Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zateznistub

#1001 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by zateznistub »

Arteta wrote: I jos se cudimo sto smo muzicka vukojebina pa nas svi muzicari zaobilaze.
Ako pod ovim "zaobilaze" mislis na strane izvođače u pravu si! Ali mi nismo veliko tržište za svjetske zvijezde, Zg i Bg su mnogo veći centri od Sa

Sto se tiće domaćih e tu si u krivu, dolaze sa svih strana...
Arteta

#1002 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Arteta »

tvsabina wrote:
Arteta wrote:
I jos se cudimo sto smo muzicka vukojebina pa nas svi muzicari zaobilaze.
Ne zaobilaze nas muzičari zbog Merlina , nas muzičari zaobilaze zato što smo vukojebina....
Pa Merlin nam je zvijezda bas zato sto smo vukojebina, da nije tako neko bi drugi i bolji punio Kosevo.
Better Man

#1003 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Better Man »

skupljac_zeljeza wrote:
Better Man wrote: Ova poruka Muhameda Velića je vrhunac kretenizma i idiotluka. Dotični bi trebao da zna da BiH nije vjerska država i da Selam nije bosanska riječ i da na koncertu su prisustvovali ljudi svih vjera i konfesija kao i nevjernici ateisti i Dino je ispravno postupio što to nije uradio, jer bi to bila sramota. Ovom zaostalom prinmitivnom Muhamedu Veliću je bolje da se zavuće u mišju rupu i ne izlazi iz nje nikada.
Koliko sam pratio Velića ne bih rekao da djeluje iz mišje rupe, a ne znam po čemu je zaostao?
Pročitaj ovaj njegov SMS Dini, pa će ti se sve kazati.
Arteta

#1004 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Arteta »

zateznistub wrote:
Arteta wrote: I jos se cudimo sto smo muzicka vukojebina pa nas svi muzicari zaobilaze.
Ako pod ovim "zaobilaze" mislis na strane izvođače u pravu si! Ali mi nismo veliko tržište za svjetske zvijezde, Zg i Bg su mnogo veći centri od Sa

Hrvatska ima samo milion vise stanovnika od nas.
Nisu oni drzava koja nas je 5x veca pa da nas zaobilaze zbog velicine.
Last edited by Arteta on 26/07/2015 21:15, edited 1 time in total.
Oligarh

#1005 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Oligarh »

KatarinaKosaca wrote:
Ti, si, valjda jedini koji ga lično poznaje. Ja, znam neke ljude koji ga znaju i jesu rekli da je dinar efendija. Ali, svi smo mi ljudi sa vrlinama i manama, čak i "Romanijac" i udes i zapisnik... ima štofa za priču
Ipak, čini mi se, da ovdje nisu pljuvali po Dini Merlinu ljudi sa memli strane, nego oni kojima smaeta pjesma "alija" (a ti bar znaš ko me je napisana), ili oni koji su se kao seoske mlade ponašali dizući nos u fazonu ko si ti da me pitaš gdje sam bio kad je bilo najteže :D ili oni koji su jednostavno ljubomorni.
Jednako kao što si ti odrastao sa Dinom i ja sam sa jednom "legendom", idolom i znam da je monstruozan škrtac, a baš je na ovoj temi prikazan kao pojam ljudskosti :? . Naravno, neću spominjati ime čovjeka iza nika, posebice što nije na mojim porezima...

Nije, Kato, samo ovo dinar-efendija pitanje. Nije ni u tome sva stvar što je neko ili nije dinar efendija. Ovakvi smo ili onakvi, to smo mi i takvi smo. Ali ima ona jedna crta kod njega, koja mene odbija da mu poklonim pijetet koji možda on i zaslužuje, mnogo više od onog zbog čeag neki pljuju po njemu. To je ona njegova "prilagodljivost" situaciji. Njegovo koketiranje sa svim što je aktuelno moćno, a da se de zamjeri drugima. I to je mantranje sa ovoj pjesmi u rahmetli Alijima, i jednom i drugom... Mada mislim da je ona i jeste posvećana onom starijem (moj vrlo subjektivan sud). A vidi nešto, Dino jeste naš i kao takav je paradigma za dosta stvari koje se vrte oko nas. Meni je ta njegova "prilagodljivost" ga i svela u ravan jednog Thompsona u glavama nekih ljudi. "Bosnom behar probeharao" bi se pjevao uvijek i svuda, bio on onakav ili onakav. Sa ili bez njegove izjave sa koncerta u Njemačkoj 1993. da će njegov Hamza biti jedino general ArBiH. Ja sam neko kome je sudbina u ratu namjenila dosta ratovanja, nije me štedila. Ta njegova crta u pjesmi, a gdje si bio ti kad je bilo najteže mi je jasno rekla o njemu da čovjek ili pjeva sam sebi iz nekog stida (što nije bio tu gdje jeste) ili čovjek nema stida pa bi takve stihove mogao preko usta prevaliti dok ga samog nije bilo sa nama ostalim po ćukama. Nije bio, ok... Ni prvi ni jedini... Ali nemoj, majka mu stara, pjevati o tome, ne trljaj rane ničim izazvan, a poslije 5, 10. 15, 20 godina si paradigma patriotizma ili čega već. To je ono što je mene "ohladilo" od njega, mada ga i danas poštujem ko čovjeka, komšiju, više zbog toga šta je bio nekad dok mu je Enver bubnjao i ko mi je ispjevao najljepše pjesme mojih ekskurzija, nego ono čega je on predstavnik ili neke njegove umjetničke veličine. Ne znam da li si me skontala, ali mnoge njegove mi pjesme ostavljaju bljutav ukus u ustima. Nekad je pametnije i ušutit ili odmahnuti rukom i kazati "ne, nije to dobro što nam se svima desilo" kao što je Romanijac odradio.
StupskaBitanga

