sirovine...
Ili novu jahtu za gazdu.

E pa ovo navedeno je u stvari najveci problem za BiH. LJUBOMORA manje sposobnih na one sposobnije ili snalazljivije,kako hocete. Kako nasim ljudima ne smeta npr. u Njemackoj sto im je gazda milioner???? Zasto biti ljubomoran na nekoga ko zaposljava 100 ili vishe ljudi??? Problem ljubomore je izgleda ne premostiv za pojedine. :D
mudrac2

#1009 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mudrac2 »

saiks wrote:
tuitamo wrote:Jučer u moru sokova kupim HEPOK Mostar, odlično pakovanje, malo skuplji, bar kod počinje sa 387. Kad na moje iznenađenje sok proizveden u Srbiji prema ovlaštenju Hepoka. E sad da li je bolje uzeti naš proizveden u Srbiji ili Hrvatski TO proizveden u Bosni?!
ne, stanići su kupili juicy od todorića. prave ih u kreševu, zapošljavaju isključivo hrvate a prodaju ih bošnjacima.
StupskaBitanga

#1010 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by StupskaBitanga »

To sokovi su smeće
saiks

#1011 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by saiks »

mudrac2 wrote:
saiks wrote:
ne, stanići su kupili juicy od todorića. prave ih u kreševu, zapošljavaju isključivo hrvate a prodaju ih bošnjacima.
Kakve veze ima koju nacionalnost zaposljava,koliko firmi zaposljava samo muslimane
De gledaj domace,sad treba gledati i koga zaposljava,a bosna sastavljena od tri naroda,o pameti
kolegione

#1012 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by kolegione »

Co0l wrote:
kolegione wrote:
Co0l wrote:
Ne znam kako si povezao BH Airlines sa mlijekom i hrvatskom zabranom ali eto,valjda ti znas.
Bitna je vijest,ne ko je prenosi.Da je neki hrvatski portal objavio,linkovo bih i njega.Ali nije.
Povezao sam zbog vise razloga nije relevantan portal, fasisticki je, i ima tendenciju da likuje kako sljedbenici EHLI-SUNETA spasavaju ugrozeni Bosnjacki narod od prljavih Latina Cifuta Vanzemaljaca "Genocidasa" Posebno Turci i nas SULTAN ERDOAN :)
To sto navodis ama bas nikakve veze nema sa vijescu koju sam ja postavio.Imalo bi jedino da imas dokaze da je vijest lazna.Nikog ne zanima tvoj animozitet prema Turskoj,pogotovo sto nema veze sa temom.
Dokati ti da je istinit, nije agencijska vijest ako zanemarimo kakav je portal istina je da nije relevantan?
kolegione

#1013 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by kolegione »

To sok ce se kroz par mjeseci praviti u Bosni fabrika je napravljena sad malo dok odrade sve detalje i pocinje proizvodnja kao i svih Boreas sokova (juicy) radnici dobro nagradjeni, Prava bosanska firma realno, A hepok mostar je pola bosanskii pola srbijanski to je bilo udruzivanje radi akvizicije hepoka izmedju amko komerca i vino zupe :)
saiks

#1014 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by saiks »

Vec se prave u Kresevu,pogoni su otvoreni,ali im je bar kod 385
studiorum_tuzlaensis

#1016 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by studiorum_tuzlaensis »

Bivši Merkator sadasnji Konzum u Ložioničkoj je cijeli dan PRAZAN, znači prazan, radi brza kasa samo. Tražio peglu za kosu djevojci, preskupe mi bile, odem do Binga na Pofalićima, ista Remington pegla za kosu 17 KM jeftinija, sve kase su pune , porodice sa djecom, uglavnom srce mi je bilo ko džamija, crkva, sinagoga, itd. :izet:

:bih: :bih: :bih:
Drinski

#1017 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Drinski »

Ovo sto Milanovic je prica je bezze jer bi on da bude malo u EU a malo u CEFTA-i. To ipak ne moze.
SmokingMan

#1018 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by SmokingMan »

Leons wrote:
Ili novu jahtu za gazdu.
Nemam ja ništa protiv toga da neki direktor sebi kupi jahtu,niko od nas ne može popraviti lošu naviku,tj pohlepu,druge osobe.Neki ljudi su skromni,a neki i nisu.I u konačnici,niko neće ponjeti pare sa sobom kada njegov biološki sat otkuca...
Leons

#1019 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Leons »

SmokingMan wrote:
Leons wrote:
Ili novu jahtu za gazdu.
Nemam ja ništa protiv toga da neki direktor sebi kupi jahtu,niko od nas ne može popraviti lošu naviku,tj pohlepu,druge osobe.Neki ljudi su skromni,a neki i nisu.I u konačnici,niko neće ponjeti pare sa sobom kada njegov biološki sat otkuca...
Nema to veze sa pohlepom nego tvojom naivnom pretpostavkom da ce kapitalista prihod uloziti u preduzece. Izguglaj pojam trickle down economics.
sole2mio

#1020 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by sole2mio »

studiorum_tuzlaensis wrote:Bivši Merkator sadasnji Konzum u Ložioničkoj je cijeli dan PRAZAN, znači prazan, radi brza kasa samo. Tražio peglu za kosu djevojci, preskupe mi bile, odem do Binga na Pofalićima, ista Remington pegla za kosu 17 KM jeftinija, sve kase su pune , porodice sa djecom, uglavnom srce mi je bilo ko džamija, crkva, sinagoga, itd. :izet:

Ali samo da ovaj nas narod shvati vise jednom, da ne bude opet za 5-10-20 dana ista stvar, pojedinci ne mogu nista sami promijeniti, masa ljudi moze!

I volio bih da se ova tema vise provlaci kroz medije, novine i td,
Last edited by sole2mio on 30/08/2015 15:47, edited 1 time in total.
trcicu trceci

#1021 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by trcicu trceci »

studiorum_tuzlaensis wrote:Bivši Merkator sadasnji Konzum u Ložioničkoj je cijeli dan PRAZAN, znači prazan, radi brza kasa samo. Tražio peglu za kosu djevojci, preskupe mi bile, odem do Binga na Pofalićima, ista Remington pegla za kosu 17 KM jeftinija, sve kase su pune , porodice sa djecom, uglavnom srce mi je bilo ko džamija, crkva, sinagoga, itd. :izet:

:izet: :izet: tooo falim te konacno vise, samo tako nastavite ljudi :bih: :thumbup:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1022 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mk ultra »

pa normalno
isto tako i Hifa prodaje domaće motorno ulje
svi to "domaći" prozvođači rade i čini mi se da ima neke veze sa porezom koji se ne plaća na domaće proizvode :mrgreen:

Bio sam jučer u merkatoru ložionička, oko 1, jedva našao parking... :-)
Kal El

#1023 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kal El »

Konzum - pad prometa od 38% :izet: :bih: :bih:

Hajmo još više ljudi!!
Moji uvijek kupuju domaće, osim npr deodoranta (jer ne znam za naše takve proizvode,a i prašak za veš,jer Ditini proizvodi još nisu stigli ovdje)

A sestra i zet ne gledaju odakle dolazi i češće idu u jebeni konzum... :twisted:
trcicu trceci

#1024 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by trcicu trceci »

dje pise, dje pise :D
Kal El

#1025 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kal El »

trcicu trceci wrote:dje pise, dje pise :D
http://www.magazinplus.eu/clanak/pad-pr ... a-mlijeka/

Pogrešan link stavio bio ^^
Post Reply