Oh, kako mrzim Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Gojeni H

#1001 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Gojeni H »

black wrote:Image

:run:
:lol: :lol:

A, jesu se nasla dva borca za pravdu.
Gojeni H

#1002 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Gojeni H »

exliberal-ex wrote:posto svi volite da se kreveljite I da ismijavate....evo vam kopija clanka sa podforuma Sarajevo/crna hronika...jel i ovog momka treba napasti, jebiga sta on zna sta je Sarajevo......
Srbin jesi, ali glup nisi. Kakve veze ima ovaj tekst s onim sto je Vucic napisao o sarajevskom tolerisanju Franceticeve zaostavstine, Oricu - trbosjeku srpskih trudnica, i ostalim glupostima koje nikakve veze nemaju sa sarajevskim i bosanskim primitivizmom?
Kako bilo sta sto je vrli pisac napisao moze pomoci Sarajevu ili ljudima koji zive u njemu?

Sad eto kao pisemo nesto o primitivcima koji parkiraju auta po trotoaru, ljudima s manjkom higijenskih navika i viskom bezobrazluka po tramvajima, korumpiranoj policiji, ...

Ma, ne prica Vucic o tome, i to sto ste Bodkin i ti Srbi ne znaci da stvari ne mozete nazvati pravim imenom.
Bodkin

#1003 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Bodkin »

Gojeni H wrote:
exliberal-ex wrote:posto svi volite da se kreveljite I da ismijavate....evo vam kopija clanka sa podforuma Sarajevo/crna hronika...jel i ovog momka treba napasti, jebiga sta on zna sta je Sarajevo......
Srbin jesi, ali glup nisi. Kakve veze ima ovaj tekst s onim sto je Vucic napisao o sarajevskom tolerisanju Franceticeve zaostavstine, Oricu - trbosjeku srpskih trudnica, i ostalim glupostima koje nikakve veze nemaju sa sarajevskim i bosanskim primitivizmom?
Kako bilo sta sto je vrli pisac napisao moze pomoci Sarajevu ili ljudima koji zive u njemu?

Sad eto kao pisemo nesto o primitivcima koji parkiraju auta po trotoaru, ljudima s manjkom higijenskih navika i viskom bezobrazluka po tramvajima, korumpiranoj policiji, ...

Ma, ne prica Vucic o tome, i to sto ste Bodkin i ti Srbi ne znaci da stvari ne mozete nazvati pravim imenom.
Bodkin se izjasnio o pravoslavnom talibanatu x puta do sad. Kao sto se na popisu izjasnio kao bosanac ai to gojenog i gojene ne zanima puno. Ili si sa njima ili prtov njih. Exliberal se cak i borio protiv rs-a. Puskom. Ali nije ni to dovoljno.

Dobro je neki forumas to srocio. Nek ide u svom dvoristu da cisti prvo. Covjeku koji je rodjen i odrastao u sarajevu :oops:
zateznistub

#1004 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by zateznistub »

exliberal-ex wrote: Jel se moze javit neko ko je bio tom periodu pa je osjetio licno .....ah da moje se misljenje nece pikat jer sam skriveni "cetnik"....nego jel se pika mozda misljenje od "cika" Jove...jebiga general pa jos srbijanac.....ah da zaboravio sam da ni on nevalja jer se pobunio jer njega nezovu na proslave odbrane gdje sad neke nove face vode glavne uloge...za razliku od 92...jel mozda moze Vesovic, ako je ko pljuvao po Karadjicu I srbima onda je to on...ah da nemoze ni on je se pobunio...

Nevoli Sarajevo da se kritikuje...pogotovo kad ga kritikuje anamo oni...pa makar bio veci bosanac od mnogih
Sa ovim boldiranim si fulio ama bas ono da valja. Moja malenkost nema problema sa tim, mo'š mislit i vjenčani kum mi inevjerac... :shock:
Sto se Jove tiče, sa tom hodajucom legendom sam vise kafa popio nego ti sam sa sobom...

Nemas potrebe mi nabijati stvari o kojima ne pisem, fino sam pitao covjeka da li je bio u ratu u Sarajevu pa zna ko je vedrio i oblačio, pošto ja koji rat provedoh tu ne znam jos uz alijin amin, de malo odvadite..
Walther

#1005 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Walther »

Bodkin wrote:
Gojeni H wrote:

Bodkin se izjasnio o pravoslavnom talibanatu x puta do sad. Kao sto se na popisu izjasnio kao bosanac ai to gojenog i gojene ne zanima puno. Ili si sa njima ili prtov njih. Exliberal se cak i borio protiv rs-a. Puskom. Ali nije ni to dovoljno.

