John Cleese wrote: I ja htjedoh da istrazim... ali nisam mog'o - od smijeha![]()
Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
- piupiu
#1001 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
-
John Cleese
#1002 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ko ovo potpisuje?Panzer_Daddy wrote:Nema je više! a uskoro neče biti ni vas..... Jugovića...tako da današnjoj djeci nitko ne smije prodavati snove... i jedino poslije nje kao droge,...jedino što možete ponuditi je gorka realnost ... i poraz......ideje kao i politike koja ne vrijedi niti je ikada vrijedila.Samo ste unesrećili ljude...sanjajući vaš nasilan san !!!
Da se bogdom nikada niste pojavili...srećom i božijom voljom,historija vas izbrisa i osudi...niste dugo potrajali!
Prokletnici...vasih ideja i lažnih snova grobnice su pune ! Naslnici-Bezbožnici ! Trag vam se izbrisao !
Bog i Hrvati (koji nose crno... ispod nokta), sam kajnd ov stoka cetnicka (s vErom u boga, naravno) ili neka treca klerofasisticka udruga?
- piupiu
#1003 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ma, ne daj na se, kako god !!!5 0 5 wrote:pa da. moze se reci.piupiu wrote:
Samo što je to više mediteranski, nego balkanski temperament ...
P.S. Piše sinoć neki Grk na FIBA web-stranici komentar na pobjedu klinaca - kaze otprilike ... sjooooo ... Srbija U20, Grčka U18, Bosna U16 ... i onda velikim slovima ... BALKAN POWER!!!!! ...
- nasa
#1004 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Jos uvijek je crno bijelo ali ne zbog manjka parade vec zato sto sve gledamo crno bijelo, evo i ti to radis, pretpostavljas da ako kritikujem manjak sloboda u bivsoj drzavi, koji je fakat postojao i samo potpuno pristrasno se moze ignorisati, da me zulja bivsa drzava... eh onda u pokusaju spustanja udaras na paradu jer znas da sam vjernik....plitko!John Cleese wrote:Pa... mogla si naci i crnji primjer od tog crno bijelognasa wrote: Moje ime je Davorin Bogović
A ovo sve oko mene, to je crno-bijeli svijet
Crno-bijeli svijet, crno-bijeli svijet
Crno-bijeli televizor
Rijetki noćni tramvaji
Moja bijela djevojka
Uvozni ekskluzivni program
Mama, tata, pas i kravata, vata vata vata
Bila je dobra Jugoslavija ali nije da je bas sve bilo u duginim bojama![]()
![]()
Moje su nebo vezali žicom
Po mome mozgu crtaju šeme
Žele jos jednu kopiju svoju
Da njome vrate nestalo vreme.
Al' ne dam svoje ja ideale
I ješću snove umesto hleba
Ja svoju sreću nosim sa sobom
Ona je parče slobodnog neba!
https://www.youtube.com/watch?v=Os2FgQj0XlM
Ali, ne lezi vraze... koje tri ili cetiri godine prije toga, u UK...![]()
God save the Queen
the fascist regime,
they made you a moron
a potential H-bomb.
God save the Queen
she ain't no human being.
There is no future
in England's dreaming
Don't be told what you want
Don't be told what you need.
There's no future
there's no future
there's no future for you
https://www.youtube.com/watch?v=R8fLOJswWtk
Da reMIziramo...
Idealno ce biti u besklasnom drustvu![]()
A, k'o da gledam, obradovace te ovo - dugine boje bi mogle i prije... s prvom Paradom![]()
![]()
- nasa
#1005 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ima boljih stvari.Slatkisi, tv, auti, namjestaj, ma generalno shoping, mozes da drobis po forumu o drzavi, vlasti, ne uci se napamet u skoli....Dozer wrote: Ali, i dalje stoji moje pitanje - navedite mi bar 3 stvari koje su danas bolje, u ovoj drzavi nego u onoj, i u cjelodrustvenom smislu.
Ja i ne tvrdim da je onda sve bilo bajno, daleko od toga, ali cinjenicno - ovo danas je odron u odnosu na ono onda.
