FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post Reply
nemampojma0

#1001 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by nemampojma0 »

bosna boy wrote:ljigave budžetlije, zaposlenici javnih kuća i ostali paraziti
što ne istaknete ono što je suštinski a što je čovjek rekao
"Zakon bolje tretira prava uposlenika nego stari. Njime se suspenduju svi Kolektivni ugovori koji godišnje koštaju FBiH blizu 500 miliona KM zbog tužbi i pazit ćemo kakve ćemo ugovore potpisivati ubuduće. Problema će očito biti u vezi s ovim Zakonom koji ostavlja najmanje posljedica i mislim da je ovo vještački napravljena situacija", rekao je Novalić.
Šta ti pišeš, ko te nafuro da nešto znaš?
Šta si po zanimanju? Vokabular ti je na nivou onih što sjede pred prodavnicom i piju pivo.

Znaš li šta je kolektivni ugovor i šta znači da se on ukine???
Navešću ti primjer.
Evo zaposlenici u zdravstvu, ukoliko im se ukine kolektivni ugovor, neće biti u mogućnosti da pregovaraju i ugovaraju cijene svojih usluga, već će im plata biti određena zakonom, iako nisu državni službenici i ne finansiraju se iz budžeta, a taj zakon im neće nuditi benefite koje imaju državni službenici.
Što znači da vlast ukida slobodu pregovaranja i ugovaranja, da udara na prava radnika. To je intervencionizam na tržištu rada, dakle nemamo otvoreno i slobodno tržište rada. To se ne radi ni na Kubi.

Znači, radnika niko ništa ne pita, sutra zafali para..sjednu u parlamentu i smanje platu i to je po zakonu, možeš poštovati ili ići kući. A uz to će ići i zakon o štrajku, pa će ti onemogućiti i da štrajkuješ.

Smanjit će plate onima koji nešto i rade, da malo smiri sirotinju koja uopće nema platu i da to prikaže kao neki napredak, dok one što kupe kajmak ništa neće ni okrznuti.
Smanjuje kupovnu moć građana, manje para se obrće , manje se proizvodi...

Zato se mani floskula i naprđivanja i ne prodaji nam SDA maglu, nemoj napadom na buđetlije prikrivati i opravdavati ovo zlo koje nam sprema SDA.

I da budemo jasni- NISAM BUDŽETLIJA.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1002 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KatarinaKosaca »

GoldenSpoon wrote:Kruznica jesi li naucio tablicu mnozenja :lol: :lol:
Tvoj omiljeni bivši premijer Nikšić kaže "latica" umjesto ladica, a nije lapsus i to ti je normalno. Što se neki forumaš nije mogao sjetiti koliko stupnjeva ima kružnica :-) :-) :-) fakat glupa prozivka, ali ono 100%
Završila sam matematičku gimnaziju, pa ima puno stvari koje bi fulala na prvu... o vašim vratolomijama , pravopisu, zanju, neznanju, provalijama da i ne pišem. Nego, nije to tema foruma, pa mi glupo...
Dakle, kad nemaš agrumenata, onda kao i obično ad hominem. Pa, garantiram da pola "BIH intelektualaca" profesioalnih palamuda koje viđamo svako večer na Tv ne bi iz prve rekli 360 stepeni.. Garantujem..
mmaar

#1003 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by mmaar »

:shock:

:lol:
Banksy

#1004 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Banksy »

Haris.ba wrote:
Na pitanje novinara zbog čega javnost i predstavnici različitih sektora nisu učestvovali u raspravama kada se pravila agenda, Novalić je rekao kako nije bilo potrebe zamarati ljude dokumentom koji nije konačan. Sada se može pokrenuti rasprava jer je dokument dostupan javnosti, ali je konačan i usvojen tako da se u stvarnosti tu više ništa ne može učiniti.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/novalic- ... /150727057
Kralj ... :mrgreen:
KatarinaKosaca

