black wrote:
A, jesu se nasla dva borca za pravdu.
black wrote:
Srbin jesi, ali glup nisi. Kakve veze ima ovaj tekst s onim sto je Vucic napisao o sarajevskom tolerisanju Franceticeve zaostavstine, Oricu - trbosjeku srpskih trudnica, i ostalim glupostima koje nikakve veze nemaju sa sarajevskim i bosanskim primitivizmom?exliberal-ex wrote:posto svi volite da se kreveljite I da ismijavate....evo vam kopija clanka sa podforuma Sarajevo/crna hronika...jel i ovog momka treba napasti, jebiga sta on zna sta je Sarajevo......
Bodkin se izjasnio o pravoslavnom talibanatu x puta do sad. Kao sto se na popisu izjasnio kao bosanac ai to gojenog i gojene ne zanima puno. Ili si sa njima ili prtov njih. Exliberal se cak i borio protiv rs-a. Puskom. Ali nije ni to dovoljno.Gojeni H wrote:Srbin jesi, ali glup nisi. Kakve veze ima ovaj tekst s onim sto je Vucic napisao o sarajevskom tolerisanju Franceticeve zaostavstine, Oricu - trbosjeku srpskih trudnica, i ostalim glupostima koje nikakve veze nemaju sa sarajevskim i bosanskim primitivizmom?exliberal-ex wrote:posto svi volite da se kreveljite I da ismijavate....evo vam kopija clanka sa podforuma Sarajevo/crna hronika...jel i ovog momka treba napasti, jebiga sta on zna sta je Sarajevo......
Kako bilo sta sto je vrli pisac napisao moze pomoci Sarajevu ili ljudima koji zive u njemu?
Sad eto kao pisemo nesto o primitivcima koji parkiraju auta po trotoaru, ljudima s manjkom higijenskih navika i viskom bezobrazluka po tramvajima, korumpiranoj policiji, ...
Ma, ne prica Vucic o tome, i to sto ste Bodkin i ti Srbi ne znaci da stvari ne mozete nazvati pravim imenom.
Sa ovim boldiranim si fulio ama bas ono da valja. Moja malenkost nema problema sa tim, mo'š mislit i vjenčani kum mi inevjerac...exliberal-ex wrote: Jel se moze javit neko ko je bio tom periodu pa je osjetio licno .....ah da moje se misljenje nece pikat jer sam skriveni "cetnik"....nego jel se pika mozda misljenje od "cika" Jove...jebiga general pa jos srbijanac.....ah da zaboravio sam da ni on nevalja jer se pobunio jer njega nezovu na proslave odbrane gdje sad neke nove face vode glavne uloge...za razliku od 92...jel mozda moze Vesovic, ako je ko pljuvao po Karadjicu I srbima onda je to on...ah da nemoze ni on je se pobunio...
Nevoli Sarajevo da se kritikuje...pogotovo kad ga kritikuje anamo oni...pa makar bio veci bosanac od mnogih
Izjasnjavanje o pravoslavnom talibanatu se u pravil koristi kao krinka za guslanje... obicno uz to ide zlocinci cine pojedinci, sve zlocine bla bla, mladic, naser i ostali zlocinci, ...Bodkin wrote:Bodkin se izjasnio o pravoslavnom talibanatu x puta do sad. Kao sto se na popisu izjasnio kao bosanac ai to gojenog i gojene ne zanima puno. Ili si sa njima ili prtov njih. Exliberal se cak i borio protiv rs-a. Puskom. Ali nije ni to dovoljno.Gojeni H wrote:Srbin jesi, ali glup nisi. Kakve veze ima ovaj tekst s onim sto je Vucic napisao o sarajevskom tolerisanju Franceticeve zaostavstine, Oricu - trbosjeku srpskih trudnica, i ostalim glupostima koje nikakve veze nemaju sa sarajevskim i bosanskim primitivizmom?exliberal-ex wrote:posto svi volite da se kreveljite I da ismijavate....evo vam kopija clanka sa podforuma Sarajevo/crna hronika...jel i ovog momka treba napasti, jebiga sta on zna sta je Sarajevo......
Kako bilo sta sto je vrli pisac napisao moze pomoci Sarajevu ili ljudima koji zive u njemu?