I,, naravno - BRAVO DJECOOOOOOOOO!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Realno, mi danas kad bi postavili pitanja za veci dio historije BiH da li je bolje bilo nego danas odgovor bi u mnogo toga bio potvrdan...samo sto ne znaci ako smo sad odron da je prije bilo idealno...
Nisam ja imala nekih godinica u onoj drzavi ali znam da je bilo banja kad dodju rodjaci iz svabije sa slatkasima i lutkama, da kad sam prvi put izasla iz juge da sam djeciji zakucala ispred izloga,pa da Titinu sliku u razredu nisam dozivljavala kao ni ratne price iako je dedo ubijao dozivljajima I dogadjajima...sve u svemu, jugoslaviju je pregazilo vrijeme, istekao rok, nije se mogla prilagoiti i odgovoriti svijetu koji se mijenjao.... I bez rata mi bi bili nesto drugo kao sto se jesu promjenile I ex republike juge koje nisu imali rat ili cehoslovacka koja se u miru razisla itd.
U kontekstu vremena u kojem je nastala juga je bila odlicna, kasnije je historija...ljudi ce imati licna sjecanja, potpuno neobjektivna sto je ocekivano I normalno, a zivot ide dalje....
- insomnia78
#1006 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ode jos jedan kadrovik nikad prezaljene JNA, bezbeli veliki komunista i promicatelj bratstva i jedinstva
Zanimljivi komentari
Umro Mile Mrkšić
http://blic.rs/i/583336
Zanimljivi komentari
Umro Mile Mrkšić
- nasa
#1007 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ama ljudi su nezadovoljni s ovim danas pa vracaju se na proslost mozda se usput prepoznaju u nekim simbolima bivse drzave I sl, kod starijih je prisutna i nostalgija za mladoscu, neki opet iz osobnih razloga itd.
I onda ne zele da vide da je to zamisljena borba, da se niko ne bori protiv te drzave, protiv njih ...gotovo, nema vise pa tamam da svi sad placemo kolektivno nece se vratiti...
A da ne pricamo o potpunom odsustvu objektivnosti jer ama bas svi simboli bivse drzave su zakazali ili izdali upravo ideju Jugoslavije...
Masa tih sportista, muzicara, glumaca, JNA, komsije kod kojih smo odlazili I koje smo docekivali....sve je okrenulo ledja....
I kad bi jos skontali da to nije @nasa, @forumasx, @forumas Y...vec da fakat prozovu one koji su odgovorni...eeee
Sad da ja kazem da ih je izdala Brena oni ce reci nije nego Dino
I otici na concert Brene
, apsurd...ali hajde
I onda ne zele da vide da je to zamisljena borba, da se niko ne bori protiv te drzave, protiv njih ...gotovo, nema vise pa tamam da svi sad placemo kolektivno nece se vratiti...
A da ne pricamo o potpunom odsustvu objektivnosti jer ama bas svi simboli bivse drzave su zakazali ili izdali upravo ideju Jugoslavije...
Masa tih sportista, muzicara, glumaca, JNA, komsije kod kojih smo odlazili I koje smo docekivali....sve je okrenulo ledja....
I kad bi jos skontali da to nije @nasa, @forumasx, @forumas Y...vec da fakat prozovu one koji su odgovorni...eeee
Sad da ja kazem da ih je izdala Brena oni ce reci nije nego Dino
-
John Cleese
#1008 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ne, brate sestro, ja tebe vidim u koloru i bas si mi simpaticnanasa wrote:
Jos uvijek je crno bijelo ali ne zbog manjka parade vec zato sto sve gledamo crno bijelo, evo i ti to radis, pretpostavljas da ako kritikujem manjak sloboda u bivsoj drzavi, koji je fakat postojao i samo potpuno pristrasno se moze ignorisati, da me zulja bivsa drzava... eh onda u pokusaju spustanja udaras na paradu jer znas da sam vjernik....plitko!
