Pogresno - ne od sperme, nego od jednog spermica
A i to je samo djelimicno tacno jer - nastali smo iz jajeta, tj. jajne celije.
Ko i svaki normalni pilic
sizifinho wrote:Njanjavi, bravosimplificirano, a opet - obuhvaceno sve!
jeli ovo sala neka? ironija koju ja ne vidim??Njanjavi wrote:Danasnji insan je produkt krizanja gena neandretalca sa jahveovim genima.
Jahve se predstavio kao bog, jerbo u to doba zamisli, ne znas upalit vatre jarane a frajer ima ogroman svemirski brod koji stoji u orbiti i salje ti svoje generale (citaj andjele) na zemlju da ti prenesu znanja o sjetvi, astronomiji, matematici, obradi metala, vatri, itd.
A ti generali su imali imena ovih andjela, gabriel, azazel, i ostali, ne pamtim sva imena al ih je bilo barem petnestak mensecini.
Sve je to opisano detaljno u book of enoch i kroz sve tri objave.
Te stvari su kao neka vrsta istorijske citanke, almanaha, dnevnika pocetaka nase civilizacije i ovog ciklusa.
Samo sto je tu krucijelna greska, sto su ljudi popusili pricu da je jahve bog, sto ni u kojem slucaju nije istina.
Jahve je samo malo napredniji imperator koji nas je genetski unaprjedio.
Suvise potencira kroz sve tri objave potcinjenost, strah, glorifikovanje njega kao stvoritelja, prjetnje paklom, mucenjem, sjebovima.
Licno mislim da pravi bog nema potrebe tako uslovljavat insana.
Znaci vecina religioznih ljudi se klanja laznom bogu, podvali.
Mislim svaka njemu cast, od neandretalaca je napravio nas kakvi smo danas krizanjem gena, i mi nosimo dio njegovih gena u sebi, ali ipak on bog nije, iznad njega ima jos veci baja, a iznad tog baje jos veci, a iznad svih baja je bog.
U tog boga ja vjerujem.
U neki kozmicki red, pravdu, u neki sistem kad umres da se ocita nas hard disc i prema tome u iducem zivotnom ciklusu dobijes kaznu ili unapredjenje.
A sto se tice price i nebuloze da ce kad dodje do obznanivanja kontakta sa vanzemaljcima doci do rasula na svjetu, anarhije, ratova, ne budite smjesni pls.
Ko biva eto sad smo oaza mira, ne pobismo se izmedju sebe iovako.
Ima i u svemiru pravila, vise nego kod nas, svaka vanzemaljska vrsta ne smije uticat na razvoj druge.
Malo mi retardirano mislit da toliko napredni oblici zivota da nemaju odredjena pravila ponasanja i zacrtane smjernice o suzivotu u svemiru.
Tu su, bili su tu oduvjek, ali ne smiju se mjesat direktno u razvoj nashe vrste svojim uticajem.
I btw, to 2025te sto najavljuju, moze bit samo patkica servirana od strane insana, odavno ima plan da se iscenira prvi kontakt i susret da bi se ljudi ujedinili, stvorili centralnu planetarnu vladu, po davno zacrtanim ciljevima i nwo agendi.
Tako ako i bude, bit ce laznjak i iscenirana predstava za maloumne ovcice da bi elita progurala next level diktature i kontrole planete i resursa.
A hillary i te bajkice moze prdit materi, nikad nijedan predsjednik nema nit ce imat ovlastenje da iznese nesto tako u javnost.
Predsjednik je samo puppet za javnost, nista vise.
Mnogo vece mrake odlucuju o tome od pisljivog predsjednika.
pojam ironije ti je stran?Dozer wrote:sizifinho wrote:Njanjavi, bravosimplificirano, a opet - obuhvaceno sve!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Cek' malo, ba... Otkud sad ovo?! Pa zar nisi ti do nedavno bio protiv svega ovoga?!
Ja sve ovo na X nacina govorio danima, ti prvi me napadao i ubjedjivao da su to gluposti, a sad odjednom - bravo, to je to?!
Na cemu si? Daj i nama matorima malo ba, sta si se stisk'o
Borba dobra i zla traje od prapočetka.TheMule wrote:Nikad ne kazem da nema boga, vec da ne znam. U stvari, volio bi da ima tu neka pravda i tako to, ali ipak... nakon svega sto smo vidjeli i prosli, mi malo stariji, tesko je povjerovati u sve to, tj onu klasicnu pricu koje pricaju sve civilizacije.
Danas citam da je u osusenom blatu u Africi pronadjeno mjesto zlocina: 8 zena (jedna trudna), 6 djecice, 17 muskaraca. Svi ubijeni strijelama i tupim predmetima, neki dok su bili zavezani - prije 9500 godina. I tako uvijek. Gdje je taj bog, sta radi, sta dopusta da se radi....?!
Prema tome, vanzemaljci su blizi istini, nego klasicne religije
pemanapemani wrote:Borba dobra i zla traje od prapočetka.TheMule wrote:Nikad ne kazem da nema boga, vec da ne znam. U stvari, volio bi da ima tu neka pravda i tako to, ali ipak... nakon svega sto smo vidjeli i prosli, mi malo stariji, tesko je povjerovati u sve to, tj onu klasicnu pricu koje pricaju sve civilizacije.
Danas citam da je u osusenom blatu u Africi pronadjeno mjesto zlocina: 8 zena (jedna trudna), 6 djecice, 17 muskaraca. Svi ubijeni strijelama i tupim predmetima, neki dok su bili zavezani - prije 9500 godina. I tako uvijek. Gdje je taj bog, sta radi, sta dopusta da se radi....?!
