ULTRAK wrote:
Cilj Americki je sasvim sigurno skloniti Ruski uticaj iz evrope. A Srbi su prvi Srpski prijatelji i to tradicionalno. Zato ste i izgubili Kosovo i BiH, traktorijada u RH.
A ja mislio moćni susedi pobedili velikoSrbe kad ono NATO
ULTRAK wrote:
Cilj Americki je sasvim sigurno skloniti Ruski uticaj iz evrope. A Srbi su prvi Srpski prijatelji i to tradicionalno. Zato ste i izgubili Kosovo i BiH, traktorijada u RH.
mitologija na steroidimaMartinez_ wrote:ULTRAK wrote:
Da prostis, ne krivi za Alijine fule USA. Kada u rat krenes sa cakijom i razmisljas o lugu kao sredstvu odbrane ne moze ti pomoc niko. Jer si naivan, nespreman, glup.stafi wrote:sve je to relativno. imali smo "podršku" i 92.madner wrote:To se zove poklapanje interesa.
Interes zapada je eliminisati ruski cir. Interes Bosanaca je eliminisati RS.
Zbog interesa ce zapad pustiti i pomoci Bosancima u uzvisenom, civilizacijski ispravnom cilju. I naravno, cijeli posao ce biti na domacim snagama, mada podrska u tom slucaju nece izostati.
ali ni onda nisu dopustili stvaranje "muslimanske" države, a kako bi tek sada za vrijeme borbe protiv "terorizma" i opće islamofobije.
Uh sad već samo 'okidač'.madner wrote:Okidac, ide se na ukidanje RSa u svakom slucaju.
Govoriti o postocima je nezahvalno, ako bas ne zapne, ne bi trebao USAF da se pojavi.
Naravno da bi volio, entitet koji je odgovoran za genocid je 8 minuta voznje od trenutne lokacije. I naravno da je to stav sile sa integritetom, cilj je to uraditi sto bezbolnije za sve gradjane BiH.
Srbi sa danasnjim odnosom snaga nemogu kontrolisati ni u ludilu 49% BiH. To su mogli kontrolisati sa JNA naoruzanjem. I naravno da ce Bosanci prvu priliku iskoristiti da promjenu u odnosu snaga kapitaliziraju. No sad za sad rat se vodi na diplomatskom fromntu. Ukoliko se ovo u Ukrajini bude zaostravalo (a hoce) ; onda je upitna Srpska kontrola nad Vojvodinom i Sandzakom.Martinez_ wrote:ULTRAK wrote:
Ovako nekako? Mene ovo recimo odmara:junior3 wrote:Svaka casr ultrak, jak si ko nato.
Mobilizacija kad se proglasi nemaš ti puno opcija da izbjegneš odlazak u rat. Ići ćeš i protiv svoje volje. Zar ti stvarno misliš da granice neće biti zatvorene i da ćeš tek tako na Zapad moći otići?Thorgerson wrote:Znam ja takvih. Smatra da je BiH njegova drzava, ono ne dam ja ni m2 nikad nije otiso u Lukavicu.madner wrote:Pa ratovali bi ljudi koji smatraju da je cijela BiH njihova drzava protiv ovih sto misle da nisu dio BiH.
Ako mislis da nema takvih ljudi, gori si od suplje teorije, on samo lupa.![]()
Mojne suplje.
Martinez_ wrote:Uh sad već samo 'okidač'.madner wrote:Okidac, ide se na ukidanje RSa u svakom slucaju.
Govoriti o postocima je nezahvalno, ako bas ne zapne, ne bi trebao USAF da se pojavi.
Naravno da bi volio, entitet koji je odgovoran za genocid je 8 minuta voznje od trenutne lokacije. I naravno da je to stav sile sa integritetom, cilj je to uraditi sto bezbolnije za sve gradjane BiH.
Tako lepo i iskreno, okani se Dode i kilometarskih tirada kako će da ''prekrši Dejtonski sporazum'' a ono ti sam želiš kršenje Dejtonskog sporazuma više od njega.
Tebi su sve ove godine kao hrvatske 92-95, dakle samo pauza do konačnog rešenja i slobode okupiranih teritorija. Dakle, pretpostavljamo sa koje strane dolazi suspenzija Dejtona, samo sam na to hteo da ti ukažem.
''Ovog'' još nema, to samo priželjkuješ kao tzv. casus beli za ratnu akciju.madner wrote:
Ono sto ja zelim je jedno. Ono sto se moze je drugo. Ono sto vecina hoce je trece.
Ovo ti je kao sa Z4. Treba biti jako glup pa u ovoj poziciji uraditi sto Dodik radi ili se nadati podrsci koja je znatno veca od onog sto mislim da ce objektivno dobiti.
Naravno da meni to odgovara, no bez takvih poteza bi se islo sasvim drugom putanjem sa slicnim ciljem, sa znatno losijim kompromisom itd...
Ovo nas pak instantno dovodi u poziciju sve ili nista.
...druga sredstva predpostavljam da ciljas da na osnovu svega vidjenog i uradjenog amerika na prvom mjsetu i EU razjebu PC zbog od negiranja genocida do antidejtonskog stava, kako su kosovo napravili drzavu,PC bi bilo jos lakse, administracija jedva da ima ikakve kontakte sa predstavnicima SNSDa...ne dvojim da bi to u nekom obliku vec i u radili da nisu blesavi pa da ne vide prefidnu igru i "bosnjackih/bosanskih" velikodostojnika koji uzivaju u stanju ni rata ni mira.madner wrote: Preko presuda Mladicu i Karadzicu + UN rezolucija. Rat nije prva opcija za postizanje cilja, bilo bi im draze da to urade drugim sredstvima.