#1005 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KatarinaKosaca »

nemampojma0 wrote:Znači, radnika niko ništa ne pita, sutra zafali para..sjednu u parlamentu i smanje platu i to je po zakonu, možeš poštovati ili ići kući. A uz to će ići i zakon o štrajku, pa će ti onemogućiti i da štrajkuješ.
Tako je sad u privatnom sektoru.. zafali para gazdi, nema jednostavno, nisu svi bogati robovlasnici, smanji ti plaću i ništa te ne pita, ako ti se ne sviđa, biro rada ima ko hoće da radi. Dakle, konačno jednakopravnost građana u zemlji...
nemampojma0 wrote:Smanjit će plate onima koji nešto i rade, da malo smiri sirotinju koja uopće nema platu i da to prikaže kao neki napredak, dok one što kupe kajmak ništa neće ni okrznuti.
Neće ti smanjiti plaću ne boj se :D Neće vas barnuti, vi ste im okosnica, srž, baza.. kako god se zvali
nemampojma0 wrote:I da budemo jasni- NISAM BUDŽETLIJA.
Ko bi rekao :pisnula: Ti si samo zabrinuti dobrosušni građanin što će medicinskim sestrama moći biti smanjene plaće... Jednako kao što si zabrinut (vidim kroz postove) i za pola miliona nezaposlenih :-) :-) :-)
Kome vi te šupljikate uhljebovičke prosipate...
bosna boy

#1006 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by bosna boy »

KatarinaKosaca wrote:
GoldenSpoon wrote:Kruznica jesi li naucio tablicu mnozenja :lol: :lol:
Tvoj omiljeni bivši premijer Nikšić kaže "latica" umjesto ladica, a nije lapsus i to ti je normalno. Što se neki forumaš nije mogao sjetiti koliko stupnjeva ima kružnica :-) :-) :-) fakat glupa prozivka, ali ono 100%
ma pusti budale, konkretno i oko toga su ONI ispali kreteni
nije uopšte bilo oko toga koliko stepeni ima krug, nego o ZAOKRETU od 360 stepeni

niko nije od "pametnjakovića" odgovorio koliki zaokret mora napravit na ovoj raskrasnici (slika dole)
a a ja ostajem pri tome da je za vraćanje na pravac iz koga se došlo na kružnom toku treba napravit 360 stepeni

ali ne treba više s tim glupostima spamat temu, ali je očigledno da paraziti kad nemaju niakkve kontraargumentacije, počnu kenjat o ovim glupostima, u kojima su na kraju krajeva oni sami ispali glupani..ali eto nisu svjesni svoje nesvjesti

Image
bosna boy

#1007 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by bosna boy »

KatarinaKosaca wrote:
Ko bi rekao :pisnula: Ti si samo zabrinuti dobrosušni građanin što će medicinskim sestrama moći biti smanjene plaće... Jednako kao što si zabrinut (vidim kroz postove) i za pola miliona nezaposlenih :-) :-) :-)
ma pusti novi jugonostalgičar kome nije još stigo telegram o smrti SFRJ i koji ima (za)ostali socijalitički čip u rangu kompjuterskog 286
a zan se čemu bi mogao ovaj poslužiti DANAS, jelte

nije mu još javljeno da kolektivni ugovori postoje samo u Norveškoj, Belgiji, Crnoj Gori i BH
daddy-kool

#1008 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by daddy-kool »

Troll is strong with this one.
KatarinaKosaca

#1009 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KatarinaKosaca »

bosna boy wrote:ma pusti novi jugonostalgičar kome nije još stigo telegram o smrti SFRJ i koji ima (za)ostali socijalitički čip u rangu kompjuterskog 286

nije mu još javljeno da kolektivni ugovori postoje samo u Norveškoj, Belgiji, Crnoj Gori i BH
Ma, briga me ko je on i šta je on... dakle, jednoj medicinskoj sestri koja radi u privatnoj ordinaciji, ako ordinacija nema pacijenata jedan, dva mjeseca i slabo posluje, naravno da će vlasnik smanjiti plaću (pa neće založiti kuću da njoj da plaću što sjedi i što tržište ne odgovara), a pada u nesvjest da se to može u raditi medicinskoj sestri iz javnog sektora, dakle direktno zalaganje za neravnopravnost građana jedne zemlje. Najdirektnije.
nemampojma0

