Kikibombona wrote:Jasna poruka![]()
Republika Turska
- Co0l
#1001 Re: Republika Turska
-
m_l
#1002 Re: Republika Turska
Cija - Erdoganova, Ataturkova...?!Kikibombona wrote:Ne izjednacavam!Mohamad Sissoko wrote:kiki sa jeftinim trikovima izjednacava razlicite rezime i razlicit tretman koji se desava iz razlicitih razloga, stavlja ih u istu ravan kako bi njegova kritika turskog rezima dobila na snazi i opravdanje, plus furka sa "normalni" jer ako se ne slazes sa svim navedenim u tako lijepoj grupnoj recenici ti si kontra normalnog. Heh koji jeftini forumski trikovi il poput onih "pametnom dosta"... jer ako trazis vise info i vece poznavanje teme ti si nisi pametan.![]()
Turska zlocinacka politika je pobila neuporedivo vise Kurda nego izraelska Palestinaca. Kinezi su prema Ujgurima mila majka u odnosu na turski odnos prema Kurdima. Dakle, ni govora o izjednacavanju, samo sam nabrojao...
- Kikibombona
#1003 Re: Republika Turska
Pitanje nema smisla.m_l wrote:
Cija - Erdoganova, Ataturkova...?!
Turska politika zlocina i ugnjetavanja Kurda ima kontinuitet. Neki lideri su pobili vise - neki manje, kao sto su neki cionisti pobili vise - neki manje...
Erdogan ce ostati upamcen kao lider koji je zelio smrt kurdskom Staljingradu - gradu Kobaniju. Taj grad je za Kurde vazan kao za Bosnjake Srebrenica. Horde zvijeri su pokrenule ofanzivu na grad koji se nasao potpuno okruzen, tamo daleko, udaljen od svih koji bi mogli pomoci. Grad su nazvali Ain el islam, te porucili da ce ga pretvoriti u groblje 'kurdskih ateista'. I tako, dok je zlo pretvaralo grad u prah i pepeo, dok su kurdskim zenama i muskarcima odrubljivane glave, Turska je iz tenkova pozmatrala sta se desava.
Erdogan je sto puta rekao 'Islamska drzava ce zauzeti grad'. Kada je vidio da se to nece desiti, govorio je 'Amerikanci, zasto pomazete Kobane, zasto je Kobane tolikk vazan'. Milioni Kurda koji placaju porez turskoj drzavi trazi da Turska pomogne. Turci ni da cuju. Njihovi vojnici na granici zbijaju sale sa najgorim monstrumima danasnjice. Kurdi protestuju, Erdoganova policija ih ubija i hapsi. Da li su ubijali i hapsili turske dsmonstrante koji su tukli, rusili i palili u znak protesta protiv PKK. Ne, agresivna reakcija je namijenjana samo za Kurde, niposto ne za one koji protestuju radi Kurda. Dalje, Erdogan je rekao da nece dozvoliti nikakav vid autonomije za Kurde u Siriji. Dakle, radi se o otvorenom neprijatelju kurdskog naroda. Izmislio je, pokrenuo kampanju, u kojoj se sirijski Kurdi optuzuju za etnicko ciscenje Arapa. Te navode su demantovali svi relevantni Arapi koji imaju veze sa sjeverom Sirije. I Amerikanci su rekli da su optuzbe neutemeljene i lazne. Erdogan je sest kurdskih boraca iz legendarnog Kobanija predao Al Kaidi, da ih oni pogube ili razmjene za svoje borce. Dakle, covjek ne preza ni od cega.
Otvoreno govori da je kurdski natalitet prijetnja za Tursku. Hej!? Njegova zlocinacka vlada je 2011 pohapsila 4 000 kurdskih intelektualaca u turskom gradu Dijarbakir. Cilj je uvijek bio obezglaviti narod, utuci i usutkati progresivne pojedince. Zatvor u Dijarbakiru je poznat kao oaza zlocina, gdje se turski fasisti izivljavaju nad kurdskim politickim zatvorenicima.
Mogu ovako do ujutro, al je baterija slaba, pa moram stati...
- Opetja033
#1004 Re: Republika Turska
A je li u Kobaneu to pocinjen genocid? Sram te bilo sta poredis i sta si sve spreman napisati samo da bi udovoljio svojoj bolesnoj opsesiji jebenim Kurdima. Sram te bilo! Koliko nize jos mozes pasti?Kikibombona wrote:Erdogan ce ostati upamcen kao lider koji je zelio smrt kurdskom Staljingradu - gradu Kobaniju. Taj grad je za Kurde vazan kao za Bosnjake Srebrenica.