#1006 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by StupskaBitanga »

tvsabina wrote:
Scene koju smo imali a koju više nemamo , scene koja je nastala kao projekat jedne velike države koje više nema i scene koju upravo on još uvijek čini ma kako je malena ili loša....
A zar i on ne snosi krivicu oko tog Amusa i tog prepiranja i svega sa Svrakicima jer niko tu nije nevin i svako ima svoj udio krivice i odgovornosti što mi nemamo nikakvu muzičku scenu. Sta god ko rekao prošao rat opastalo, nastavilo kuburilo u različitim žanrovima i oblicima ali nešto smo imali a šta danas imamo. Veliko ništa. Imamo da svako iole kvalitetan i dobar sa potencijalom mora tražiti sreću i mogućnost u ZG i BG
Better Man

#1007 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Better Man »

Niemand wrote:Bgm Better Man, da se ja tolko ospam, otisla bi dermatologu davno.
A jes ti onaj sto nosa zenske tene za trcanje? Da ti nije od toga? :-?
Jah ženske tene kupljene na muškom odjelu...
costacurta

#1008 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by costacurta »

Better ohani malo, dosadan si vise.
Moj tetak bio u Njemackoj u toku rata i vise mi je valjo sto puta nego da je bio ovdje sa nama, ne samo meni da je valjo nego citavoj familiji jaranima komsijama i masi drugih ljudi organizujuci i skupljajuci pomoc, konvoje pakete itd.
Sta ja sad trebam reci e to je sve ok al dje si bio kad je bilo najteze?! Ko u nadrealistima "A DJE TI JE KARTA?!"
Nismo mogli a ni trebali svi biti ovdje u ratu. Ne daj Boze da jesmo. Mnogo ljudi je uradilo mnogo za BiH i bez puske.
Sta bi i kud bi sa Dinom i da je bio u rovu, zamisli ga samo s papovkom :lol:
S druge strane, meni se i danas koza najezi kad cujem npr "Vojnik srece" a kamoli u ratu kad dobijemo struju prvo sto se slusa je Vojnik srece i Ponesi zastavu Dragane Vikicu.
TO su stvari koje ili kontas ili ne kontas. Kontas ako si dozivio a palamudis ako nisi.
Sve i da je rekao da nece nikad u BG pa otisao neka je. Nije prvi ali za razliku od mnogih drugih kojih odista u ratu nidje nije bilo (Hari, Zijah, Haris Dz. Halid B. Fahreta Jahic Spanac :D itd) on svugdje pa i u Beogradu na tri koncerta u areni s uzdignutom glavom kaze da je Bosanac.
zateznistub

#1009 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by zateznistub »

Arteta wrote:
zateznistub wrote:

Hrvatska ima samo milion vise stanovnika od nas.
Nisu oni drzava koja nas je 5x veca pa da nas zaobilaze zbog velicine.
Ta "sitnica" jebe nas!
Nismo mi vukojebina, mi smo samo mali!
Niemand

#1010 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Niemand »

Better Man wrote:
Niemand wrote:Bgm Better Man, da se ja tolko ospam, otisla bi dermatologu davno.
A jes ti onaj sto nosa zenske tene za trcanje? Da ti nije od toga? :-?
Jah ženske tene kupljene na muškom odjelu...
Dobro, izvini, pitam samo. :thumbup:
spinel_

#1011 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by spinel_ »

Arteta wrote:
tvsabina wrote:
Arteta wrote:
I jos se cudimo sto smo muzicka vukojebina pa nas svi muzicari zaobilaze.
Ne zaobilaze nas muzičari zbog Merlina , nas muzičari zaobilaze zato što smo vukojebina....
Pa Merlin nam je zvijezda bas zato sto smo vukojebina, da nije tako neko bi drugi i bolji punio Kosevo.