#1010 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by nemampojma0 »

KatarinaKosaca wrote:
nemampojma0 wrote:Znači, radnika niko ništa ne pita, sutra zafali para..sjednu u parlamentu i smanje platu i to je po zakonu, možeš poštovati ili ići kući. A uz to će ići i zakon o štrajku, pa će ti onemogućiti i da štrajkuješ.
Tako je sad u privatnom sektoru.. zafali para gazdi, nema jednostavno, nisu svi bogati robovlasnici, smanji ti plaću i ništa te ne pita, ako ti se ne sviđa, biro rada ima ko hoće da radi. Dakle, konačno jednakopravnost građana u zemlji...
nemampojma0 wrote:Smanjit će plate onima koji nešto i rade, da malo smiri sirotinju koja uopće nema platu i da to prikaže kao neki napredak, dok one što kupe kajmak ništa neće ni okrznuti.
Neće ti smanjiti plaću ne boj se :D Neće vas barnuti, vi ste im okosnica, srž, baza.. kako god se zvali
Slušaj @katarina svoju menopauzu ili nejebicu liječi na drugi način.Ja nemam potrebu da lažem ovdje i nisam budžetlija,a te insinuacije ostavi za drugog.
Ovdje si se popela na glavu svojim "analizama" i "znanjem o svemu i svačemu". Ista si kao i ovaj @bosnaboy, volite naklapati i donositi paušalne sudove bez ikakvog znanja, pa i ne čudi što braniš njegovo neznanje o toj banalnoj stvari tj o tome koliko krug ima stepeni.

I sama si potvrdila ono što sam napisao, sirotinja ostaje sirotinja, a plate će malo smanjiti i drugima i napraviti još više sirotinje, kako bi vlast imala više para na raspolaganju. I sad onaj siromah što ga privatnik drnda treba da bude sretan što će još neko biti sirotinja kao i on. A premijer vam kaže/laže da će novi zakon štititi radnike.

Tipičan primjer seljačkog mentaliteta "nek komšiji crkne krava".

Umjesto da se borimo da se političarima smanji plata duplo, da se otvore radna mjesta, da se poveća kupovna moć stanovništva, da se pare od poreza ulažu u razvoj...mi treba da nasjedamo na SDA foru kako brinu za narod. I onda se nađu takvi polupismeni "stručnjaci za sve i svašta" da ovdje prodaju maglu.
mmaar

#1011 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by mmaar »

nemampojma0 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Slušaj @katarina svoju menopauzu ili nejebicu liječi na drugi način.Ja nemam potrebu da lažem ovdje i nisam budžetlija,a te insinuacije ostavi za drugog.
Ovdje si se popela na glavu svojim "analizama" i "znanjem o svemu i svačemu". Ista si kao i ovaj @bosnaboy, volite naklapati i donositi paušalne sudove bez ikakvog znanja, pa i ne čudi što braniš njegovo neznanje o toj banalnoj stvari tj o tome koliko krug ima stepeni.

I sama si potvrdila ono što sam napisao, sirotinja ostaje sirotinja, a plate će malo smanjiti i drugima i napraviti još više sirotinje, kako bi vlast imala više para na raspolaganju. I sad onaj siromah što ga privatnik drnda treba da bude sretan što će još neko biti sirotinja kao i on. A premijer vam kaže/laže da će novi zakon štititi radnike.

Umjesto da se borimo da se političarima smanji plata duplo, da se otvore radna mjesta, da se poveća kupovna moć stanovništva, da se pare od poreza ulažu u razvoj...mi treba da nasjedamo na SDA foru kako brinu za narod. I onda se nađu takvi polupismeni "stručnjaci za sve i svašta" da ovdje prodaju maglu.
Sve sam joj i ja to neki dan rekao, ali dzaba. Zna se kome se ne moze nista dokazati, ali taman je nasla ravnog sebi, ovog Kruznicu. Tu su u bobu.
nemampojma0

#1012 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by nemampojma0 »