- insomnia78
#1005 Re: Republika Turska
A svi iz Kobanija razgulili upravo u Tursku
Smjesno je @kiki koliko se fakat nisko spustas patoloski pokusavajuci drzati stranu Kurdima
Pogotovo smjesno, ma kurac smjesno, zalosno postane kad covjek skonta da ti nikad nisi Kurda vidio u zivo
Smjesno je @kiki koliko se fakat nisko spustas patoloski pokusavajuci drzati stranu Kurdima
Pogotovo smjesno, ma kurac smjesno, zalosno postane kad covjek skonta da ti nikad nisi Kurda vidio u zivo
- insomnia78
#1006 Re: Republika Turska
Odlicno, neka onda prestanu biti uzrokom pogibije civila na Turskoj kao i na svojoj strani i izadju Turskoj vojsci na megdan?Kikibombona wrote:Jasna poruka![]()
- jao_situacije
#1007 Re: Republika Turska
al čuj srebrenica 
- Kikibombona
#1008 Re: Republika Turska
A sto su se upalili vjerski fanatici i njihovi advokati... Jos se ono naslo da moralise a ocigledno ljude dijeli po vjeri i narodnosti...
Za Bosnjake je Srebrenica vazna kao za Zidove Holokaust ili za Srbe Jasenovac.
Aj da vidim hoce li sada proradi licemjerni mozak, pa da skonta poentu komentara...
Za Bosnjake je Srebrenica vazna kao za Zidove Holokaust ili za Srbe Jasenovac.
Aj da vidim hoce li sada proradi licemjerni mozak, pa da skonta poentu komentara...
-
MMM1977
#1009 Re: Republika Turska
Poenta je u broju?
Iz Ausvica, Jasenovca ili Srebrenice se nije moglo izaci dok se iz Kobanea normalno izlazilo. Dakle, poredis neuporedivo.
Iz Ausvica, Jasenovca ili Srebrenice se nije moglo izaci dok se iz Kobanea normalno izlazilo. Dakle, poredis neuporedivo.
- Kikibombona
#1010 Re: Republika Turska
Ja ne podrzavam PKK i njihovo djelovanje. Nisam za to da se na zlocin i torturu uzvraca zlocinom i torturom. Djelovanje PKK je u dobroj mjeri teroristicko. I to sam rekao xy puta. Pa moj poznanik, koji je inace Kurd iz Turske, kaze od djelovanja PKK najvise ispastaju Kurdi i da to samo pojacava tursku zlocinacku politiku prema istim. On smatra da je turska politika jedno veliko zlo u odnosu prema Kurdima, ali se protivi nacinu borbe koji zastupa PKK. Ja se u svemu slazem sa njim.insomnia78 wrote: Odlicno, neka onda prestanu biti uzrokom pogibije civila na Turskoj kao i na svojoj strani i izadju Turskoj vojsci na megdan?
Kurdi su u dobroj mjeri glasali za Erdogana, sve dok nije pokazao pravo mrziteljsko i zlocinacko lice.
Mnogi Kurdi su glasali za turske partija, nagradjivali ih ako bi bili 'dobri' prema njima. Neka im dadnu prava koja uziva svaka manjina u civilizovanom svijetu i imat ce na svojoj strani veliki broj Kurda.
Turci se ipak odlucuju na ponizenje i ubijanje protivnika. Rezultat je PKK.
- Kikibombona
#1011 Re: Republika Turska
Zar ni ti nisi skontao?MMM1977 wrote:Poenta je u broju?
Ovdje se ne radi o izjednacavanju... Jer, realno, nijedan zlocin ne mozes izjednaciti, svaki se razlikuje ox prethodnog...
Ja ovdje govorim o DOZIVLJAJU JEDNOG NARODA. Njih boli vise Kobane nego Holokaust. Kobane je njihova tragedija. Jedan Kurd ima jednako snazne emocije prema Kobaniju kao sto ima Zidov prema Ausvicu. I Kurd i Zidov jednako pate i jednako velicaju svoju zrtvu, bez obzira na to sto je jedna veca i bolnija od druge.
Za Hrvate je Vukovar isto sto i za Rusa Staljingrad, za Japanca Hirosima i Nagasaki. Dakle, svetinja, bolna rana.
Je l' trebam dodatno crtati?
- Kikibombona
#1012 Re: Republika Turska
Svi svjetski mediji su Kobane nazvali 'kurdskim Staljingradom'. Ko ima imalo mozga shvatit ce.