pa isti puni i BG I ZG pa ti gradovi nisu vukojebina za strane zvijezde.
Better Man

#1012 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Better Man »

Šta je sa Dinim nekadašnjim muzičarima? Tu mislim na članove nejgove grupe Merlin. Tulu viđam u Sarajevu,a li ostale ne. Da im se nije šta zamjerio ili oni njemu. Čdno da nakon svih ovih godina nije šta s njima radio.
AstorH

#1013 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by AstorH »

Ja dam Merlin kupio bih jahtu
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1014 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by sabina1 »

Arteta wrote:
Ne kontam ?
Hoćeš da kažeš da nas veliki bendovi zaobilaze jer poznaju naš muzički ukus , da oni znaju da mi "slušamo Merlina" , da je to nizak nivo muzike i da je prirodno da nas zaobilaze jer nemaju publiku i neće zaraditi novce ???

Nemam živaca pisati o mnogim dobrim koncertima u Sarajevu , sjećam se recimo ovog http://forum.klix.ba/jamiroquai-u-saraj ... 0s200.html

U Srbiji se svake godine održava exit.
U Hrvatskoj i Crnoj Gori su svirali Stonsi.
Ti tvrdiš da Merlin NIJE ZVIJEZDA u tim državama jer tamo "neki drugi i bolji" pune stadione ?
Hvala.
Arteta

#1015 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Arteta »

spinel_ wrote:

Puni, ali ne dominira kod njih kao kod nas, kod njih je tek jos jedan muzicar, kod nas je najveca zvijezda.
sabina1

#1016 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by sabina1 »

StupskaBitanga wrote:
tvsabina wrote:
Scene koju smo imali a koju više nemamo , scene koja je nastala kao projekat jedne velike države koje više nema i scene koju upravo on još uvijek čini ma kako je malena ili loša....
A zar i on ne snosi krivicu oko tog Amusa i tog prepiranja i svega sa Svrakicima jer niko tu nije nevin i svako ima svoj udio krivice i odgovornosti što mi nemamo nikakvu muzičku scenu. Sta god ko rekao prošao rat opastalo, nastavilo kuburilo u različitim žanrovima i oblicima ali nešto smo imali a šta danas imamo. Veliko ništa. Imamo da svako iole kvalitetan i dobar sa potencijalom mora tražiti sreću i mogućnost u ZG i BG
Pa dobro ali ni Švrakića maslo nije za Ramazana , razlika je samo što oni svake godine napune Dom mladih djecom iz osnovnih škola a Merlin je ozbiljan muzičar...
Arteta

#1017 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Arteta »

tvsabina wrote:
Arteta wrote:
Ne kontam ?
Hoćeš da kažeš da nas veliki bendovi zaobilaze jer poznaju naš muzički ukus , da oni znaju da mi "slušamo Merlina" , da je to nizak nivo muzike i da je prirodno da nas zaobilaze jer nemaju publiku i neće zaraditi novce ???

Nemam živaca pisati o mnogim dobrim koncertima u Sarajevu , sjećam se recimo ovog http://forum.klix.ba/jamiroquai-u-saraj ... 0s200.html

Ti tvrdiš da Merlin NIJE ZVIJEZDA u tim državama jer tamo "neki drugi i bolji" pune stadione ?
Hvala.
Hocu da kazem da nas zaobilaze zato sto poznaju nas neukus i da kod nas kvalitet ne prolazi.
Kod nas kad bi dosao AC/DC, mogli bi napuniti Kosevo samo kad bi bio dzaba ulaz ali i to samo uz dobar marketing.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1018 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by KatarinaKosaca »

Arteta wrote:Puni, ali ne dominira kod njih kao kod nas, kod njih je tek jos jedan muzicar, kod nas je najveca zvijezda.
Na ex Yu prostorima spada među tiražnije tj. posjećenije...Inače, znam, na primjer , imala sam jedan njegov cd u Madridu , Španci su otkinuli na pjesmu "Baška ti, baška sve".. ili kako se već zove..U Skopju nema kluba gdje se ne svira neka njegova pjesma itd. Ne može mu se popularnost negirati, baš nikako.
sabina1

#1019 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by sabina1 »

Arteta wrote:
tvsabina wrote:
Arteta wrote:
Ne kontam ?