Ne rekoh nista o manjku slobode nego o panku kao umjetnickom ili ako hoces "umjetnickom" (kako vec ko percipira) izricaju i dozivljavanju svijeta, s narocitim osvrtom na neposredno okruzenje, a u potpuno razlicitim politickim sredinama u (koju godinu manje ili vise) isto vrijeme.
I da... nisam ti ja kriv sto si spomenula dugine boje
Nisam, komentirajuci to, nista lose mislio - nema razloga da se ljutis
- nasa
#1009 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Hajde dobro ne ljutim se vise
Zanimljiva je to tema oko muzike, svakako...
I ne znam otkud mi padose na um dugine boje, gluho I daleko bilo
Zanimljiva je to tema oko muzike, svakako...
I ne znam otkud mi padose na um dugine boje, gluho I daleko bilo
- Dozer
#1010 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Panzer_Daddy wrote:Nema je više! a uskoro neče biti ni vas..... Jugovića...tako da današnjoj djeci nitko ne smije prodavati snove... i jedino poslije nje kao droge,...jedino što možete ponuditi je gorka realnost ... i poraz......ideje kao i politike koja ne vrijedi niti je ikada vrijedila.Samo ste unesrećili ljude...sanjajući vaš nasilan san !!!
Da se bogdom nikada niste pojavili...srećom i božijom voljom,historija vas izbrisa i osudi...niste dugo potrajali!
Prokletnici...vasih ideja i lažnih snova grobnice su pune ! Naslnici-Bezbožnici ! Trag vam se izbrisao !
Koja vrsta zadojenka si ti, mile ti majke
Ja ne vidjeh nigdje da su grobnice pune radi ideja koje je Juga promovisala, ali zato imamo pune grobnice radi onih koji su u BiH promovisali Srpstvo, Hrvatstvo i Bosnjastvo, ili ti pravoslavlje, katolicanstvo i muslimanstvo, kao nekakve automatske i neodvojive odrednice BHS etno-nacionalisticke matrice.
Hajde, dijete, nastavi cuclati tu flasicu s koje si se nedavno otkacio i mani se politike, ziv bio
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1011 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Nisu imali obezbjedjene pare za hotel i kotizaciju5 0 5 wrote: nesto je spominjao na poluvremenu komentator taj hotel. nisam bas dobro upratio. o cemu se radi?
Ko onomad kad je Đedović dao iz svog džepa
- skupljac_zeljeza
#1012 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
nasa wrote: Sad da ja kazem da ih je izdala Brena oni ce reci nije nego DinoI otici na concert Brene
, apsurd...ali hajde
Rade se manipulacije. Naleti mi neka anketa na FB i stavi me pred ovakav izbor, a slike kada bi se zamijenile nekim drugim momentima i sa koride i sa SFF, dale bi drugu poentu. Kako god, treba leđa uza zid jer nas dugine boje stalno prate.

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1013 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Bolje bi bilo pitanje, koji vam je prizor uobicajen, a koji ne. Normalno je rastezljiv pojam. Cak je i Koeljo o tome pisao.
- skupljac_zeljeza
#1014 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Sinoć sam vidio im na majicama reklame BH Telecoma pa pročačkam i..._BataZiv_0809 wrote:Nisu imali obezbjedjene pare za hotel i kotizaciju5 0 5 wrote: nesto je spominjao na poluvremenu komentator taj hotel. nisam bas dobro upratio. o cemu se radi?
Ko onomad kad je Đedović dao iz svog džepa
....ugovor obavezuje.BH Telecom, 3. PR saopštenja | 26.05.2015
Jučer je u hotelu Hollywood u Sarajevu održana konferencija za medije tokom koje je svečano potpisan novi ugovor o sponzorstvu između kompanije BH Telecom i Košarkaškog saveza BiH. Ugovor su potpisali generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović i Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH.
„Drago mi je da nastavljamo partnersku saradnju sa Košarkaškim savezom BiH, posebno jer je riječ o savezu sa najuspješnijim reprezentativnim selekcijama koje se redovno plasiraju na važna takmičenja. Ovaj ugovor je nastavak dugogodišnje saradnje i jedan od brojnih ugovora koje imamo sa bh. reprezentativnim selekcijama."