-
MMM1977
#1013 Re: Republika Turska
Da ali subjektivni osjecaj nije relevantan. I na kraju krajeva, onda bi trebao biti jasan odgovor na pitanje: Sta tebe licno vise boli, Srebrenica ili Kobane?
Totalno si kontradiktoran, pljujes Tursku jer nije VOJNO pomogla Kobane (i time usla u rat) a sa druge strane velicas kurdski separatizam u odnosu na Tursku. Dakle, sam istices kako je PKK neprijatelj Turske (YPG je haman PKK) a onda je problem sto Turska ne spasava taj isti PKK.
Medju samim Kurdima u Turskoj PKK ima do 5% podrske. Da nije tako danas bi Turska bila u plamenu a ne bi se ganjali po sumama i gorama.
Totalno si kontradiktoran, pljujes Tursku jer nije VOJNO pomogla Kobane (i time usla u rat) a sa druge strane velicas kurdski separatizam u odnosu na Tursku. Dakle, sam istices kako je PKK neprijatelj Turske (YPG je haman PKK) a onda je problem sto Turska ne spasava taj isti PKK.
Medju samim Kurdima u Turskoj PKK ima do 5% podrske. Da nije tako danas bi Turska bila u plamenu a ne bi se ganjali po sumama i gorama.
- Opetja033
#1014 Re: Republika Turska
Dovoljno je ponovo podvuci da si u jednoj recenici usporedio jedini genocid u Europi nakon II svj. rata sa gradicem u kojem desavanja nisu imala ni primjese genocida, sa gradicem u kojem nije bilo civilnog uha.
Sad se tako jeftino i panicno vadis uzimajuci poredjenje sa Stalingradom kao dokaz. Ali to je potpun pucanj u prazno obzirom da se vojno i moze povuci neka paralela izmedju Kobanea i Stalingrada. Ni u jednom nije pocinjen genocid.
Poredjenje Kobanea i Srebrenice je umobolno, bezobrazno, drsko, idiotsko i pateticno. Kako god da se pokusavas izvaditi.
A sada slobodno nastavi pisati i orgijati po zrtvama srebrenickog genocida. Nokat na prstu jednog Kurda ti je ocigledno vazniji od sve ijedne te zrtve. Cim mozes tako degutantna poredjenja praviti.
Jos jednom: sram te bilo! Dotakao si dno.
Sad se tako jeftino i panicno vadis uzimajuci poredjenje sa Stalingradom kao dokaz. Ali to je potpun pucanj u prazno obzirom da se vojno i moze povuci neka paralela izmedju Kobanea i Stalingrada. Ni u jednom nije pocinjen genocid.
Poredjenje Kobanea i Srebrenice je umobolno, bezobrazno, drsko, idiotsko i pateticno. Kako god da se pokusavas izvaditi.
A sada slobodno nastavi pisati i orgijati po zrtvama srebrenickog genocida. Nokat na prstu jednog Kurda ti je ocigledno vazniji od sve ijedne te zrtve. Cim mozes tako degutantna poredjenja praviti.
- insomnia78
#1015 Re: Republika Turska
Pa da, nazvali su ga Staljingradom zbog intenziteta bitaka, herojskog otpora i odbrani grada na kraju
Ekvivalent bi, kod nas, bilo Gorazde ili Bihac a nikako Vukovar ili Srebrenica
Posto u Kobaneu skoro da i nije bilo civila, za razliku od nabrojanih a i uspjeli su se odbraniti, opet za razliku od nabrojanih
Posto u Kobaneu skoro da i nije bilo civila, za razliku od nabrojanih a i uspjeli su se odbraniti, opet za razliku od nabrojanih
-
MMM1977
#1016 Re: Republika Turska
Shvatit ce da su ti mediji kurac od ovce. Staljingrad je biou okruzenju, Kobane nije i kraj price.Kikibombona wrote:Svi svjetski mediji su Kobane nazvali 'kurdskim Staljingradom'. Ko ima imalo mozga shvatit ce.
Drugo, ponovo si kontradiktoran. Sam istices kako ti mediji su na strani Kurda pa je ovdje rijec o propagandi.
- Opetja033
#1017 Re: Republika Turska
Pa i ja sam mu to napisao. Bas isto. No to ne moze uci njemu u mozak nikako.insomnia78 wrote:Pa da, nazvali su ga Staljingradom zbog intenziteta bitaka, herojskog otpora i odbrani grada na kraju
Cuj ti cime ono brani svoje pljuvanje po Srebrenici!
Uzimanjem jos debilnijeg primjera.