KatarinaKosaca wrote:
bosna boy wrote:ma pusti novi jugonostalgičar kome nije još stigo telegram o smrti SFRJ i koji ima (za)ostali socijalitički čip u rangu kompjuterskog 286

Ma, briga me ko je on i šta je on... dakle, jednoj medicinskoj sestri koja radi u privatnoj ordinaciji, ako ordinacija nema pacijenata jedan, dva mjeseca i slabo posluje, naravno da će vlasnik smanjiti plaću (pa neće založiti kuću da njoj da plaću što sjedi i što tržište ne odgovara), a pada u nesvjest da se to može u raditi medicinskoj sestri iz javnog sektora, dakle direktno zalaganje za neravnopravnost građana jedne zemlje. Najdirektnije.
I šta predlažeš da onaj doktor ili ona sestra što se lomi od posla na Koševu, Gradini, Zenici.. treba da se i dalje lomi i da čuva socijalni mir, a da joj vlast da koliko misli da je dovoljno.A pacijenti svi imaju ovjerene zdr knjižice iako niko ne uplaćuje doprinose za njih, al im se da makar to da bi se čuvao socijalni mir.
Umjesto da natjera tog privatnika da prikaže sve usluge koje je njegova ordinacija pružila i plati poreze i da svoju radnicu plati kako treba....a ne, toga nema, jer on je blizak vlastima , njega ne posjećuje nijedna inspekcija i on može da postane milioner za par godina. A sestra koja kod njeg radi za 500, će biti zadovoljna i moći će više kupiti, jer je sad i med. sestri na Koševu plata 600 iako ta na Koševu radi 20 puta više od ove.

Ma kome ja objašnjavam.
JThomas

#1013 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JThomas »

ovo s uglovima kafka ne bi smislio. ovo je nadrealno.
KatarinaKosaca

#1014 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KatarinaKosaca »

mmaar wrote:Sve sam joj i ja to neki dan rekao, ali dzaba. Zna se kome se ne moze nista dokazati, ali taman je nasla ravnog sebi, ovog Kruznicu. Tu su u bobu.

Da, jesi rekao za menopauzu i da "pojma nemam" i cijeli forum zna da ti ne znaš forumati, ti samo znaš ad hominem vrijeđati. Neka mi netko pokaže jedan tvoj post bez ličnog napada, uvrede ili pretpostavke, dajem mu dukat..
nemampojma0

#1015 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by nemampojma0 »

bosna boy wrote:
KatarinaKosaca wrote:
ma pusti novi jugonostalgičar kome nije još stigo telegram o smrti SFRJ i koji ima (za)ostali socijalitički čip u rangu kompjuterskog 286

Krug, šta si po zanimanju? Gdje si se školovao, jel Bijeljina, Travnik, Sokolac il Kiseljak? Mislim na "vss", a za srednju i osnovnu školu i ne pitam, znam da nisi završio.
KatarinaKosaca

#1016 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KatarinaKosaca »

nemampojma0 wrote:I šta predlažeš da onaj doktor ili ona sestra što se lomi od posla na Koševu, Gradini, Zenici.. treba da se i dalje lomi i da čuva socijalni mir, a da joj vlast da koliko misli da je dovoljno.A pacijenti svi imaju ovjerene zdr knjižice iako niko ne uplaćuje doprinose za njih, al im se da makar to da bi se čuvao socijalni mir.
Umjesto da natjera tog privatnika da prikaže sve usluge koje je njegova ordinacija pružila i plati poreze i da svoju radnicu plati kako treba....a ne, toga nema, jer on je blizak vlastima , njega ne posjećuje nijedna inspekcija i on može da postane milioner za par godina. A sestra koja kod njeg radi za 500, će biti zadovoljna i moći će više kupiti, jer je sad i med. sestri na Koševu plata 600 iako ta na Koševu radi 20 puta više od ove.