Dobro je neki forumas to srocio. Nek ide u svom dvoristu da cisti prvo. Covjeku koji je rodjen i odrastao u sarajevu :oops:
Izjasnjavanje o pravoslavnom talibanatu se u pravil koristi kao krinka za guslanje... obicno uz to ide zlocinci cine pojedinci, sve zlocine bla bla, mladic, naser i ostali zlocinci, ...

Koristiti pojednice za relativizaciju zlocina je stvarno pateticno. Na svakog Jovu dodje koliko Radovana? 1000? Malo li je... Nije ni svaki "Svabo" bio za Hitlera ili nacist pa svi placaju odstetu 50 godina i niko zdrave pameti nece filozofirati da za WWII nije odgovorna Njemacka.

Dresden je koalicija spalila propisno, vise puta. Vise kao kazna nego potreba pa niko zdrave pameti nece izjednacavati paljenja Dresdena i "njemacke" zlocine. U Bosni sve to prolazi... U genocidnoj tvorevini "multietnicari" Bosnjacima odredjuju maternji dok fasistickoj Federaciji Vucko bosnjacku djecu hrani nebulozama. Sav ugrozen u pm...

Sad radi za casopis koji ima "RS" u samom nazivu tako da si moze svu demagogiju o ljudskim pravima i slobodama ... negdje
Bodkin

#1006 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Bodkin »

Ne moras se truditi odgovarati. Tebi historija pocinje 92 i zavrsava 95. Sta cu ti ja
Drinski

#1007 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Drinski »

Genocid je uvijek drzavni projekat. tako je od svijeta i vijeka.
ime_kojeg_nema

#1008 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by ime_kojeg_nema »

Hajde kritika Sarajeva i sve to ali mislim da nije nikako u redu urednice medija nazivati kurvetinama, njihovu djecu kretenskim porodom, kao i sve ostale klasifikacije napisane u ovom tekstu. To jednostavno ne bi trebao biti riječnik osobe koja pretenduje da uči i odgaja djecu.
pemanapemani

#1009 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by pemanapemani »

ime_kojeg_nema wrote:Hajde kritika Sarajeva i sve to ali mislim da nije nikako u redu urednice medija nazivati kurvetinama, njihovu djecu kretenskim porodom, kao i sve ostale klasifikacije napisane u ovom tekstu. To jednostavno ne bi trebao biti riječnik osobe koja pretenduje da uči i odgaja djecu.
U tome + upotreba riječi mržnja i jeste problem.

Mislim da ne postoji grad o kojem je napisano više kritika, kao o Sarajevu. Nisam upratio da su se ljudi nešto bunili.

Bilo kakva diskusija se završava na tome da je Vuk Srbin (na stranu to što je isti svoje srpstvo počeo isticati prije 6 mjeseci), što je u biti skroz nevažno.

Ako argumentirano ukažeš na neistine i nedostatke u tekstu- to je zato što je on Srbin.
S druge strane, neki nisu pročitali tekst, niti su do prije par dana čuli za Bačanovića, ali su ga osudili jer je Srbin.
Sa treće strane, neki su pročitali tekst, ali ne žele diskutirati o suštini nego brane tekst, jer ga je napisao Srbin.

Jednostavno, etnička matrica koja je ubačena u svijest i onemogućuje realno sagledavanje stvari o kojima se diskutuje.
Nešto kao praćenje odjavne špice dnevnika, pa se po broju "naših" i "njihovih" među urednicima, kamermanima i šminkerima određuje tačnost informacija. :-)
Bodkin

#1010 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Bodkin »

pemanapemani wrote:
ime_kojeg_nema wrote:Hajde kritika Sarajeva i sve to ali mislim da nije nikako u redu urednice medija nazivati kurvetinama, njihovu djecu kretenskim porodom, kao i sve ostale klasifikacije napisane u ovom tekstu. To jednostavno ne bi trebao biti riječnik osobe koja pretenduje da uči i odgaja djecu.
U tome + upotreba riječi mržnja i jeste problem.

Mislim da ne postoji grad o kojem je napisano više kritika, kao o Sarajevu. Nisam upratio da su se ljudi nešto bunili.

Bilo kakva diskusija se završava na tome da je Vuk Srbin (na stranu to što je isti svoje srpstvo počeo isticati prije 6 mjeseci), što je u biti skroz nevažno.