Sa jedne strane masovne grobnice i nezamislivi zločini, a sa druge potezi pojedinaca ili grupa ljudi koji su direktno i indirektno spasili stotine ljudskih života.
Kružni tok koji se ponavlja od atoma do svemira.
Mi smo 1. istražili tek mali dio ljudskog mozga i 2. niti 5% okeana na planeti,3. ne znamo kako su izgrađene piramide, ne možemo objasniti Nazca linije, Gbegli Tepe, Sumersku civilizaciju, barem stotinu relevantnih viđenja NLO, itd., a dajemo "naučne teorije" o procesima u svemiru.
Mislim da je malo vjerovatno da je sve slučajnost i vjerujem da postoji Bog (kreator svega). Klasična priča (religija) bi trebala biti samo jedna crtica, a ne temelj kao danas. Zbog toga je zglajzala u patologiju i postala totalna suprotnost onoga što naučava.
Drug moj, ti onda moras podobro poraditi na izrazaju svoje ironijesizifinho wrote:pojam ironije ti je stran?Dozer wrote:sizifinho wrote:Njanjavi, bravosimplificirano, a opet - obuhvaceno sve!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Cek' malo, ba... Otkud sad ovo?! Pa zar nisi ti do nedavno bio protiv svega ovoga?!
Ja sve ovo na X nacina govorio danima, ti prvi me napadao i ubjedjivao da su to gluposti, a sad odjednom - bravo, to je to?!
Na cemu si? Daj i nama matorima malo ba, sta si se stisk'o
E hajde, ziv bio, opovrgni 1,2 i 31. -2.-3. -> sve notorne netočnosti koje se vrlo lahko mogu opovrgnuti.
Nije problem, lahko opovrgni netočnosti, a možeš i lako opovrgnuti netačnosti. Jebi ga, opovrgni i ostalo navedeno, a ako treba napišem i itd.sizifinho wrote:pemanapemani wrote:Borba dobra i zla traje od prapočetka.TheMule wrote:Nikad ne kazem da nema boga, vec da ne znam. U stvari, volio bi da ima tu neka pravda i tako to, ali ipak... nakon svega sto smo vidjeli i prosli, mi malo stariji, tesko je povjerovati u sve to, tj onu klasicnu pricu koje pricaju sve civilizacije.
Sa jedne strane masovne grobnice i nezamislivi zločini, a sa druge potezi pojedinaca ili grupa ljudi koji su direktno i indirektno spasili stotine ljudskih života.
Kružni tok koji se ponavlja od atoma do svemira.
Mi smo 1. istražili tek mali dio ljudskog mozga i 2. niti 5% okeana na planeti,3. ne znamo kako su izgrađene piramide, ne možemo objasniti Nazca linije, Gbegli Tepe, Sumersku civilizaciju, barem stotinu relevantnih viđenja NLO, itd., a dajemo "naučne teorije" o procesima u svemiru.
Mislim da je malo vjerovatno da je sve slučajnost i vjerujem da postoji Bog (kreator svega). Klasična priča (religija) bi trebala biti samo jedna crtica, a ne temelj kao danas. Zbog toga je zglajzala u patologiju i postala totalna suprotnost onoga što naučava.
1. -2.-3. -> sve notorne netočnosti koje se vrlo lahko mogu opovrgnuti. Pa da ponovim. Onaj članak nije "naučna teorija" već je mišljenje nekih naučnika koji su bili zanimljivi nekim novinarima. Pretpostavka nije jednako teorija.
Svaki čovjek ima pravo da misli, tako da... da, imaju pravo da daju "preptostavke" o procesima u svemiru. Ali bar ne govore neistinu.
pemanapemani wrote:
U vezi naučnih teorija o svemiru - one se zasnivaju na naučnim pretpostavkama sa nimalo materijalnih dokaza.
Pa nije srušena teorija o devet planeta, nego je promijenjena definicija planete.pemanapemani wrote: Nije problem, lahko opovrgni netočnosti, a možeš i lako opovrgnuti netačnosti. Jebi ga, opovrgni i ostalo navedeno, a ako treba napišem i itd.
U vezi naučnih teorija o svemiru - one se zasnivaju na naučnim pretpostavkama sa nimalo materijalnih dokaza.
Imamo naučnu teoriju o Velikom prasku prije 14 + milijardi godina, a tek prije mjesec dana ugledamo anomalije na rubu Kuiperovog pojasa i skontamo sa sigurnošću od 99% da postoji deveti planet u Sunčevom sistemu. Prije desetak godina naučna teoriju od 9 planeta je srušena proglašavanjem Plutona patuljastim planetom.
U pravu si, zeznuo sam se, srušena je naučna pretpostavka o 9 planeta.Ajatolah_ wrote:Pa nije srušena teorija o devet planeta, nego je promijenjena definicija planete.pemanapemani wrote: Nije problem, lahko opovrgni netočnosti, a možeš i lako opovrgnuti netačnosti. Jebi ga, opovrgni i ostalo navedeno, a ako treba napišem i itd.
Imamo naučnu teoriju o Velikom prasku prije 14 + milijardi godina, a tek prije mjesec dana ugledamo anomalije na rubu Kuiperovog pojasa i skontamo sa sigurnošću od 99% da postoji deveti planet u Sunčevom sistemu. Prije desetak godina naučna teoriju od 9 planeta je srušena proglašavanjem Plutona patuljastim planetom.
Druga stvar, brkaš teoriju i hipotezu.