Sad eto kao pisemo nesto o primitivcima koji parkiraju auta po trotoaru, ljudima s manjkom higijenskih navika i viskom bezobrazluka po tramvajima, korumpiranoj policiji, ...
Ma, ne prica Vucic o tome, i to sto ste Bodkin i ti Srbi ne znaci da stvari ne mozete nazvati pravim imenom.
Dobro je neki forumas to srocio. Nek ide u svom dvoristu da cisti prvo. Covjeku koji je rodjen i odrastao u sarajevu
U tome + upotreba riječi mržnja i jeste problem.ime_kojeg_nema wrote:Hajde kritika Sarajeva i sve to ali mislim da nije nikako u redu urednice medija nazivati kurvetinama, njihovu djecu kretenskim porodom, kao i sve ostale klasifikacije napisane u ovom tekstu. To jednostavno ne bi trebao biti riječnik osobe koja pretenduje da uči i odgaja djecu.
Upravopemanapemani wrote:U tome + upotreba riječi mržnja i jeste problem.ime_kojeg_nema wrote:Hajde kritika Sarajeva i sve to ali mislim da nije nikako u redu urednice medija nazivati kurvetinama, njihovu djecu kretenskim porodom, kao i sve ostale klasifikacije napisane u ovom tekstu. To jednostavno ne bi trebao biti riječnik osobe koja pretenduje da uči i odgaja djecu.
Mislim da ne postoji grad o kojem je napisano više kritika, kao o Sarajevu. Nisam upratio da su se ljudi nešto bunili.
Bilo kakva diskusija se završava na tome da je Vuk Srbin (na stranu to što je isti svoje srpstvo počeo isticati prije 6 mjeseci), što je u biti skroz nevažno.
Ako argumentirano ukažeš na neistine i nedostatke u tekstu- to je zato što je on Srbin.
S druge strane, neki nisu pročitali tekst, niti su do prije par dana čuli za Bačanovića, ali su ga osudili jer je Srbin.
Sa treće strane, neki su pročitali tekst, ali ne žele diskutirati o suštini nego brane tekst, jer ga je napisao Srbin.
Jednostavno, etnička matrica koja je ubačena u svijest i onemogućuje realno sagledavanje stvari o kojima se diskutuje.
Nešto kao praćenje odjavne špice dnevnika, pa se po broju "naših" i "njihovih" među urednicima, kamermanima i šminkerima određuje tačnost informacija.
Gojeni H wrote: Srbin jesi, ali glup nisi. Kakve veze ima ovaj tekst s onim sto je Vucic napisao o sarajevskom tolerisanju Franceticeve zaostavstine...
Kako ovo treba nafatati i natjeratida nosom usisaju sve ovo sto su razbacali, stoka seljačka..O'zone wrote:Ima veze sa Sarajevom
http://www.radiosarajevo.ba/novost/201424
Imamo običaj useremo gdje god odemo. Volimo to bahato ponašanje šta više uživamo u njemu. Zlatna mladež.
Nije to problem vezan samo za Sarajevo ali je u Sarajevu posebno izražen i tu ga najviše primjećujem jer živim u vome gradu i kad se prođe kroz parkove, dječija igrališta, šetališta, smeće je neizostavni asesoar.zateznistub wrote:Kako ovo treba nafatati i natjeratida nosom usisaju sve ovo sto su razbacali, stoka seljačka..O'zone wrote:Ima veze sa Sarajevom
http://www.radiosarajevo.ba/novost/201424
Imamo običaj useremo gdje god odemo. Volimo to bahato ponašanje šta više uživamo u njemu. Zlatna mladež.
Studenti? Nije ovo vidilo studija ni na mapi
addy_sa wrote:Oh, kako mrzim teme ovakvog tipa
E, moj prijatelju...O'zone wrote:
Nije to problem vezan samo za Sarajevo ali je u Sarajevu posebno izražen i tu ga najviše primjećujem jer živim u vome gradu i kad se prođe kroz parkove, dječija igrališta, šetališta, smeće je neizostavni asesoar.
To mi se gadi kod naših ljudi.