Ako argumentirano ukažeš na neistine i nedostatke u tekstu- to je zato što je on Srbin.
S druge strane, neki nisu pročitali tekst, niti su do prije par dana čuli za Bačanovića, ali su ga osudili jer je Srbin.
Sa treće strane, neki su pročitali tekst, ali ne žele diskutirati o suštini nego brane tekst, jer ga je napisao Srbin.

Jednostavno, etnička matrica koja je ubačena u svijest i onemogućuje realno sagledavanje stvari o kojima se diskutuje.
Nešto kao praćenje odjavne špice dnevnika, pa se po broju "naših" i "njihovih" među urednicima, kamermanima i šminkerima određuje tačnost informacija. :-)
Upravo
addy_sa

#1011 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by addy_sa »

Oh, kako mrzim teme ovakvog tipa
asurbanipal

#1012 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by asurbanipal »

Gojeni H wrote: Srbin jesi, ali glup nisi. Kakve veze ima ovaj tekst s onim sto je Vucic napisao o sarajevskom tolerisanju Franceticeve zaostavstine...

Za Francetićevu "zaostavštinu" su ima itekako šta reći.
O'zone
Globalni moderator

#1013 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by O'zone »

Ima veze sa Sarajevom

http://www.radiosarajevo.ba/novost/201424

Imamo običaj useremo gdje god odemo. Volimo to bahato ponašanje šta više uživamo u njemu. Zlatna mladež.
zateznistub

#1014 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by zateznistub »

O'zone wrote:Ima veze sa Sarajevom

Imamo običaj useremo gdje god odemo. Volimo to bahato ponašanje šta više uživamo u njemu. Zlatna mladež.
Kako ovo treba nafatati i natjeratida nosom usisaju sve ovo sto su razbacali, stoka seljačka..

Studenti? Nije ovo vidilo studija ni na mapi
O'zone
Globalni moderator

#1015 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by O'zone »

zateznistub wrote:
O'zone wrote:Ima veze sa Sarajevom

Kako ovo treba nafatati i natjeratida nosom usisaju sve ovo sto su razbacali, stoka seljačka..

Studenti? Nije ovo vidilo studija ni na mapi
Nije to problem vezan samo za Sarajevo ali je u Sarajevu posebno izražen i tu ga najviše primjećujem jer živim u vome gradu i kad se prođe kroz parkove, dječija igrališta, šetališta, smeće je neizostavni asesoar.
To mi se gadi kod naših ljudi.
Gadi mi se bacanje opušaka po ulici ili po dječijem igralištu gdje fini roditelji dođu da ispuše kutiju i pol cigareta za sat-dva dok se mali igra jer neće da puše u svojoj kući ili stanu jer je to štetno za dijete :roll:
Gadi mi se taj divljački mentalitet gdje je najbolje uništiti stvar, iščupat klupu, kantu za smeće, slomiti mlado drvo, čupati cvijeće iz parkova, bacati smeće kud god se krećeš a onda kukati kako je grad sranje, prljav, kako turisti vide da smo neuredni a pritom da se niko ne sagne i pokupi kesicu od čipsa ili PET bocu, limenku i baci je u prvu kantu, kontejner, hajfiš....

Ima još primjera

http://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-ma ... /150812069

http://zenicanke.blogspot.ba/2013/08/la ... acije.html

http://doznajemo.com/2014/03/22/foto-kr ... an-smecem/
piupiu

#1016 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by piupiu »

addy_sa wrote:Oh, kako mrzim teme ovakvog tipa
:thumbup:

To je bio i moj prvi komentar na ovoj temi. :lol:
duh_sa_sjekirom

#1017 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by duh_sa_sjekirom »

O'zone wrote:
Nije to problem vezan samo za Sarajevo ali je u Sarajevu posebno izražen i tu ga najviše primjećujem jer živim u vome gradu i kad se prođe kroz parkove, dječija igrališta, šetališta, smeće je neizostavni asesoar.
To mi se gadi kod naših ljudi.
Gadi mi se bacanje opušaka po ulici ili po dječijem igralištu gdje fini roditelji dođu da ispuše kutiju i pol cigareta za sat-dva dok se mali igra jer neće da puše u svojoj kući ili stanu jer je to štetno za dijete :roll:
Gadi mi se taj divljački mentalitet gdje je najbolje uništiti stvar, iščupat klupu, kantu za smeće, slomiti mlado drvo, čupati cvijeće iz parkova, bacati smeće kud god se krećeš a onda kukati kako je grad sranje, prljav, kako turisti vide da smo neuredni a pritom da se niko ne sagne i pokupi kesicu od čipsa ili PET bocu, limenku i baci je u prvu kantu, kontejner, hajfiš....