Ma kome ja objašnjavam.
Kao prvo predlažem da svi građani ove zemlje budu jednakopravni, gdje god radili. Nije slučaj i vidim se da se zalažeš da i dalje ne bude slučaj, ali uredno spominješ izreku nek komšiji vrkne krava
Što se mene tiče neka crkne krava svim koji su je kupili lažnim papirima (dali kovertu za zaposlenje) radili incest u križanju i podmlatdku (nepotizam) , i koji su birali onu koju mogu dobro tući (podobnici). Neka im odmah svima crkne krava, jer su entablirali i aminovali pravno nedozvoljene, a moralno nečasne radnje. Da plačem nad tim i takvima? Ne pada mi na pamet

Tvoju prostatu neću spominjati kao ti moju , navodnu menopauzu, ono mi je baš nisko... pa me sramota..

btw.. da inspekcija ne ide privatnicima i privatnim ordinacijama... laž samo takva. Pa ne idu Bakiru u njegov trogivnski centar, a iživljavaju se na malim i srednjim, bukvalno pljačkaju.
Last edited by KatarinaKosaca on 27/07/2015 16:21, edited 1 time in total.
united bosnae

#1017 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by united bosnae »

nemampojma0 wrote: I sama si potvrdila ono što sam napisao, sirotinja ostaje sirotinja, a plate će malo smanjiti i drugima i napraviti još više sirotinje, kako bi vlast imala više para na raspolaganju. I sad onaj siromah što ga privatnik drnda treba da bude sretan što će još neko biti sirotinja kao i on. A premijer vam kaže/laže da će novi zakon štititi radnike.

@ "namampojma0" ....ti bi izgleda malo popravljao krov dok ti temelji podrhtavaju.
nemampojma0

#1018 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by nemampojma0 »

KatarinaKosaca wrote:
nemampojma0 wrote:I šta predlažeš da onaj doktor ili ona sestra što se lomi od posla na Koševu, Gradini, Zenici.. treba da se i dalje lomi i da čuva socijalni mir, a da joj vlast da koliko misli da je dovoljno.A pacijenti svi imaju ovjerene zdr knjižice iako niko ne uplaćuje doprinose za njih, al im se da makar to da bi se čuvao socijalni mir.

Ma kome ja objašnjavam.
Kao prvo predlažem da svi građani ove zemlje budu jednakopravni, gdje god radili. Nije slučaj i vidim se da se zalažeš da i dalje ne bude slučaj, ali uredno spominješ izreku nek komšiji vrkne krava
Što se mene tiče neka crkne krava svim koji su je kupili lažnim papirima (dali kovertu za zaposlenje) radili incest u križanju i podmlatdku (nepotizam) , i koji su birali onu koju mogu dobro tući (podobnici). Neka im odmah svima crkne krava, jer su entablirali i aminovali pravno nedozvoljene, a moralno nečasne radnje. Da plačem nad tim i takvima? Ne pada mi na pamet

Tvoju prostatu neću spominjati kao ti moju , navodnu menopauzu, ono mi je baš nisko... pa me sramota..

btw.. da inspekcija ne ide privatnicima i privatnim ordinacijama... laž samo takva. Pa ne idu Bakiru u njegov trogivnski centar, a iživljavaju se na malim i srednjim, bukvalno pljačkaju.
Prvo, ne kaže se "entablirali".
Čuj, jednakopravni ne znači da isto moraju zarađivati.
I ja govorim da moraju biti jednakopravni, iste startne pozicije, iste prilike.
Ali ti ne govoriš o tome, ti siješ svoju zlobu i zavist, ti braniš zlo koje nam se nameće i nudi da svi budemo jednaki u siromaštvu, a nikako jednakopravni s političkom "elitom".

Koverte, podobni i nepotizam će i dalje da postoje, jer je sirotinji skrenuta pažnja ovim bombastičnim lažnim najavama kako ovaj zakon štiti radnike.
nemampojma0

#1019 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by nemampojma0 »

united bosnae wrote:
nemampojma0 wrote: I sama si potvrdila ono što sam napisao, sirotinja ostaje sirotinja, a plate će malo smanjiti i drugima i napraviti još više sirotinje, kako bi vlast imala više para na raspolaganju. I sad onaj siromah što ga privatnik drnda treba da bude sretan što će još neko biti sirotinja kao i on. A premijer vam kaže/laže da će novi zakon štititi radnike.