Rat u Ukraini je okidac za novu politiku.
pa kad se baba umjesa, sve je gotovo za par sedmica.Martinez_ wrote:Aha, par meseci, naročito potez Bijeljina - Trebinje
A evo ih i krize i ratovi u Siriji, Jemenu, Ukrajini......gotovi za par meseci
Amerika od 1992. unistava onu politiku na balkanu koja ima tradicionalne i otvorene pro Ruske stavove. Ta politika Srpska odavno nije otvorenija o svojim pro Ruskim stavovima. A NATO odavno nije bio u vecem sukobu sa Rusima u odnosu na danas. Tako da sve sto pricas su u principu gluposti. Anti Srpska politika od strane Amerike, Velike Britanije i Njemacke dugogodisnja. A Albanci i Bosnjaci su premali da bi predstavljali neku prijetnju za zapadn. Pogotovo kada su manje vise odgojeni po zapadnom shvacanju svijeta. Ima vise muslimana u Berlinu nego u BiH.General War wrote:...druga sredstva predpostavljam da ciljas da na osnovu svega vidjenog i uradjenog amerika na prvom mjsetu i EU razjebu PC zbog od negiranja genocida do antidejtonskog stava, kako su kosovo napravili drzavu,PC bi bilo jos lakse, administracija jedva da ima ikakve kontakte sa predstavnicima SNSDa...ne dvojim da bi to u nekom obliku vec i u radili da nisu blesavi pa da ne vide prefidnu igru i "bosnjackih/bosanskih" velikodostojnika koji uzivaju u stanju ni rata ni mira.madner wrote: Preko presuda Mladicu i Karadzicu + UN rezolucija. Rat nije prva opcija za postizanje cilja, bilo bi im draze da to urade drugim sredstvima.
Rat u Ukraini je okidac za novu politiku.
Zato naglasavam pripremu. Ne moze se sve rjesiti brzo ako se nije odradio kondicioni trening, ako ne postoji vojni alat onda vojno rjesenje zahtjeva intervenciju sa strane. Sto opet nije nimalo dobro, jer onda to i kosta ubuduce.Martinez_ wrote:Aha, par meseci, naročito potez Bijeljina - Trebinje
daj molim te. kakav je to "osjecaj za entitet". isto tako bi mogao reci da nemas osjecaj za konjic ili travnik, jer eto to nije tvoj kanton.Mister Yes wrote:Ko priča o odcjepljenje bilo koga i bilo čega? Nema mijenjanja državnih granica i to je valjda svakome jasno? Kada bi se dozvolilo mijenjanje državnih granica i odcjepljenja nijedna država u evropi ne bi bila mirna. Nikakvo odcjepljenje nije opcija i to zna i Dodik i svako imalo inteligentan. Ovdje je samo pitanje nadležnosti to jest u ovom konkretnom slučaju Suda i Tužilaštva BiH. Te naravno priče o ratu pri čemu ja kažem da neće biti dovoljno ljudi koji bi napadali u situaciji kada postoji entitetska linija. Trebinje jeste u BiH ali nije u Federaciji i glupo je očekivati od građana Federacije da napadaju RS kada 90% nas nema nikakav osjećaj da je to naš entitet. Jeste dio naše države ali nije naš entitet.daddy-kool wrote:Može biti i Trebinje većinsko kinesko naselje, ali to ne znači da treba pustiti da se otcijepi iz BiH. Treba razlučiti očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta od etničkog čišćenja i širenja lebensraum-a.Mister Yes wrote:
U Novom Pazaru Bošnjaci su 90%. Jel i to naše ili je srbijansko?
Mađari u Vojvodini većina na trećini teritorije. Jel ta teritorija Mađarska ili srbijanska?
Antwerpen se nalazi u Belgiji. Da li je Valonski?
Pa druga strana su isto stanovnici BiH, nije ni sjever tjerao jug kad su ih pobjedili, vec opet im dali nesto...niko normalan u americi nebi bio zagovornik novog etnickog ciscenja...evo engleska radi inicijativu o srebrenici...ne sarajevo, samo mora se prodati prica.madner wrote:Druga sredstva znace promjenu ustavnog uredjena do te mjere da proruska struja nema uticaj na politiku BiH. To moze znaciti ukidanje entiteta ali ne mora, moze biti prihvatljivo za mene ali ne mora itd...
Uglavnom je to opet neki kompromis koji nece sasvim slomiti drugu stranu.
Dakle nije više par meseci, može i 7-8 godina samo da se RS/Asad slome?madner wrote:Zato naglasavam pripremu. Ne moze se sve rjesiti brzo ako se nije odradio kondicioni trening, ako ne postoji vojni alat onda vojno rjesenje zahtjeva intervenciju sa strane. Sto opet nije nimalo dobro, jer onda to i kosta ubuduce.Martinez_ wrote:Aha, par meseci, naročito potez Bijeljina - Trebinje
Sirija je primjer sta se desi kada se olako uzme zadatak, no opet, Asad ce biti slomljen.