Ima još primjera

http://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-ma ... /150812069

http://zenicanke.blogspot.ba/2013/08/la ... acije.html

http://doznajemo.com/2014/03/22/foto-kr ... an-smecem/
E, moj prijatelju...
Moja prijateljica, nastavnica u jednoj sarajevskoj školi, na času OZ a vezano za temu ekologije,izvela djecu u dvorište škole da pokupe papiriće i velike neprijatnosti imala jer je nadobudni sarajlijica, otac jednog učenika, došao u školu da se žali kako njegovo dijete nije smećar.
Uzalud objašnjenja da je to bilo u sklopu akcije očuvanja okoline, da se vodilo računa o higijeni i da su djeca nakon toga oprala ruke sapunom i dezinfekcionim sredstvom, đaba sve...Seljober navalio, on kao zna ljudska prava, on zna šta je demokratija, on će se žaliti ministru, on će tužiti itd...
Last edited by duh_sa_sjekirom on 21/09/2015 15:15, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#1018 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by O'zone »

duh_sa_sjekirom wrote: E, moj prijatelju...
Moja prijateljica, nastavnica u jednoj sarajevskoj školi, na času OZ a vezano za temu ekologije,izvela djecu u dvorište škole da pokupe papiriće i velike neprijatnosti imala jer je nadobudni sarajlijica, otac jednog učenika, došao u školu da se žali kako njegovo dijete nije smećar.
Uzalud objašnjenja da je to bilo u sklopu akcije očuvanja okoline, da se vodilo računa o higijeni i da su djeca nakon toga oprala ruke sapunom i dezinfekcionim sredstvom, đaba sve...Seljober navalio, on kao zna ljudska prava, on zna šta je demokratija, on će se žaliti ministru, on će tužiti itd...
Bit će ovaj grad još zanimljiviji za 5-10 godina...
piupiu

#1019 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by piupiu »

O'zone wrote:
duh_sa_sjekirom wrote: E, moj prijatelju...
Bit će ovaj grad još zanimljiviji za 5-10 godina...
Za sve ovo najbolju je 'dijagnozu' dao Besim Spahić - 'naš narod je zapušten' ... to je vrlo, vrlo tačno ...
O'zone
Globalni moderator

#1020 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by O'zone »

piupiu wrote: Za sve ovo najbolju je 'dijagnozu' dao Besim Spahić - 'naš narod je zapušten' ... to je vrlo, vrlo tačno ...
Zna nekad i Besim ubost...

Samo drakonske kazne i sve što je "zapušteno" postane "sređeno" kad

Image

Izljeću iz džepa radi bačenog opuška jednom pa drugi put, treći put se već ili traži kanta ili neće je zapalit uopšte. Isto vrijedi i za kese, limenke, boce, omote od žvaka.
duh_sa_sjekirom

#1021 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by duh_sa_sjekirom »

piupiu wrote:
Za sve ovo najbolju je 'dijagnozu' dao Besim Spahić - 'naš narod je zapušten' ... to je vrlo, vrlo tačno ...
...jer je zapuštena porodica kao osnovna ćelija društva.
Kućni odgoj sve više postaje imaginacija i nešto što polahko nestaje...
Ali Kemal

#1022 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Ali Kemal »

zateznistub wrote:Sa ovim boldiranim si fulio ama bas ono da valja. Moja malenkost nema problema sa tim, mo'š mislit i vjenčani kum mi inevjerac... :shock:
:facepalm:
Zar je moguce u 21 stoljecu :shock:
Gojeni H

#1023 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Gojeni H »

asurbanipal wrote:
Gojeni H wrote: Srbin jesi, ali glup nisi. Kakve veze ima ovaj tekst s onim sto je Vucic napisao o sarajevskom tolerisanju Franceticeve zaostavstine...

Za Francetićevu "zaostavštinu" su ima itekako šta reći.
Na sta konkretno mislis?
Gojeni H

#1024 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Gojeni H »

Bodkin wrote:
Ovo je rekao neko drugi a ne ja. Ne bacaj me u kosaru s drugima. Ono sto kazem ja, to mozes komentarisati.
zateznistub

#1025 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by zateznistub »

Ali Kemal wrote:
zateznistub wrote:Sa ovim boldiranim si fulio ama bas ono da valja. Moja malenkost nema problema sa tim, mo'š mislit i vjenčani kum mi inevjerac... :shock:
:facepalm:
Zar je moguce u 21 stoljecu :shock:
Sta to seceru?
Locked