Onda mozda bas ne razumijes znacenje na nasem jeziku, to nije bas pozitivna karakterna osobina.Connaisseur Karlin wrote:
to prvi put cujemi dalje mi nije logicno
![]()
narano da volim prizemne muskarce
To je otprilike na engleskom rough.
Onda mozda bas ne razumijes znacenje na nasem jeziku, to nije bas pozitivna karakterna osobina.Connaisseur Karlin wrote:
![]()
rough ne znaci prizemna osobaEdin H. wrote:Onda mozda bas ne razumijes znacenje na nasem jeziku, to nije bas pozitivna karakterna osobina.Connaisseur Karlin wrote:
![]()
rough ne znaci prizemna osobaConnaisseur Karlin wrote:
svaka zenu privuce nesto specificno ka muskarcu,ali nije ni izbor problem,jer mnogi parovi su savresni u nekom svom emocionalnom neredu,a meni je npr. iscpruljujuca verzija vee ili brakakudrilo wrote:Nemoj shvatiti lično, ali dosta cura i laže šta želi... Neke stvarno i žele normala momke, a neke glume da žele, a odlijepe na svakog ko je kreten ili glumi kretena...
Mislio sam na sirovina, ali preneseno znaci na nasem jeziku.[/quote]Edin H. wrote:rough ne znaci prizemna osobaConnaisseur Karlin wrote:
zvuci mi malo samodekstrutivno ponasanje,a nisam sigurna da je uvijek prisutna privlacnost,prije bih rekla da je to nemanje izbora,a uzmi sto ti se nudikudrilo wrote:Ma nije to fazon, ali glupost je pričati da želiš nekog finog i nježnog i onda završi s nekim ko je tretira ko govno. Većina to radi jer im je ofirno reći da je privlače idioti i debili.
mene takvi nisu nikad prilacili,zato ne mogu razumjeti takve zene,ali mislim da imaju neki interni problem,ako sto i muskarci koji glume grubijane,misle da ce privuci djevojku,i naravno,mogu privuci prilicno komplikiciranu zenu koja je malkice kukukukudrilo wrote:E to ti se ne slažem 2 %.
Pa imaš masu likova koji glume debile i idiote da bi se svidjeli djevojkama jer ih se mnogo lože na to. Inače, poremećene su vrijednosti u potpunosti, pa ova ponašanja muškaraca i žena su međusobno uzročno-posljedična.
Svezi fiksiraj i udarajConnaisseur Karlin wrote:ti volis da se zene ne mrdaju u krevetuwalter kurtz wrote:Zene su superiornije od muskaraca i treba im dati moc u zivotu osim u krevetu tu ih treba izdominirati
Na mslo koga se lozim ali vjerovatno bi ih opalioEdin H. wrote:Da li se vise lozis na Andjelu Merkel ili Terezu Mej?walter kurtz wrote:Zene su superiornije od muskaraca i treba im dati moc u zivotu osim u krevetu tu ih treba izdominirati
Naravno. Ratova je bilo i ranije pa su se djeca pravila vise. Tranzicija je donekle razlog jer je usko vezana za standarde minulog sistema gdje se uloga i znacaj domacice u porodici minorizirao i ismijavao.piupiu wrote:Ajde. Znači, kriv je feminizam - a ne rat, na primjer, ili divlji, tranzicijski kapitalizam.hAZNADAR wrote:Feminizam, ili bolje receno malogradjanski trend pod tim nazivom je glavni razlog bijele kuge na nasim prostorima.
Pa slucajno zivim u Skandinaviji i tvrdim pouzdano da ima daleko veci broj domacica u porodici negoli kod nas. Zene koje su svojevoljno prihvatile taj zadatak i ulogu - a ta uloga je u neku ruku veca odgovornost i znacajnije u porodici od zaradjivanja para. Zene u Skandinaviji vjerovatno imaju vece povjerenje u svoje muzeve cim ne pate od sindroma ekonomske zavisnosti koja je fobija kod zena na nasim prostorima.Connaisseur Karlin wrote:Skandinavske feministkinje se ne bi slozile sa tvojim misljenjemhAZNADAR wrote:Feminizam, ili bolje receno malogradjanski trend pod tim nazivom je glavni razlog bijele kuge na nasim prostorima.