Hvala.
Hocu da kazem da nas zaobilaze zato sto poznaju nas neukus i da kod nas kvalitet ne prolazi.
Kod nas kad bi dosao AC/DC, mogli bi napuniti Kosevo samo kad bi bio dzaba ulaz ali i to samo uz dobar marketing.
A u Skoplju bi recimo stadion bio pun i da je ulaz 15 eura ?
I za to je kriv - Merlin ?
Hvala.
spinel_

#1020 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by spinel_ »

Arteta wrote:
spinel_ wrote:

Puni, ali ne dominira kod njih kao kod nas, kod njih je tek jos jedan muzicar, kod nas je najveca zvijezda.

ne bih rekao..cak stavise, sto je dokaz i ova tema.
Better Man

#1021 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Better Man »

It_is_a_Leclerc wrote:Unatoč naprđivanjima, danima anti-kampanje koja se hinjski provodila, pa i na ovom forumu, pričom o seljakluku, primitivizmu fanova Dine Merlina, jedna od najvećih zvijezda sa ovih prostora postavila je standarde muzičke i koncertne produkcije u regionu sinoćnjim trosatnim spektaklom.

"Koševo" je bilo puno, do zadnjeg mjesta, a atmosfera koju je Merlin stvorio je neponovljiva. Nakon ovog koševskog koncerta, Dino Merlin, bez i da više ikad otpjeva ijednu pjesmu ili održi koncert, prestao je biti obični pjevač. Svih 70 000 fanova je svjesno da je Dino Merlin i definitivno, sa impoznatne bine koševskog stadiona, otišao pravo u legende.

A hejtera (tu ne ubrajam ljude koji objektivno ne slušaju nekog jer im se ne sviđa muzički stil ili pjesme), pljuvala, ljudi koji su nesretni svime i svačim, pa danima po twitterima i fejsbucima pokušavaju poniziti Merlina i ljubitelje njegove muzike će uvijek biti. No, njih nikad neće biti onoliko koliko ih je sinoć bilo na Koševu, oni nikad neće biti toliko pozitivni koliko je sinoćnja publika bila... Bilo je divno vidjeti autobuse iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, pa onda iz Laktaša, Tomislavgrada, Bugojna, Cazina, Srebrenice... Ljudi su uzimali godišnje. Do mene je bio par, mladić i djevojka, rodom iz Kozarca, a sad žive u Americi, odakle su došli maksuz za koncert..

Dino i ekipa, hvala za sjajan spektakl. Halalosum bio svaki fening. Hvala i dragom Bogu koji je zaustavio kišu u 21:00:00 :D :bih:
Nemoj mi ti o standardima muzičke i koncertne produkcije, jer nemaš pojma.
StupskaBitanga

#1022 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by StupskaBitanga »

tvsabina wrote:
StupskaBitanga wrote:
tvsabina wrote:
Pa dobro ali ni Švrakića maslo nije za Ramazana , razlika je samo što oni svake godine napune Dom mladih djecom iz osnovnih škola a Merlin je ozbiljan muzičar...
ja nikako ne mogu amnestirati Svrakice jeer svi koji žive u ovom gradu znaju ko su i kakvi su
razonoda

#1023 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by razonoda »

KatarinaKosaca wrote:
razonoda wrote:
HAVANA wrote:Al fakat ne znam sto se toliko forsira pljuvanje na sto strana?Ja ga ne slusam,napisao sam vec zasto, ali nemam razloga da ga mrzim.Radi covjek svoj posao,ocigledno dobro radi ono sto je probrao i to moze dobro naplatiti.Sretno mu bilo.Kakav ba rat i kurci,da sam bogdo otiso.
:cry: dobro je da nisi otis;o--@kata ti ne bi oprostila :stasreko:
Sasvim me bespotrebno prozivaš. Od kako si napisala da BIH postoji na "silu" i da bi bilo bolje da je nema, za mene si na ignore, a za 8 godina forumanja nikad nikog nisam imala na toj listi.. a bilo je diskusija i diskusija..
--------------

Meni je BIH i domovina, i nacija i vjera.. tako da, budi ljubazna, zaobiđi me i ne spominji me.
----------------------------

zaobodji i ne spominji -izmedju ostalih i ove Bosance.https://youtu.be/JqBEQXoQrBY

ne vrijedjaj ih , puno vise vrijede od TEBE, I PUNO VISE SU UCINILI ZA BIH NEGO TI -----koja samo zvekece sicom u dzepu.

Ovaj video je samo za @ katu :run:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1024 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote:
Slažem se. Ja ne mogu reći da Dinu mrzim, jer mi nije u prirodi da mrzim ljude. Ali imam objektivne zamjerke
i kritike na njegov lik i djelo. Valjda je kritika dozvoljena, a da te ne svrstaju u hejtere. :zoka:
ma naravno.

plagijator je, k'o čovjek nula, prodaje filozofiju i pamet koje realno nema... to su neke moje.

a opet mi bilo ok. hebiga, ovaj se post preskoči i onda nastavi guslati u crnim i bijelim tonovima...
Post Reply