@ "namampojma0" ....ti bi izgleda malo popravljao krov dok ti temelji podrhtavaju.
Kako si do toga došao?
mmaar

#1020 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by mmaar »

KatarinaKosaca wrote:
mmaar wrote:Sve sam joj i ja to neki dan rekao, ali dzaba. Zna se kome se ne moze nista dokazati, ali taman je nasla ravnog sebi, ovog Kruznicu. Tu su u bobu.

Da, jesi rekao za menopauzu i da "pojma nemam" i cijeli forum zna da ti ne znaš forumati, ti samo znaš ad hominem vrijeđati. Neka mi netko pokaže jedan tvoj post bez ličnog napada, uvrede ili pretpostavke, dajem mu dukat..

Jesam, rekao sam, nakon brojnih pokusaja da argumentirano s tobom diskutujem, ali nemoguce iz razloga koji se ascare vide.

Dalje, popusti se tog "ad hominem" iz posta u post, jer tako neces ispasti pametnija, vec ces biti jos bliza likovima iz Nusicevih drama. ENtaMblirat ces se, da tako kazem :lol:

Trece, te palanacke trikove i zastupanje kolektiva odnono "cijelog foruma", probaj prosipati s komsinicama na kafi. To ti tamo mozda i prodje, kod mene ne. Nemam ja nikakav problem s forumom, a istine radi, na njemu ima i znacajan broj onih koji moje doprinose temama cijene, cak iako se u svemu ne slazemo, dok kako sam primijetio, ti i ne spadas u takvu kategoriju i meni je bar tesko naci iritantniju osobu nesposobnu da vodi bilo kakvu komunikaciju, prosto iz razloga ogranicenosti dometa, a i nekih drugih stvari koje su svakome imalo prosjecno inteligentnom i vise nego uocljive. Vidim kako te cijeni i vecina drugih forumasa, sto na ovoj, sto na drugim temama, tako da ti predlazem da mene ostavis na miru, a pozbavis se malo sama sobom. Doduse, dobila si Kruznicu koji ti je postao ozbiljna konkurencija, pa s njim, mene pusti.
KatarinaKosaca

#1021 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KatarinaKosaca »

nemampojma0 wrote:Prvo, ne kaže se "entablirali".
Kaže...
etablirati • glagol Namestiti, osnovati, utvrditi;
Otvoriti radnju, trgovinu, podići fabriku;
Utemeljiti, učvrstiti;
Opremiti, opskrbiti (fr.)
Utvrditi, osnovati, ustanoviti, zavesti, otvoriti, npr. trgovinu, fabriku i sl.; etablirati se, otvoriti sebi radnju, radionicu, fabriku; smestiti se, odomaćiti se, naseliti se, okućiti se, oženiti se.
Konjugacija: etabliram, entabliraš, entablia, entabliramo, entabilirate, entabliraju. Prošlo vrijeme: Entablirala , entablirao (sam, si), entablirao(a), entablirali... sva tri lica množine.

. Hajdmo dalje, gramtiĆaru
nemampojma0 wrote:Čuj, jednakopravni ne znači da isto moraju zarađivati..
KO je govorio o zarađivanju i istom zarađivanju? Citiraj! Dakle, jednakopravni (ponavljam, iako znaš) da se jednima u privatnom sektoru sad i to istoj profesiji sasvim normalno može smanjiti plaća, i nikad se protiv toga bar na ofrumu nisi bunio, a padaš u nesvjest što će se to jednako moći učiniti onim u javnom sektoru. Kao što je neki Dr. Al tavil poslodavac za 2, 3, 5 medicinskih sestara, tako je i skupština poslodavac za njih nekoliko hiljada. I biće ravnopravne, konačno, bar u nečem
nemampojma0 wrote:I ja govorim da moraju biti jednakopravni, iste startne pozicije, iste prilike.
Ali ti ne govoriš o tome, ti siješ svoju zlobu i zavist, ti braniš zlo koje nam se nameće i nudi da svi budemo jednaki u siromaštvu, a nikako jednakopravni s političkom "elitom".
Ja u svkaom drugom postu na forumu govorim o nejednakosti šansi u starnoj poziciji... :D bukvalno svakom drugom. I da, ima ljudi kojima sam zavidna, ne iz zlobe, nego zavidan u smislu da bih voljela kao oni u nekom segmentu. Nisu to politički poslušnici nikako, ni oni DF-ovi, najmanje šizofrenik i nasilnik Suljagić.
nemampojma0 wrote:Koverte, podobni i nepotizam će i dalje da postoje, jer je sirotinji skrenuta pažnja ovim bombastičnim lažnim najavama kako ovaj zakon štiti radnike.
Da, uvijek će biti budala i rata i onih koji ni ne izguglaju prije nego što počMu post konstatacijom o vokabularu kojeg nisu savladali ;-)
Last edited by KatarinaKosaca on 27/07/2015 16:43, edited 2 times in total.
zubi