Istraživanja govore drugačije. Rat - ima jedna čitava generacija žena (one koje su oko rata imale izmedju recimo 16 i 26 godina) medju kojima je neprirodno visok broj onih koje se ili nisu uspjele udati ili su ostale bez momaka i muževa zbog tektonskih populacijskih poremećaja, loša ekonomska situacija, odlazak mladih u inostranstvo, porast neplodnosti i kod muškaraca i kod žena - što zbog stresa, što zbog loše zdravstvene kulture, itd, niska stopa useljenja u Bosnu... sve su to puno važniji razlozi zbog kojih je u Bosni opao natalitet... Feminizam s tim ima najmanje veze.hAZNADAR wrote:Naravno...
Pa hajmo malo pričati o sistemu socijalne zaštite u Švedskoj i kod nas...hAZNADAR wrote:Pa slucajno zivim u Skandinaviji i tvrdim pouzdano da ima daleko veci broj domacica u porodici negoli kod nas.
i ja bih bila domacica u sveCkojpiupiu wrote:Pa hajmo malo pričati o sistemu socijalne zaštite u Švedskoj i kod nas...hAZNADAR wrote:Pa slucajno zivim u Skandinaviji i tvrdim pouzdano da ima daleko veci broj domacica u porodici negoli kod nas.
http://www.usnews.com/news/best-countri ... g-children
https://sweden.se/society/10-things-tha ... -friendly/
http://www.nordsoc.org/Sweden/Family-benefits/
To opet ne negira moju tvrdnju tamo gdje je feminizam nepostojeci veliki je natalitet.piupiu wrote:Djece k'o u priči i u Somaliji, Nigeriji, Ruandi, Mozambiku, Ugandi i Zambiji - otprilike na istom nivou kao u Afganistanu. A razlozi za visok natalitet su toliko progresivni da bi ih trebalo uvesti u školski program svih evropskih zemalja.prog321 wrote:Afganistan ima divlji tranzicijski kapitalizam , ali djece kao u priči
A nije vam ni tesko glumiti idiotikudrilo wrote:E to ti se ne slažem 2 %.
Pa imaš masu likova koji glume debile i idiote da bi se svidjeli djevojkama jer ih se mnogo lože na to. Inače, poremećene su vrijednosti u potpunosti, pa ova ponašanja muškaraca i žena su međusobno uzročno-posljedična.
Pa bila sam u Skandinaviji ,i vidjela sam da im drzava omogucava hramonican zivot, tj. majke sa djetetom ostaju kuci,to im je placeno, imaju vremena za sebe,djete,muza i drustveni zivot,a to neces vidjeti u mnogim razvijenim drzavama; sustina price je: drzava mora aktivno podrzavati natalitet,a istovrmeno ne ugorzavati stauts zene i muskarca.hAZNADAR wrote:Pa slucajno zivim u Skandinaviji i tvrdim pouzdano da ima daleko veci broj domacica u porodici negoli kod nas. Zene koje su svojevoljno prihvatile taj zadatak i ulogu - a ta uloga je u neku ruku veca odgovornost i znacajnije u porodici od zaradjivanja para. Zene u Skandinaviji vjerovatno imaju vece povjerenje u svoje muzeve cim ne pate od sindroma ekonomske zavisnosti koja je fobija kod zena na nasim prostorima.Connaisseur Karlin wrote:Skandinavske feministkinje se ne bi slozile sa tvojim misljenjemhAZNADAR wrote:Feminizam, ili bolje receno malogradjanski trend pod tim nazivom je glavni razlog bijele kuge na nasim prostorima.
Porodica je zajednicki projekt gdje se zaduzenja i odgovornosti podijele. Bracni par je tim koji radi na istom projektu a to je djeca i podizanje djece. Ocito feminizmu u nasem tumacenju je to manje vazno a ekonomski i materijalni prestiz bitnije.
Božena Němcová was a Czech writer of the Czech National Revival movement. Her most famous work Babička (English: The Grandmother) explores life in a rural Bohemian village and is considered a classic of Czech literature.