- piupiu
#1015 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
_BataZiv_0809 wrote:Bolje bi bilo pitanje, koji vam je prizor uobicajen, a koji ne. Normalno je rastezljiv pojam. Cak je i Koeljo o tome pisao.
- supercali
#1016 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa problem je sto ovi nabrojani nisu komunjare nego upravo klerofasistiLBVIEW wrote:SFRJ su sjebali "drugovi" kad su odlucili prestati igrati se bratstva jedinstva,pogledaj samo politicku momcad istocnih komsija u to vrijeme i sve ce ti se samo kas'ti-sve go komunjara,od Slobe pa nadolje,a komunisticke generale da i ne pominjemo.Ne kontam kako i nakon 20-tak godina mozete prosipati tu otrcanu´pricu o nekakvim zlim "klerofasistima" koji se niotkud pojavise te srusise raj na zemlji,pa nisu se 80-godisnji cetnici iz Chicaga i Toronta penjali po cukama i s njih gadali gradove vec bratstvom i jedinstvom "zadojena" JNA.Dozer wrote:@Fudo Bosna
![]()
To i ja govorim cijelo vrijeme, i sve je to tacno. Ali, onda odmah imas ovakve pelenase...
Ovaj komentar je glup da gluplji ne moze biti, a evo i zasto - nisu ti "neki" jugovici donijeli ovo sto imas danas, nego su ti to donijeli oni jugovici koji su i u onoj drzavi bili protiv te iste drzave i koji su samo cekali svojih 5 minuta (da Tito i umre) da tu istu drzavu rasture i nametnu svoje nazadne ideje i vjerovanja.Panzer_Daddy wrote:Sve što su nama(genreacijama iza vas) Jugovići ostavili su: Jad,Čemer,Tuga i Zlo od te vaše Jugoslavije. Pa sad ovdje na forumu uvjeravate ljude da je to bila ok država...dobija se dojam da su ex Jugovići gori od dilera drogom jer prodaju puste snove!
Vama vjerovati???
Prokleti bili! Prokleta bila! Nikada se više ne ponovila!!!
Ako ne znas o cemu pricam, sto nije tesko pretpostaviti s obzirom na gornji komentar, to su ti upravo danas obozavani likovi poput Alije, Slobe i Franje, srecom svi pokrepali ( kosti im se ispreturale, inshallah), i njihovih nasljednika Bakira, Covica, Dodika, Vucica, itd.
Klero-etno-nacionalizam je to sto ti je donijelo ovaj jad i cemer koji sada imas, a ne neki tamo jugovici.
Oni su komunjare isto kao sto je i dodik nezavisni socijaldemokrata
- skupljac_zeljeza
#1017 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
U kontekstu priče o civilizaciji koju Kazaz uzdiže bili su čak konkretni zakoni o normalnom..._BataZiv_0809 wrote:Bolje bi bilo pitanje, koji vam je prizor uobicajen, a koji ne. Normalno je rastezljiv pojam. Cak je i Koeljo o tome pisao.
Progoni homoseksualaca nastavljeni su i posle Drugog svetskog rata, posebno u periodu od 1948. do 60-ih. Postoje brojna svedočenja o hapšenjima, proganjanima i zatvaranjima. Naravno, veliki deo svedočenja je nedostupan ili preživeli još uvek nisu progovorili zbog aktuelne klime.