#1022 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by zubi »

mmaar wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Dalje, popusti se tog "ad hominem" iz posta u post, jer tako neces ispasti pametnija, vec ces biti jos bliza likovima iz Nusicevih drama. ENtaMblirat ces se, da tako kazem :lol:
:D
KatarinaKosaca

#1023 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KatarinaKosaca »

mmaar wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Jesam, rekao sam, nakon brojnih pokusaja da argumentirano s tobom diskutujem, ali nemoguce iz razloga koji se ascare vide.

Trece, te palanacke trikove i zastupanje kolektiva odnono "cijelog foruma", probaj prosipati s komsinicama na kafi. To ti tamo mozda i prodje, kod mene ne. Nemam ja nikakav problem s forumom, a istine radi, na njemu ima i znacajan broj onih koji moje doprinose temama cijene, cak iako se u svemu ne slazemo, dok kako sam primijetio, ti i ne spadas u takvu kategoriju i meni je bar tesko naci iritantniju osobu nesposobnu da vodi bilo kakvu komunikaciju, prosto iz razloga ogranicenosti dometa, a i nekih drugih stvari koje su svakome imalo prosjecno inteligentnom i vise nego uocljive. Vidim kako te cijeni i vecina drugih forumasa, sto na ovoj, sto na drugim temama, tako da ti predlazem da mene ostavis na miru, a pozbavis se malo sama sobom. Doduse, dobila si Kruznicu koji ti je postao ozbiljna konkurencija, pa s njim, mene pusti.
Ti svakim svojim postom samo potvrdiš ono što sam napisala. Ponavljam, neka mi netko pokaže jedan post od forumaša @mmar gdje nema napadanja na drugog forumaša i gdje postoji išta što liči na argument dajem dukat. Sve i jedan post su ad hominem, baš ad hominem, ko nije učio latinski pa mu djeluje pokondireno njegov papanski problem.
mmaar

#1024 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by mmaar »

KatarinaKosaca wrote: Ti svakim svojim postom samo potvrdiš ono što sam napisala. Ponavljam, neka mi netko pokaže jedan post od forumaša @mmar gdje nema napadanja na drugog forumaša i gdje postoji išta što liči na argument dajem dukat. Sve i jedan post su ad hominem, baš ad hominem, ko nije učio latinski pa mu djeluje pokondireno njegov papanski problem.

Naporna zeno, rekoh ti pusti se mene, enTamblirala si se vec sasvim dovoljno i nemoj to dalje raditi preko mene. To sto pokusavas pripisati meni, vidljivo i iz ovog gore prilozenog, jesu tvoja svojstva i samo na osnovu njih jos uvijek egzistiras ovdje. Istrage i skrivanja iza kolektiva opet ostavi za komsiluk i popodnevne partije olajavanja.

Sad cao.
bosna boy

#1025 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by bosna boy »

KatarinaKosaca wrote: Ponavljam, neka mi netko pokaže jedan post od forumaša @mmar gdje nema napadanja na drugog forumaša i gdje postoji išta što liči na argument dajem dukat. Sve i jedan post su ad hominem, baš ad hominem, ko nije učio latinski pa mu djeluje pokondireno njegov papanski problem.
klasični je to državni parazit
ufatila ih frka pa sad postaju još agresivniji
Post Reply