Gadi mi se bacanje opušaka po ulici ili po dječijem igralištu gdje fini roditelji dođu da ispuše kutiju i pol cigareta za sat-dva dok se mali igra jer neće da puše u svojoj kući ili stanu jer je to štetno za dijete![]()
Gadi mi se taj divljački mentalitet gdje je najbolje uništiti stvar, iščupat klupu, kantu za smeće, slomiti mlado drvo, čupati cvijeće iz parkova, bacati smeće kud god se krećeš a onda kukati kako je grad sranje, prljav, kako turisti vide da smo neuredni a pritom da se niko ne sagne i pokupi kesicu od čipsa ili PET bocu, limenku i baci je u prvu kantu, kontejner, hajfiš....
Ima još primjera
http://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-ma ... /150812069
http://zenicanke.blogspot.ba/2013/08/la ... acije.html
http://doznajemo.com/2014/03/22/foto-kr ... an-smecem/
Bit će ovaj grad još zanimljiviji za 5-10 godina...duh_sa_sjekirom wrote: E, moj prijatelju...
Moja prijateljica, nastavnica u jednoj sarajevskoj školi, na času OZ a vezano za temu ekologije,izvela djecu u dvorište škole da pokupe papiriće i velike neprijatnosti imala jer je nadobudni sarajlijica, otac jednog učenika, došao u školu da se žali kako njegovo dijete nije smećar.
Uzalud objašnjenja da je to bilo u sklopu akcije očuvanja okoline, da se vodilo računa o higijeni i da su djeca nakon toga oprala ruke sapunom i dezinfekcionim sredstvom, đaba sve...Seljober navalio, on kao zna ljudska prava, on zna šta je demokratija, on će se žaliti ministru, on će tužiti itd...
Za sve ovo najbolju je 'dijagnozu' dao Besim Spahić - 'naš narod je zapušten' ... to je vrlo, vrlo tačno ...O'zone wrote:Bit će ovaj grad još zanimljiviji za 5-10 godina...duh_sa_sjekirom wrote: E, moj prijatelju...
Moja prijateljica, nastavnica u jednoj sarajevskoj školi, na času OZ a vezano za temu ekologije,izvela djecu u dvorište škole da pokupe papiriće i velike neprijatnosti imala jer je nadobudni sarajlijica, otac jednog učenika, došao u školu da se žali kako njegovo dijete nije smećar.
Uzalud objašnjenja da je to bilo u sklopu akcije očuvanja okoline, da se vodilo računa o higijeni i da su djeca nakon toga oprala ruke sapunom i dezinfekcionim sredstvom, đaba sve...Seljober navalio, on kao zna ljudska prava, on zna šta je demokratija, on će se žaliti ministru, on će tužiti itd...
Zna nekad i Besim ubost...piupiu wrote: Za sve ovo najbolju je 'dijagnozu' dao Besim Spahić - 'naš narod je zapušten' ... to je vrlo, vrlo tačno ...

...jer je zapuštena porodica kao osnovna ćelija društva.piupiu wrote:
Za sve ovo najbolju je 'dijagnozu' dao Besim Spahić - 'naš narod je zapušten' ... to je vrlo, vrlo tačno ...
zateznistub wrote:Sa ovim boldiranim si fulio ama bas ono da valja. Moja malenkost nema problema sa tim, mo'š mislit i vjenčani kum mi inevjerac...![]()
Na sta konkretno mislis?asurbanipal wrote:Gojeni H wrote: Srbin jesi, ali glup nisi. Kakve veze ima ovaj tekst s onim sto je Vucic napisao o sarajevskom tolerisanju Franceticeve zaostavstine...
Za Francetićevu "zaostavštinu" su ima itekako šta reći.
Ovo je rekao neko drugi a ne ja. Ne bacaj me u kosaru s drugima. Ono sto kazem ja, to mozes komentarisati.Bodkin wrote:
Dobro je neki forumas to srocio. Nek ide u svom dvoristu da cisti prvo. Covjeku koji je rodjen i odrastao u sarajevu
Sta to seceru?Ali Kemal wrote:zateznistub wrote:Sa ovim boldiranim si fulio ama bas ono da valja. Moja malenkost nema problema sa tim, mo'š mislit i vjenčani kum mi inevjerac...![]()
![]()
Zar je moguce u 21 stoljecu