Godine 1959. zakonodavci su i zvanično kriminalizovali homoseksualnost. Homoseksualni čin, i to samo muški homoseksualni odnos (na lezbijski seks se nije gledalo kao na seksualni čin već kao bludnu radnju koja podleže “samo” prekršajnoj prijavi), se po tom Krivičnom zakonu SFRJ, član 186. stav 2, kažnjavao zatvorom u trajanju od jedne godine. Nigde nema poznatog primera primene ovog zakona, što ne isključuje mogućnost maltretiranja, diskriminacije i progona od strane vlasti. Takođe, važno je spomenuti da je za bilo kojeg gej muškarca ili lezbejku bilo nemoguće da budu članovi Partije, mada se i danas vode rasprave o seksualnosti pojedinih visokih funkcionera KPJ-SKJ.
http://lgbt.ba/kako-se-kaznjavala-homos ... goslaviji/
- Dozer
#1018 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Jah... A, inace, gay populacija je tih godina bila bas lijepo prihvacena sirom demokratskog svijeta, pocev od Amerike-Cemerike
Bjez', ba, Zeljezaro... Izvlacis stvari kao da su one bile ekskluzivitet za Jugu, a ne cjelosvjetski trendovi.
Bjez', ba, Zeljezaro... Izvlacis stvari kao da su one bile ekskluzivitet za Jugu, a ne cjelosvjetski trendovi.
- LBVIEW
#1019 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Nemoj im kvariti teoriju o "klerofasistima"insomnia78 wrote:Ode jos jedan kadrovik nikad prezaljene JNA, bezbeli veliki komunista i promicatelj bratstva i jedinstva
Zanimljivi komentari
Umro Mile Mrkšić
.
Sto se tice ovih pacijenata-komentatora zar ima jos iko kome nije jasno o cemu se radi.
- skupljac_zeljeza
#1020 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Misliš da nije postojala kritika "prljavog imperijalističkog Zapada". Amerika i Engleska bit' će zemlja proleterska!Dozer wrote:Jah... A, inace, gay populacija je tih godina bila bas lijepo prihvacena sirom demokratskog svijeta, pocev od Amerike-Cemerike![]()
![]()
![]()
- Dozer
#1021 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa naravno da je postojala, ali prakticno je nesuvislo Jugi spocitavati maltretiranje gay populacije, kad je to radio citav svijet. I to puno rigidnije od Juge 
Cak, koliko je meni poznato, takve scene nisu ni danas nepoznanica kod nas ovdje, ali i dalje od nas
Cak, koliko je meni poznato, takve scene nisu ni danas nepoznanica kod nas ovdje, ali i dalje od nas
-
prog321
#1022 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Kada ljudi shvate da je jugoslovenstvo bilo maska kojim su ljudi skrivali svoje primarne, originalne identitete. I ti primarni identiti su isplivali iz svih pravaca pri prvim krhotinama na toj maski.
Ovo sto danas imamo je istinsko nase. To smo svi mi u prvom originalnom jeku nase identifikacije. Sad mozemo bez maski da si gledamo u oci. To je veoma strasljiv pogled, ali mnogo realniji nego prije.
Ovo sto danas imamo je istinsko nase. To smo svi mi u prvom originalnom jeku nase identifikacije. Sad mozemo bez maski da si gledamo u oci. To je veoma strasljiv pogled, ali mnogo realniji nego prije.
- skupljac_zeljeza
#1023 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ništa ja ne spočitavam. Bio zakon (član 186. stav 2) u SFRJ o sankcionisanju takvih pojava.Dozer wrote:Pa naravno da je postojala, ali prakticno je nesuvislo Jugi spocitavati maltretiranje gay populacije, kad je to radio citav svijet. I to puno rigidnije od Juge
- piupiu
#1024 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa, nije to, nego kako je tekao proces dekriminalizacije homoseksualizma u svijetu i u kojem periodu. Jesi gledao onaj film o Alanu Turingu The Imitation Game? Dobar i jako tužan film. Dobro je vidjeti da braniš čast BiH ... na temelju prava homoseksualaca.skupljac_zeljeza wrote:Misliš da nije postojala kritika "prljavog imperijalističkog Zapada". Amerika i Engleska bit' će zemlja proleterska!Dozer wrote:Jah... A, inace, gay populacija je tih godina bila bas lijepo prihvacena sirom demokratskog svijeta, pocev od Amerike-Cemerike![]()
![]()
![]()
- madner
#1025 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Tsk, realno dok je homoseksualnost bila kazneno djelo nije bilo pedera na vlasti.