-
MMM1977
#1018 Re: Republika Turska
Ne stoji ni to poredjenje sa Staljingradom nikako, cak ni sa Vukovarom. Omjer snaga napadaca i branilaca je nemjerljiv, vojna oprema takodjer, duzina opsade isto, ali glavno je da su i Vukovar i Staljingrad bili u obrucu dok su Kurdi imali izlaz prema mrskoj Turskoj, preko koje im je doslo i pojacanje. Moglo bi se uporediti da je Turska rokala po Kobaneu i da su americki avioni sipali bombe po Kobaneu a ne po Isisu.
- Kikibombona
#1019 Re: Republika Turska
Stojim iza svake rijeci. Poruka je napisana precizno i jasno. Da nije, ja bih je ispravio. E ako ti ne mozes skontati poentu napisanog, to je vec tvoj problem.Opetja033 wrote:Dovoljno je ponovo podvuci da si u jednoj recenici usporedio jedini genocid u Europi nakon II svj. rata sa gradicem u kojem desavanja nisu imala ni primjese genocida, sa gradicem u kojem nije bilo civilnog uha.
Ti si u bezbroj navrata pokazao da navijas za 'islamske skupine' bez obzira na sve. Tako si masovnog ubicu i genocidasa, onog hrdjavog Sadamovog kera, nazivao herojem.
Ni sada nemas snage podrzati iracku vojsku u srazu sa ISILom. Nemas, jer si obicni navijac, da ne kazem sta gore.
-
MMM1977
#1020 Re: Republika Turska
Jebiga Kiki, tvoje poente niko na forumu ne shvata, da nije do tebe?
- Kikibombona
#1021 Re: Republika Turska
Cuj moze sa Staljingradom a ne moze sa Vukovarom.insomnia78 wrote:Pa da, nazvali su ga Staljingradom zbog intenziteta bitaka, herojskog otpora i odbrani grada na kraju
Svaki komentar na ovakvu glupost bi bio uzaludan...
- Opetja033
#1022 Re: Republika Turska
Pa bolan ti si olicenje navijaca, najgori od svih na ovim temama. Nema veceg navijaca od tebe, zaslijepljen, ostrascen, fanatican, nekonsekventan, smijesan.Kikibombona wrote:Nemas, jer si obicni navijac, da ne kazem sta gore.
Tragikomicno je da kompletan forum to vidi, samo ti ne. Ali to je vec tvoj problem.
- insomnia78
#1023 Re: Republika Turska
Vukovar je pao, u Vukovaru su, nakon pada grada, cetnici pocinili ratni zlocin streljavsi ranjenike, civile i vojnike, u Vukovaru je bilo civilnog stanovnistaKikibombona wrote:Cuj moze sa Staljingradom a ne moze sa Vukovarom.insomnia78 wrote:Pa da, nazvali su ga Staljingradom zbog intenziteta bitaka, herojskog otpora i odbrani grada na kraju
Posto u Kobaneu skoro da i nije bilo civila, za razliku od nabrojanih a i uspjeli su se odbraniti, opet za razliku od nabrojanih![]()
![]()
Svaki komentar na ovakvu glupost bi bio uzaludan...
Kobne je odbranjen, citavo vrijeme je im'o vezu sa Turskom, u Kobaneu skoro da i nije bilo civila
Ne znam sta ti tu nije jasno
- Kikibombona
#1024 Re: Republika Turska
Ja sam rekao da je za NJIH Kobane vazan kao za druge narode njihova najveca stratista. To im je SIMBOL zrtve i stradanja.MMM1977 wrote:Da ali subjektivni osjecaj nije relevantan. I na kraju krajeva, onda bi trebao biti jasan odgovor na pitanje: Sta tebe licno vise boli, Srebrenica ili Kobane?
Ti ces reci, za mene je xy mjesto svjetinja, moja bolna rana, moje ovo - moje ono.
Kurd ce reci, meni je Kobane svetinja, moja bolna rana, moje ovo - moje ono.
I na kraju dodjes do toga da u zivotu tebe i Kurda dva potpuno razlicita mjesta imaju priblizan znacaj.
Ako sad ne skontas zalim slucaj...
CIA tvrdi da PKK uziva podrsku 40% Kurda. Meni poznanik kaze da je na istoku, gdje su Kurdi vecina, podrska za PKK duplo vec. Tvojih 5% je nebuloza koju niko nikad osim tebe nije rekao ili napisao. Bilo bi dobro da je tako, jer od PKK nema koristi za Kurde, kao sto za Palestince nema koristi od Hamasa.
- insomnia78